Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2020

Εδραιώθηκε στην 4η θέση ο Παναθηναικός. Νίκησε 3 - 0 τον Ατρόμητο

 Παναθηναϊκός - Ατρόμητος 3-0: Εδραιώθηκε στην 4η θέση (highlights)
O Παναθηναϊκός συνέχισε την ανοδική πορεία του (έχει μόνο μια ήττα, αυτή από τον Ολυμπιακό στα τελευταία 12 παιχνίδια του) επικρατώντας 3-0 του Ατρομήτου στο ΟΑΚΑ.
Το ματς κρίθηκε στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο οι πράσινοι σημείωσαν ένα όμορφο γκολ με τον αρχηγό τους Κουρμπέλη στο 4΄ και «πήραν» την αποβολή του Κυβρακίδη στο 30΄ (για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Δώνη).
Με δέκα παίκτες ο Ατρόμητος ήταν πολύ δύσκολο να κάνει πολλά. Την χαριστική

Big 4: Τι ειπώθηκε και τι αποφασίστηκε στην μεγάλη συνάντηση με ΓΓΑ και FIFA-UEFA

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/01/SUNANTISI-BIG-04-500.jpg
Λίγο πριν την 19:00 ολοκληρώθηκε η σύσκεψη των τεσσάρων ιδιοκτητών των «μεγάλων» ΠΑΕ του ελληνικού ποδοσφαίρου στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», την οποία συγκάλεσαν ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, και ο εντεταλμένος εκπρόσωπος των FIFA/UEFA, Χέρμπερτ Χούμπελ.
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει σύγκλιση ανάμεσα στους μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου στη συνάντηση που διήρκεσε πάνω απο 3,5 ώρες.
Ο «ισχυρός άνδρας» της ΠΑΕ ΑΕΚ, Δημήτρης Μελισσανίδης, ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης, και ο επικεφαλής της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος ήταν οι πρώτοι που αποχώρησαν χωρίς να προβούν σε

Εύκολο "διπλό" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό , η ΑΕΚ 3-1 τον Βόλο

Βόλος - ΑΕΚ 1-3: Εύκολο "διπλό" πριν το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό (highlights)Την δεύτερη συνεχόμενη νίκη, που την διατηρεί σε απόσταση ασφαλείας από τον 4ο Παναθηναϊκό, πέτυχε η ΑΕΚ στον Βόλο, για την 20η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 1.
H ομάδα του Μάσιμο Καρέρα επικράτησε 3-1 του Βόλου και πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (26/1) με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Super League 1: «Απέδρασε» με «αρχηγό» τον Καμαρά Ολυμπιακός από το Γεντί Κουλέ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2020/01/kamara-olympiakos0-r-.jpg
O Ολυμπιακός… απέδρασε από το «Θεόδωρος Βαρδινογιάννης» με τους τρεις βαθμούς της νίκης (0-1) επί του ΟΦΗ, χάρη σε τέρμα του Καμαρά στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου (45΄+1). Το παιχνίδι ήταν για την 20ή εμβόλιμη αγωνιστική της Super League και ο Ολυμπιακός με τη νίκη αυτή έφθασε τους 50 βαθμούς και παρέμεινε πρώτος και αήττητος στην κορυφή της κατάταξης, ενώ ο ΟΦΗ με 26β. βρίσκεται στην 6η θέση.

Προσφυγικό: «Βούλιαξαν» Χίος, Σάμος, Λέσβος από χιλιάδες κόσμου που διαμαρτύρονται!

Προσφυγικό
Οι εικόνες που έρχονται από την Μυτιλήνη, την Σάμο και την Χίο, με χιλιάδες κόσμου να διαμαρτύρονται για το Προσφυγικό, είναι ενδεικτικές της κατάστασης. Μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των κατοίκων της Λέσβου πραγματοποιήθηκε   στη Μυτιλήνη για τις επιπτώσεις από το Προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. Βασικό σύνθημα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που διοργάνωσε τη διαμαρτυρία με άλλους αυτοδιοικητικούς φορείς «θέλουμε πίσω τα νησιά μας, θέλουμε πίσω τη ζωή μας».
 Προσφυγικό 

Ποινές φυλάκισης σε τέσσερις οπαδούς του ΠΑΟΚ για επεισόδια σε ματς με τον Ολυμπιακό!

Ποινές φυλάκισης σε τέσσερις οπαδούς του ΠΑΟΚ για επεισόδια σε ματς με τον Ολυμπιακό!
Με ποινές φυλάκισης τιμωρήθηκαν τέσσερα άτομα που συμμετείχαν σε επεισόδια κατά τη διάρκεια του ημιτελικού του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού το Μάρτιο του 2016 στην Τούμπα, με συνέπεια μάλιστα το ματς να διακοπεί λίγα λεπτά πριν τη λήξη κι ενώ το σκορ ήταν 1-2 υπέρ των “ερυθρόλευκων”.
Στο εδώλιο κάθισαν τέσσερις νεαροί άνδρες, ηλικίας 21 έως 28 ετών, που

Κατερίνα Σακελλαροπούλου: Το παρασκήνιο και οι αποχαιρετισμοί στο ΣτΕ

https://www.newsit.gr/wp-content/uploads/2020/01/sakelaropoulouoikogeneiaki-768x528.jpg
Με την ιδιότητα πλέον της εκλεγμένης πρώτης προέδρου της Δημοκρατίας έφυγε λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι από το κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου. Μάλιστα, αποχωρώντας από το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε στους δημοσιογράφους: «Ευχαριστώ για την υπομονή σας».
Προηγήθηκε η ανακοίνωση του αποτελέσματος στην κυρία Σακελλαροπούλου από τον πρόεδρο της Βουλής, Κωνσταντίνο Τασούλα ο οποίος συνοδευόμενος από τους οκτώ αντιπροέδρους του Κοινοβουλίου έφτασαν στο γραφείο της στο κτίριο του Συμβουλίου της Επικρατείας στο δεύτερο όροφο

Ακροάσεις της ΣΟΝΕ για Ορχήστρα - Χορωδία - Τραγουδιστές απ' όλη την Ελλάδα



Σάββατο 08 Φεβρουαρίου 2020 - Σύλλογος Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Β. Ελλάδος 
(Εδμόνδου Ροστάν 6) - Θεσσαλονίκη.

Οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχοντες / -ουσες θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα: 

Η μεγαλύτερη αυταπάτη του νεοέλληνα είναι ότι ζει σε μια χώρα που δεν παράγει τίποτα

 
 
Το ακόλουθο ζήτημα έχει εξεταστεί επανειλημμένα, είναι, ωστόσο, χρήσιμο να επαναλάβουμε εν τάχει κάποια βασικά σημεία:

Tο ΤΕΕ διαφωνεί με την εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς

 
Με αφορμή την ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης για τα προσόντα του προσωπικού της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με την οποία, μεταξύ άλλων, επιχειρείται η εξίσωση των αποφοίτων των Κολεγίων με τους Διπλωματούχους Μηχανικούς, η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ εξέδωσε στις 21/1/2020 την εξής απόφαση:

Ανακοίνωση της διαΝΕΟσις για την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου

 
 Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η οποία εξελέγη σήμερα από το Κοινοβούλιο με ευρεία πλειοψηφία, θα είναι η 13η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας. Η κ. Σακελλαροπούλου έχει συνεργαστεί με τη διαΝΕΟσις τα τελευταία δύο χρόνια, με την ιδιότητά της ως έμπειρη δικαστική λειτουργός. Σε αυτό το μήνυμα σας παρουσιάζουμε συνοπτικά τα αποτελέσματα αυτής της συνεργασίας. 

Μητσοτάκης: Ξημερώνει μια νέα Ελλάδα

 Μητσοτάκης: Ξημερώνει μια νέα Ελλάδα

Δήλωση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά την ψηφοφορία
στη Βουλή για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας


«Σήμερα είναι μια σπουδαία, μια όμορφη, μια ηλιόλουστη μέρα για την Ελληνική Δημοκρατία, για τη Βουλή, για το πολίτευμά μας. Η εθνική αντιπροσωπεία εξέλεξε, με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, πρώτη γυναίκα Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας την Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, μια σπουδαία νομικό, μια σπουδαία δικαστή, μια προσωπικότητα, η οποία ενώνει όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες.

Κ. Παπαδόπουλος: “Πρόεδρος της Δημοκρατίας: Αικ.Σακελλαροπούλου”…



Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου

Η εκλογή της κας Αικατερίνης Σακελλαροπούλου στη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας είναι πλέον γεγονός. Της πρώτης γυναίκας που φτάνει στο ανώτατο αξίωμα της χώρας. Πρώην προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, κόρη πρώην ανώτατου δικαστικού, με διακεκριμένη πορεία στο δικαστικό χώρο. Λαμβάνοντας ευρεία αποδοχή από τα τρία πρώτα κόμματα της βουλής (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ).
Το σίγουρο είναι ότι η «νέα» Πρόεδρος …γράφει ιστορία, και μόνο με το γεγονός.

