Κυριακή 10 Μαΐου 2020

Κωλοσούρτης: Η θρυλική Εθνική με τις συνεχείς “στροφάρες” αλά “Έλα Γιώργη” που έλιωνε τους κινητήρες (video)


«Η παλαιά εθνική οδός Άργους – Τρίπολης, που χαράχτηκε με συνεχόμενες 30 και περισσότερες στροφές πάνω στους άγονους όγκους του Κτενιά ως το διάσελό του, τα Παλιάλωνα, είναι από τις πιο γνωστές αρτηρίες της Ελλάδας, η μοναδική επικοινωνία παλιότερα με την κεντρική Πελοπόννησο, γνωστή ως Κωλοσούρτης που περνούσε από τον Αχλαδόκαμπο για να καταλήξει στην Τρίπολη.

Ο τρομερός Κωλοσούρτης μας δίνει στο ανέβασμά του μια από τις μαγευτικότερες απόψεις της Αργολίδας καθώς βλέπουμε από ψηλά προς τον Αργολικό κόλπο και το Ναύπλιο. Στα μισά της ανόδου μέσα στην ερημιά του τοπίου ψηλά στο

Λήξη σχολικού έτους στις 12 Ιουνίου και επίσημα (ΦΕΚ)

 
Την Παρασκευή 12 Ιουνίου λήγει το φετινό σχολικό έτος, όπως προβλέπεται σε απόφαση του υπουργείου Παιδείας που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που υπογράφει η υφυπουργός Σοφία Ζαχαράκη: «Ορίζεται ως ημερομηνία λήξης των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2019-2020 των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Ειδικών Γυμνασίων, ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Ειδικών Λυκείων και Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων-Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 12η Ιουνίου 2020, ημέρα Παρασκευή».
Παράλληλα με άλλες αποφάσεις προβλέπεται:

Γ. Ψυχογιός: Στη Βουλή το αίτημα της ΕΠΣ Κορινθίας για επιχορήγηση των ποδοσφαιρικών σωματείων του Νομού


 Ο Γιώργος Ψυχογιός στην "σκιώδη κυβέρνηση" του ΣΥΡΙΖΑ | Loutraki 365https://epskor.gr/images/logo.png
Ο βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Ψυχογιός, κατέθεσε ως Αναφορά προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη,  έγγραφο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Κορινθίας.

Αφορμή ειναι η τραγική οικονομική κατάσταση  των ερασιτεχνικών ποδοσφαιρικών σωματείων και η ανύπαρκτη οικονομική βοήθεια τους από την Πολιτεία.

Συγκεκριμένα, η Ένωση που απαριθμεί 49 Σωματεία, δέχεται παράπονα και πιέσεις από τις διοικήσεις των συλλόγων που δηλώνουν ότι χωρίς οικονομική στήριξη, κινδυνεύουν άμεσα οι συμμετοχές των ομάδων στην προσεχή αγωνιστική περίοδο.

Επικουρικές συντάξεις – Σε 23 ημέρες οι αυξήσεις [πίνακες & παραδείγματα]

Αποκλειστικό: Επικουρικές συντάξεις - Σε 23 ημέρες οι αυξήσεις
Αυξήσεις επικουρικών συντάξεων έως 205 ευρώ τον μήνα έρχονται στις 2 Ιουνίου 2020 για 243.000 συνταξιούχους που είχαν μεγάλες μειώσεις με τον νόμο Κατρούγκαλου.
Αλλοι 800.000 δικαιούχοι θα έχουν διορθώσεις στη σύνθεση των επικουρικών τους, καθώς θα καταργηθεί η προσωπική διαφορά και θα επανέλθει το ενιαίο ποσό σύνταξης όπως ήταν πριν από την εφαρμογή του νόμου 4387/2016.
Σειρά στο «ημερολόγιο» των αυξήσεων παίρνουν για τον Σεπτέμβριο οι