Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020

Ξάνθη: Ανακλήθηκε η άδεια συμμετοχής της στο πρωτάθλημα

Ξάνθη: Ανακλήθηκε η άδεια συμμετοχής της στο πρωτάθλημα | in.grΗ ΕΠΟ το βράδυ της Τρίτης ανακοίνωσε το πόρισμα της Επιτροπής Αδειοδότησης για την υπόθεση της ΠΑΕ Ξάνθης, με το αρμόδιο όργανο της ομοσπονδίας να ανακαλεί την άδεια συμμετοχής των Ακριτών στο πρωτάθλημα και να της επιβάλει πρόστιμο 200.000 €.
Η ομάδα της Θράκης τιμωρήθηκε για προσκόμιση ανακριβών στοιχείων το περασμένο καλοκαίρι, στη διαδικασία λήψης άδειας στη Super League 1.Της επιβλήθηκε λοιπόν το ανώτερο πρόστιμο που προβλέπεται και φτάνει τις 200.000 ευρώ.

Αναλυτικά η απόφαση:

Μητσοτάκης: Το ελληνικό δημόσιο πανεπιστήμιο θα μπορέσει να ανοίξει τα φτερά του – Οι τρεις μεγάλες τομές




«Το νομοσχέδιο για την Παιδεία αποτελεί μία τολμηρή και συνεκτική δέσμη μεταρρυθμίσεων που απελευθερώνουν την ανώτατη εκπαίδευση από τον ασφυκτικό έλεγχο του υπουργείου. Δέσμη μεταρρυθμίσεων που καθιερώνουν την αξιολόγηση στα πανεπιστήμια, συνδέοντας τη χρηματοδότησή τους με την παραγωγή επιστημονικού έργου, και ενισχύουν την έρευνα, αίροντας τις αγκυλώσεις της γραφειοκρατίας.Το τρίπτυχο «σχεδιασμός-αξιολόγηση-ευελιξία» συμπυκνώνει το περιεχόμενο και τους στόχους των νέων διατάξεων που

Μάχη για την ζωή του δίνει ο Τάσος Μπουντούρης – Παραμένει στην εντατική μετά το τροχαίο με τον Γέμελο

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε, ο θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας, Τάσος Μπουντούρης.

Σε κρίσιμη κατάσταση νοσηλεύεται στο νοσοκομείο, μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε, ο θρύλος της ελληνικής ιστιοπλοΐας, Τάσος Μπουντούρης.
Το περιστατικό συνέβη χθες το βράδυ Δευτέρα 20 Ιανουαρίου στο Καλαμάκι και συγκεκριμένα στην παραλιακή λεωφόρο στο ύψος του συμμαχικού νεκροταφείου. Εκεί ο Τάσος Μπουντούρης έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και έπεσε πάνω σε άλλο ΙΧ.
Η τραγική σύμπτωση είναι πως και σε αυτό επέβαινε ακόμα ένας άνθρωπος του αθλητισμού, ο προπονητής κολύμβησης Νίκος Γέμελος. Ο προπονητής του Σπύρου Γιαννιώτη είναι καλά στην υγεία του.

Ξεκίνησε στη Γερουσία η ιστορική δίκη για την καθαίρεση του Ντόναλντ Τραμπ


Η δίκη του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία ξεκίνησε και επίσημα απόψε.
Σε πρώτη φάση οι γερουσιαστές θα συζητήσουν και στη συνέχεια θα κληθούν να ψηφίσουν την πρόταση –και τις πιθανές τροπολογίες της– σχετικά με τους κανόνες που θα ακολουθηθούν σε αυτήν τη δίκη.
Τραμπ: Το ίδιο κυνήγι μαγισσών που διαρκεί χρόνια

Κρατήστε τη φωτογραφία γιατί… δύσκολα θα την ξαναδείτε

 Κρατήστε τη φωτογραφία γιατί… δύσκολα θα την ξαναδείτε

Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Η φωτογραφία έχει αρχιακή αξία. Κρατήστε τη λοιπόν, καθώς δύσκολα θα την ξαναδείτε. Με αφορμή τους εορτασμούς για την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ο Τζο Μπάιντεν, η Έιμι Κλομπουσάρ, η Ελίζαμπεθ Ουόρεν, ο Μπέρνι Σάντερς και άλλοι υποψήφιοι για το προεδρικό χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, ένωσαν τα χέρια και βάδισαν μαζί στη Νότια Καρολίνα.
Η εικόνα ενότητας των Δημοκρατικών κάθε άλλο παρά αντανακλά την

Ανέλαβε ο Στρατηγός Φλώρος! Πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής του νέου Αρχηγού

