Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

Πρόσκληση | Θανάσης Καρπενησιώτης

Εκδοτικός Οίκος Σ.Ι. Ζαχαρόπουλος


Πρόσκληση

O Εκδοτικός Οίκος Σ.Ι. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ,
ο ΙΑΝΟΣ
και ο Σύλλογος Καρπενησιωτών Αθήνας
σας προσκαλoύν
στην παρουσίαση του νέου βιβλίου
του Δημήτρη Ευαγγελοδήμου με τίτλο:

ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗΣ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί
την Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου και ώρα 6:00 μ.μ.

στον χώρο εκδηλώσεων του ΙΑΝΟΥ
Σταδίου 24, Αθήνα 

Θα μιλήσουν οι:

Οι εξορύξεις στο Κατάκολο και ο σεισμικός κίνδυνος. Η “επιστήμη” της ENERGEAN, η Περιφέρεια και το ΤΕΕ


Παναγιώτης Μαυροειδής
 
Αν διαβάσει κανείς ακόμη και αυτά που αναφέρονται στο έγγραφο «Όροι και κατευθύνσεις ΚΥΑ 169895/2013 έγκρισης ΣΜΠΕ του Προγράμματος Ανάπτυξης του κοιτάσματος Δυτικού Κατάκολου», θα δει την εξής σημαντική επισήμανση:

Ενημέρωση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης-Δημόσιας Τάξης-Δικαιοσύνης και Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου από τον Πρόεδρο του Δικαστηρίου κ. Σισιλιάνο

Τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Παρακολούθησης των Αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, ενημέρωσε σήμερα ο κ. Λίνος Αλέξανδρος Σισιλιάνος, Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ), σχετικά με την εμπειρία του ως Προέδρου του ΕΔΑΔ για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Ευρώπη, τις καταδικαστικές αποφάσεις για την Ελλάδα και τις υποθέσεις που εκκρεμούν στο Δικαστήριο για τη χώρα. 

 


Ανοίγοντας τη συνεδρίαση ο προεδρεύων, Πρόεδρος των Επιτροπών, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, αφού εξήρε την πορεία και το έργο του κ. Σισιλιάνου, πρώτου Έλληνα Προέδρου του ΕΔΑΔ στα 60 χρόνια λειτουργίας του, τόνισε  ότι ο βαθμός σεβασμού στα ανθρώπινα δικαιώματα από μία χώρα αντανακλά το επίπεδο της δημοκρατίας και του πολιτισμού της. Ο κ. Χαρακόπουλος επισήμανε  πως «δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα που έχει εμπεδώσει την αξία του σεβασμού στα δικαιώματα, όπως άλλωστε και την αξία της δημοκρατίας», σημειώνοντας, ωστόσο, ότι η χώρα μας, από πλευράς υποθέσεων και καταδικαστικών αποφάσεων, βρίσκεται ακόμη ψηλά στον κατάλογο των «κακών μαθητών» της Ευρώπης.
Ο  Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων αρχίζοντας την τοποθέτησή του σημείωσε ότι «είναι η πρώτη φορά που υπάρχει μια τέτοια ανταλλαγή απόψεων και αυτό είναι πολύ σημαντικό». Ανέφερε ότι η Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου διεισδύει σε όλους τους επιμέρους κλάδους του εθνικού Δικαίου, επισήμανε δε τον εξαιρετικά σημαντικό ρόλο του Κοινοβουλίου, αφενός στην ψήφιση νομοθετημάτων συμβατών με την Ευρωπαϊκή Σύμβαση, αφετέρου στην εκ των υστέρων εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας με το κεκτημένο του Στρασβούργου, στο πλαίσιο της εκτέλεσης των αποφάσεων του Δικαστηρίου.
Στη συνέχεια ο κ. Σισιλιάνος αναφέρθηκε διεξοδικά στα ζητήματα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και στη συγκριτική προσέγγιση εφαρμογής τους, ειδικότερα δε σε θέματα που αφορούν την ελευθερία έκφρασης, τις θρησκευτικές ελευθερίες, το δικαίωμα στην περιουσία, την ελευθερία στον γάμο, τη διαχείριση του προσφυγικού/
μεταναστευτικού, τα μειονοτικά ζητήματα, αλλά και τη συμβολή του Κοινοβουλίου στην αντιμετώπιση θεμάτων αυθαιρεσίας από την αστυνομία και έρευνας των περιστατικών αυτών.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Όταν μοσχοβολάει πολιτισμός


 
Της Γιώτας Μπάγκα


Είναι δύσκολο να δημιουργείς και να παρουσιάζεις εναλλακτικό θέατρο. Είναι πιο δύσκολο να κάνεις εναλλακτικό θέατρο στην επαρχία. Και είναι ακόμα πιο δύσκολο να παρουσιάζεις τέτοια θεάματα σε μη μυημένο κοινό. Οι κίνδυνοι που συνεπάγονται ένα τέτοιο εγχείρημα είναι μεγάλοι: από ν’ απογοητεύσεις, να αποθαρρύνεις και να απομακρύνεις από την Τέχνη το κοινό, μέχρι το να

Γλυκόριζα για βήχα, βρογχίτιδα, καταρροή, καούρες, έλκος, δυσπεψία, ευερέθιστο έντερο, υπόταση, αλλά και μελαγχολία

Η γλυκόριζα (Glycyrrhiza glabra) έχει ισχυρή αντιμικροβιακή δράση στον στρεπτόκοκκο (Streptococcus mutans) και το μυκοβακτήριδιο (Mycobacterium smegmatis), ακόμα και στο σταφυλόκοκκο που είναι ανθεκτικός στα αντιβιοτικά. Έχει θετική δράση σε βρογχική καταρροή, βρογχίτιδα, πνευμονία και βήχα. (Staphylococcusaureus)
Η γλυκόριζα, Glycyrrhiza glabra (γλυκύρριζα η λεία, ρεγκολίτσα και αγλυκόριζα, Αγγλικά: licorice, yashtimadhu, mithi-lakdi, mulathi, liquorice, sweetwood, licorice root) ανήκει στην οικογένεια Fabaceae. Η λέξη γλυκόριζα προέρχεται από την Ελληνική γλυκύρριζα, που σημαίνει γλυκιά ρίζα και προέρχεται από τις λέξεις "γλυκύς" + "ρίζα", ονομασία που δόθηκε από τον Διοσκουρίδη.
Η Γλυκόριζα ή γλυκύρριζα είναι πολυετής αυτοφυής πόα, ιδιαίτερα ανθεκτική στην ξηρασία. Οι ρίζες του φυτού φτάνουν σε μήκος τα δύο ή και περισσότερα μέτρα και έχουν σαρκώδη υφή. ...................

Δημόσιες Συμβάσεις: Ποια κατώτατα όρια ισχύουν για το 2020 και 2021

Από την 1η Ιανουαρίου 2020 αναμορφώθηκαν τα κατώτατα όρια δημοσίων συμβάσεων που προβλέπονται στα άρθρα 5 και 235 του ν.4412/2016 (γνωστού στην Αυτοδιοίκηση ως “Νόμου Σπίρτζη”) και στην παρ.1α του αρ.2 του ν.4413/2016.
Η αλλαγή προήλθε εξαιτίας της δημοσίευσης νέων Κανονισμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που είναι δεσμευτικοί ως προς
  ...

Εγκύκλιος Λιβάνιου για την αυτοματοποίηση της δήλωσης γέννησης

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τις δηλώσεις γέννησης αποτυπώνει η αριθμ.8/2020 Εγκύκλιος του Υφυπουργού Εσωτερικών προς όλα τα Ληξιαρχεία των Δήμων της Χώρας.
Υπενθυμίζεται ότι στον AIRETO εδώ και μέρες έχετε αναλυτικά ενημερωθεί για το ακριβές περιεχόμενο τόσο του νέου νόμου
  ...

Τι άλλαξε στη ρύθμιση οφειλών προς Δήμους (Εγκύκλιος)


Ενημέρωση για την τροποποίηση του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την πάγια ρύθμιση οφειλών προς τους ΟΤΑ Α’ βαθμού, απέστειλε σε όλους τους Δήμους της Χώρας ο Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών & Οργάνωσης του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η αριθμ.10145/13.2.2020 Εγκύκλιος επισημαίνει
  ...

Η ΑΧΙΛΛΕΙΟΣ ΠΤΕΡΝΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

Της Λέττας Καλαμαρά

Μόνος στο γήπεδο της πολιτικής, με ισχυρή εντολή τετραετίας και ανύπαρκτους αντιπάλους, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε σε ελάχιστο πολιτικό χρονικό διάστημα να προβληματίσει. Μετά από ένα Υπουργικό σχήμα που αμφισβητήθηκε αρχικά και εξέπληξε θετικά στη συνέχεια, ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης άρχισε να εκπέμπει διφορούμενα μηνύματα τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στη διεθνή αρένα γρήγορα και αδικαιολόγητα.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ "ΔΕΣΕ ΜΕ": ποιοτική πρωτοβουλία ουσιώδους ψυχαγωγίας


Εννοούνται θεατρικά δρώμενα έξω από παραδοσιακούς χώρους παραστάσεων; Ευνοούνται ποιοτικές πρωτοβουλίες ουσιώδους ψυχαγωγίας εν μέσω «κοπής της πίτας» και γλεντιού επιμηκυνόμενης πρωτοχρονιάς;
Είναι ερωτήματα που θέτει η παρουσίαση του

Η ζωή ανήκει και στον Κώστα…


Ο Κώστας Καλλάς από τη Μονεμβασία, ηλικίας 36 ετών , πατέρας δύο παιδιών είχε ένα ατύχημα με το άλογο, στις 12 Οκτωβρίου 2016, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα στα οστά του προσώπου του.
Παρόλη την ιατρική φροντίδα που του παρασχέθηκε, δεν έχει καταφέρει να επανέλθει μέχρι σήμερα. Νοσηλεύτηκε αρκετές φορές και πέρασε πολλές ημέρες διασωληνωμένος στην Εντατική.
Κινδύνευσε πολύ, αλλά με το πείσμα του, με τη φροντίδα των ανθρώπων που τον αγαπούν και των ιατρών κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή!

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Σε συνέχεια της συνάντησης του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα όσο αφορά «την Τρίπολη ως έδρα του Κέντρου Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου», την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, συναντήθηκε σήμερα Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου με στελέχη του Πυροσβεστικούς Σώματος στο γραφείο του στην Κόρινθο.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο νέος περιφερειακός διοικητής Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πελοποννήσου Αρχιπύραρχος κ. Θανάσης Κολυβήρας, ο Διοικητής Π.Σ. Κορινθίας κ. Χρήστος Πλατάς με κλιμάκιο του ΠΣ Κορινθίας καθώς και η προϊσταμένη Πολιτικής Προστασίας της ΠΕ Κορινθίας κα Ρούλα Χαρίτου.
Στη συζήτηση πέρα των δεδομένων για το νέο νόμο Πολιτικής Προστασίας όπου προβαίνει σε σημαντικές παρεμβάσεις σε θεσμικό πλαίσιο, έτσι ώστε να διασφαλίζεται το ζήτημα της πρόληψης και όχι μόνο της αντιμετώπισης των διαφόρων κινδύνων, αναφέρθηκαν στο σχεδιασμό από κοινού ενεργειών στο προσεχές διάστημα και δεσμεύτηκαν για την καλύτερη μεταξύ τους συνεργασία.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

ΤΕΕ: Σημαντική εκδήλωση για την ψηφιακή κατασκευή και τη μοντελοποίηση κατασκευαστικών πληροφοριών (BIM) Στασινός: ο ψηφιακός μετασχηματισμός δημιουργεί ευκαιρίες και προκλήσεις - οι Έλληνες μηχανικοί ανταγωνιστικοί σε διεθνές επίπεδο

 https://web.tee.gr/wp-content/uploads/LOGO_TEE-378x279.jpg
Ολοήμερη εκδήλωση υψηλού επιπέδου για την ψηφιακή κατασκευή και την μοντελοποίηση κατασκευαστικών πληροφοριών διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας της Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα).



Ενόψει τη σημαντικής αυτής εκδήλωσης για τον τεχνικό κόσμο, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε: