Τετάρτη 15 Απριλίου 2020

Δημοσκόπηση Marc: Στα ύψη η δημοτικότητα Τσιόδρα, Χαρδαλιά – Μεγαλώνει η διαφορά ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ


Ακόμα μια δημοσκόπηση εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιήθηκε. Αυτή τη φορά από την εταιρεία Marc για λογαριασμό του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Alpha.
Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που προήλθαν από ερωτήσεις σε 1.020 νοικοκυριά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την εμπιστοσύνη των πολιτών τον οποίο θεωρούν καταλληλότερο για πρωθυπουργό σε ποσοστό 63,1% σε αντίθεση με το 19,1% που θεωρούν κατάλληλο τον Αλέξη Τσίπρα.
Επίσης, το 17,8% των ερωτηθέντων δεν θέλησαν να απαντήσουν.
Τι θα ψήφιζαν όμως οι πολίτες αν έπρεπε να πάνε στις κάλπες αύριο το πρωί; Το 43,6% θα στήριζε τη Νέα Δημοκρατία σε αντίθεση με το 20,3% που θα ψήφιζε ΣΥΡΙΖΑ.
Από τα ευρήματα της δημοσκόπησης φαίνεται πως η διαφορά ανάμεσα στη ΝΔ

Κορονοϊός: Στους 103 οι νεκροί στην Ελλάδα – Κατέληξε 57χρονη στο ΑΧΕΠΑ


Ο κορονοϊός συνεχίζει να χτυπάει και στη χώρα μας με τον αριθμό των θυμάτων να φτάνει τα 103. Τελευταίο θύμα μια 57χρονη γυναίκα η οποία κατέληξε στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ στο οποίο νοσηλευόταν. Σύμφωνα με πληροφορίες η άτυχη γυναίκα φέρεται να έπασχε από υποκείμενο νόσημα και συγκεκριμένα σακχαρώδη διαβήτη.

 Νωρίτερα κατά την ημερήσια ενημέρωση για τον κορονοϊό ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας, ανακοίνωσε πως υπάρχουν 22 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα και συνολικά πλέον 2.192, με το 56,4% να είναι άνδρες.

ΔΝΤ: ΒΑΡΥΤΕΡΟ ΤΟ ΠΛΗΓΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΧΩΡΕΣ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ...

Μια εικόνα του...
Μια εικόνα του...

MOODY’S: ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ

Χρόνια Πολλά και Kαλό Πάσχα με Υγεία από την ομάδα της Crowdpolicy


 
Θερμές ευχές από την ομάδα της Crowdpolicy για Καλό Πάσχα με υγεία!
 
Μένουμε Σπίτι, Μένουμε Υγιείς και Δημιουργικοί!
 
#menoumespiti #crowdpolicy
🎉 Καλό Πάσχα σε όλους!

Άρση περιοριστικών μέτρων σε τρεις φάσεις -Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία


Σε τρεις φάσεις θα γίνει η άρση των περιοριστικών μέτρων, με επίκεντρο τις επιχειρήσεις, αρχής γενομένης από το πρώτο δεκαήμερο του Μαΐου. Αυτό αναφέρουν πληροφορίες της aftodioikisi.gr, με τις σχετικές ανακοινώσεις, τουλάχιστον για την πρώτη φάση, να γίνεται, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, πριν τις 27 Απριλίου, οπότε λήγει η απαγόρευση της κυκλοφορίας.
Οι σχετικές αποφάσεις θα ληφθούν σε σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό των αρμόδιων υπουργών και των επιστημόνων τις επόμενες ημέρες, αλλά ήδη οι

Εγκύκλιος Υπ.Υγείας: Αυτοί είναι οι κανόνες υγιεινής στη διαχείριση τροφίμων


Το Υπουργείο Υγείας, κατόπιν ερωτημάτων που του υποβλήθηκαν εκ μέρους των καταναλωτών αναφορικά με την εφαρμογή κανόνων υγιεινής κατά την προμήθεια των αγαθών και τη διαχείριση των τροφίμων που προορίζονται για οικιακή παρασκευή, χειρισμό και αποθήκευση τροφίμων για ιδιωτική κατανάλωση, δεδομένης της πανδημίας, εξέδωσε σχετική Εγκύκλιο.  Απευθύνεται, μεταξύ άλλων, και σε “όλες τις Περιφερειακές Αυτοδιοικήσεις της Χώρας”.  Αναλυτικότερα:

