Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019

Κοινοτικό Συμβούλιο Δερβενίου: Πρόσκληση πολιτών σε δημοσια συζήτηση για κατάρτηση τεχν. προγράμματος Κοινότητας.

Αποτέλεσμα εικόνας για δερβενιΗ εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Συνάντηση Αντιπεριφερειαρχη Τάσου Γκιολή με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Κορινθίας.


Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε σήμερα Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 συνάντηση στο γραφείο του με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων νομού Κορινθίας.
Ο πρόεδρος της ΟΕΒΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος Κορινθίας κ. Τάσος Μποζίκης -με τον συνδυασμό του Υποψηφίου Περιφερειάρχη κ. Γεωργίου Δέδε, καθώς και το υπόλοιπο ΔΣ, ο Γενικός Γραμματέας κ. Θοδωρής Βασιλακόπουλος, ο Ταμίας κ. Κωνσταντίνος Σταματίου και ο Αναπληρωτής Γραμματέας κ. Γιάννης Βλάσσης συζήτησαν εκτενώς για πάνω από δύο ώρες και  συμφώνησαν στο αυτονόητο, τη συμμετοχή της Ομοσπονδίας στη Νέα Περιφερειακή Αρχή.  
Έθεσαν την αμέριστη συνεργασία εκατέρωθεν, προκειμένου η καθημερινότητα των πολιτών της Κορινθίας, και σε επίπεδο εμπορίου και συναλλαγών να μπορεί να τελεί υπό καθεστώς διαφάνειας. Αναφέρθηκαν στους συνεχείς ελέγχους που απαιτούνται καθώς και στην τήρηση του νομίμου σε κάθε περίπτωση. Μεταξύ άλλων συζήτησαν  για την  πάταξη παντός είδους λαθρεμπορίου και παραεμπορίου όπως και κάθε είδους παράνομης εργασίας.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Εναρκτήρια συνεδρίαση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021»

Στην κατάμεστη αίθουσα Γερουσίας της Βουλής των Ελλήνων, παρουσία της πολιτειακής, πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας της χώρας, του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών ομάδων, επικεφαλής διπλωματικών αποστολών και προσωπικοτήτων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, πραγματοποιήθηκε σήμερα η έναρξη των εργασιών της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία σε συνεργασία με το Ίδρυμα της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, θα προετοιμάσει, προγραμματίσει και συντονίσει τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επετείου των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία. Χαρακτηριστική ήταν και η παρουσία της νέας γενιάς, με τη συμμετοχή μαθητών γυμνασίων και

Πως διεξάγονται οι εκλογικές αναμετρήσεις στις ΠΕΔ όλης της Χώρας

Σε εκλογικούς ρυθμούς κινούνται οι Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ) ανά την Ελλάδα, καθώς συνεδριάζουν αυτές τις ημέρες οι Γενικές Συνελεύσεις τους, προκειμένου να εκλέξουν αφενός μεν τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων και των Εποπτικών Συμβουλίων, αφετέρου τους εκπροσώπους τους στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ).
Ο τρόπος διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας ορίζεται στο π.δ. 75/2011, όπως προσφάτως τροποποιήθηκε από την Κυβέρνηση με το π.δ. 94/2019.
Αναλυτικότερα, ισχύουν τα κάτωθι:

ΕΚΛΟΓΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
Η εκλογή των μελών του Δ.Σ. γίνεται κατά Συνδυασμούς ή με μεμονωμένες υποψηφιότητες.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Η Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης), συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο στο Ξυλόκαστρο

 Αποτέλεσμα εικόνας για ξυλοκαστρο
Η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, Ομοσπονδία Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας (Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας και Ιθάκης), συνεδριάζει αυτό το Σαββατοκύριακο 9 & 10 Νοεμβρίου, στην Κορινθία και συγκεκριμένα στην πόλη του Ξυλοκάστρου. 

Τα προς συζήτηση θέματα του διημέρου αφορούν το ασφαλιστικό, το ζήτημα της χρηματοδότησης μικρών επιχειρήσεων αλλά και αναπτυξιακά θέματα που αφορούν τις κοινωνίες της Κορινθίας και δη της ευρύτερης περιοχής του Ξυλοκάστρου (ως συνημμένη επιστολή - πρόσκληση):
·         Παρεμπόριο
·         Τουριστική προβολή και δράσεις προσέλκυσης επισκεπτών/ τουριστών (εν όψει θερινής περιόδου 2020)
·         Προβολή τοπικών αγροτικών προϊόντων και δυνατότητες προώθησης αγροτουρισμού
·         Χώροι προσωρινής στάθμευσης και ελεγχόμενη στάθμευση, πέριξ κέντρου Ξυλοκάστρου (εν όψει θερινής περιόδου 2020)
·         Διάβρωση ακτών – Χρονοδιάγραμμα: Εξέλιξη Μελέτης – Προβλεπόμενα Έργα – Εξασφάλιση Χρηματοδότησης – Ολοκλήρωση Προβλεπόμενων  Έργων και Λοιπών Παρεμβάσεων – Αποζημιώσεων σε πληγέντες.

Έχουν προσκληθεί, μεταξύ άλλων, οι κ.κ. τοπικοί Βουλευτές, ο κ. Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο κ. Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, ο κ. Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, ο κ. Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας, οι κ.κ. Πρόεδροι Εμπορικών Συλλόγων της Κορινθίας, ο κ. Διοικητής Αστυνομικού Τμήματος Ξυλοκάστρου, ο κ. Διοικητής Λιμενικού Τμήματος Κιάτου, οι κ.κ. Διευθυντές τοπικών Τραπεζικών Καταστημάτων.   .  
================================
Αγαπητοί φίλοι δημοσιογράφοι και εκπρόσωποι Μ.Μ.Ε. , θα χαρούμε να σας δούμε μεθαύριο, Σάββατο 9 Νοεμβρίου, στις 6:30 μ.μ., στο Ξυλόκαστρο.

Μετά την λήξη, της εν θέματι συνεδρίασης, το βράδυ του Σαββάτου, ο Εμπορικός Σύλλογος Ξυλοκάστρου, θα παραθέσει γεύμα προς τους προσκεκλημένους, προς το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και προς τους δημοσιογράφους - εκπροσώπους των ΜΜΕ.

Με εκτίμηση,

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΛΑΜΠΟΥ
Πρόεδρος Δ.Σ. Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου
κιν 6937068508

Συνάντηση Πέιφερειαρχη Πελοποννήσου Παν. Νίκα με τους Αντιπεριφερειάρχες Αν. Γκιολή , Χάρη Βυτινιώτη και Αθληνα Κόρκα για τεχνικό προγραμμα και προϋπολογισμό στη Π.Ε. Κορινθίας. Σύναντηση Πάν. Νίκα με τους Βλάσιο Τσιώτο και Δημήτρη Σκούρα για θέματα που αφορούν τον Δημο Ξυλοκάστρου - Ευρωστ'ινης.



Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, υποδέχθηκε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα σε συνάντηση στο γραφείο του. Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών κ. Χάρης Βυτινώτης, η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού κα Αθηνά Κόρκα καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες – διευθυντές της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας.
Η συζήτηση αναπτύχθηκε πάνω σε δύο βασικούς άξονες, την πορεία του φετινού τεχνικού προγράμματος και τον προϋπολογισμό της ΠΕ Κορινθίας για το 2020. Αναφέρθηκαν σε ζητήματα όπως έργα ανάπλασης για τον Ισθμό και την παραλιακή ζώνη Λουτρακίου, έργα άρδευσης όπως τα φράγματα του Ασωπού και Δόξα καθώς και τη λιμνοδεξαμενή στο Ξυλόκαστρο και το αρδευτικό της Στυμφαλίας.
Αργότερα ο Περιφερειάρχης συναντήθηκε με το Δήμαρχο Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κ. Βλάση Τσιώτο και τον πρώην δήμαρχο κ. Δημήτρη Σκούρα, με τους οποίους στάθηκε  εκτενέστερα σε έργα που αφορούν την περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης όπως μεταξύ άλλων ο δρόμος Ξυλόκαστρο – Τρίκαλα – Καρυά σε άμεση συντήρηση και αποκατάστασή του.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Ο Χρ. Δήμας με τον Αμερικανό Πρέσβη για την Καινοτομία και την Κορινθία


 Συνάντηση εργασίας με τον Πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Ελλάδα κ. Geoffrey Pyatt είχε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την  Έρευνα και την Καινοτομία, κ. Χρίστος Δήμας .
Κυρίαρχο θέμα της συζήτησης, που διεξήχθη σε άριστο και ευχάριστο κλίμα, ήταν η ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας - ΗΠΑ στους τομείς της Έρευνας, της Τεχνολογίας και της Καινοτομίας, καθώς και η συνεργασία σε

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Αναστασίου Γκιολή με την Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου Δήμητρα Καλομοίρη


 
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, πραγματοποίησε την Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2019 συνάντηση στο γραφείο του με τη Διοικήτρια του Γενικού Νοσοκομείου Κορίνθου, κυρία Καλομοίρη Δήμητρα. Συζήτησαν θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο όπως την ανάγκη αναβάθμισης του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του χειρουργείου, του οφθαλμολογικού και του ουρολογικού.
Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Αναπ. Διευθυντής Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας κ. Νίκος Λούτας, όπου συζήτησαν για την ενεργειακή και παθητική πυρασφάλεια του χώρου, την ενεργειακή αναβάθμιση όλου του κτιρίου του νοσοκομείου καθώς και την άμεση επισκευή των μαγειρείων του νοσοκομείου.
Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη