Δευτέρα 4 Μαΐου 2020

Επερώτηση της Κωνσταντίνας Νικολάκου σχετικά με το έργο "Οδικός άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα-Ριζόμυλος"


https://www.drt915.gr/wp-content/uploads/2020/01/psnikolakou2020.png 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
4.5.2020
Επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατέθεσε η Περιφερειακή Σύμβουλος Κωνσταντίνα Νικολάκου, προκειμένου να δοθούν απαντήσεις από την Περιφερειακή Αρχή σχετικά με την συζήτηση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) του έργου: «Οδικός άξονας Νοτιοδυτικής Πελοποννήσου, Τμήμα Καλαμάτα-Ριζόμυλος»

ΠΡΟΣ: Πρόεδρο Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου

Μητσοτάκης στο CNN: Κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι η υπερηφάνεια όλων των Ελλήνων [βίντεο]



«Θα είναι ένα πολύ διαφορετικό καλοκαίρι. Αλλά ελπίζουμε ότι τα χειρότερα είναι πίσω μας. Και πάλι, αυτό που κρατάω ως κληρονομιά αυτής της κρίσης είναι το αίσθημα συλλογικής επιτυχίας. Και τολμώ να χρησιμοποιήσω τη λέξη υπερηφάνεια. Οι Έλληνες δεν έχουν νιώσει υπερήφανοι εδώ και πολύ καιρό» τόνισε σε συνέντευξή του στο CNN και τον απεσταλμένο του δικτύου στην Αθήνα Νικ Ρόμπερτσον, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό είναι το σχέδιο για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων

Αυτό είναι το σχέδιο για την επαναλειτουργία των δικαστηρίων
Στο σχέδιο για την περαιτέρω άρση των περιοριστικών μέτρων στη Δικαιοσύνη αναφέρθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, που ήταν παρών στην καθιερωμένη ενημέρωση για τον κορωνοϊό στη χώρα μας.
Ο κ. Τσιάρας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι στόχος, με βάση τα σημερινά δεδομένα, είναι η εκδίκαση των ποινικών υποθέσεων να ξεκινήσει μετά τις 15 Ιουνίου.

Κολύμβηση και ψάρεμα: Άρση απαγόρευσης από την Τρίτη – Οι προϋποθέσεις

Δερβενι ψαρεμα Νικολαος Τσουριδης Γιωργης Κουκιος - YouTube
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης για την εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα μας έκανε λόγο για τα μέτρα που ισχύουν σε πισίνες αλλά και σε σκάφη αναψυχής.
Ειδικότερα σημείωσε ότι: «από αύριο εξαιρούνται από την απαγόρευση κατάπλου τα σκάφη ως 7 μέτρα για την ερασιτεχνική αλιεία και κολύμβηση επιβατών. Μη προσέγγιση σε νησί, μη παραμονή κατά τη νύχτα, της τήρησης της ελάχιστης απόστασης των 2 μέτρων».
Ενώ ανέφερε ότι δεν επιτρέπεται η χρήση πισίνας σε συγκροτήματα πολυκατοικιών.
Για τις προϋποθέσεις αποσαφήνισε ότι τα σκάφη δεν πρέπει να προσεγγίζουν κάποιο νησί της ίδιας ή άλλης περιφέρειας λιμενικού απόπλου, της μη παραμονής κατά τη διάρκεια της νύχτας και της τήρησης της απόστασης των δυο μέτρων μεταξύ των επιβαινόντων σε αυτά.
Πρόσθεσε επίσης ότι είναι fake news ότι υπάρχει απαγόρευση κυκλοφορίας από τα μεσάνυχτα έως τις 6 το πρωί όπως και για τους άνω των 65 ετών.
Τέλος σημείωσε ότι «η νέα φάση θα αξιολογείται καθημερινά και θα προχωράμε πάντα ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα. Ο ιός είναι εδώ, δεν έχουμε ξεφύγει από τον κίνδυνο».

Κορωνοϊός: Μόλις 6 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 146 οι νεκροί - «Βόμβα» ελπίδας από Τσιόδρα: Το R0 είναι κάτω από το 0,5


Τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα που ανακοινώθηκαν σήμερα, Δευτέρα 4 Μαΐου, είναι 6 και το σύνολο των περιστατικών στη χώρα μας ανέρχεται πλέον στα 2.632, σύμφωνα με την ενημέρωση του κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Όπως ανέφερε ο κ. Τσιόδρας, 35 ασθενείς νοσηλεύονται σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι, ενώ 81 έχουν εξέλθει από την εντατική θεραπεία.
Ο κ. Τσιόδρας ανακοίνωσε δύο νέους θανάτους από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα και πλέον το σύνολο των νεκρών στη χώρα μας ανέρχεται σε 146. Η μέση ηλικία των θανόντων είναι τα 75 έτη, και το 92.3% έπασχε από υποκείμενο νόσημα ή ήταν μεγάλης ηλικίας, άνω δηλαδή των 70 ετών.
Η μέση ηλικία των διασωληνωμένων είναι τα 67 έτη, ενώ το 23% εξ αυτών είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Το 91.4% των διασωληνωμένων πάσχει από υποκείμενο νόσημα.
Από τα κρούσματα, το 55.4% είναι άνδρες ενώ το 22.6% σχετίζεται με ταξίδι στο εξωτερικό και το 50% με ήδη γνωστό κρούσμα.
Στη χώρα μας έχουν μέχρι σήμερα πραγματοποιηθεί 80.951 διαγνωστικά τεστ.
Μία αχτίδα ελπίδας έδωσε σήμερα ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοινώνοντας ότι το R0 είναι κάτω από Ο,5.

Η γεωγραφική εξάπλωση του κορωνοϊού: Όλα τα κρούσματα ανά νομό – Ποιες περιοχές έμειναν «καθαρές»

κρούσματα 
Στο "κλείσιμο" της πρώτης περιόδου της εξάπλωση του κορωνοϊού στη χώρα, η οποία διήρκησε 42 μέρες, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, έδωσε στη δημοσιότητα τα νούμερα της εξάπλωσης του κορωνοϊού για όλες τις περιοχές, δήμους και περιφερειακές ενότητες της Ελλάδας.

Σάρωσε ο κορονοϊός σε Αθήνα, Κηφισιά και Θεσσαλονίκη. Ποιοι νομοί είναι εντελώς “καθαροί” και δεν ξέρουν… τι εστί Covid-19. Όλος ο “χάρτης” της εξάπλωσης του φονικού ιού στην χώρα μας.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς, από τα 2.626 κρούσματα που έχουν καταγραφεί στη χώρα:

ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΓΙΑ ΔΑΚΟΚΤΟΝΙΑ

 



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ (ΟΑΣΠΠ)
Η Ομοσπονδία μας χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των Αγροτικών Συλλόγων αλλά και των ταξικών εργατικών σωματείων που τίμησαν την απεργία της Πρωτομαγιάς.
Μέσα στην υγειονομίκη κρίση του κορονοϊού,εντείνεται η γενικότερη δραματική κατάσταση των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων λόγω των μέτρων και της κατρακύλας που έχουν πάρει όλα τα αγροτικά  προϊόντα. Είναι χαρακτηριστική η