Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ ο Μητσοτάκης: Δεξίωση της βασίλισσας Ελισάβετ στους ηγέτες του ΝΑΤΟ [εικόνες]

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/12/mpakigxam-igetes-nato-elisavet-500-1.jpg 
Στο παλάτι του Μπάκιγχαμ έφτασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Μαρέβα Μητσοτάκη.
Ο πρωθυπουργός και η σύζυγός του παρευρίσκονται στη δεξίωση του παραθέτει η βασίλισσα Ελισάβετ στους ηγέτες των χωρών μελών του ΝΑΤΟ, με αφορμή την επετειακή σύνοδο για τα 70 χρόνια της Συμμαχίας που γίνεται στο Λονδίνο. Νωρίτερα την Τρίτη, ο κ. Μητσοτάκης στο Λονδίνο συναντήθηκε με επενδυτές, στα γραφεία της Goldman Sachs και τους κάλεσε να εκμεταλλευτούν τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα.
Για τη δεξίωση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, η Μαρέβα Μητσοτάκη επέλεξε ένα

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Αδικαιολόγητη απώλεια της πρωτοβουλίας από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και διολίσθηση στο απομονωμένο τραπέζι του Ερντογάν στο λαμπερό Λονδίνο. Σε ένα παγκόσμιο γεγονός όπως η Σύνοδος του ΝΑΤΟ ο Έλληνας Πρωθυπουργός αλλιώς ξεκίνησε να πάει και αλλιώς καταλήγει οικιοθελώς. Αντί να εστιάσει στην αντι-συμμαχική συμπεριφορά του Τούρκου Προέδρου προς την Ελλάδα,

H μείωση των κρατικών πόρων ναρκοθετεί τις δυνατότητες της Περιφέρειας για τα αναγκαία τεχνικά και αναπτυξιακά έργα - Λυπηρό φαινόμενο το κλείσιμο σημαντικών δημόσιων δομών στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας την περίοδο 2015 - 2019




Κόρινθος, 3 Δεκεμβρίου 2019

Δελτίο Τύπου
-          H μείωση των κρατικών πόρων ναρκοθετεί τις δυνατότητες της Περιφέρειας για τα αναγκαία τεχνικά και αναπτυξιακά έργα
-          Λυπηρό φαινόμενο το κλείσιμο σημαντικών δημόσιων δομών στην Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας την περίοδο 2015 - 2019
Στην υπερψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Πελοποννήσου για το 2020 προχώρησε η παράταξη «ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ για την Πελοπόννησο», εξασφαλίζοντας τη δέσμευση του Περιφερειάρχη ότι θα γίνει αναλυτική και ουσιαστική συζήτηση για το θέμα όταν καταστούν συγκεκριμένοι και δεσμευμένοι οι πόροι - τόσο οι Κεντρικοί Αυτοτελείς (ΚΑΠ) όσο και οι προερχόμενοι από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) - στις αρχές περίπου του νέου έτους.

Αμέριστο θαυμασμό και απόλυτο σεβασμό του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας Αναστασίου Γκιολή στη προσπάθεια των παιδιών του Ευθύμειου Κέντρου Κορίνθου. . Παρών στην εκδήλωση του κέντρου για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.


 
Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής παρευρέθηκε χθες Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2019 στο Ευθύμειο Κέντρο Κορίνθου όπου παρακολούθησε την εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.
Με απόλυτο σεβασμό και εκτίμηση απέναντι στο έργο της ομάδας του Ευθύμειου Κέντρου, αλλά και με αμέριστο θαυμασμό στη μεγάλη προσπάθεια των παιδιών συμμετεχόντων και των οικογενειών τους, ο Αντιπεριφερειάρχης συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου κυρία Αργυρή Νικολοπούλου και όλα τα μέλη του που τόσα χρόνια καταθέτουν την ψυχή τους ώστε να χαμογελούν, να αναπτύσσονται κ να δημιουργούν αυτά τα παιδιά.

Κάπως έτσι διαλύεις το ΝΑΤΟ. Εκ των έσω…

 Κάπως έτσι διαλύεις το ΝΑΤΟ. Εκ των έσω…
Της Μαρίκας Λυσιάνθη*

Κάπως έτσι διαλύεις μια αυτοκρατορία. Εκ των έσω. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν το έζησε με την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης. Έχει λοιπόν στα χέρια του την κατάλληλη συνταγή, ώστε να… χαμογελάει, βλέποντας την εκ των έσω “διάλυση” του ΝΑΤΟ.
Στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τη συμπλήρωση 70 ετών από την ίδρυσή της, η Βορειοατλαντική Συμμαχία φαντάζει σήμερα περισσότερο ευάλωτη από ποτέ. Και εκτεθειμένη σε εσωτερική φθορά.
Τα απαξιωτικά λόγια του Ντόναλντ Τραμπ, ο “πονοκέφαλος” Εμμανουέλ Μακρόν, ο… ταραξίας Ερντογάν. Κάποιος στη Μόσχα… χαμογελάει με νόημα.

