Σάββατο 4 Απριλίου 2020

Κορωνοϊός – Ελλάδα: Οι περιοχές που έχουν «χτυπηθεί» περισσότερο – Η «ακτινογραφία» των κρουσμάτων

Σε 1.673 κρούσματα και 68 νεκρούς ανέρχεται ο μέχρι στιγμής επίσημος απολογισμός του κορωνοϊού στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον Covid-19, Σωτήρης Τσιόδρας
Στο πλαίσιο αυτό, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) έσπευσε να δώσει στη δημοσιότητα περαιτέρω πληροφορίες για την «ταυτότητα» των νοσούντων και την «ακτινογραφία» του ιού στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα, από το σύνολο των κρουσμάτων το 54,4% είναι άνδρες, ενώ το 34,9% σχετίζεται με κάποιο ήδη επιβεβαιωμένο κρούσμα. Παράλληλα, το 20,8% θεωρείται σχετιζόμενο με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό.

Κορωνοϊός-Χαρδαλιάς: Παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας ως τις 27 Απριλίου

Κορωνοϊός-Χαρδαλιάς: Παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας ως τις 27 Απριλίου


Μέχρι τις 27 Απριλίου και ώρα 6 το πρωί παρατείνεται το μέτρο του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, ανακοίνωσε κατά τη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.
Η ενότητα, η αποφασιστικότητα και η πειθαρχία που έχει δείξει μέχρι σήμερα συντριπτικά η ελληνική κοινωνίας, μας έχει επιτρέψει να ακολουθήσουμε μια διαφορετική πορεία από τις περισσότερες άλλες χώρες, σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς. Το αποτέλεσμα όμως αυτό, επισήμανε περαιτέρω, μπορεί σε ελάχιστες ώρες αλλά και ημέρες να ανατραπεί και υπογράμμισε πως για να διασφαλιστεί χρειάζεται να εξακολουθούμε να τηρούμε τα μέτρα με την ίδια επιμονή και υπομονή.

Πέτσας: Η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται αφορά τους ασυνεπείς

Πέτσας: Η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται αφορά τους ασυνεπείς
«Η αυστηροποίηση των μέτρων που έρχεται αφορά τους ασυνεπείς, όχι τους συνεπείς. Τους συνεπείς δεν θα τους θίξει σε τίποτα. Ο περιορισμός θα έχει να κάνει με δύο πράγματα: Πρώτον, με τον αριθμό των επιτρεπόμενων μετακινήσεων. Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε και θα αποφασιστεί τα επόμενα 24ωρα. Και δεύτερον, με το ενδεχόμενο ενός χρονικού περιορισμού στις εξόδους, δηλαδή να μη λέει κανείς ότι πάει για σωματική άσκηση και να είναι όλη την ημέρα έξω από το σπίτι. Γιατί πρέπει να μείνουμε στο σπίτι» τόνισε σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ» ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.
Επισήμανε ότι δεν υπάρχει θέμα μερικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας, σημειώνοντας ότι μετακινήσεις εκτός των αστικών κέντρων απαγορεύονται. 

Έκτακτο: Κορωνοϊός: Στους 68 οι νεκροί στην Ελλάδα – Τα συνολικά κρούσματα είναι 1.673

Στους 68 ανέρχονται οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην Ελλάδα, σύμφωνα με ενημέρωση του εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, Σωτήρη Τσιόδρα.
Τα νέα κρούσματα είναι 60 ενώ ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τους 1673. Επίσης 92 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα ενώ 10 άνθρωποι έχουν πάρει εξιτήριο από τις ΜΕΘ.


Και εγένετο ΝΑΤΟ! Μία συμμαχία με στόχο να είναι: «οι Αμερικανοί μέσα, οι Ρώσοι έξω και οι Γερμανοί κάτω»

ΝΑΤΟ

Oσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.- Λείψανα αφανών αγίων. στη "Σπηλιά του Δεσπότη" στα Μαύρα Λιθάρια


Οσία Μαρία η Αιγυπτία… απέτυχε ως πόρνη και νίκησε ως ασκήτρια ... https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEiJqWHmYTRMxOpHdRl9_TlfrrlYD3boKyZFRQLC4AOSYkcMzNGjujC-rFs22_XIRJhreiCv1DprqrGNaCgYwrDcgaS7PVBOWxDkJeyVlRw_2UI2PCpnbS7ZJYwI90u1dyJpkEd6LvCoWf-CD9nBnV4I=

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΖΑΒΑΛΗΣ

..  .σαν τον μοναχό Ζωσιμά ,έχουμε και εμείς,
αλλά είναι αφανείς....
Στη σπηλιά του του Δεσπότη ,έχουν βρεθεί λειψανα αφανών αγίων.
Αυτή τη σπηλιά χρησιμοποιούσε και ο Παν.Γεραρής για καταφύγιο..