Οδηγίες ορθής διαχείρισης των αγαθών σε οικιακό επίπεδο-οδηγίες προς τους καταναλωτές
Διαχείριση των τροφίμων σε οικιακό επίπεδο
Για την αποφυγή επικίνδυνων δηλητηριάσεων καθώς επίσης και για τη λήψη μέτρων περιορισμού της εξάπλωσης του κορωνοϊού πρέπει να ακολουθούνται οι απαιτούμενες πρακτικές υγιεινής. Ειδικότερα:

ΑΠΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΑΙ isobox ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΙΑΤΟΥ


 
 
   Κόρινθος  15-04-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Υγειονομικό υλικό προ ολίγων ημερών παρέδωσε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής στο Κέντρο Υγείας Κιάτου και στο Διευθυντή κ. Τάσο Χωρέμη.
Νωρίς σήμερα το πρωί 15 Απριλίου παρέδωσε επίσης στον κ. Χωρέμη, σε ιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό του ΚΥ Κιάτου, οικισμό τύπου isobox. Ύστερα από προμήθεια στο πλαίσιο αρωγής της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Περιφερειάρχη κ. Παναγιώτη Νίκα, προς τη δημόσια δομή υγείας και στον αγώνα για την αποτροπή της διάδοσης του κορονοϊού
Το isobox θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος πρώτης υποδοχής ασθενών για την εξέταση πρωτίστως, ύπαρξης ύποπτων κρουσμάτων του ιου.
Το προσωπικό του ΚΥ Κιάτου και ο Διευθυντής ευχαρίστησαν  τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα και τον κ. Γκιολή όπου εκείνος με τη σειρά του συνέχισε να τονίζει τη σημαντικότητα της προσφορά όλων αυτών των «συναδέλφων» του στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ότι περνάει από το χέρι μας, προκειμένου να μπορείτε να συνεχίσετε να προσφέρετε με τη μεγαλύτερη ασφάλεια προς όλους μας το μέγιστο αγαθό, την υγεία μας, είναι προτεραιότητά μας, για την Περιφέρεια Πελοποννήσου και για εμένα τον ίδιο η στήριξή του με οποιοδήποτε τρόπο».

Σε ηλεκτρονική λειτουργία για πρώτη φορά τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής – νέα υπηρεσία του ΤΕΕ Εισερχόμενα x

 Αυτή είναι η νέα απόφαση για τις οικοδομικές άδειες & τις e-adeies ...
Μια ακόμη νέα ηλεκτρονική υπηρεσία προς μηχανικούς και δημόσιες υπηρεσίες για την εξυπηρέτηση των πολιτών ξεκίνησε το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας μέσα από το ηλεκτρονικό σύστημα e-adeies. Σε συνεργασία με το ΥΠΕΝ και ειδικότερα τη Γενική Γραμματεία Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική υποβολή φακέλων προς τα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής μέσω του «e-Άδειες», ενώ παράλληλα το ΥΠΕΝ φροντίζει ώστε τα νέα Συμβούλια Αρχιτεκτονικής που προοδευτικά συγκροτούνται να συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΛΗΨΗΣ ΑΜΜΕΣΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΥΛΙΣΜΟΥΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΟΜΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ!


Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις τελευταίες εξελίξεις στο Περιφερειακό ...


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τρίπολη 15-04-2020



Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου στις 13-4-2020 μέσω τηλεδιάσκεψης, η Λαϊκή Συσπείρωση έθεσε επιτακτικά την ανάγκη να συζητηθεί προ ημερησίας διάταξης το θέμα της άμεσης λήψης μέτρων στις πολυάριθμες κοινότητες των Ρομά που υπάρχουν σε όλους τους νομούς της Πελοποννήσου, καθώς και για τις δομές φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων (ανοικτή και κλειστή), στην Κόρινθο.

