Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019

Super League 2: Ήττα-σοκ για Παναχαϊκή,στην Πάτρα, 1-0 από τα Χανιά

Super League 2: Ήττα-σοκ για Παναχαϊκή, 1-0 από τα Χανιά (αποτελέσματα, βαθμολογία)
Η Παναχαϊκή  , με εμφανή προβλήματα γνώρισε ήττα σοκ , μέσα στην Πάτρα από τα Χανιά με 0-1, ύστερα από γκολ που πέτυχε ο Ανδρέου στο 90ο λεπτό της αναμέτρησης, κλείνοντας την αγωνιστική της Super League 2.
 Η Παναχαϊκή είχε τα ηνία του αγώνα, προσπάθησε να δημιουργήσει φάσεις, δεν το έκανε και δέχτηκε ένα γκολ που την αφήνει πολύ μακριά στην 6η θεση, στο 90...
 Τα Χανιά μπορεί να μην έχουν ακόμη νίκη (ούτε ισοπαλία) στην έδρα τους, αλλά εκτός τα πάνε περίφημα, αφού κατά της Παναχαϊκής πήραν το τρίτο «τρίποντο» και βελτίωσαν τη θέση τους στο βαθμολογικό πίνακα. Αντίθετα η ομάδα της Πάτρας υπέστη την πρώτη εφετινή ήττα στην έδρα της κι έχασε πολύτιμο έδαφος στην κατάταξη από τους πρωτοπόρους.
Παναχαϊκή (Μπαξεβάνος): Σούλης, Τσελεπίδης, Πατάπης, Πολίμος (93′ Ρουγκάλας),Σταμόπουλος, Ιντζόγλου, Λινάρδος (83′ Μουστακόπουλος), Κολ, Κυνηγόπουλος (67′ Μαυριάς), Σιατραβάνης, Μωραϊτης
ΠΑΕ Χανιά (Βοσνιάδης): Κουτσαβασίλης, Ανδρέου, Γρομητσάρης, Κάσσος, Σωτηράκος, Λεοζίνιο (58′ Καρτσαμπάς), Μουμίν, Τριανταφυλλάκος, Αρναρέλλης (75′ Δημητριάδης), Βρετός (90′ Παπαχρήστου), Κουσκουνάς

Αναλυτικά τα αποτελέσματα:
Λεβαδειακός-Εργοτέλης 1-0 (31' Ιωαννίδης)
Πλατανιάς-Κέρκυρα 4-0 (45+2′ Μπιανκόνι, 50′ Λουκίνας, 60' Μιγκέλ,)
Απόλλων Σμύρνης – ΑΕ Καραϊσκάκης 1-2 (49' Λαρέα / 11' Κυβελίδης, 72' Παναγιώτου)
Απόλλων Λάρισας – Απόλλων Πόντου 4-0 (18′, 27′, 77' (πεν.) Σιφναίος, 68' Μπαστακός)
ΠΑΣ Γιάννινα – Δόξα Δράμας 1-0 (25' Κριζμάν)
Παναχαϊκή -Χανιά 0-1 (90' Ανδρέου)



Η βαθμολογία
 (Σε 8 αγώνες)
1
ΠΑΣ Γιάννινα
12-4
18
2
Απόλλων Σμύρνης
13-3
17
3
Απόλλων Λάρισας
12-8
14
4
Καραϊσκάκης
12-11
14
5
Πλατανιάς
13-10
13
6
ΠΑΕ Χανιά
9-5
12
7
Παναχαϊκή
9-6
12
8
Λεβαδειακός
8-7
11
9
Δόξα Δράμας
8-7
10
10
Εργοτέλης
12-15
10
11
Κέρκυρα
2-16
-3
12
Απόλλων Πόντου
2-20
-3
 

Χρίστος Δήμας: Δημιουργείται Πολιτεία Καινοτομίας στην Αττική.


Σε ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο 17,893 τμ επί της οδού Πειραιώς θα δημιουργηθεί για πρώτη φορά στη χώρα, μια Πολιτεία Καινοτομίας. Πρόκειται για το ακίνητο της «ΧΡΩΠΕΙ» στο Νέο Φάληρο, η ιστορία του οποίου είναι συνυφασμένη με την ανάπτυξη στην Ελλάδα της βιομηχανίας και της έρευνας, από τα τέλη ακόμα του 19ου αιώνα, έμεινε αναξιοποίητο και κλειστό τα τελευταία 30 χρόνια. 

Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Βουλευτή Κορινθίας, κ. Χρίστου Δήμα, το ακίνητο μεταβιβάζεται από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκου στον οποίο ανήκει και εποπτεύεται από το Υπουργείο

Γ. Ψυχογιός: Να σταματήσουν οι κατασχέσεις στις αγροτικές επιδοτήσεις και να εφαρμοστεί το νομοθετικό πλαίσιο.



Αποτέλεσμα εικόνας για ψυχογιόσ γιώργοσ
Ερώτηση προς το αρμόδιο Υπουργείο κατέθεσαν 52 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Κορινθίας, Γ. Ψυχογιός, για την προστασία των αγροτικών ενισχύσεων της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής από τις κατασχέσεις. Υπάρχει στην Ελληνική Νομοθεσία ένα ικανό πλαίσιο που προστατεύει τους δικαιούχους αγρότες από τις κατασχέσεις προς το Δημόσιο, τους φορείς αυτού και τα ασφαλιστικά ταμεία, το οποίο ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με την καθιέρωση του ακατάσχετου που αποτελούσε πάγιο αίτημα των παραγωγών.
Σύμφωνα με τα οριζόμενα στην

Άμισθοι Αντιδήμαρχοι με κατεπείγουσα διάταξη του ΥΠΕΣ

 
Στη Βουλή κατετέθη το βράδυ της Παρασκευής πολυνομοσχέδιο-“σκούπα” με σωρεία ρυθμίσεων διαφόρων Υπουργείων, υπό τον τίτλο «Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις».  Το Ν/Σ θα συζητηθεί και ψηφιστεί τροχάδην με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Κατεπείγουσα διάταξη, λοιπόν, κατά το Υπουργείο Εσωτερικών είναι το 47ο άρθρο που αυξάνει τους Αντιδημάρχους.
Συγκεκριμένα, προστίθεται νέα παράγραφος στο αρ.59 του Καλλικράτη (ν.3852/2010) όπως αυτό έχει αντικατασταθεί από τον Κλεισθένη (ν.4555/2018) και στη συνέχεια διαρκώς τροποποιείται από τη νυν Κυβέρνηση με τους νόμους της 4623/2019, 4625/2019 και 4635/2019.
Η νέα διάταξη δίνει τη δυνατότητα στους Δημάρχους να προσθέσουν επιπλέον Αντιδημάρχους, σε αριθμό που δεν υπερβαίνει το 1/3του μέχρι σήμερα

Μεγάλη τιμή για τον Στέλιο Γκόλγκαρη από την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου στην Λευκωσία."

 
Με αναμνηστική πλακέτα από την Κιθαριστική Ορχήστρα Κύπρου τιμήθηκε για την προσφορά του στην κλασική κιθάρα ο καταγόμενος από το Δερβένι,  διεθνούς φήμης Σολίστ Στέλιος Γκόλγκαρης την 7η Δεκεμβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας, από τον Καθηγητή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας  Αντώνη Κοΐζα.  

Με επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία του Συλλόγου Αιμοδοτών Υπαλλήλων της Π.Ε. Κορινθίας





Η αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Νομαρχιακού Συμβουλίου και συμμετείχαν υπάλληλοι της υπηρεσίας όπου και συλλέχθηκαν 19 φιάλες αίμα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γκιολής, συμμετέχοντας και ο ίδιος ως εθελοντής αιμοδότης επί σειρά ετών αλλά και με την ιδιότητά του ως γιατρός τόνισε πόσο είναι σημαντική αυτή η δράση ετών του συλλόγου της ΠΕ Κορινθίας, «δίνοντας ελάχιστο από το χρόνο μας, κάνοντας πράξη την προσφορά προς τον συνάνθρωπό μας, δίνουμε αίμα και σώζουμε ζωές».
Τέλος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων της ΠΕ Κορινθίας κ. Ηλία Μιχόπουλο και την Διευθύντρια Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Κορίνθου κα Χριστίνα Παππά.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Super League 1 (13η αγων.): Φινάλε του πρώτου γύρου: Εκπλήξεις στη μάχη για τα πλέι οφ (βαθμολογία)

Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 1-1: Τα μοιράστηκαν όλα (vids)
Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος και τρεις ομάδες από την επαρχία ΑΕΛ,ΟΦΗ και Ξάνθη βρίσκονται στην πρώτη 
Βόλος και Παναθηναϊκός αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 1-1,από τη βούλα του πέναλτι με τους «πράσινους» να έχουν την ευκαιρία να πάρουν το παιχνίδι στις καθυστερήσεις, ωστόσο ο Μακέντα σημάδεψε πάνω από την εστία. Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε μόλις στο 5’ με το αυστηρό πέναλτι του Χατζηγιοβάννη, με τον Αχιλλέα Μπέο  να σχολιάζει την απόφαση του διαιτητή