Μαρίκα Λυσιάνθη είναι ψυχολόγος
ysterografa.gr

Ο Μακρόν ξαναέγινε… ο ήρωας της Ευρώπης

 Ο Μακρόν ξαναέγινε… ο ήρωας της Ευρώπης
Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Τα χαμόγελα στη φωτογραφία ξεγελούν. Ή… αποκαλύπτουν την παράσταση πίσω από την κουρτίνα.
Μετά την έντονη αντιπαράθεση που είχαν μπροστά στις κάμερες, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Εμμανουέλ Μακρόν… πήραν από το χέρι τον Τζάστιν Τριντό, και εμφανίστηκαν ως… καλά φιλαράκια, στο περιθώριο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.
Ο Γάλλος πρόεδρος ωστόσο… έκανε το κομμάτι του. Με την αντιπαράθεσή του με τον Αμερικανό ομόλογό του, και τη δημόσια καταδίκη των πράξεων του Ταγίπ Ερντογάν, έγινε και πάλι…. ο ήρωας της Ευρώπης.

ysterografa.gr

Η ΕΡΤ αρχίζει να “ψηλώνει” σε ποσοστά τηλεθέασης

 Η ΕΡΤ αρχίζει να “ψηλώνει” σε ποσοστά τηλεθέασης
Του Μανώλη Κομνηνού

Το διαχρονικό… φετίχ με την τηλεθέαση, φαίνεται να προσπερνάει η ΕΡΤ. Μετά τους πρώτους της νέας διοίκησης του Κωνσταντίνου Ζούλα, τα σχετικά δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά για το Ραδιομέγαρο.
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, το τελευταίο Σαββατοκύριακο τα κανάλια της δημόσιας τηλεόρασης (ΕΡΤ1, ΕΡΤ2, ΕΡΤ3, ΕΡΤ Sport) έφτασαν αθροιστικά στην

Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 6/12/2019

 Σχετική εικόνα

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που θα πραγματοποιηθεί : ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019 και ώρα 14.00 στην αίθουσα του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: Πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων Δεκ. 2019 - Ιαν. 2020

Αγαπητοί συνδημότες,
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σας καλωσορίζει, σε μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Οι εκδηλώσεις αυτές σχεδιάστηκαν, ώστε να προσφέρουν χαρά και ψυχαγωγία σε όλες τις οικογένειες του τόπου μας, τους ηλικιωμένους, στους επισκέπτες που θα μας επιλέξουν και κυρίως στους μικρούς μας φίλους.
Στόχος της νέας Δημοτικής Αρχής είναι φέτος, όλες οι γειτονιές της πόλης, τα γύρω χωριά, οι σύλλογοι, οι φορείς, τα σχολεία, να ενωθούν, να συνδιαλλαγούν και να συμπράξουν, για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και του αισθήματος του «συνανοίκειν» στον τόπο που αγαπάμε. Για τούτο, στη διοργάνωση του φετινού εορτασμού, θα έχουμε τη στήριξη και την ανιδιοτελή συμμετοχή όλων των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου, των εθελοντών του προγράμματος «Erasmus+», των φιλαρμονικών, των σχολείων, των ωδείων της περιοχής, των χορευτικών συλλόγων, καθώς και ιδιωτικών φορέων και καλλιτεχνικών σχημάτων.
Σας προσκαλούμε όλους μικρούς – μεγάλους, να γιορτάσουμε μαζί, να επικοινωνήσουμε, να γαληνέψουμε και να επιτρέψουμε να αποκαλυφθεί το ουσιώδες νόημα, αυτής της μεγάλης γιορτής της χριστιανοσύνης, που δεν είναι άλλο, από τις πανανθρώπινες αξίες της συναδέλφωσης και της αγάπης
Χρόνια Πολλά σε Όλους,
η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού
Ελίνα Μενούνου