Αικατερίνη (Σακελλαροπούλου) η 1η… (με 261 ψήφους)


Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Η στιγμή είναι ιστορική, όπως και αν τη δει κανείς. Η πρώτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την κρίση. Η πρώτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά την εθνική τραγωδία των Μνημονίων. Η πρώτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας (μετά από 35 χρόνια) που δεν προέρχεται από την πολιτική. Η πρώτη Πρόεδρος της Δημοκρατίας… γυναίκα. Η πρώτη, γενικώς…
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου παίρνει στα χέρια της τα ηνία του κορυφαίου πολιτειακού θεσμού του δημοκρατικού πολιτεύματος, και έχει μπροστά της μια πενταετή θητεία, για να δείξει ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δίκιο που την επέλεξε.
Η θητεία της υπερβαίνει τη θητεία της σημερινής Βουλής. Αυτό σημαίνει ότι η απερχόμενη Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας θα κληθεί να συγκατοικήσει και με μια κοινοβουλευτική σύνθεση διαφορετική από εκείνη που σήμερα της άνοιξε την πόρτα του Προεδρικού Μεγάρου.
Η πρόκληση για την ίδια γίνεται μεγαλύτερη αν, στη διάρκεια αυτής της θητείας κληθεί να συγκατοικήσει και με… διαφορετική κυβέρνηση.
Καλοτάξιδη λοιπόν…
ΥΓ: 261 ψήφους έγραψε το… κοντέρ, στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή το πρωί της Τετάρτης.

ysterografa.gr

Το πρώτο δείγμα γραφής μιας προοδευτικής γυναίκας


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η εικόνα είχε τον συμβολισμό της. Οι άνδρες του προεδρείου της Βουλής, να καλωσορίζουν στο ανώτατο πολιτειακό αξίωμα την πρώτη γυναίκα στη διαδρομή του θεσμού.
Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου μετράει πλέον… αντίστροφα μέχρι τις 13 Μαρτίου, την ορκωμοσία και την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων της ως Προέδρου της Δημοκρατίας, με τις δηλώσεις της ωστόσο, αποδεχόμενη την τιμητική επιλογή της μεγάλης πλειοψηφίας του σημερινού Κοινοβουλίου, έδωσε ένα πρώτο δείγμα γραφής.
Των σκέψεων, απόψεων και προθέσεών της. Το πρώτο δείγμα γραφής μιας προοδευτικής γυναίκας.
ΥΓ: Οι σχετικές επίσημες ανακοινώσεις:

Η Ολομέλεια της Βουλής εξέλεξε Πρόεδρο της Δημοκρατίας την κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

 Το πρώτο δείγμα γραφής μιας προοδευτικής γυναίκας 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η κυρία Αικατερίνη Σακελλαροπούλου εκλέχθηκε σήμερα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε Ειδική Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με μοναδικό θέμα Ημερήσιας Διάταξης την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.
Η κυρία Σακελλαροπούλου, η οποία προτάθηκε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, έλαβε διακόσιες εξήντα μία (261) ψήφους, των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του Κινήματος Αλλαγής.
Κατά την ονομαστική ψηφοφορία, ψήφισαν συνολικά διακόσιοι ενενήντα τέσσερεις (294) βουλευτές.  Τριάντα τρεις (33) ψήφισαν «Παρών», ενώ  έξι (6)  βουλευτές απουσίασαν.
Η νέα Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ορκιστεί την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Περιφερειακός Σύμβουλος, πρ. Δήμαρχος 4 θητειών, χειροτονείται ιερέας

Η*είδηση ξάφνιασε πολλούς. Τα τηλέφωνα πήραν φωτιά για να μάθουν αν ήταν αλήθεια ή παραπληροφόρηση: «Ο (Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφέρειας Θεσσαλίας)Ρίζος Κομήτσας, αφήνει τα κοινά και φοράει το ράσο της εκκλησίας».
Ένας από τους πλέον έμπειρους ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης στο νομό Λάρισας και όχι μόνο, με θητεία που ξεκινάει βήμα-βήμα από το 1986 αποφασίζει να βάλει τέλος στην καριέρα αυτή και να στραφεί σε κάτι που είχε βαθιά μέσα του: στην ιεροσύνη.