Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κληρωση της Γ΄ Έθνικής ( ομάδες Πελοποννήσου).

Γ' Εθνική: Η κλήρωση του πρωταθλήματος, σέντρα στις 22/9
Το πρωί της Τετάρτης (11/9) πραγματοποιήθηκε στα γραφεί της ΕΠΟ η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής, με τη σέντρα να είναι στις 22/9. Την ποδοσφαιρικη Πελοπόννησο την έχουν διχοτομήσει   σε 2  ομίλους ( 6ο και 7ο).
Στον Έκτο Όμιλο συμμετέχουν 13 ομάδες, από τις ΕΠΣ Δωδεκανήσου, Βοιωτίας, Ανατολικής Αττικής, Εύβοιας, Λέσβου, Αρκαδίας και Κορίνθου.
Στον Έβδομο Όμιλο συμμετέχουν 14 ομάδες, από τις ΕΠΣ Αχαΐας, Ζακύνθου, Ηλείας, Μεσσηνίας, Αργολίδας και Λακωνίας.
 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ
'06 :

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας » Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019 για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.


 https://www.stereanews.gr/wp-content/uploads/2019/08/kindynos_pyrkagias.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                                                   Κόρινθος,   12.09.2019


ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ   



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

Οδηγίες Λιβάνιου για τους Προϋπολογισμούς 2020 των ΟΤΑ


Στην έκδοση Εγκυκλίου αναφορικά με τους Προϋπολογισμούς έτους 2020 των Δήμων, των Περιφερειών και των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, που είναι Φορείς του Υποτομέα των ΟΤΑ, εξέδωσε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, Θ. Λιβάνιος, την 10η Σεπτεμβρίου....

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ- ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ


 http://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2019/03/logo-5-1200-x-600.jpg
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                      Ξυλόκαστρο 12-9-2019 
                                                       Αριθμ.Πρωτ. 10218
                Προς τους κ.κ.
Ø  Δήμαρχο
Ø  Δημοτικούς Συμβούλους
Ø  Προέδρους Κοινοτήτων
       Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την  ΔΕΥΤΕΡΑ 16 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2019 & ΩΡΑ 8 μ.μ  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα παρακάτω θέματα: 

Aιματολογική Κακοήθεια δεν είναι μόνο η λευχαιμία! Ενημερώσου για τα Μυελοϋπερπλαστικά Νεοπλάσματα (MPNs)


 
Η δεύτερη Πέμπτη του Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως Ημέρα Ευαισθητοποίησης για τα Μυελοϋπερπλαστικά Νεοπλάσματα (MPNs). Η ονομασία αυτή έχει δοθεί σε μία ομάδα αιματολογικών κακοηθειών οι οποίες χαρακτηρίζονται από τη μη φυσιολογική ανάπτυξη και λειτουργία των κυττάρων του μυελού των οστών, τα οποία είναι υπεύθυνα για την παραγωγή των κυττάρων του αίματος.
Τα MPNs είναι σπάνιες, χρόνιες παθήσεις οι οποίες ταξινομούνται με βάση την παρουσία ή απουσία μίας χρωμοσωμικής ανωμαλίας, η οποία ονομάζεται «Χρωμόσωμα της Φιλαδέλφειας».
Τα τρία πιο συχνά «αρνητικά» στο Χρωμόσωμα της Φιλαδέλφειας MPNs είναι η Μυελοΐνωση, η Αληθής Πολυκυτταραιμία και η Ιδιοπαθής Θρομβοκυττάρωση.
Στα «θετικά» στο Χρωμόσωμα της Φιλαδέλφειας MPNs ανήκουν η Χρόνια Μυελογενής Λευχαιμία, η Χρόνια Ηωσινοφιλική Λευχαιμία, η Χρόνια Ουδετεροφιλική Λευχαιμία κ.α. ...................

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον θάνατο του Αντώνη Λιβάνη

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack

Αθήνα, 12 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, προέβη στην παρακάτω δήλωση για τον θάνατο του εκδότη και πρώην Υπουργού Αντώνη Λιβάνη:
«Μια σημαίνουσα προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτικής και εκδοτικής ιστορίας του τόπου μας έφυγε από τη ζωή.
Ο Αντώνης Λιβάνης επέδειξε συνέπεια στα δημοκρατικά του πιστεύω καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του, αφήνοντας το δικό του στίγμα στα πολιτικά πράγματα της Ελλάδας επί δεκαετίες.  
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους οικείους του» 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

" Έφυγε" ο Αντώνης Λιβάνης

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/09/livanis-500-1.jpg 
Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αντώνης Λιβάνης, ο στενότερος συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου και πολλοί είναι οι πολιτικοί που εξέφρασαν την λύπη τους για την απώλειά του.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον κ. Ηλία Λιβάνη και του εξέφρασε την οδύνη του και τα

Μια πραγματικη Ατλαντιδα Η χαμένη ήπειρος Αδρία που είναι θαμμένη κάτω από τη νότια Ευρώπη

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/09/adria-xameni-gi.jpg
Η μυθική χαμένη ήπειρος Ατλαντίδα έχει το διάσημο όνομα, αλλά η Αδρία είναι μια πραγματική χαμένη ήπειρος που είναι θαμμένη σε μεγάλο βαθμό κάτω από τη Νότια Ευρώπη και τη Μεσόγειο, συνεπώς κάτω και από την Ελλάδα.
Για πρώτη φορά οι γεωλόγοι πιστεύουν ότι είναι σε θέση να

Τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Νίκας


 
Τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ανακοίνωσε την Τετάρτη ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου 
Παναγιώτης Νίκας, στην Τρίπολη.
α) Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Οικονομίας ορίστηκε ο Βασίλης Καπέλιος (από τη Μεσσηνία) τ. Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ο οποίος