Σάββατο 2 Μαΐου 2020

Κορονοϊός: Και με τη βούλα κλειστές για τους πιστούς οι εκκλησίες μέχρι 16 Μαΐου

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/78884747_104456844383945_5841552265869000704_o.jpg?_nc_cat=109&_nc_sid=6e5ad9&_nc_ohc=totBSyyZFBkAX8Kh0oO&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=e7af797323ebf9cdc1feef8f657fb85b&oe=5ED17BD2

Με ΚΥΑ των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Υγείας που δημοσιεύτηκε σήμερα με ισχύ μέχρι και την 16.5.2020 παρατείνεται, με τις ήδη ισχύουσες προϋποθέσεις, η δυνατότητα τέλεσης λειτουργιών, λατρευτικών συνάξεων κλπ με την παρουσία μόνο θρησκευτικού λειτουργού και του απαραίτητου βοηθητικού προσωπικού και χωρίς την παρουσία άλλων προσώπων, ενώ επιτρέπεται εκ νέου η ατομική προσευχή.
Ορίζονται, επίσης, οι προϋποθέσεις που πρέπει να τηρούνται για τη διασφάλιση των μέτρων προστασίας και πρόληψης, σύμφωνα με τις υποδείξεις της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας Δημόσιας Υγείας έναντι του κορονοϊού.

Αναλυτικά η ΚΥΑ για τις εκκλησίες 

Not today… Η στιγμή “Arya Stark” του Κιμ Γιονγκ Ουν


Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Τι ιστορία και αυτή… Την ώρα που “προδότες” από τη Βόρεια Κορέα προδίκαζαν ότι το τρέχον Σαββατοκύριακο θα ανακοινωνόταν επίσημα ο θάνατος του Κιμ Γιονγκ Ουν, η Πιονγιάνγκ έδινε στη δημοσιότητα οπτικό υλικό με τον “μεγάλο ηγέτη” να κόβει κορδέλες στα εγκαίνια εργοστασίου λιπασμάτων.
Μαζί με την αδελφή του, Κιμ Γιονγκ Τζονγκ, που σύμφωνα με τον… αστικό μύθο,

Μητσοτάκης: Να πάρουμε πίσω τις ζωές μας


Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: Κυριάκος Μητσοτάκης: Η κοινωνία περιμένει πια από την πολιτική και από τους πολιτικούς διαφορετικά πράγματα
Συνεδρίασε σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης η Εκτελεστική Γραμματεία της Νέας Δημοκρατίας υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού και Προέδρου του κόμματος Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι Κωστής Χατζηδάκης, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Στεργίου, Σταύρος Καλαφάτης, Γιάννης Μπρατάκος, Σπήλιος Λιβανός, Παύλος Μαρινάκης, Μαρία-Αλεξάνδρα Κεφάλα, Περικλής Μαντάς, Γιάννης Οικονόμου, Βασίλης Σπανάκης, Κώστας Αγοραστός, Γιώργος Καρανίκας, Γιάννης Πολιτόπουλος, Μαρία Σαρηγιαννίδου.
Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε τα εξής:

Γ. Ψυχογιός: Οι παραγωγοί της Κορινθίας αντιμέτωποι με την οικονομική κρίση. Άμεσα μέτρα στήριξης όλων των κλάδων.


https://sfedona.gr/wp-content/uploads/2020/03/psyxogios-696x461.jpg 
Η Κορινθία  είναι  ένας Νομός με πολλή και σημαντική αγροτική παραγωγή, με συγκομιδή όλο το χρόνο.  Οι επιπτώσεις της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης που κάνει την εμφανιση της, είναι ήδη ορατές σε πολλούς κλάδους.
Από την πρώτη στιγμή με Ερωτήσεις και παρεμβάσεις μας στη Βουλή ζητήσαμε την εισοδηματική στήριξη και