Παγκόσμια Ημέρα Αναπηρίας - Σκύλοι Βοηθοί

Σε χρόνο μηδέν..
Ίσως έτυχε να γεννηθείς με μια αναπηρία και σε χρόνο μηδέν έπρεπε εσυ και ολόκληρη η οικογένεια σου να μάθετε να ζείτε με αυτά τα δεδομένα.. κανένας δεν σας ρώτησε..
Ίσως και να είχες μια πανέμορφη καθημερινότητα μια απροβλημάτιστη ζωή και μάτια κλειστά και αδιάφορα σε δυσκολίες συνανθρώπων σου.. μα σε χρόνο μηδέν βρέθηκες στη θέση τους.. και κανένας δεν σε ρώτησε ..
Κι αν ποτέ δεν υπάρξει ο χρόνος μηδέν που μπορεί να αλλάξει και να φέρει τα πάνω κάτω στη δική σου ζωή;
Tότε ; τι;;;
Πόσο χρόνο από την πολύτιμη και ήρεμη ζωή σου πιστεύεις ότι χρειάζεται να διαθέσεις για να κάνεις την καθημερινότητα συνανθρώπων σου με αναπηρία πιο εύκολη ;;;
Χρόνος μηδέν... τόσος χρόνος χρειάζεται..
Μπες στη θέση του άλλου... σε χρόνο μηδέν μπορείς να βελτιώσεις την καθημερινότητα και την ζωή συνανθρώπων σου με αναπηρία!
Κάνε την αρχή από ΤΩΡΑ!

Δράσεις ευαισθητοποίησης για την Ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία

Παγκόσμια ημέρα των Ατόμων με Αναπηρία σήμερα και η αντιδήμαρχος  Ξυλοκάστρου -Ευρωστίνης Ελίνα Μενούνου παρευρέθηκε  στις δράσεις ευαισθητοποίησης των ατόμων αυτών που έγινε στο κλειστό γυμναστήριο Κορίνθου υπό την αιγίδα του Δήμου Κορινθίων.
Μαθητές από τα Ειδικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας  Εκπαίδευσης του Νομού μας καθώς επίσης και Γενικών Σχολείων συμμετείχαν σε κοινές αθλητικές δραστηριότητες.
Συγχαρητήρια σε όλους τους φορείς που προωθούν με τις δράσεις τους την αλλαγή κουλτούρας της κοινωνίας μας απέναντι στα άτομα με διαφορετικότητα γιατί όλοι έχουν ίδιο δικαίωμα στο σεβασμό μας και ίσες ευκαιρίες στην εκπαίδευση.

Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης


Κινητικότητα: Έως 17 Δεκεμβρίου οι Αιτήσεις Υπαλλήλων για 7.225 θέσεις

 
Αναρτήθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών τα αιτήματα των Φορέων που εγκρίθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή Κινητικότητας, για κάλυψη θέσεων με μετάταξη και απόσπαση ...

ΚΕΔΕ: Νέος πρόεδρος και επίσημα ο Παπαστεργίου -«Ναι» ο ΣΥΡΙΖΑ, «λευκό» από ΚΙΝΑΛ

 
Νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ με 23 ψήφους υπέρ και έξι λευκά εκλέχθηκε ο Δημήτρης Παπαστεργίου, μετά την ψηφοφορία που έγινε σήμερα στην έδρα της Ένωσης.
Εκτός από τους «γαλάζιους» δημάρχους, υπέρ του κ. Παπαστεργίου ψήφισαν τα

ΕΟΠΥΥ: Tι αλλάζει στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων

 
Χωροταξικές αλλαγές στις Περιφερειακές Διευθύνσεις (ΠΕΔΊ) του ΕΟΠΥΥ που επαναδρομολογούν και την πορεία των ασφαλισμένων στο λεκανοπέδιο σε ό,τι αφορά την εξυπηρέτησή τους, ανακοίνωσε ο Οργανισμός.
Ειδικότερα, από την Πέμπτη 5 Δεκεμβρίου 2019 ξεκινά η λειτουργία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κεντρικής Αθήνας Β’ στο κτίριο επί της οδού Ηπείρου 38, όπου θα εξυπηρετούνται πλέον οι κάτοικοι του Δήμου Αθηναίων.
Σύμφωνα με τον ΕΟΠΥΥ, πρόκειται για ένα σύγχρονο και λειτουργικό χώρο, με
Στους 90, από τους συνολικά 332, ανέρχονται οι δήμοι που αρνούνται μέχρι στιγμής να ανοίξουν λογαριασμό στην Τράπεζα της Ελλάδας και να καταθέσουν σε αυτόν τα ταμειακά διαθέσιμά τους. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, μεταξύ άλλων, δεν έχουν ανοίξει λογαριασμό στην ΤτΕ οι δήμοι:

