Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019

Αύριο 23/8 εορτάζουν η Παναγία η «Καταφυγιώτισσα» στη Ζάχολη ( βίντεο) και η «Παναγία Φανερωμένη» στο Ξυλόκαστρο




Αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου η Εκκλησία μας εορτάζει τα «εννιάμερα» από την Κοίμηση της Παναγίας και πολλές Εκκλησίες τιμούν και εορτάζουν την Μνήμη Της. 
Στην ευρύτερη περιφέρεια μας εορτάζουν το ιστορικό ξωκλήσι της Παναγίας της Καταφυγιώτισσας στη Ζάχολη και η «Παναγία Φανερωμένη» στο Ξυλόκαστρο.

Η Παναγία η Καταφυγιώτισσα βρίσκεται 10 χιλιόμετρα νότια από το Δερβένι

στον δρόμο που οδηγεί στη Ζάχολη και στη Φενεό. 

Από τον κεντρικό δρόμο σε υψόμετρο 700 μ. ένα γραφικό μονοπάτι κατεβαίνει την απότομη πλαγιά και οδηγεί με σκαλισμένη στους βράχους σκαλοπάτια προς τα καταφύγια και το μικρό ξωκλήσι.

Στη λιτάνευση της εικόνας της Παναγίας στο Ζευγολατιό Κορινθίας απόψε Πέμπτη 22 Αυγούστου η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου!

Για δεύτερη χρονιά στην ιστορία της η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου θα συνοδεύσει νωρίς το βράδυ της Πέμπτης 22 Αυγούστου 2019 καί ώρα 9 μ.μ. τη λιτανεία της Ιερής Εικόνας του Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ημέρα απόδοσης εορτής της Κοιμήσεως της, στο Ζευγολατιό του Δήμου Βέλου-Βόχας Κορινθίας.

Η Φιλαρμονική θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια "ΑΓΙΟΣ ΜΗΝΑΣ" καί "ΑΓΙΟΣ ΑΠΟΛΛΟΔΩΡΟΣ" του Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας (Παλαιά)!

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 για όλους τους Δήμους της Π.Ε.Κορινθίας.


 https://i1.wp.com/permissos.gr/wp-content/uploads/2019/08/apagoreusi_kykloforias_autokiniton_dasos-735x400.jpg?fit=660%2C371&ssl=1

                                                                                                         Κόρινθος,   22.08.2019


ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ 



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: « Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας  »
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών για αύριο Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4)  για όλους τους Δήμους της Π.Ε. Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα  με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018 (ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας η οποία είναι σε ισχύ με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 149754/1157/30.05.2019  ΑΔΑ: 6Γ3Δ7Λ1-ΝΨΟ απόφαση Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, είναι:

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, κατά την έναρξη του Διεθνούς Συνεδρίου Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών Έρευνας και Βιβλιοθηκών

Αποτέλεσμα εικόνας για τασουλας προεδρος βουλης
Την έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών Έρευνας και Βιβλιοθηκών,  κήρυξε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνος Τασούλας, στην Αίθουσα Γερουσίας.
Απευθυνόμενος στους συμμετέχοντες του συνεδρίου, που διοργανώνει η Διεθνής Συνομοσπονδία Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων, αναφέρθηκε στην αξία

Ολυμπιακός – Κράσνονταρ 4-0 Διέσυρε τους Ρώσους και «αγγίζει» το Champions League - Πέταξε στα αστέρια η ομαδαρα του Μαρτίνς!

Ολυμπιακός-Κράσνονταρ 4-0: Πέταξε στ' αστέρια η ομαδάρα του Μαρτίνς 
Στα χέρια του Ολυμπιακού βρίσκεται το εισιτήριο για τους ομίλους του Champions League και εκείνο που απομένει είναι απλά το τυπικό τσεκάρισμα. Οι Πειραιώτες διέλυσαν την Κράσνονταρ στο "Γ. Καραϊσκάκης" με 4-0 κάνοντας ένα συγκλονιστικό ματς και πλέον θα ταξιδέψουν στο Κράσνονταρ για το τυπικό της υπόθεσης. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ και μετάτρεψε