Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020

TO TΡΑΓΟΥΔΙ ΤΗΣ ΖΑΧΟΛΗΣ ( ΠΑΠΑΝΙΚΑΣ) ΠΟΥ ΠΡΩΤΗ ΥΨΩΣΕ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ( 14 Μαρτίου 1821)


199 χρόνια 14 MΑΡΤΙΟΥ 1821 - Η ΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΤΗ ΖΑΧΟΛΗ ΠΟΥ ΥΨΩΣΕ ΠΡΩΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ!


Ο ΓΟΥΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 
Κρυφά το λένε τα πουλιά, κρυφά το λεν τ’ αηδόνια, 
 κρυφά το λέει ο Γερμανός από τον Προφήτη Ηλίια.
"Παιδιά, για μεταλάβετε, για ξομολογηθήτε, 
δεν ειν’ ο περσινός καιρός κι' ο φετινός χειμώνας.
Μας ήρθε η άνοιξη πικρή, το καλοκαίρι μαύρο,
γιατί σηκώθη πόλεμος και πολεμάν τους Τούρκους.
Να διώξουμ' όλη την Τουρκιά η να χαθούμε ούλοι". 


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEivucOD8CM_0_fBb_t9zNZOBg4AMaXkSF7IM0ixMIVvYRZ4XBNh0wJRW3Fk1O_2PiQ5ie6JZTwzKV8Nxv_1rFjSe-7UZkwgnmjCbNZN756twfsLlaZ74hVTSQQHyqokLHN7_hnGMWN_bHgd/s1600/geraris.jpgΣτο δεκαήμερο μεταξύ 14-25 Μαρτίου δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης σε διαφορετικά σημεία στο Μοριά. Κατά τας ημέρας αυτάς η Ζάχολη, εσείετο εκ θεμελίων από τις κωδωνοκρουσίες και τους πυροβολισμούς. Στις 14 Μαρτίου 1821 καταφθάνει στη Ζάχολη, από το Μοναστήρι του Προφήτη Ηλία του Κούτου, ένοπλος ο ηγούμενος Γερμανός, με άλλους μοναχούς όπου μετά από πανηγυρική δοξολογία στον ναό του Αγίου Γεωργίου, υψώνει την Σημαία της Επαναστάσεως με τα σύμβολα της Φιλικής Εταιρείας και μαζί

Παράταση έως 30.6.2020 για τη δήλωση διόρθωσης τ.μ. ακινήτων στο Δημο Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης

Παράταση έως 30.6.2020 για τη δήλωση διόρθωσης τ.μ. ακινήτων 

Παράταση έως 30.6.2020 για τη δήλωση διόρθωσης τ.μ. ακινήτων
Σύμφωνα με την παράγραφο 4 του άρθρου 10 της ΠΝΠ της 11ης Μαρτίου 2020 παρατείνεται η προθεσμία διόρθωσης των τετραγωνικών στους δήμους μέχρι 30.6.2020. Πιο συγκεκριμένα, θεσπίστηκε η ακόλουθη διάταξη:
"4. Η προθεσμία της παρ. 2 του άρθρου 51 του ν. 4647/2019 (Α’ 204) παρατείνεται από τη λήξη της έως τις 30.6.2020".
 19/2/2020: Αίτηση για υποβολή δήλωσης διόρθωσης τ.μ. ακινήτων
Ο Δήμος ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ, σας γνωρίζει ότι με το άρθρο 51 παρ.2 του  Ν. 4647/19 (ΦΕΚ 204 Α/16-12-2019  δίνεται  η δυνατότητα για διόρθωση - καθορισμό της επιφάνειας  χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους Ο.Τ.Α. Α' βαθμού.
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020, χωρίς την επιβολή προστίμων για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγούμενου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνο από την 1η.1.2020.
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στους Τμήμα Εσόδων, Δημοτικής Περιουσίας & Ταμειακής Υπηρεσίας, στα τηλέφωνα: 2743360207, 2743360222.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΛΟΝΤΟΣ

Αναστέλλεται η λειτουργία της Ογκολογικης Μονάδας στο Ξυλόκαστρο

 https://atnews.gr/wp-content/uploads/2020/03/88331302_2522564951330418_8469010285997326336_n.jpg
Η Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, ο Δήμος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης και το Ελληνικό Ίδρυμα Ογκολογίας, έπειτα από κοινή απόφαση ενημερώνει τον γυναικείο πληθυσμό του Δήμου μας ότι αναστέλλεται η λειτουργία της Ογκολογικής Μονάδας στο Ξυλόκαστρο για κάποιο διάστημα για την διασφάλιση της υγείας των πολιτών από τον Κορονοϊό. Η Μονάδα θα επανέλθει στο Ξυλόκαστρο μετά το πέρας της πανδημίας.

Η “επόμενη φάση” ήρθε. Κλείνουν… σχεδόν τα πάντα


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Στην “επόμενη φάση” για την καλύτερη αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού προχώρησε η κυβέρνηση.
Το απόγευμα της Παρασκευής, ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας ανακοίνωσε δέσμη αυστηρότερων μέτρων, προκειμένου να περιοριστεί η περαιτέρω διάχυση του ιού στην κοινότητα, επισημαίνοντας ότι κλείνουν… σχεδόν τα πάντα.
Πιο συγκεκριμένα, κλείνουν εμπορικά κέντρα, μπαρ, καφέ και καφετέριες, το σύνολο της εστίασης, εκτός των υπηρεσιών delivery και take away, οι αθλητικές εγκαταστάσεις εκτός από τις ανοιχτούς χώρους για μεμονομένη άθληση, τα κέντρα αισθητικής, οι βιβλιοθήκες, τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι.
Ανοιχτά θα παραμείνουν μονάχα τα super market, τα καταστήματα τροφίμων, οι φούρνοι και τα φαρμακεία.

Δείτε τις ανακοινώσεις

 

ysterografa.gr

Ο κορονοϊός δεν καταλαβαίνει από… (ελληνικές) μαγκιές



Γράφει ο Γιώργος Παπακώστας
Δημοσιογράφος

Πολλές φορές έχουμε σαρκάσει την ευκολία με την οποία οι Έλληνες αψηφούν νόμους και κανόνες. Πολλές φορές έχουμε “κυνηγήσει” γονείς και παππούδες που δεν ακούν κανέναν και κάνουν του κεφαλιού τους. Επειδή όμως ο κορονοϊός προφανέστατα δεν καταλαβαίνει από την ελληνική μαγκιά, έφτασε η ώρα που θα πρέπει όλοι να σκύψουμε το κεφάλι και να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε.
Πλέον δεν μιλάμε για capital control που ψωνίζαμε γάλατα και μακαρόνια για να μην πεινάσουμε και play station για να μην μας φάνε τα λεφτά οι τράπεζες. Δεν μιλάμε για τις ουρές έξω από τις τράπεζες για να προλάβουμε τη σύνταξη λες και αύριο θα τελειώσουν τα λεφτά. Δεν μιλάμε για Black Friday και εκπτώσεις ή για φανταστικούς πολέμους με την Τουρκία που θα μας οδηγήσουν στην λιμοκτονία. Δεν μιλάμε για εκλογές που βγάζουμε τα μετεμφυλιακά απωθημένα μας.
Μιλάμε για μια κατάσταση όπου όσοι είναι πάνω από 60 και νοσήσουν έχουν πολλές πιθανότητες να πεθάνουν. Να πεθάνουν “τσάμπα και βερεσέ” αφού πρώτα ταλαιπωρηθούν στα ήδη ταλαιπωρημένα νοσοκομεία και αφού μεταδώσουν τον ιό σε κάποιον άλλο εξυπνάκια που νομίζει πως μπορεί να κάνει το δικό του.
Στο παρελθόν ό,τι τεστ σοβαρότητας έπρεπε να δώσουμε, δεν φτάσαμε ούτε στη βάση. Αυτή τη φορά πρέπει να φτάσουμε στο άριστα, αλλιώς θα κλάψουμε με μαύρο δάκρυ! Όπως λένε και οι Αμερικανοί “do or die”, κι αυτή τη φορά είναι κυριολεκτικό!

ysterografa.gr

Κορωνοϊός: Διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας αποφάσισε η ΕΟΕ – Η φλόγα πάει απευθείας Τόκιο


Στη διακοπή της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους προχώρησε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας.
Η διαδρομή της Ολυμπιακής Φλόγας ξεκίνησε κανονικά χθες (12/3), μετά την τελετή Αφής στην Αρχαία Ολυμπία, ενώ στη συνέχεια η Φλόγα διανυκτέρευσε στην Καλαμάτα και σήμερα το πρωί συνέχισε το ταξίδι της. Όμως η μεγάλη προσέλευση κοινού στην ειδική τελετή υποδοχής της στη Σπάρτη θορύβησε τους αρμόδιους φορείς, με αποτέλεσμα η ΕΟΕ, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και τη ΔΟΕ, να αποφασίσει τη ματαίωση του υπολοίπου προγράμματος.
Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση, η παράδοση της Φλόγας στους Ιάπωνες διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020» θα γίνει κανονικά στην Πέμπτη 19/3 στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού.
Η ανακοίνωση της ΕΟΕ:

Ορκίστηκε η Κατερίνα Σακελλαροπούλου – Ποια είναι η πρώτη γυναίκα Πρόεδρος της Δημοκρατίας

https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=40fc3ecc9e&attid=0.6&permmsgid=msg-f:1661050593122165255&th=170d3cb6bcffa207&view=fimg&disp=thd&attbid=ANGjdJ8YKFDS3L1AWatoxwR6NAP95KZ32i74fEbwPCmdpFgZevD9K-6rzeYAuhPdLP6waOm35ViHZBCxU4cH0qtzeBQMGMMLAXeZh4M-vUKSjNZ3-bpocNnc1IUT30s&ats=2524608000000&sz=w1366-h654

Ορκίστηκε η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου που αποτελεί την πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα.
Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε και η τελετή παράδοσης-παραλαβής το Προεδρικό Μέγαρο, οπού υποδέχθηκε την Κατερίνα Σακελλαροπούλου ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

 


Ποια είναι η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου
Είναι ένας άνθρωπος πολυσχιδής και πολυπράγμων. Προσπαθεί να κάνει καλύτερο τον κόσμο γύρω της, σε όλες τις δραστηριότητές της. Ετσι περιγράφουν την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου οι άνθρωποι που τη γνωρίζουν, υπογραμμίζοντας πως είναι ένας πράος και χαμηλών τόνων άνθρωπος, ταυτόχρονα με μία καταρτισμένη επιστήμονα διεθνούς κύρους.

Kορωνοϊός: Τι ποινή αντιμετωπίζουν γονείς που αφήνουν ανεξέλεγκτα τα παιδιά τους

Ο ποινοκολόγος Μ. Δημητρακόπουλος ανέλυσε στον ΑΝΤ1 τις ποινές που προβλέπονται για όσους παραβιάζουν τα μέτρα περιορισμού για τον Kορωνοϊό . Μεταξύ άλλων, ο κ. Μ. Δημητρακόπουλος απάντησε σε ερώτημα για την ευθύνη των γονιών που αφήνουν ανεξέλεγκτα τα παιδιά τους σε παιδικές χαρές και καφετέριες. Είπε:

Τα θερμά του συλλυπητήρια εκφράζει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Κωνσταντίνος Τασούλας για τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου


Πέθανε ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, αμέσως μόλις πληροφορήθηκε τον θάνατο του πρώην Προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου, δήλωσε:
«Με βαθύτατη θλίψη αποχαιρετούμε σήμερα τον πρώην Πρόεδρο της Βουλής, Φίλιππο Πετσάλνικο, έναν έντιμο πολιτικό, πάντα σταθερό και συνεπή στις αξίες και τις πεποιθήσεις του.
Αυτοδημιούργητος και ακούραστα εργατικός, ξεκίνησε τη μακρά πολιτική του σταδιοδρομία από την ιδιαίτερη πατρίδα του την Καστοριά, την εκλογική του Περιφέρεια, η οποία τον τίμησε επανειλημμένως, εκλέγοντάς τον βουλευτή επί σειρά ετών.
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος πρόσφερε τις υπηρεσίες του σε νευραλγικά αξιώματα, ως Υπουργός, αλλά και ως Πρόεδρος της Βουλής κατά την περίοδο 2009 έως 2012. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας του, το ήθος, το πάθος της προσφοράς του για το κοινό καλό και η ευθύτητα στην έκφραση των απόψεών του, υπήρξαν τα στοιχεία που τον χαρακτήριζαν και τον καθοδηγούσαν. 
Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά, εκφράζω τα θερμότερα συλλυπητήριά μου στην οικογένειά του».
Προς τιμήν του η σημαία της Βουλής θα κυματίζει μεσίστια την ημέρα της εξοδίου ακολουθίας.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


 

Πέθανε ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος

Πέθανε ο πρώην υπουργός και πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος 
Σε ηλικία 70 ετών πέθανε ο Φίλιππος Πετσάλνικος. Η υγεία του ήταν επιβαρυμένη και τον τελευταίο μήνα νοσηλευόταν στο «Υγεία».
Ο Φίλιππος Πετσάλνικος ήταν Έλληνας δικηγόρος και πολιτικός, βουλευτής Καστοριάς του ΠΑΣΟΚ (1985 – 2012), πολλές φορές υπουργός σε διάφορα υπουργεία και πρώην πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων (2009 – 2012).

Ποιος ήταν Φίλιππος Πετσάλνικος

Οριστικό: Μπλόκο στα παιχνίδια της επόμενης εβδομάδας σε Champions League και Europa League - Τι γίνεται με τα πρωταθλήματα ανα τον κόσμο

Οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Champions League και τα γκρουπ δυναμικότητας 
H UEFA προγραμμάτισε τηλεδιάσκεψη για την επόμενη Τρίτη, 17 του μηνός με εκπροσώπους απ’ όλα τα μέλη της, την Ένωση Ευρωπαϊκών Συλλόγων, τις μεγάλες Λίγκες και την Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών.
Σε αυτή την κουβέντα θα παρθούν αποφάσεις για τα

Ορκωμοσία της Προέδρου της Δημοκρατίας κυρίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου


Ορκίσθηκε σήμερα ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, σύμφωνα με το άρθρο 33 του Συντάγματος, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κύρια Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Την Ορκωμοσία τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κύριος Ιερώνυμος, προεξάρχων εκπροσώπων της Ιεράς Συνόδου.

Την κυρία Σακελλαροπούλου υποδέχθηκαν στην κεντρική είσοδο του Κοινοβουλίου ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, οι οποίοι τη συνόδευσαν στην αίθουσα συνεδριάσεων της Ολομέλειας της Βουλής.

Στις μέρες του κορωνοϊού: : Άδειες, προμήθειες, ευπαθείς ομάδες, προσέλευση κοινού


Τα πάντα για τις Άδειες στις μέρες του κορωνοϊού (Εγκύκλιος

Αναλυτική Εγκύκλιο για την εφαρμογή του νέου θεσμικού πλαισίου περί αδειών, που θεσπίστηκε με το αρ.5 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) “Κατεπείγοντα μέτρα αντιμετώπισης των αρνητικών συνεπειών της εμφάνισης του  ...

Υπάλληλοι ευπαθών ομάδων: Τι πρέπει υποχρεωτικά να εφαρμοστεί

Παρέμβαση του Περιφ. Συμβούλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Κελλάρη Γιάννη στο Πε. Συ. 11-3-2020, για Σ.Μ.Π.Ε. Ειδικού Χωρικού Σχεδίου στην περιοχή Μύλοι Λέρνας του Δ. Άργους.




Τρίπολη 11-3-2020


        Καταρχήν μιλάμε για μια περιοχή πολύ σημαντική και για διάφορους λόγους.  Ένα πρώτο στοιχείο είναι ότι σε απόσταση μόλις 150 μέτρων, βρίσκονται οι ιστορικές πηγές της Λέρνας από τις οποίες υδρεύονται ευρύτερες περιοχές της Αργολίδας όπως  οι δήμοι Άργους-Μυκηνών και Ναυπλιέων. Πηγές που όλα αυτά τα χρόνια κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί για την προστασία τους, αναφέρουμε χαρακτηριστικά:

OTA -κορωνοϊός-: Ορίστηκαν οι 3 τρόποι λήψης Αποφάσεων σε όλα τα συλλογικά όργανα


Την αδιάκοπη συνέχιση της λήψης Αποφάσεων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση παρά τα όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό, διασφαλίζει η Κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.

Όπως είχε αναδείξει ο AIRETOS  , οι δυνατότητες που μέχρι χθες παρείχε το θεσμικό πλαίσιο για να λαμβάνονται Αποφάσεις υπό ασφαλείς για την υγεία συνθήκες, ήταν ελλιπείς, καθώς δεν κάλυπταν όλα τα συλλογικά όργανα των ΟΤΑ, αλλά ιδίως τα Δημοτικά και Περιφερειακά Συμβούλια και σε αυτά όχι όλες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ


 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                            Νεμέα : 13-3-2020
ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                                                      
ΔΗΜΟΣ ΝΕΜΕΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΝΕΜΕΑΣ

Ενημερώνουμετους πολίτες πως για 15 μέρες, αρχής γενομένης από Δευτέρα 16 Μαρτίου, ο Δήμος Νεμέας αναστέλλει την εξυπηρέτηση του κοινού δια της φυσικής παρουσίας.
Παρακαλούνται οι πολίτες να προσέρχονται στο Δημαρχείο ΜΟΝΟ για έκτακτες και επείγουσες ανάγκες.
Η εξυπηρέτηση των πολιτών θα γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά και τηλεφωνικά αποφεύγοντας την άμεση επαφή, μέσα στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης του κορονοϊού.
Εάν με νέα πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου παραταθούν τα μέτρα, θα παραταθεί και η ισχύς της παρούσας ακολουθώντας τη γραμμή της Κεντρικής Διοίκησης.
Πρέπει όλοι ν΄ αντιληφθούμε την κρισιμότητα των στιγμών της χώρας χωρίς να υποτιμήσουμε την υπάρχουσα κατάσταση και να συμμορφωθούμε πλήρως με τα ανακοινωθέντα μέτρα πρόληψης με σύνεση και χωρίς πανικό.

Είναι γνωστό ότι ΣΩΖΕΙ Η ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.

Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν όπως παρακάτω:
Τηλ. Πρωτοκόλλου : 2746360 131 – 130 - 127- 138 - 128
Τηλ. Ληξιαρχείου: 2746360130-131
Τηλ. Έκδοσης Πιστοποιητικών : 2746360105-131
Τηλ. Οικονομικής Υπηρεσίας : 2746360112 – 115  
Τηλ. Τεχνικής Υπηρεσίας : 2746360125 -119
Τηλ ΚΕΠ : 2746360202& 2746020520
Τηλ. Αντιμετώπισης της Καθημερινότητας : 2746360139 και 
τον Αντιδήμαρχο κ. ΣωτήριοΣκάζα στο κινητό : 697 283 9282.
Email: nemeaota@otenet.gr




Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ


ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Θ. ΦΡΟΥΣΙΟΣ

George N