ΖΩΝΤΑΝΗ ΣΥΝΔΕΣΗ Ακολουθία του Νιπτήρος - Μ. Τετάρτη εσπέρας ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ Π. ΦΑΛΗΡΟΥ


Πυρκαγιά στο Δερβένι

Πυρκαγιά  ξέσπασε τις απογευματινές ώρες στην αγροτική περιοχή "Μοναστηράκια" ,  στο Δερβένι. η οποία κατασβέστηκε άμεσα, από άνδρες του κλιμακίου της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ,της Δ.Ε. Ευρωστίνης . 

Από την πυρκαγιά που προκλήθηκε από άγνωστή αιτία , κάηκαν  δύο πεύκα και χαμηλή βλάστηση σε έκταση ενός στρέμματος..

«Εργαλείο» της Apple για τις μετακινήσεις την εποχή της καραντίνας- Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

«Εργαλείο» της Apple για τις μετακινήσεις την εποχή της καραντίνας- Τι δείχνουν τα στοιχεία για την Ελλάδα

Ακολουθώντας το παράδειγμα της Google, η Apple δημιούργησε και αυτή ένα online εργαλείο που καταγράφει τις αλλαγές στις μετακινήσεις και συνήθειες των ανθρώπων, μετά τα περιοριστικά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης εξαιτίας της πανδημίας Covid-19.
Στόχος της εταιρείας είναι να βοηθήσει τις αρχές δημόσιας υγείας να βεβαιώσουν κατά πόσο ο πληθυσμός τηρεί τα μέτρα.
To νέο εργαλείο (Mobility Trends Report) καλύπτει αρχικά 63 χώρες (έναντι 131 του αντίστοιχου εργαλείου της Google), μεταξύ των οποίων και την Ελλάδα, για την οποία δείχνει μια μείωση 63% στο περπάτημα και 68% στο οδήγημα μεταξύ 13 Ιανουαρίου και 13 Απριλίου. Όμως αποκαλύπτει επίσης ότι στη χώρα μας η μείωση στις μετακινήσεις είχε φθάσει στη μεγαλύτερη μείωση της περίπου στις 4 και 5 Απριλίου, αλλά έκτοτε εμφανίζεται μια σταδιακή αύξηση τόσο στις πεζοπορίες όσο και στις μετακινήσεις με αυτοκίνητα.

Κορωνοϊός-Live: 22 νέα κρούσματα, 2.192 συνολικά και 102 θάνατοι

Δείτε σε ζωντανή μετάδοση από το υπουργείο υγείας την ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Ευρωπαϊκά Νέα - EurActiv

logo hi logo

Ο κορωνοϊός δεν πρέπει να γίνει κρίση ασφαλείας, προειδοποιεί ο ΓΓ του ΝΑΤΟ
Alexandra Brzozowski, 15 Apr 10:04 AM

«Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον COVID-19, αλλά ταυτόχρονα, πρέπει να διασφαλίσουμε ότι η υγειονομική κρίση δεν θα γίνει κρίση ασφάλειας», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Jens Stoltenberg στη EURACTIV.com, σε συνέντευξή του....Read More

Στον χορό των αυξημένων κρατικών ενισχύσεων μπαίνουν οι ευρωπαϊκές χώρες
nefelivar, 13 Apr 10:40 PM

Σωρεία αιτημάτων για επέκταση των κρατικών ενισχύσεων δέχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα κράτη μέλη της ΕΕ προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ η ίδια πήρε την πρωτοβουλία να αποστείλει στα κράτη μέλη σχέδιο πρότασης για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Προσωρινού Πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις....Read More

Στον χορό των αυξημένων κρατικών ενισχύσεων μπαίνουν οι ευρωπαϊκές χώρες
nefelivar, 13 Apr 10:40 PM

Σωρεία αιτημάτων για επέκταση των κρατικών ενισχύσεων δέχεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα κράτη μέλη της ΕΕ προκειμένου να στηριχθούν οι επιχειρήσεις που επλήγησαν περισσότερο από την πανδημία του κορονοϊού, ενώ η ίδια πήρε την πρωτοβουλία να αποστείλει στα κράτη μέλη σχέδιο πρότασης για την επέκταση του πεδίου εφαρμογής του Προσωρινού Πλαισίου για τις κρατικές ενισχύσεις....Read More
Η Ελλάδα μαζί με 12 χώρες: Το Green Deal οδηγός για την ανάκαμψη
nefelivar, 13 Apr 08:57 PM

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης συνυπέγραψε κοινή δήλωση με άλλους 12 Ευρωπαίους ομολόγους του, με την οποία ζητούν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  τη συνέχιση και εντατικοποίηση των προσπαθειών διατήρησης της κλιματικής και περιβαλλοντικής  φιλοδοξίας....Read More 

EurActiv Greece

diaNEOsis : Δύο διαδικτυακές δημόσιες συζητήσεις σήμερα και αύριο στις 17:00




Δύο Διαδικτυακές Δημόσιες Συζητήσεις

Σήμερα και αύριο στις 17:00


Σήμερα στις 17:00, η διαΝΕΟσις εγκαινιάζει μια σειρά διαδικτυακών δημόσιων συζητήσεων μέσα από τις οποίες θα παρουσιάζονται και θα σχολιάζονται τα ερευνητικά ευρήματα και θα διατυπώνονται και θα αναλύονται θέσεις και απόψεις πάνω σε επίκαιρα ζητήματα που σχετίζονται με την πανδημία και την επόμενη μέρα αυτής. 
 
Στο πρώτο diaNEOsis LIVE με τίτλο "Η Ελλάδα Μετά την Πανδημία: Τρεις Ειδικοί Σχολιάζουν" τρεις ειδικοί θα κουβεντιάσουν για τρία διαφορετικά θέματα που αφορούν στην κρίση της πανδημίας και τις συνέπειές της.

Εφταήμερη εργασία & σε δημοτικά νομικά πρόσωπα & επιχειρήσεις -Πώς θα αμείβονται οι συμβασιούχοι


Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τη νέα Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ), η οποία, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει σειρά διατάξεων του ΥΠΕΣ που αφορούν στους ΟΤΑ.
Με το άρθρο εικοστό ένατο διευρύνεται η εφταήμερη εργασία από τους δήμους και στα δημοτικά νομικά πρόσωπα και τις δημοτικές επιχειρήσεις,  που είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr και είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις.
Παράλληλα με το άρθρο 31  ορίζεται ότι θα καλυφθεί η μισθοδοσία προσωπικού

Ευχές για Καλό Πάσχα, υγεία & υπομονή από τo eklogika

kalo_pasxa_eklogika

Οι ευχές του eklogika σας συνοδεύουν 

eklogika.gr


Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα! ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ Τάσος Λυμπερίου

Ενσωματωμένη εικόνα

Τάσος Λυμπερίου

Ενστάσεις του Σ.Π.Ο.Α.Κ. επί του σχεδίου νόμου «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Nομοθεσίας»


https://tempo24.news/sites/default/files/styles/article_image/public/articles/2019/11/12/d64a021cc6e94c8bfc27abe0f21d62d5_xl-900x516.jpg?itok=grTN4oUG

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                                
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                     
 Αίγιο, 15 Απριλίου 2020



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Σας κοινοποιούμε επιστολή που αποστείλαμε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας κ. Κωνσταντίνο Χατζηδάκη με κοινοποίηση στον Πρωθυπουργό, στα συναρμόδια Υπουργεία και στους αρχηγούς των κομμάτων της Βουλής, ζητώντας την αναβολή κατάθεσης του σχεδίου νόμου με τίτλο: «Εκσυγχρονισμός Περιβαλλοντικής Nομοθεσίας» και την αναδόμησή του, έτσι ώστε να προστατεύει το φυσικό περιβάλλον και να προωθεί την αειφόρο ανάπτυξη:

Τροπολογία ΥΠΕΣ για την άδεια ειδικού σκοπού

 
Ο Υπουργός Εσωτερικών κατέθεσε στη Βουλή, συγκεκριμένα στο Νομοσχέδιο « Κύρωση της από 30.3.2020 Π.Ν.Π. "Μέτρα αντιμετώπισης της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις" (Α΄ 75) », Τροπολογία αναφορικά με την άδεια ειδικού σκοπού.

Με αυτήν, όπως εξηγεί στην Αιτιολογική Έκθεση, « επεκτείνεται το δικαίωμα χρήσης της άδειας ειδικού σκοπού που προβλέπεται στο αρ.5 της από 11.3.2020 ΠΝΠ, που κυρώθηκε με τον ν.4682/2020 (Α’ 76) και στην περίπτωση που ο/η