ΓΕΕΘΑ

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Σχολή Ικάρων, στη Δεκέλεια, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων Α/ ΓΕΕΘΑ με τον, πτέραρχο, Χρήστο Χριστοδούλου, να παραδίδει στον στρατηγό, Κωνσταντίνο Φλώρο.
Στην ομιλία του ο κ. Χριστοδούλου σημείωσε πως αισθάνεται τιμή και υπερηφάνεια που υπηρέτησε την πατρίδα και εξέφρασε την συγκίνησή του γιατί αποχωρεί από τις Ένοπλες Δυνάμεις μετά από σχεδόν 43 χρόνια.
Στην συνέχεια ο κ. Χριστοδούλου προχώρησε σε ένα απολογισμό του έργου του ως Α/ ΓΕΕΘΑ, δηλώνοντας πως έγιναν πολλά, παρά τα προβλήματα στην στελέχωση, στο νομικό πλαίσιο προμηθειών και στους μειωμένους προϋπολογισμούς, της τάξης του 50% σε σχέση με παρελθόντα έτη. Ο κ. Χριστοδούλου, αναλύοντας τα πεπραγμένα του, αναφέρθηκε στην αναβάθμιση των...

Περισσότερα στο:onalert.gr

Κοροναϊός: Σε επαγρύπνηση ο ΕΟΔΥ για την Ελλάδα

Κοροναϊός: Σε επαγρύπνηση ο ΕΟΔΥ για την Ελλάδα 
Σε επαγρύπνηση παραμένει ο ΕΟΔΥ, σχετικά με την νόσο που προκαλεί ο νέος κοροναϊός (2019-nCoV) που εμφανίστηκε στην Κίνα, για ενδεχόμενα κρούσματα σε ταξιδιώτες, ενώ έχει ήδη εκδώσει ενημερωτικό υλικό και οδηγίες για τις πύλες εισόδου της χώρας και τα νοσοκομεία.
«Το επιστημονικό προσωπικό του ΕΟΔΥ παρακολουθεί προσεκτικά τις εξελίξεις και συνεργάζεται με τους διεθνείς οργανισμούς για τυχόν περαιτέρω απαραίτητα

Παγκόσμια ανησυχία για τον κοροναϊό: Ξέφυγε από την Ασία κι έφτασε στις ΗΠΑ!

Παγκόσμια ανησυχία για τον κοροναϊό: Ξέφυγε από την Ασία κι έφτασε στις ΗΠΑ!

Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η ραγδαία εξάπλωση που εμφανίζει ο κοροναϊός που εντοπίστηκε στην Κίνα και ήδη καταγράφει τα πρώτα θύματα.
Η ανησυχία όμως λίγο απέχει από το να εξελιχθεί σε πανικό καθώς ο φονικός ιός βγήκε από τα σύνορα της Κίνας και έφτασε μέχρι τις ΗΠΑ.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ "ΕΥζην"


Image
Κοπή Πίτας 2020(θα προηγηθεί στις 6μμ προβολη παιδικής ταινιας)

6μμ προβολη παιδικής ταινιας



ImageΣάββατο, 25 Ιανουαρίου 2020 στις 7:30 μ.μ.


ImageΣύλλογος Ευρωστίνης ΕΥ ΖΗΝ



Η Ιλιάδα σε έναν χάρτη: Όλοι οι Ομηρικοί ήρωες και οι καταγωγές τους

Είναι πραγματικά εκπληκτικό το τι μπορεί να βρει κανείς κατά τύχη στο Διαδίκτυο: Ως γνωστόν, στους δαιδαλώδεις «διαδρόμους» του μπορούν να βρεθούν από άγνωστα «διαμαντάκια», μέχρι καρποί/ προϊόντα λειτουργίας νοσηρών εγκεφάλων- σίγουρα πάντως, ο χάρτης που ακολουθεί ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Ο εν λόγω χάρτης είναι εμπνευσμένος από τον χάρτη «Αχαιοί και Τρώες» (Achaeans and Trojans), του Greek Mythology Link, ιστοσελίδας που δημιούργησε ο Κάρλος Παράντα- συγγραφέας του «Genealogical Guide to Greek Mythology».

Σε αυτόν εμφανίζονται όλοι οι ήρωες της Ιλιάδας και οι καταγωγές τους, σε μια μοναδική αναπαράσταση των πρωταγωνιστών και δευτεραγωνιστών του αθάνατου ομηρικού έπους, τόσο από την πλευρά των Αχαιών όσο και των Τρώων.

Όσοι λοιπόν θέλετε να φρεσκάρετε τις γνώσεις σας σχετικά με τον «θεϊκό» Αχιλλέα, τον πολυμήχανο Οδυσσέα, τους «γαύρους» γιους του Ατρέα, ή πολύ απλά σας συγκινούσαν/ συγκινούν τα έπη του Ομήρου, ρίξτε μια ματιά στον χάρτη που ακολουθεί:


(κάντε κλικ πάνω του, για να τον δείτε σε μεγαλύτερο μέγεθος).

ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ "ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ"


 Αποτέλεσμα εικόνας για Νέα Πελοπόννησος"
«ΝΕΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ»
21.1.2020

ΔΕΛΤΊΟ ΤΥΠΟΥ

  • Επερώτηση του Πέτρου Τατούλη σχετικά με τις αναθέσεις για την  ζωντανή μετάδοση-βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Επερώτηση κατέθεσε ο Επικεφαλής της Παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κ. Πέτρος Τατούλης, στον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου σχετικά με τις απευθείας αναθέσεις από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου που αφορούν στη ζωντανή μετάδοση και βιντεοσκόπηση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Ο κ. Τατούλης ζητά  να ενημερωθούν τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου για τις συγκεκριμένες συμβάσεις, τις συμβατικές υποχρεώσεις των αναδόχων εταιρειών, κάνοντας ειδική αναφορά στις δηλώσεις του κ. Νίκα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, σχετικά με το συγκεκριμένο θέμα.

  • Επερώτηση Κωνσταντίνας Νικολάκου σχετικά με τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην λειτουργία των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας.
Η Περιφερειακή Σύμβουλος της Παράταξης «Νέα Πελοπόννησος» κα. Νικολάκου, με δεδομένα τα πολλά προβλήματα που υπάρχουν στην λειτουργία των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας και κυρίως των προγραμματισμένων χειρουργείων στο Νοσοκομείο Καλαμάτας και την ανησυχία των πολιτών της Μεσσηνίας και των όμορων περιοχών, ερωτά την Περιφερειακή Αρχή,
τι πρωτοβουλίες έχει αναλάβει μέχρι σήμερα για την ανατροπή της υφιστάμενης κατάστασης;


Γραφείο Τύπου - Νέα Πελοπόννησος




ΥΠΕΣ: Νέες διευκρινήσεις για αναρρωτικές άδειες υπαλλήλων Δήμων, Περιφερειών & Ν.Π.Δ.Δ. (έγκυκλιος)

Νέα εγκύκλιο εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με την παροχή στοιχείων για τον «έλεγχο των καθυστερήσεων κατά τη διαδικασία χορήγησης αναρρωτικών αδειών σε υπαλλήλους των Δήμων, Περιφερειών και των Ν.Π.Δ.Δ. αυτών».
Η νέας εγκύκλιος είναι συνέχεια προηγούμενης Εγκύκλιου, με θέμα «Χορήγηση αναρρωτικών αδειών σε υπαλλήλους». 
Ειδικότερα στη νέα εγκύκλιο σημειώνεται:

O Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Βλάσιος Τσιώτος στη τριήμερη διοργάνωση Eco-Fest 2020 - Πράσινες Πόλεις, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ηλεκτροκίνηση


 Eco-Fest 2020 - Πράσινες Πόλεις, Βιώσιμη Ανάπτυξη και Ηλεκτροκίνηση
Η τριήμερη διοργάνωση Eco-Fest 2020 έλαβε χώρα το τριήμερο 18, 19 & 20 Ιανουαρίου 2020 στην Τεχνόπολη στο Γκάζι. Ήταν μία διοργάνωση – γιορτή αφιερωμένη στις Πράσινες Πόλεις, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και την Ηλεκτροκίνηση.
https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/galleries/5314/eco.02.jpgΣτα πλαίσια της διοργάνωσης, την Κυριακή 20 Ιανουαρίου παρακολουθήσαμε το συνέδριο Ηλεκτροκίνησης “Eco-Mobility Conference”, το μεγαλύτερο συνέδριο για την Ηλεκτροκίνηση και τα εναλλακτικά καύσιμα, με ομιλητές από την κεντρική πολιτική σκηνή, την τοπική αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα.
Έχοντας σαν στόχο ο Δήμος μας να προετοιμαστεί για τις ραγδαίες εξελίξεις οι οποίες αναμένονται στον τομέα της αστικής κινητικότητας, αλλά και του ενεργειακού μετασχηματισμού, είχαμε την ευκαιρία να έρθουμε σε επαφή με εκπροσώπους πρωτοπόρων δήμων όπως ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Τρικαίων κ. Παπαστεργίου και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης.
Η συνεργασία και η μεταφορά τεχνογνωσίας και εμπειρίας θα δώσει την ευκαιρία στον Δήμο μας να ακολουθήσει τις απαιτήσεις μιας νέας και διαρκώς εξελισσόμενης πραγματικότητας.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Επιστροφή δημοτικών τελών που καταβλήθηκαν για ουδέποτε ηλεκτροδοτηθέντα ακίνητα

 

Σύμφωνα με ενημέρωση του “Συνηγόρου του Πολίτη”, κατασκευαστική εταιρεία εξαναγκάστηκε από Δήμο να εξοφλήσει δημοτικά τέλη παρόλο που αυτά αφορούσαν ουδέποτε ηλεκτροδοτηθέντα ακίνητα, προκειμένου να της χορηγηθούν βεβαιώσεις περί μη  

...

Με εντολή Πατούλη, έκτακτοι υγειονομικοί έλεγχοι με αφορμή την κατσαρίδα σε ψωμί μαθητή

Με αφορμή καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας σχετικά με ακατάλληλο τρόφιμο που εντοπίστηκε σε δημοτικό σχολείο των Άνω Λιοσίων, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης έδωσε εντολή στα αρμόδια κλιμάκια 
...

Η νέα σειρά των Υπουργείων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 20η Ιανουαρίου Απόφαση του Πρωθυπουργού που καθορίζει τη σειρά τάξης των Υπουργείων.
Το ζήτημα, ως γνωστόν, διαχρονικά δεν είναι μόνο τυπικό, αλλά ιδιαιτέρως σημαντικό πολιτικά, καθώς συμβολίζει πάντοτε την προτεραιότητα και αξία που δίνει ο εκάστοτε Πρωθυπουργός στα πεδία δημόσιων πολιτικών που υπηρετεί η Κυβέρνησή του.

Αφαιρέθηκε αρμοδιότητα από τις Περιφέρειες– Εγκύκλιος μετάβασης στο νέο καθεστώς

Σύμφωνα με τον.4635/2019«Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» (Φ.Ε.Κ. Α’ 167/30.10.2019), η αρμοδιότητα της άσκησης ελέγχου νομιμότητας επί των πράξεων και των στοιχείων των Ανωνύμων Εταιρειών (Α.Ε.) όπως προβλέπεται...

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ - ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΟΡΙΝΘΟΥ



Κόρινθος 13-01-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της μεταφοράς της έκθεσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία Πολεμώντας για την ειρήνη: Ελλάδα-Ιταλία-Ισπανία στη δεκαετία του ’80, και φιλοξένησε το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, παρευρέθηκε χθες Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2020 ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής με θέμα «Κινήματα πολιτών και Ψυχρός Πόλεμος: το παράδειγμα της Νότιας Ευρώπης».
Μεταξύ εξεχόντων καθηγητών Ιστορίας, Σύγχρονης Ιστορίας, Διπλωματίας και Διεθνούς Οργάνωσης, Διεθνούς Πολιτικής και Πολιτικών Συστημάτων,  ο κ. Γκιολής επαίνεσε με θέρμη την εκδήλωση αυτή τονίζοντας χαρακτηριστικά πως «μέσα από τέτοιου είδους αξιόλογες δράσεις συμβάλλουμε στην εξωστρέφεια και στο άνοιγμα του έργου της Βουλής προς την κοινωνία, δημιουργώντας με αυτό τον τρόπο δεσμούς των πολιτών με αμεσότητα στο έργο της. Παράλληλα η συμμετοχή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με το άριστα καταρτισμένο Πανεπιστημιακό προσωπικό ενισχύει τις σχέσεις αυτές και υλοποιεί μέσα από την προσφορά του, υψηλής ποιότητας γνωστικό και πολιτιστικό έργο».

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Η Μεγάλη των Ιδιωτών Σχολή


 

ΔΤ του Τμήματος Παιδείας & Πολιτισμού της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας


Σε μια κριτική προσέγγιση της εξίσωσης των επαγγελματικών δικαιωμάτων όσων αποφοιτούν από Δημόσια Πανεπιστήμια και όσων λαμβάνουν τίτλους κολλεγίων και Πανεπιστημίων του εξωτερικού, σύμφωνα με το πλαίσιο νόμου που κατατέθηκε στην βουλή και  αναμένεται να ψηφιστεί στις 21/1/2020, ας ρίξουμε μια ματιά σε ένα πιθανό σενάριο επόμενης μέρας, βήμα, βήμα:

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ



Η Εφημερίδα «Η Εποχή» σας καλεί στην εκδήλωση/συζήτηση με θέμα «Στο Δρόμο που νικήσαμε, στο Δρόμο της Αριστεράς» που θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου, την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου στις 7 μ.μ.
Εισηγητές: Ευκλείδης Τσακαλώτος (βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθήνας, πρώην υπουργός Οικονομικών), Νίκος Φίλης (βουλευτής Α’ Αθήνας, πρώην υπουργός Παιδείας), Σπύρος Δανέλλης (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ), Εφη Καλαμαρά (μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ).

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Η ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ

Μεγάλη και περίεργη διάσταση έχει αποκτήσει η κυριαρχία στην καθημερινή ενημέρωση των Ελλήνων σχετικά με τις τουρκικές