Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Χαρδαλιάς: Η μετακίνησης από νομό σε νομό στις 18 Μαΐου


Τα πρώτα 24ώρα της δεύτερης φάσης δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία αντιλαμβάνεται συντριπτικά την κρισιμότητα της κατάστασης και την ανάγκη τήρησης των κανόνων, τόνισε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορονοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Όπως τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς είναι καλύτερα να προχωρήσουμε αργά απ’ ό,τι να αναγκαστούμε να γυρίσουμε πίσω, τόνισε και προσέθεσε πως ένα από τα πράγματα που μπορούν να μας γυρίσουν πίσω είναι και η προσπάθεια ελάχιστων να λειτουργήσουν τα καταστήματά τους νωρίτερα από το προβλεπόμενο.
Χθες εντοπίστηκαν δύο καφε-μπαρ στην Αθήνα, τα οποία λειτουργούσαν παράνομα. Οι ιδιοκτήτες συνελήφθησαν και στις επιχειρήσεις επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 5000 ευρώ.
 «Παρόμοια φαινόμενα θέτουν σε κίνδυνο την προσπάθεια όλων μας και αποτελούν πρόκληση για τους υπόλοιπους συνετούς ιδιοκτήτες καταστημάτων, που αντιλαμβανόμενοι το διακύβευμα τηρούν ευλαβικά τους κανόνες, παρά την οικονομική πίεση που αισθάνονται», είπε ο υφυπουργός.
Συνολικά τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν διαπιστωθεί 18 παραβάσεις σχετικές με την λειτουργία επιχειρήσεων και έχουν πραγματοποιηθεί 19 συλλήψεις.
 Με δεδομένο ότι τις τελευταίες 4 ημέρες έχουν διαπιστωθεί 414 παραβάσεις που αφορούν μη προβλεπόμενες μετακινήσεις, ο υφυπουργός επανέλαβε ότι η κίνηση μεταξύ νομών στην ηπειρωτική Ελλάδα επιτρέπεται μόνο για τροφοδοσία, για λόγους υγείας και επαγγελματική απασχόληση. Κάλεσε τους πολίτες να κάνουν υπομονή μέχρι τις 18 Μαΐου, οπότε και αν όλα πάνε καλά, θα είναι δυνατή η μετακίνηση τους χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς και σχεδόν σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα. Η διαμόρφωση της νέας καθημερινότητας είναι μια σταδιακή διαδικασία που μπορεί να φαντάζει αργή με δεδομένη την κόπωση των τελευταίων εβδομάδων, είναι όμως απαραίτητο «να λειτουργήσουμε με σύνεση με πειθαρχία, σταθμίζοντας και αξιολογώντας το κάθε μας βήμα», υπογράμμισε ο κ.Χαρδαλιάς. Πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα έχουμε καταφέρει πολλά, «δεν πρέπει να αφήσουμε την ανυπομονησία μας τη βιασύνη μας να τα θέσουν σε κίνδυνο. Παραμένουμε πειθαρχημένοι, υπεύθυνοι, γιατί κανένας μας δεν θέλει να γυρίσουμε εκεί που ήμασταν εχθές».

Κορωνοϊός: Στα 13 τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στα 150 τα θύματα


Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Παρασκευή 8 Μαΐου, είναι 13 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.691, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Από τα 13 κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα έξι βρέθηκαν σε χώρους συναθροίσεων.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 32 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 85 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.

ΑΣΕΠ: Νέα προκήρυξη για 152 θέσεις μόνιμων (έγγραφο)

 
Την πρόσληψη 152 μόνιμων  στους Ερευνητικούς και Τεχνολογικούς φορείς της χώρας που εποπτεύονται από την Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας προανήγγειλε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρίστος Δήμας. Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: Μετά από πολύμηνες διαδικασίες με τα Ερευνητικά Κέντρα και τα συναρμόδια Υπουργεία στείλαμε με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στο ΑΣΕΠ, την απόφαση για να εκκινήσει την διαδικασία της προκήρυξης 152 νέων θέσεων εργασίας».


aftodioikisi.gr

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας για τον θάνατο του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινού

Έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός 

Αθήνα, 8 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην αντιπροέδρου της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινού, δήλωσε:
«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον Δημήτρη Κρεμαστινό, έναν άξιο κοινοβουλευτικό, διακεκριμένο επιστήμονα,  υπερασπιστή της δημοκρατίας και  βέβαια με διαρκή φροντίδα για τα Δωδεκάνησα, την ιδιαίτερη πατρίδα του.

Μήνυμα του Νίκου Ανδρουλάκη για την απώλεια του Δημήτρη Κρεμαστινού

Πέθανε ο Δημήτρης Κρεμαστινός - Νοσηλευόταν με κορωνοϊό | LiFOΟ Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν μια εμβληματική προσωπικότητα της πολιτικής ζωής του τόπου μας. Κορυφαίος επιστήμονας, άνθρωπος της προσφοράς, ο οποίος άνοιξε δρόμους στην ιατρική και αγαπήθηκε ιδιαίτερα από τον ελληνικό λαό. 
Προσωπικός γιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου, ταυτίστηκε με τις πιο σημαντικές στιγμές της παράταξής μας.
Μην αφήνοντας ποτέ την επιστήμη στο περιθώριο, ο Δημήτρης Κρεμαστινός μπήκε στην πολιτική για να υπηρετήσει από την θέση του Υπουργού Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων το Εθνικό Σύστημα Υγείας, ενισχύοντας την περίθαλψη στην περιφέρεια και ιδιαίτερα τις αεροδιακομιδές, σώζοντας έτσι πολλούς συνανθρώπους μας. Από το αξίωμα του Αντιπροέδρου της Βουλής των Ελλήνων και του Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, υπερασπίστηκε μέχρι και τη λήξη της θητείας του τα Δημόσια Νοσοκομεία, πιέζοντας και από την θέση της αντιπολίτευσης για τη συνεχή αναβάθμιση της ποιότητας περίθαλψης των ασθενών και εκπαίδευσης των φοιτητών Ιατρικής, σε όλη την Ελλάδα.
Καλό ταξίδι στον αγαπητό φίλο και σύντροφο Δημήτρη. Θέλω να εκφράσω τα θερμά μου συλλυπητήριά στην οικογένεια του.
Νίκος Ανδρουλάκης - Ευρωβουλευτής ΠΑΣΟΚ - Μέλος S&D
www.androulakisnikos.gr

Δημοσιεύονται σήμερα οι δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) από την Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
              
                                                                                                                  Αθήνα, 8 Μαΐου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Επιτροπή Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του N. 3213/2003 δημοσιεύει τις Δηλώσεις Περιουσιακής Κατάστασης του έτους 2019 (χρήση 2018) των ελεγχόμενων από αυτήν προσώπων των περιπτώσεων α΄ έως και ε΄ της παρ. 1 του άρθρου 1 του Ν. 3213/2003, στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων.
Η δημοσίευση των δηλώσεων θα γίνει σήμερα, 8 Μαΐου 2019.
Το πλήθος των προς δημοσίευση δηλώσεων είναι συνολικά χίλιες εβδομήντα δύο (1.072) και ο έλεγχός τους είναι σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 2 του ν. 3213/2003, οι δηλώσεις αυτές θα παραμείνουν αναρτημένες στον διαδικτυακό τόπο της Βουλής των Ελλήνων για όσο χρονικό διάστημα διαρκεί η θητεία των υπόχρεων, πλέον τριών ετών από τη λήξη αυτής. Η δημοσίευση των δημοσιοποιούμενων στοιχείων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης επιτρέπεται υπό την προϋπόθεση ότι δημοσιεύεται ολόκληρο το περιεχόμενό τους. Σε κάθε περίπτωση, δεν είναι επιτρεπτή η επιλεκτική δημοσιοποίηση ονομαστικών στοιχείων.
Ευχαριστούμε όλους τους υπόχρεους που ανταποκρίθηκαν έγκαιρα στην υποβολή Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, καθώς επίσης το προσωπικό των υπηρεσιών της Βουλής των Ελλήνων και της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης, για την πολύτιμη συμβολή τους προκειμένου να επιτευχθεί η σωστή δημοσίευση.
 
                                                                         Αθήνα, 8 Μαΐου 2020
 
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
 
 
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΠΟΥΡΑΣ
 

8 Μαϊου - Παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου


Η παγκόσμια ημέρα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 Μαΐου, ημερομηνία γέννησης του ιδρυτή του Ερυθρού Σταυρού και βραβευθέντος με το πρώτο Νόμπελ Ειρήνης, Ερρίκου Ντυνάν (8 Μαΐου 1828), υπενθυμίζοντάς μας τις τιτάνιες προσπάθειες που καταβάλλονται σε όλο τον κόσμο για την ανακούφιση των ανθρώπων από τις αρρώστιες, τους λοιμούς, τις καταστροφές και τους πολέμους.

Εγκύκλιος Βορίδη στις Περιφέρειες για πρόσφατες νομοθετικές αλλαγές


Οδηγίες για την εφαρμογή των νέων διατάξεων του ν.4673/2020, απέστειλε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων στις Περιφέρειες της Χώρας.
Όπως επισημαίνει, με τις ρυθμίσεις αυτές αντιμετωπίζονται ορισμένα από τα ζητήματα που έχουν επισημανθεί από Δ/νσεις Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής ή Πολιτικής Γης των Περιφερειών και από τη Διεύθυνση Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, σε μια προσπάθεια να επιλυθούν, σταδιακά και ομαλά, όλα τα

Δέσμευση Θεοδωρικάκου για “έκτακτη ενίσχυση των Δήμων”


« Tο οικονομικό πρόβλημα της Αυτοδιοίκησης, όπως διαμορφώνεται με την πανδημία » αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης του Υπουργού Εσωτερικών, Π.Θεοδωρικάκου, και του Πρόεδρου της ΚΕΔΕ, Δ.Παπαστεργίου ...
airetos.gr

‘’PROJECT O’’ by Dreamteam – Open call

Στην Dreamteam θέλουμε να δούμε και να καταγράψουμε πώς η Δημιουργία αποτυπώνει την σημερινή & τρέχουσα πραγματικότητα! Θέλουμε να κατανοήσουμε πώς ο κάθε καλλιτέχνης  βιώνει αυτή τη στιγμή, αυτή τη περίοδο που θα καταγραφεί στην Σύγχρονη Ιστορία!

Είμαστε στο μέσω ενός Παγκόσμιου φαινόμενου βιώνοντας

Νικήθηκε από τον κορωνοϊό ο Δημήτρης Κρεμαστινός

Κρεμαστινός για Συμφωνία των Πρεσπών: Θα συνταχθώ με την πλειοψηφία της ΚΟ 
Ο Δημήτρης Κρεμαστινός Ένας σημαντικός Έλληνας. Ένας σπουδαίος γιατρός. Ένας ευπατρίδης πολιτικός. Ο “γιατρός του Ανδρέα” δεν άντεξε και έχασε τη μάχη με τον κορονοϊό το πρωί της Παρασκευής, και η είδηση της απώλειας του Δημήτρη Κρεμαστινού σκόρπισε θλίψη και συγκίνηση.


Την δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε μέσω Twitter ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.




Ο πρώην υπουργός είχε βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και είχε εισαχθεί την 26η Μαρτίου, στο νοσοκομείο, αρχικά στο νοσοκομείο ΝΙΜΙΤΣ και στη συνέχεια στον «Ευαγγελισμό» όπου νοσηλεύθηκε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ.

Ποιος ήταν ο καθηγητής Δημήτριος Κρεμαστινός