Όταν βούρκωσε ο Χαρδαλιάς: “Δεν πουλάω τσαμπουκά”

θετικά, μετακινήσεων, ανακοινώσεις, Χαρδαλιάς,
Ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι ένα εκ των δύο προσώπων που μαζί με τον Σωτήρη Τσιόδρα έχουν “μπει” στα σπίτια μας σε καθημερινή βάση καθώς έχει αναλάβει το έργο της ενημέρωσης για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων είναι εκείνος που έχει ανακοινώσει τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας αλλά και σταδιακής άρσης της.
Όπως επαναλαμβάνει, μπορεί η αρχή της άρσης να γίνεται την προσεχή Δευτέρα,

Που είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας – Τι είπε ο Χαρδαλιάς

Που είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας – Τι είπε ο Χαρδαλιάς
Διευκρινίσεις αναφορικά με το πού είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας έδωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.
«Ο κορωνοϊός δεν τελειώνει τη Δευτέρα. Ξέρουμε ότι θα έχουμε νέα κρούσματα και πιθανότατα νέους νεκρούς. Ο αόρατος εχθρός είναι εδώ. Η μάσκα είναι υποχρεωτική στα ταξί, στα ιατρεία, στα διαγνωστικά κέντρα, στα νοσοκομεία και στα ΜΜΜ.»
Αναφερόμενος στις χθεσινές συγκεντρώσεις για την Πρωτομαγιά τόνισε πως αυτές προκάλεσαν αντιδράσεις. “Κάποιοι μας αγνόησαν. Οι πολίτες που έδειξαν πειθαρχία όλο αυτό το διάστημα μας κρίνουν όλους. Εμείς είχαμε προτείνει εναλλακτικές ημερομηνίες”.
«Η σταδιακή άρση των μέτρων δεν πρέπει να μας αποσυντονίσει από το στόχο μας. Τη Δευτέρα περνούμε στη νέα φάση με τον αόρατο εχθρό. Η κατάσταση παραμένει κρίσιμη», είπε.

Άνοιγμα καταστημάτων: Ποια ανοίγουν την Δευτέρα – Τα μέτρα προστασίας, το ωράριο και η χρήση μάσκας

Άνοιγμα καταστημάτων: Ποια ανοίγουν την Δευτέρα - Τα μέτρα προστασίας, το ωράριο και η χρήση μάσκας
Λεπτομέρειες για το άνοιγμα των επιχειρήσεων έδωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης. Ο κ. Παπαθανάσης ανακοίνωσε αναλυτικά ποιες επιχειρήσεις θα λειτουργούν και τα απαιτούμενα μέτρα προστασίας τόσο για τους εργαζόμενους όσο και για τους πελάτες.
Οι επιχειρήσεις που θα επαναλειτουργήσουν

Κορωνοϊός: Οδηγίες για τις μάσκες, τις αποστάσεις και τα καταστήματα – Δημοσιεύτηκαν από την Υγειονομική Επιτροπή


Αναλυτικές οδηγίες για τις μάσκες, την υγιεινή των χεριών, τις αποστάσεις που πρέπει να κρατάμε αλλά και το τι θα ισχύει στα μαγαζιά έδωσε η αρμόδια υγεινομική επιτροπή.
Τα μέτρα θα ισχύσουν από τη Δευτέρα μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού.
Οι αρμόδιες Αρχές ορίζουν τι ισχύει για όσα πρέπει να γνωρίζουμε αναφορικά με την χρήση της μάσκας, τις αποστάσεις και την υγιεινή σε γραφεία, σχολεία, Πανεπιστήμια, φροντιστήρια, χώρους λατρείας, καταστήματα εστίασης, σούπερ μάρκετ και μαγαζιά τροφίμων, Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ασανσέρ, ανοιχτούς χώρους, νοσοκομεία, ιατρεία, διαγνωστικά κέντρα, καταστήματα λιανικής, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής.
Μάλιστα, διευκρινίστηκε και από τον Στέλιο Πέτσα ότι οι μάσκες στα σούπερ μάρκετ είναι υποχρεωτικές μόνο για το προσωπικό. «Στα σούπερ μάρκετ η μάσκα είναι υποχρεωτική για τους εργαζομένους όχι για τους πελάτες, ωστόσο θα υπάρχει αυστηρή σύσταση για τη χρήση της. Το απόγευμα θα ξεκαθαρίσουμε περισσότερα για τις μάσκες» είπε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τα μέτρα προστασίας:

Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ νότια της Κρήτης με Μίνι «Τσουνάμι»

Μίνι «Τσουνάμι» στην Κρήτη μετά το ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ
Σε ένα μεγάλο εύρος του νοτίου τμήματος της Ανατολικής Κρήτης έγινε αισθητός ο σεισμός που καταγράφηκε στις 3:51 το μεσημέρι . Έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε Λασίθι και Ηράκλειο το απόγευμα του Σαββάτου, προκάλεσε μίνι τσουνάμι στο νησί της Χρυσής ή Γαϊδουρονήσι.

Αντίστοιχο φαινόμενο σημειώθηκε και στο λιμάνι της Άρβης, στα νότια του νομού Ηρακλείου


Από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, η έντασή του μετρήθηκε στα 5,9 Ρίχτερ και το εστιακό βάθος ήταν στα 10 χιλιόμετρα μέσα στη θάλασσα. Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο, ο σεισμός ήταν της τάξης των Ρίχτερ. με επίκεντρο

Κορωνοϊός: 143 οι νεκροί στην Ελλάδα – 8 τα νέα κρούσματα, 2620 στο σύνολο

Κορωνοϊός: 143 οι νεκροί στην Ελλάδα - 8 τα νέα κρούσματα, 2620 στο σύνολο
Τα νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 8, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Πλέον το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχεται στα 2.620
Από αυτά, 593 (22.6%)θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1301 (49.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.  37 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 8 (22.2%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 92% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
77 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Τέλος, σήμερα καταγράφηκαν τρεις νέοι θάνατοι.. Συνολικά οι νεκροί στη χώρα είναι 143. Οι 37 ήταν γυναίκες (26.4%) και οι υπόλοιποι άνδρες.
Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 74 έτη και το 92% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.
Έχουν συνολικά ελεγχθεί 78207 κλινικά δείγματα.

Έκτακτο – Κορωνοϊός: Δείτε live την ενημέρωση στο Υπουργείο Υγείας

Δείτε live όλα τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά.
Για τα νέα δεδομένα και τις εξελίξεις γύρω από τον κορωνοϊό, ενημερώνουν αυτή την ώρα τον ελληνικό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, καθηγητή – λοιμωξιολόγο, Σωτήρη Τσιόδρα και ο υφυπουργός Πολιτικής Προαστασίας και Διαχείρισης Κρίσεωνς Νίκος Χαρδαλιάς.

ΤΟ ΜΑΣΚΑ-ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Η υπέρτατη προστασία, ο φερετζές της εξουσίας, η μπίζνα του ιού, η διάλυση της οικονομίας, ο εξευτελισμός της επιστήμης ή κάτι άλλο για το καλό μας, τι είναι, τελικά, θα φανεί. Ένα απίστευτο αλαλούμ με τη χρήση της προστατευτικής μάσκας επικρατεί. Τη σύσταση της επιστημονικής επιτροπής και του κ.Τσιόδρα για υποχρεωτική

Δύο νέους αντιπεριφερειάρχες όρισε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας

Δύο νέους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες όρισε με σχετικές αποφάσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.
Ειδικότερα, ορίστηκε ως αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα αθλητισμού ο Γιάννης Μαντζούνης και αντιπεριφερειάρχης αρμόδιος για θέματα Τουρισμού η Άννα Καλογεροπούλου.