Κοινωνικό Μέρισμα -ΟΑΕΔ: Ποιοι θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι για να είναι δικαιούχοι

Μια από τις κατηγορίες των δικαιούχων για το κοινωνικό μέρισμα, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού αλλά και τις κυβερνητικές πηγές, είναι και οι μακροχρόνια άνεργοι που είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ. Ποιοι όμως θεωρούνται μακροχρόνια άνεργοι σύμφωνα με τον Οργανισμό και θα είναι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος για το 2019; Υπενθυμίζουμε επίσης ότι για

Ξεκινούν οι εγγραφές στα Τμήματα Μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ξεκινούν οι εγγραφές στα Τμήματα Μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 
Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής στα τμήματα μάθησης του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ.) Δήμου ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
Ενημερώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο/η ότι ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (διά της Γενικής Γραμματείας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης) και το Ίδρυμα Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης συνεχίζουν επιτυχώς τη λειτουργία του Κ.Δ.Β.Μ. του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης στο οποίο θα υλοποιηθούν προγράμματα Γενικής Εκπαίδευσης Ενηλίκων με εκπαιδευτικές δράσεις Εθνικής και Τοπικής Εμβέλειας.δημιουργηθούν τμήματα για τα ακόλουθα προγράμματα:

Η διαχείριση της μεταναστευτικής κρίσης και η καταστρατήγηση του Διεθνούς Δικαίου από την Τουρκία τέθηκαν από την ελληνική αντιπροσωπεία στη Διάσκεψη των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε.

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Ελσίνκι, 3 Δεκεμβρίου 2019


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Ολοκληρώθηκαν οι διήμερες εργασίες της 62ης Διάσκεψης των Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων των Κοινοβουλίων της Ε.Ε. (COSAC), η οποία έλαβε χώρα στο Ελσίνκι στο πλαίσιο της κοινοβουλευτικής διάστασης της Φινλανδικής Προεδρίας. Τη Βουλή των Ελλήνων εκπροσώπησε τετραμελής διακομματική αντιπροσωπεία αποτελούμενη από τον Α΄ Αντιπρόεδρο της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Δημήτριο Καιρίδη (ΝΔ) και τους βουλευτές

Τα Αποτελέσματα Του PISA 2018


 
Τα Αποτελέσματα Του PISA 2018

για μια ακόμη φορά οι Έλληνες μαθητές εμφανίζουν χαμηλές επιδόσεις στη μεγάλη διεθνή εκπαιδευτική έρευνα του ΟΟΣΑ. 
Όπως έδειξε η πρόσφατη έρευνα της διαΝΕΟσις, οι Έλληνες μαθητές εμφανίζουν διαχρονικά επιδόσεις κάτω του μετρίου στο πρόγραμμα PISA, τη μεγάλη διεθνή εκπαιδευτική έρευνα που διεξάγει ο ΟΟΣΑ από το 2000 και κάθε τρία χρόνια. Η μελέτη

Παραίτηση-βόμβα σκέφτεται ευρωβουλευτής

 Παραίτηση-βόμβα σκέφτεται ευρωβουλευτής
Την οδό της παραίτησης από το Στρασβούργο και την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου φέρεται να εξετάζει σοβαρά Έλληνας ευρωβουλευτής.
Οι φήμες είναι έντονες, από τις Βρυξέλλες μέχρι την Αθήνα, με το σχετικό παρασκήνιο να… οργιάζει. Εξελίξεις, μετά τις γιορτές.

Πηγή: εφημερίδα “Παρασκήνιο”


"Και ποιους να διορίζαμε δηλαδή; Τους ξένους;" Μάκης Βορίδης Υπουργός



 


"Και ποιους να διορίζαμε δηλαδή; Τους ξένους;"
Μάκης Βορίδης Υπουργός
Γράφει ο Δρ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου
Αξιωματική φράση που βρίσκει  συστηματικά  εφαρμογή  στο νέο επιτελικό κράτος των 51 !!! Υπουργών της Κυβέρνησης  Κ. Μητσοτάκη.

Δεν είναι πρώτη φορά που ο κ. Βορίδης, νυν Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων με λόγια «τσεκουράτα» και κυνικές δηλώσεις με ύφος χιλίων καρδιναλίων,  γεμάτος από έπαρση, προκαλεί την κοινωνία. Αντί να υπηρετήσει το δύσκολο Υπουργείο που του ανετέθη, αντί να εργασθεί να το κατανοήσει – μιας και κατά