Oσίας Μαρίας της Αιγυπτίας.
Ο Τατσιόπουλος έγραφε στο in.gr.
Ο καπνιστής λέει: «Θέλω μια πολυκατοικία γεμάτη με κούτες τσιγάρων». 
Ο πότης ζητάει: «Μια αλάνα με ποτά».
Το πρεζόνι απευθύνεται …. με ικεσία στον ...: «Ενα ευρουλάκι, ρε φίλε,ένα ευρουλάκι».
Oλα αυτά σημαίνουν ότι όποιος έχει κυριευτεί από πάθη ,ζητάει τα πάντα και επιδιώκει να ικανοποιεί τα πάθη του ,χωρίς να σκέπτεται ....
Ετσι και η Μαρία η Αιγυπτία ,κυριευμένη από τα σαρκικά πάθη ,κατά βάθος

Μη αναστολή Προσλήψεων και Κρίσεων Προϊσταμένων – Εγκύκλιος ΥΠΕΣ


Εγκύκλιος του Υπουργού Εσωτερικών δημοσιεύθηκε σήμερα 3 Απριλίου, δίνοντας διευκρινίσεις ιδίως για τις προσλήψεις προσωπικού, για την επιλογή Προϊσταμένων Γενικής Διεύθυνσης, Διεύθυνσης και Τμήματος, αλλά και για ...


Ο ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΖΩΩΝ


H 4η Απριλίου είναι η Παγκόσμια Ημέρα Αδέσποτων Ζώων. Δεν είναι ημέρα γιορτής! Είναι ημέρα υπενθύμισης ειδικά για την Ελλάδα όπου χιλιάδες ζώα υποφέρουν. Τις μέρες αυτές που η χώρα μας δοκιμάζεται από τον κορονοϊό, δοκιμάζονται και τα αδέσποτα καθώς δεν βρίσκουν εύκολα τροφή και νερό στους δρόμους. Ναι, μένουμε σπίτι αλλά δεν ξεχνάμε τα αδέσποτα. Αφήνουμε λίγη ξηρά τροφή και νερό έξω από την πόρτα μας ή κατά την επιτρεπτή μετακίνηση μας, ή ενισχύουμε τα φιλοζωικά σωματεία. Αν αντιληφθούμε ότι κάποιο ζώο έχει ανάγκη από περίθαλψη και δεν μπορούμε να επέμβουμε καλούμε άμεσα τον δήμο μας. Είναι υποχρεωμένος να το φροντίσει. Όλοι μαζί προσπαθούμε για έναν καλύτερο κόσμο! 

John Sakis


Email Marketing Powered by Mailchimp

Κορονοϊός… φονιάς – Σοκαριστικά νούμερα σε Ευρώπη και κόσμο

κορονοϊός
 Σε τουλάχιστον 57.474 ανέρχονται οι νεκροί σε όλον τον κόσμο από την πανδημία που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημα στοιχεία.
Μέχρι τις 22.00 (ώρα Ελλάδας) τα επιβεβαιωμένα κρούσματα που προκαλεί ο κορονοϊός ανέρχονταν στο 1.082.470. Ο αριθμός αυτός δεν αντιπροσωπεύει παρά μόνο ένα κλάσμα των πραγματικών, αφού σε πολλές χώρες γίνονται

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης: Νέα Υπηρεσία: Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Αιτήματων

Νέα Υπηρεσία: Εφαρμογή Ηλεκτρονικών Αιτήματων 

Εμείς καταβάλλουμε καθημερινά τη μεγαλύτερη δυνατή προσπάθεια ώστε να υλοποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας.
Από εσάς, περιμένουμε τις ιδέες σας, τις προτάσεις σας, τις παρατηρήσεις σας, την ενεργή σας συμμετοχή ώστε όλοι μαζί να κάνουμε την πόλη μας ακόμη καλύτερη.
Καθημερινά μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας με ένα απλό μήνυμα πατώντας στο εικόνιδιο της εφαρμογής του HelpDesk. Εμείς θα σας ενημερώνουμε για την εξέλιξη του αιτήματός σας.
Σας ευχαριστούμε!
Οδηγίες Αποστολής Μηνύματος
  1. Κάντε κλικ στο εικονίδιο στο κάτω δεξιά μέρος της οθόνης
button.00
2. Εισάγεται τα βασικά στοιχεία επικοινωνίας και πατήστε Έναρξη Συνομιλίας.
button.01
Ένας διαθέσιμος υπάλληλος θα αναλάβει να καταγράψει το αίτημα σας  ή / και να το προωθήσει στην αρμόδια υπηρεσία. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας το μήνυμα σας θα προωθηθεί αυτόματα και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο δυνατόν.

Σε διαρκή άνοδο η συμμετοχή στις πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεγγύης και εθελοντισμού

Σε διαρκή άνοδο η συμμετοχή στις πλατφόρμες ψηφιακής αλληλεγγύης και εθελοντισμού 

Σε σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας εξελίσσονται οι πλατφόρμες digitalsolidarity.gov.gr και ethelontes.gov.gr. Η συμμετοχή επιχειρήσεων και φορέων στην πρώτη πλατφόρμα και πολιτών στην δεύτερη είναι σταθερά αυξανόμενη, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή οι υπηρεσίες που παρέχονται δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος να έχουν ξεπεράσει τις 130, ενώ ταυτόχρονα περισσότεροι από 11.000 συμπολίτες μας να έχουν εκδηλώσει την επιθυμία τους να προσφέρουν εθελοντικά στο σύστημα υγείας.
Υπενθυμίζεται ότι το digitalsolidarity.gov.gr σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και αφορά υπηρεσίες ή/και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία. Αντίστοιχα, το ethelontes.gov.gr αποτελεί εθελοντικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε όποιον μπορεί να προσφέρει τις υπηρεσίες του όπως ιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό προσωπικό, ψυχολόγοι, φοιτητές αλλά και συνταξιούχοι επιστημών υγείας. Οι εθελοντές ανάλογα με τα προσόντα τους δύναται να υποστηρίζουν τις δομές υγείας της χώρας με σκοπό την κάλυψη των αναγκών που ανακύπτουν.
Πηγή: https://mindigital.gr/archives/1317
 

Κρυολόγημα ή κοροναϊός: Πώς θα τα ξεχωρίσουμε

  Κρυολόγημα ή κοροναϊός: Πώς θα τα ξεχωρίσουμε | imommy.gr 

Όλα όσα θα ήταν καλό να γνωρίζετε για το κρυολόγημα και τον κοροναϊό ώστε να απαλλαγείτε από την περιττή ανησυχία 

Καθώς ο κοροναϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο, πολλοί είναι οι άνθρωποι, που παράλληλα αντιμετωπίζουν συμπτώματα από την εποχική αλλεργία, το κρυολόγημα ή την γρίπη. Τώρα με την επιδημία του κοροναϊού είναι λογικό η ανησυχία σας να ενταθεί μιας και τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος και του επιδημικού ιού τείνουν να μοιάζουν αρκετά. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί ότι μοιάζουν σε αρκετά σημεία, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε τις διαφορές «κλειδιά» που μας καθησυχάζουν ή μας προειδοποιούν.

Ποια είναι τα συμπτώματα του κρυολογήματος;

Θάνος Δημόπουλος στο MEGA: Μην χρησιμοποιείτε κλιματιστικά

Δημόπουλος στο MEGA: Μην χρησιμοποιείτε κλιματιστικά | in.gr
Η κρίση της πανδημίας του κοροναϊόυ στην Ελλάδα εξελίσσεται ομαλά, σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες που έχουν κατακόρυφη αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων.
Σύμφωνα με τον Θάνο Δημόπουλο, πρύτανη του ΕΚΠΑ, «πηγαίνουμε καλά σε σχέση με άλλα ευρωπαϊκά κράτη». Ο κ. Δημόπουλος τόνισε στο ΜΕGA πως θα πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερη προσήλωση στα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του κοροναϊού. 
Για την πιθανότητα μετάδοσης του ιού μέσω του κλιματισμού, ο πρύτανης σημείωσε πως σύμφωνα με μελέτες ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό. «Επειδή υπάρχει αμφιβολία, η σύσταση είναι να μην χρησιμοποιούνται τα κλιματιστικά, να έχουμε ανοιχτά παράθυρα. Απαγορεύεται η χρήση συστημάτων ανακύκλωσης του αέρα».
Για το τεστ των αντισωμάτων που έχει αναπτυχθεί και χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ, ο κ. Δημόπουλος τόνισε πως σε πρώτη φάση θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να συλλεχθούν δεδομένα.


in.gr

ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