Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΑ: Ξεκινά αύριο πρωί Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 ο Αγιασμός στα σχολεία του Δερβενίου.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijtfyNg_vWxp37uOkvb-cqGe_y5dtUEFvhxeh3seHU17jv2wUbPtZV0UOozaew4lTJ-DyREAn45nD8mTXf5t-tEJ4bqjVx9pY-VfsOovwFA_5i6m1bnpYnr6zLZyz1_a80Emewj1mBOfw/s1600/gymnasio+lykeio+d+kor+orizontes.jpg 
Αύριο θα τελεσθεί και ο Αγιασμός στα σχολεία.
Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2019 ανοίγουν τα σχολεία για τη νέα σχολική χρονιά.
Κανονικά η έναρξη των μαθημάτων στις 8:15
Το σχολικό έτος είναι η περίοδος που αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.
Το πρώτο κουδούνι για το 2019 χτυπά στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του 2020.
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας, ήδη έχει ολοκληρωθεί η παράδοση των προβλεπόμενων σχολικών βιβλίων στα σχολεία της χώρας, ενώ έχουν ξεκινήσει οι απαραίτητες ενέργειες για την κάλυψη των αναγκών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
Το διδακτικό έτος για τους μαθητές χωρίζεται σε τρία (3) τρίμηνα.
ΣΧΟΛΕΙΑ: Το πρώτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 10 Δεκεμβρίου, το δεύτερο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Δεκεμβρίου και λήγει στις 10 Μαρτίου και το τρίτο τρίμηνο αρχίζει στις 11 Μαρτίου και λήγει στις 15 Ιουνίου.
Πότε ανοίγουν τα σχολεία: Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους, όπως προβλέπει το Προεδρικό Διάταγμα για τη λειτουργία των νηπιαγωγείων και των δημοτικών σχολείων.
 Η τελετή του Αγιασμού για τη σχολική χρονιά 2019-20 για το Λύκειο και το Γυμνάσιο Δερβενίου θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη 11-9 στις 9.30 π.μ. στο σχολείο μας.
Παρακαλούνται οι μαθητές να έχουν μαζί τους, την σχολική τους τσαντα για τα βιβλια και στυλό για το πρόγραμμα!
Καλή σχολική χρονιά!


Προς εξέλιξη το έργο για την επισκευή του δρόμου προς το μοναστήρι της Παναγίας της Κορυφής

Ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος και η αρμόδια Αντιδήμαρχος κα Γιόλα Μαστέλλου, τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019, παρακολούθησαν την πρόοδο των εργασιών επισκευής του δρόμου προς το μοναστήρι της Παναγίας της Κορυφής, περιοχής Καμαριού.

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Ευχές Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά

Ευχές Δημάρχου για τη νέα σχολική χρονιά
Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς 2019-2020 την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου, ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος εύχεται στους μαθητές μία καλή και δημιουργική νέα σχολική χρονιά με αισιοδοξία και χαρά.
Ιδιαίτερες ευχές για καλή δύναμη στους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, οι οποίοι συμβάλλουν στην παραγωγική εξέλιξη των μαθητών και στην ολοκλήρωση των στόχων τους, καθώς επίσης στους γονείς και κηδεμόνες για την αμέριστη στήριξή τους, υλική και πνευματική.
Η Δημοτική Αρχή στέκεται αρωγός κάθε δημιουργικής προσπάθειας της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δήμου μας, συμβάλλοντας τα μέγιστα, τόσο στη διευκόλυνση της εκπαιδευτικής διαδικασίας, όσο και στη βελτίωση των σχολικών υποδομών μας.

Τι ισχύει για τις Αποφάσεις των Κοινοτήτων: Διαδικασία Υλοποίησης – Έλεγχος - Δημοσίευση

http://www.airetos.gr/UsersFiles/Images/%CE%94%CE%97%CE%9C%CE%9F%CE%99/koinotitabez.jpg
Το θεσμικό πλαίσιο για τις Αποφάσεις που θα λαμβάνονται στις Κοινότητες, παρουσιάζει σήμερα ο AIRETOS, εστιάζοντας ιδίως στη διαδικασία υλοποίησής τους, στους τρόπους δημοσίευσης που υποχρεωτικά πρέπει να τηρούνται, καθώς και στο τι ισχύει τελικά για τον έλεγχο νομιμότητας αυτών.

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ
Οι αποφάσεις των Προέδρων των Κοινοτήτων με πληθυσμό έως και 300 κατοίκους και οι αποφάσεις των Συμβουλίων των Κοινοτήτων με πληθυσμό μεγαλύτερο των 300 κατοίκων δημοσιεύονται, σύμφωνα με τις διατάξεις για τη δημοσίευση των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα:

ΑΣΕΠ: Έρχεται η πρώτη προκήρυξη της νέας σεζόν -Πότε ανακοινώνεται


Εντός Σεπτεμβρίου πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, να εκδοθεί η προκήρυξη για 75 ΤΕ, ΔΕ Τελωνειακούς στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ). Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες θα είναι η πρώτη προκήρυξη της νέας σεζόν που ξεκίνησε την 1η Σεπτεμβρίου.
Πρόκειται για θέσεις μόνιμων Τελωνειακών ΤΕ & ΔΕ και θα προσληφθούν με τα προσόντα που αντιστοιχούν στον κλάδο ΔΕ Διοικητικού – Λογιστικού.
Οι ενδιαφερόμενοι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες εκτός από δίπλωμα θα πρέπει να διαθέτουν πτυχίο γνώσης Η/Υ στα αντικείμενα:
— Επεξεργασίας κειμένων
— Υπολογιστικών φύλλων
— Υπηρεσιών διαδικτύου
Οι υποψήφιοι θα πρέπει επίσης να έχουν καλή γνώση αγγλικών ή γαλλικών ή γερμανικών.

