Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2019

Ξεκινά σήμερα το 12ο συνέδριο της ΟΝΝΕΔ



Η Οργάνωση Νέων της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) διεξάγει το 12ο συνέδριό της στην Αθήνα, από 4 Οκτωσήμερα Παρασκευή βρίου έως την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2019. Μάλιστα, αυτήν τη φορά η έναρξη του συνεδρίου συμπίπτει με τα 45α γενέθλια της ΝΔ, που ιδρύθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1974.
Το συνέδριο θα διεξαχθεί στον συνεδριακό χώρο Metropolitan Expo της Αθήνας, ενώ πριν το κύριο συνέδριο διεξήχθησαν τρία προσυνέδρια σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά με μεγάλη συμμετοχή νέων.
Η εγγραφή νέων μελών και η ανάδειξη συνέδρων έγινε μέσω ηλεκτρονικής

Ενδιαφέρουσες μάχες το Σαββατοκύριακο στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας ( Ραδιοφωνικη μμετάδοση αγωνα).

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο
Με την  2η αγωνιστική συνεχίζεται το Σαββατοκύριακο 5-6 Οκτωβρίου 2019 - 16:30, το πρωτάθλημα της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. 
Η Πρεμιέρα της αγωνιστικής το Σάββατο , από το ΔΑΚ Κορίνθου με τον αγώνα του Αγίου Γεωργίου με τον Αετό Κρυονερίου ,που θα μεταδώσει ραδιοφωνικά - διαδικτυακά το Greekradio Web channel .
H αγωνιστική συνεχίζεται την΄Κυριακή με  δύο ντέρμπι της ομάδος των Αγίων Θεοδώρων με τον ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού και του Άρη Βοχαϊκού με την Πρόοδο Αγίου Βασιλείου.
Δύσκολες εξόδους για Πανσολυγειακό . και Ολυμπιακό Άσσου όπου μάχονται με ΑΟ Ασπροκάμπου και ΠΑΣ Κλένια,αντίστοιχα. Ο Πανευρωστινιακός , μετά την άτυχη πρεμιέρα στο Δερβένι με την ομάδα του Βοχαϊκού , εξορμά στο Λέχαιο, κόντρα στον τοπικό Ηρακλή , την στιγμή που  ο Κύψελος Κορίνθου με τον Αστέρα Κορίνθου , στον Συνοικισμό και ο Εθνικός Ξυλοκερίζης με τον Βελλερεφόντα Αρχαίας Κορίνθου, θα "παλέψουν"  για την πρώτη τους νίκη.

2η Αγωνιστική 
Σάββατο 5/10/19, 16:30 
Αγ. Γεώργιος - Αετός Κρυονερίου 
Κυριακή 6/10/19, 16:30 
ΑΟ Ασπροκάμπου - Πανσολυγειακός 
Ηρακλής Λεχαίου -  Πανευρωστινιακός 
Αγ. Θεόδωροι - ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού 
Άρης Βοχαϊκού - Πρόοδος Αγ. Βασιλείου  
Εθνικός Ξυλοκερίζης -  Βελλερεφών Αρχ. Κορίνθου 
 ΠΑΣ Κύψελος - Αστέρας Κορίνθου 
ΠΑΣ Κλένια - Ολυμπιακός Άσσου

Το βράδυ που ο Κώστας Καραμανλής προειδοποίησε (για τελευταία φορά) τους Έλληνες (video)

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2018/10/Screenshot-2019-10-02-at-6.03.57-AM-850x560.png

Του Μάνου Οικονομίδη

https://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2019/09/Manos_Oikonomidis3-1-300x300.jpg.webpTwitter@EmOikonomidis

Το χλιμίντρισμα της Ιστορίας, 10 χρόνια μετά από «εκείνη» την ομιλία, ακούγεται θυελλώδες στην προσμονή του μέλλοντος.
Ήταν Παρασκευή 2 Οκτωβρίου του 2009, όταν ο Κώστας Καραμανλής αποχαιρετούσε, ως Πρωθυπουργός, τους Έλληνες, στην κεντρική ομιλία του στο Πεδίον του Άρεως.
Δυο μέρες αργότερα, στην αναμέτρηση της 4ης Οκτωβρίου, η πλειοψηφία όσων προσήλθαν στη κάλπη, επέλεξε να ψηφίσει τον Γιώργο Παπανδρέου.
Να αποδεχτεί το αφήγημα του τελευταίου των Παπανδρέου περί… χρημάτων που υπήρχαν. Και να ανοίξει έτσι την πόρτα για την εθνική δυστυχία του Μνημονίου, που ακολούθησε, με την υπογραφή του τελευταίου των Παπανδρέου, μερικούς μήνες αργότερα.
Το βράδυ της 2ας Οκτωβρίου, ο Κώστας Καραμανλής κάλεσε τους Έλληνες να ακούσουν την αλήθεια. Από τον ίδιο. Όπως έμαθε να κάνει πάντα…


ysterografa.gr

Καιρός : 27.000 κεραυνοί από το πρωί, μεγάλα ύψη βροχής και 38℃ στα Χανιά


Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από το πρωί πολλές περιοχές της χώρας με ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις. Την ίδια ώρα στην Κρήτη επικρατούν καλοκαιρινές συνθήκες με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 38 βαθμούς στα Χανιά.

Μ'αχες σε Κιάτο και στα Ίσθμια ( 2η αγωνιστική στην Α΄ Κορινθίας)

 Αποτέλεσμα εικόνας για Αστερας Δερβενιου - Πέλοπας Κιατου
Με την διεξαγωγή της δεύτερης αγωνιστικής , συνεχίζεται το Σάββατο 5/10/19, 16:30, το πρωτάθλημα  της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Της αγωνιστικής  δεσπόζει το ντέρμπι στο Κιάτο ,ανάμεσα στον τοπικό Πέλοπα και τον Ατρόμητο Χιλιομοδιου. Οι δύο αντίπαλες ομάδες ξεκίνησαν με το "δεξί" καθώς στην πρεμιέρα ο μεν Πέλοπας πέρασε νικηφόρα από το Δερβένι, ο δε Ατρόμητος επικράτησε με μεγάλο σκορ του Πανκαμαριακού.
Στο "Θώδειο" Στάδιο Λουτρακίου ο τοπικός Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τον Αστέρα Δερβενίου , ενώ στο "Γιάννης Στέφας" στα Ισθμια ο Ισθμιακός μάχεται  με τον ΑΟ Ζευγολατιού.
Στο Βέλο η τοπική  Ελλάδα αγωνίζεται με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, ενώ την ίδια ώρα στο γήπεδο του Συνοικισμού ο ΠΑΣ Κόρινθο υποδέχεται την Θύελλα΄Κ Διμηνιού.
Στο Ξυλόκαστρο, Πανκαμαριακός και Παννεμεατικός αναζητούν την πρώτη τους νίκη., όπως στο Γαλατάκι ο Σαρωνικός και ο ΑΟ Λουτρακίου. Τέλος στο Πετρι η Θύελλα Πετρίου αγωνίζεται με τον Τενεάτη Αθικιων.

Η 2η Αγωνιστική 

 Θύελλα Πετρίου - Τενεάτης Αθικίων 
 Ελλάς Βέλου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 
ΣΦΛ Ολυμπιακός - Αστέρας Δερβενίου 
ΠΑΣ Κόρινθος - Θύελλα Κ. Διμηνιού 
Πανκαμαριακός - Παννεμεατικός 
Σαρωνικός Γαλατακίου - ΑΟ Λουτράκι
Πέλοπας Κιάτου - Ατρόμητος Χιλιομοδίου 
Ισθμιακός - ΑΟ Zευγολατιού

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός "Γίνε Εθελοντής Σαμαρείτης-Διασώστης"

Για έννατη συνεχόμενη χρονιά το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών Κορίνθου  ξεκινάει την νέα εκπαιδευτική σειρά και καλεί τους ενδιαφερόμενους να κάνουν την εγγραφή τους. 

Τα μαθήματα της σχολής, ξεκινούν κάθε Οκτώβριο, Δευτέρα και Τετάρτη και ώρες 20:00-22:00 στην Κόρινθο, ενώ εγγραφές γίνονται όλο το χρόνο. Δικαίωμα υποβολής για τη Σχολή Σαμαρειτών και Διασωστών έχουν άνδρες και γυναίκες, με διάθεση Εθελοντικής Προσφοράς και είναι από 18 έως 45 ετών. 

Δήλωσε και εσύ συμμετοχή στη Σχολή Εθελοντών Σαμαρειτών έως 10 Οκτωβρίου, στην ιστοσελίδα μας. Έλα ΚΑΙ ΕΣΥ στην μεγάλη οικογένεια του Ερυθρού Σταυρού, αυτό το έργο πρέπει να συνεχιστεί από ΕΣΕΝΑ

Συμπληρώστε την αίτηση εγγραφής στο:  https://www.samarites.grwww.samarites.gr
Τηλ.-fax: 2741023209, Κινητο: 6984.503577

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ

Περιφερειακό Τμήμα Κορίνθου

ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ, 
ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ & ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ

Κύπρου 89  Τ.Κ. 201 00
Τηλ: 27410-23209 κιν: 6944-229905, Fax: 27410.249.98

site: www.samarites.gr,       e-mail: korinthos@samarites.gr