Κυριακή 26 Απριλίου 2020

Έκτακτο: 11 νέα κρούσματα και 4 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο – 134 νεκροί συνολικά

 Γραπτή σήμερα (26.04.2020) η ανακοίνωση από το υπουργείο Υγείας για τα κρούσματα του κορονοϊού στην Ελλάδα.
Ανακοινώνονται 11 νέα κρούσματα του κορωνοϊού SARS-CoV-2 στη χώρα μας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 2517, εκ των οποίων το 55.5% αφορά άνδρες.
Από αυτά, 578 (23%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 1181 (46.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Εντός του μήνα η προκήρυξη για τις 3.000 θέσεις στο “Βοήθεια στο Σπίτι”


Mέσα στο μήνα αναμένεται η προκήρυξη για τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ για 3.000 μόνιμες θέσεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα NewsIt.
Όπως εξήγησε, όλοι έχουν δικαίωμα να υποβάλουν αίτηση σε αυτό τον διαγωνισμό, ωστόσο, «η εμπειρία και η υπηρέτηση σε αυτό το πρόγραμμα για πολλά χρόνια, αποτελεί ένα πολύ ισχυρό μπόνους και το πιο πιθανό είναι ότι η

Ο Ιερώνυμος ζητά το άνοιγμα των εκκλησιών – Το παρασκήνιο πίσω από την επιστολή του

Ο Ιερώνυμος ζητά το άνοιγμα των εκκλησιών - Το παρασκήνιο πίσω από την επιστολή του
Με επιστολή του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, με τη σύμφωνη γνώμη της ΔΙΣ, προς την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκη Κεραμέως, με την οποία ζητά το άνοιγμα των εκκλησιών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Πρακτορείου ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ, ο Αρχιεπίσκοπος συνέταξε την επιστολή αυτή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ

Κορωνοϊός: 60χρονος από την κλινική «Ταξιάρχαι» είναι το 134ο θύμα στην Ελλάδα

Κορωνοϊός: Συναγερμός στις κλινικές «Ταξιάρχαι» και «Κασταλία» μετά τους 3 νεκρούς και τα 28 κρούσματα
Στους 134 ανέρχονται πλέον οι νεκροί στη χώρα μας λόγω κορωνοϊού καθώς κατέληξε ένας 60χρονος άνδρας που ήταν ένας από τους ασθενείς της κλινικής «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι που είχε διαγνωσθεί θετικός στον ιό.
Ο άτυχος 60χρονος είχε μεταφερθεί από το Λαϊκό αρχικά στην κλινική του Περιστερίου και από εκεί στο ΝΙΜΤΣ, όπου και κατέληξε. Εμφάνισε πνευμονία και

Ο κορονοϊός στην Ελλάδα: Νέα στοιχεία για την εξάπλωση του – Ποιες περιοχές… προτιμά

 Τα στοιχεία αφορούν το διάστημα, από την αρχή της επιδημίας στη χώρα έως τις 25 Απριλίου. Σε ποιους νομούς δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού. Δείτε χάρτες και διαγράμματα.


Νέα στοιχεία του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), που παρουσιάζουν τη διασπορά του κορονοϊού ανά περιοχές της Ελλάδας και ανά ηλικίες, προέκυψαν από την τακτική δημοσίευση της επιδημιολογικής επιτήρησης της νόσου του COVID-19. Τα στοιχεία αφορούν το διάστημα, από την αρχή της επιδημίας στη χώρα έως τις 25 Απριλίου (ώρα 15:00). 

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΝ ΕΠΙΚΥΝΔΙΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ



ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ  ¨ Η ΑΛΚΥΩΝ ¨

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





         Από το έτος 2019 άρχισαν να βγαίνουν δημοσιεύματα στον τοπικό και περιφερειακό τύπο της Αχαΐας ότι κοινοπραξία πετρελαϊκών εταιρειών, που θα κάνει γεωτρήσεις για υδρογονάνθρακες στην Δυτική Ελλάδα, ενδιαφέρεται να στήσει βάση εφοδιασμού και υποστήριξης των  εγκαταστάσεων εξόρυξης  στο νέο λιμάνι του Αιγίου.

Εγκαταστάσεις και δραστηριότητες με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα στην ευρύτερη περιοχή που λειτουργούν. Ουσιαστικά προεξοφλείται η πλήρης υποβάθμιση των εγγύς στεριανών και θαλάσσιων περιοχών. Αν δε συμβεί και