aftodioikisi.gr

«Ζεστό» χρήμα τις επόμενες ημέρες -Πότε πληρώνονται επιδόματα, συντάξεις (ημερομηνίες)

 
Πληρωμένες έρχονται μέχρι το τέλος του μήνα για επιδόματα και συντάξεις.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων θα γίνει την Τετάρτη 25 του μηνός.
-Στις 24 με 26 Σεπτεμβρίου αναμένεται η πληρωμή του ΚΕΑ.
-Η πληρωμή της δόσης Σεπτεμβρίου 2019 για το επίδομα ενοικίου και συγκεκριμένα για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν μέχρι και την 31 Αυγούστου 2019 προβλέπεται γίνει από 25 έως 26 Σεπτεμβρίου 2019
-Το επίδομα παιδιού θα πληρωθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου σε όλους όσοι θα έχουν υποβάλλει αίτηση Α21 για το 2019 μέχρι και 13 Σεπτεμβρίου και ταυτόχρονα έχουν εκκαθαρισμένη την φετινή φορολογική τους δήλωση (εισοδήματα 2018).
Αναλυτικά οι ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων:

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ Ε. ΝΙΚΑ

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/05/panagiotis-nikas-kalamata-peloponnisos-1-kostashow.jpgΟ Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Ε. Νίκας, θα παραχωρήσει Συνέντευξη Τύπου, αύριο Τετάρτη 11/9/2019 και ώρα 14:00, στο Κεντρικό Κτήριο  της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Τρίπολη (Πλ. Εθν. Μακαρίου).

Εκ του Γραφείου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρέσβη του Καναδά στην Αθήνα

 https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/f3c70a23-7696-49db-9148-f24dce6a27c8/040A7000.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

https://www.hellenicparliament.gr/UserFiles/f3c70a23-7696-49db-9148-f24dce6a27c8/IMG_20190904_142436_541.jpgΟ Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, δέχθηκε σήμερα τον Πρέσβη του Καναδά στη χώρα μας, κ. Mark Allen.
Κατά τη συνάντηση, στην οποία παρέστη ο διπλωματικός σύμβουλος του Πρόεδρου της Βουλής, Πρέσβης κ. Κωνσταντίνος Οικονομίδης, επιβεβαιώθηκαν οι διαχρονικά άριστες σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών ενώ εκφράστηκε η αμοιβαία βούληση για περαιτέρω ανάπτυξή τους καθώς και η διεύρυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο Κοινοβουλίων.
Μετά το πέρας της συνάντησης πραγματοποιήθηκαν οι εξής δηλώσεις:

Η ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ για την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

 


Ανάρτηση στο twitter της Ντόρας Μπακογιάννη για την επιλογή του Μαργαρίτη Σχοινά στη θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. 



Θερμά συγχαρητήρια στον @MargSchinas, τον πρώτο Έλληνα Αντιπρόεδρο της
@EU_Commission. Είναι τιμή για την Ελλάδα, και είμαι βέβαιη ότι θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες μας και θα υπηρετήσει με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα τα ευρωπαϊκά ιδεώδη και τον ευρωπαϊκό τρόπο ζωής.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

 

Εθιμοτυπική συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Κοριννθίας Αναστ. Γκιολή με τον Δημαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιώνη



Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 το Δήμαρχο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων κ. Γεώργιο Γκιώνη στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης. Συζήτησαν για την απαραίτητη συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου. Αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο βιολογικό καθαρισμό Αγίων Θεοδώρων,  την ανάπλαση της παραλιακής ζώνης Λουτρακίου καθώς και στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίων Θεοδώρων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσος Γκιολής επισκέφθηκε τη Νέμέα.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κ. Αναστάσιος Γκιολής, επισκέφθηκε σήμερα Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2019 το Δήμαρχο Νεμέας κ. Κώστα Φρούσιο στα πλαίσια εθιμοτυπικής επίσκεψης. Παρόντες στην συνάντηση ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Αθ. Καρκώνης και Γ. Σελλάς καθώς και ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αν. Δαρσινός. Συζήτησαν για την απαραίτητη συνεργασία Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου, καθώς και για θέματα όπως το αρδευτικό δίκτυο Νεμέας, τον καθαρισμό των ρεμάτων και τον κόμβο της Νεμέας. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκαν στην Αρχαία Νεμέα και στους Νέμεους Αγώνες τον προσεχή Οκτώβρη.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη

Την Τετάρτη η κηδεία του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα στου Ζωγράφου


Την Τετάρτη , στο νεκροταφείο του Ζωγράφου θα κηδευτεί ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και εκεί θα είναι όλοι όσοι τον γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί του, όλοι όσοι τον αγάπησαν μέσα από τα τραγούδια του.
Η οικογένεια του αγαπημένου συνθέτη ζήτησε απ’ όσους βρεθούν στο τελευταίο αντίο, αντί για στεφάνια, να ενισχυθεί η πρωτοβουλία «Μαζί για το Παιδί». Άλλωστε, για την Ένωση θα έδινε αύριο Τρίτη στο Ηρώδειο συναυλία.
Γι’ αυτό και στην ανάρτηση όπου έκανε γνωστό το χρόνο και την ημέρα της κηδείας, έδωσε δυο λογαριασμούς κι έναν τηλεφωνικό αριθμό για να κατατεθούν χρήματα.
Δείτε την ανάρτηση από την οικογένεια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: