Τρίτη 2 Ιουνίου 2020

Εκκλησίες: Τι αλλάζει από 6 Ιουνίου- Πώς θα γίνονται γάμοι και βαπτίσεις

Εκκλησίες: Τι αλλάζει από 6 Ιουνίου- Περισσότεροι πιστοί στους ναούς
Χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σήμερα στις εκκλησίες, θα προβλέπει η νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, του υπουργού Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια και της υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως .
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΚΥΑ θα έχει ισχύ μέχρι το τέλος του Ιουνίου και θα προβλέπει ότι ο μέγιστος αριθμός των πιστών στους ναούς θα είναι 100 άνθρωποι από 50 που είναι σήμερα, ενώ θα επιτρέπεται ένας άνθρωπος ανά πέντε τετραγωνικά μέτρα από 10 τ.μ. .
Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα ΚΥΑ λήγει την ερχόμενη Παρασκευή 5 Ιουνίου.
Η νέα ΚΥΑ περιλαμβάνει τις εξής αλλαγές για τις εκκλησίες:

"ΕΠΙΘΕΣΗ" ΤΑΤΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΓΟΝΤΙΚΑ ΣΤΟ ΠΕ.ΣΥ. ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ


 https://kavosnews.gr/wp-content/uploads/2018/11/ryhery.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2.6.2020
«Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι γιατί σε δύσκολες εποχές σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε ένα πολύ σημαντικό έργο, ανεβάζοντας τη δυναμική των αναπτυξιακών προοπτικών της Πελοποννήσου. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τη διαφανή διαχείριση όλων των πόρων, σεβόμενοι έστω και το ένα ευρώ, για έργα αναβάθμισης των υποδομών και ενδυνάμωσης της τοπικής μας οικονομίας»

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΥ : ΑΜΕΣΗ ΣΥΓΚΛΗΣΗ ΠΕΡ. ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΩΤΩΝ...


Η Ντίνα Νικολάκου εκπρόσωπος της Νέας Πελοποννήσου για τις ... 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2.6.2020
Άνθρακας ο θησαυρός της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου με εκπροσώπους του ΕΛΓΑ, σε ότι αφορά τις ζημιές από τον πρόωρο καύσωνα που υπέστησαν οι παραγωγοί της Πελοποννήσου.
Οφείλει να καταλάβει ο κ.Νίκας ότι τόσο σοβαρά ζητήματα δεν λύνονται με συναντήσεις και ευρείες συσκέψεις. Η άμεση αποζημίωση των παραγωγών δεν είναι υπηρεσιακό ζήτημα αλλά καθαρά πολιτικό.

Γιώργος Δέδες: Αιτία πολέμου για την Πελοπόννησο η βίαιη απένταξή της από το φυσικό αέριο.

 




Κόρινθος, 2 Ιουνίου 2020

Δελτίο Τύπου

Casus belli (αιτία πολέμου) χαρακτήρισε το ενδεχόμενο να μην έρθει το φυσικό αέριο στην Πελοπόννησο και να μην υπάρξει η διαδικτύωση στις πόλεις, τις επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τον αγροτικό τομέα της περιοχής, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», Γιώργος Δέδες, κατά την παρέμβασή του στην κατεπείγουσα συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη, τη Δευτέρα 1η Ιουνίου 2020.
Υπενθυμίζεται πως με πρόσφατη απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ), έξι συνολικά πόλεις της Περιφέρειας Πελοποννήσου (Τρίπολη, Κόρινθος, Άργος, Ναύπλιο, Καλαμάτα, Σπάρτη) εξαιρούνται από το νέο πενταετές

Γιώργος Ψυχογιός "Στο Κόκκινο": Ο αγώνας για δημοκρατία & χειραφέτηση καθημερινός. Τίποτα δεν είναι δεδομένο



Ψυχογιός Γεώργιος

Καταστροφές από τον καύσωνα στην ελαιοπαραγωγή ( ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ)



Τρίπολη 1-6-2020

ΕΠΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: «Καταστροφές από τον καύσωνα στην ελαιοπαραγωγή».
κ. Περιφερειάρχα
Για άλλη μια χρονιά-τρίτη συνεχή- οι ελαιοπαραγωγοί θα χάσουν το εισόδημά τους Με τον καύσωνα μεταξύ 15-19 Μάη 2020  έγινε μεγάλη καταστροφή στην καρπόδεση. Σε ορισμένες περιπτώσεις - περιοχές είναι μάλιστα καθολική. Αυτό έρχεται ως συμπλήρωμα στις προηγούμενες καταστροφικές χρονιές, που από την μία εκτοξεύτηκε το κόστος παραγωγής, τα χρέη κ.τ.λ., και από την άλλη η τιμή του λαδιού κατρακύλησε κάτω από το κόστος παραγωγής.
Ερωτάσθε κ Περιφερειάρχα
Στηρίζει  η περιφέρεια  τα αιτήματα των ελαιοπαραγωγών για:

🔔 THE DATE IS SET! 🔔

Email Image 



Organization by HOCSH,

Email Image
a proud member of WFCS

Email Image
Email Image
3rd World Company Sport Games in Athens

The date is set!

16-20 June 2021

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΔΑΣΟΣ ΠΕΥΚΙΑ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


     Κόρινθος  02-06-2020



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την Κυριακή 31 Μαΐου το πρωί παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθιάς κ. Αναστάσιος Γκιολής στην εθελοντική δράση καθαρισμού του Αισθητικού δάσους «Πευκιάς», όπου διοργάνωσε ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.



Ο κ. Γκιολής συμμετέχοντας ενεργά, ανάμεσα σε μικρούς και μεγάλους, ως μέλος της ομάδας εθελοντικού καθαρισμού, ευχαρίστησε το Δήμαρχο κ. Βλάση Τσιώτο για την τόσο σημαντική πρωτοβουλία του τονίζοντας χαρακτηριστικά για άλλη μια φορά τη δύναμη του εθελοντισμού. 

«Η αγάπη των συμπολιτών μας για τον Πευκιά, για τον πνεύμονα οξυγόνου αλλά και ιδιαίτερης ομορφιάς σε έναν από τους παραθεριστικούς Δήμους του Νομού μας, είναι εκείνη που καθοδήγησε για άλλη μια φορά τη δημιουργία ομάδα εθελοντών, η οποία μας αποδεικνύει την σημαντικότητα της προσφοράς. Αγαπάμε το δάσος και φροντίζουμε να είναι καθαρό».


 
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη