Κυριακή 24 Μαΐου 2020

Αντίστροφη μέτρηση για το… δεύτερο κουδούνι στα δημοτικά σχολεία – Τι είπαν Χαρδαλιάς, Χατζηγεωργίου

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiU0OO5yoElg2EHc8YQAYwJ384xnlSNCT3AbPV1bpYyav2aym9EczmDuGBgnaxbtsL0DpfPLMWXhx8w8x51xSTrUwG6KIiGEwfej5NrCohIuVw_yiYZqLYbCls6mOHe2DVfk36Egy2CBAc/s1600/dern12.jpg
Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί η απόφαση για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και όπως όλα δείχνουν θα ανοίξουν και αυτά από την 1η Ιουνίου.
Ο κ. Χατζηγεωργίου στη σημερινή ενημέρωση σημείωσε ότι υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουν τα δημοτικά: «Η επιτροπή συνεδριάζει αυτή τη στιγμή για αυτό το θέμα για να καλύψει κάποιες λεπτομέρειες, αλλά οι περισσότεροι επιδημιολόγοι είναι υπέρ του ανοίγματος».

Κορωνοϊός: Μόλις 2 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο

Κορωνοϊός: Μόλις 2 νέα κρούσματα και κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο
O Πτέραρχος Δημητρης Χατζηγεωργίου τόνισε ότι έχουν καταγραφεί 340.000 θάνατοι παγκοσμίως. Για την Ελλάδα ανακοινώθηκαν 2 νέα κρούσματα στη χώρα και 2.838 συνολικά.

100 έχουν εξέλθει από ΜΕΘ ενώ δεν υπήρξε κανένας καταγεγραμμένος θάνατος το τελευταίο 24ωρο ενώ συνολικά είναι 171.
Για το άνοιγμα εστιατορίων είπε ότι πρέπει να συμβεί με λογική και με προσοχή και  δεν σημαίνει ότι ξαναγυρνάμε στις παλιές μας συνήθειες. Επίσης επανέλαβε ότι υπάρχουν όρια στον επιτρεπτό αριθμό ατόμων ανά τραπέζι και ότι είναι καλύτερα να πάμε στα εστιατόρια με την οικογένεια μας και όχι με άτομα που έχουμε να δούμε καιρό. Επίσης στάθηκε πολύ στο ότι θα πρέπει να επιλέγουμε στο σωστό κατάστημα δίνοντας ιδιαίτερη σημασία στο αν τηρούνται τα μέτρα πρόληψης.
Για τα δημοτικά σχολεία τόνισε «ότι το άνοιγμα τα δεδομένα δεν είναι πολύ ισχυρά, όμως υπάρχουν πολλά επιχειρήματα που μας λένε ότι πρέπει να ανοίξουμε. Επιδημιολογικά πάμε πολύ καλά. Το R είναι πολύ κάτω από το μηδέν. Τα παιδιά κινδυνεύουν πολύ λίγο από τον κορωνοϊό και δεν μεταδίδουν σε μεγάλο βαθμό τον ιό. Για αυτούς τους λόγους θεωρώ ότι πρέπει να ανοίξουν τα σχολεία».
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς είπε: «Tα επιδημιολογικά στοιχεία είναι καλά, προσαρμοζόμαστε στην καθημερινότητα μας, αύριο οι ανακοινώσεις για τα δημοτικά σχολεία. Επαναλειτουργούν από Δευτέρα οι δομές πρόνοιας για παιδιά και ηλικιωμένους. Συνεχίζονται οι έλεγχοι των πτήσεων εξωτερικού και όλα τα δείγματα μέχρι στιγμής αρνητικά».

ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Τα «μιντιακά εξαπτέρυγα» του κ. Νίκα εναντίον ιερέα της Μεσσηνίας!


Υπερασπίσθηκε το έργο του στον αποχαιρετιστήριο λόγο του ο Πέτρος ...
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
23.5.2020
Ξεπερνούν κάθε όριο πολιτικής παρακμής τα όσα συμβαίνουν το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.
Εξωθεσμικοί παράγοντες παρεμβαίνουν προσπαθώντας να δημιουργήσουν ένα «σύστημα λογοκρισίας», το οποίο προσπαθεί να φιμώσει οποιαδήποτε φωνή είναι διαφορετική από τον «εκλεκτό» τους κ. Παναγιώτη Νίκα.
Τηλεοπτικός σταθμός της Μεσσηνίας (BEST TV) δε δίστασε να εξαπολύσει