Τετάρτη 21 Αυγούστου 2019

ΕΛΛΑΣ, ΓΑΛΛΙΑ, ΑΠΟΙΚΙΑ!

Της Λέττας Καλαμαρά

Στη βάση της Μαντάμ "Ο" μεταβαίνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να υποβάλει τα σέβη του και αυτός μετά και του νέου συμβούλου εθνικής ασφαλείας σε μία χώρα χωρίς διατυπωμένη εθνική στρατηγική ακόμη. Κράτος με στρατηγική σχέση με τις ΗΠΑ αλλά προτεραιότητα σε Γαλλία, Γερμανία, Ρωσία, Κίνα και ίσως Ιράν. Σε κάθε περίπτωση το κύριο θέμα της συνάντησης πέρα από την επικοινωνιακή προβολή της Μαντάμ Μπριζίτ αναμένεται να είναι οι επενδύσεις και η άρση των «γραφειοκρατικών» δυσκολιών που εμποδίζουν το διεθνές χρήμα να εισρεύσει στην αποικία της Ελλάδας.

Νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι: Οδηγός για όσα πρέπει να προσέξουν

https://www.gtp.gr/showphoto.asp?FN=/MGfiles/location/image12028[887].jpg&w=650&H=370

Νεοεκλεγέντες Δημοτικοί Σύμβουλοι: Οδηγός για όσα πρέπει να προσέξουν

Το Υπουργείο Εσωτερικών εξέδωσε την αριθμ. 86/20.8.2019 Εγκύκλιό του, που αποτελεί έναν Οδηγό για τους νεοεκλεγέντες Δημοτικούς Συμβούλους.
Οι κ.κ. Π. Θεοδωρικάκος και Θ. Λιβάνιος έδωσαν τις κατευθύνσεις για την εύρεση κάθε

  ...

Έρχεται Τροπολογία για τους Αντιδημάρχους - Ανεξάρτητους Συμβούλους

Την 20η Αυγούστου στις 15:37 δημοσιεύθηκε η αναμενόμενη Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα τον “Ορισμό Αντιδημάρχων”.
Η Εγκύκλιος δηλαδή ακολούθησε λίγες ώρες μετά το σχετικό άρθρο του AIRETOS  , έχοντας στο μεγαλύτερο μέρος
   ...

Το ΥΠΕΣ για την εκλογή Προεδρείων στα νέα Δημοτικά Συμβούλια

Την 20η Αυγούστου δημοσιεύθηκε η αναμενόμενη Εγκύκλιος του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα την “Εκλογή μελών των Προεδρείων στα νέα Δημοτικά Συμβούλια”.
Η Εγκύκλιος ακολούθησε μία ημέρα μετά το σχετικό άρθρο του AIRETOS
   ...

Περιφέρειες: Ορκωμοσία – Εγκατάσταση - Συμπράξεις Παρατάξεων - Εκλογή Προεδρείων και Επιτροπών

Όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζεται να γνωρίζουν οι Αιρετοί του Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ενόψει της έναρξης της νέας περιφερειακής περιόδου, παρείχε το Υπουργείο Εσωτερικών με δύο Εγκυκλίους που εξέδωσε την 20η Αυγούστου.

Κατ’ αρχάς, υπογραμμίζουμε την υποσημείωση 7 στην αριθμ.85 Εγκύκλιο ότι
   ...

Νέοι Αιρετοί: Τι θα συμβεί εάν δεν πάνε στην Ορκωμοσία

 
Tις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη Χώρα πραγματοποιούνται οι ορκωμοσίες των Δημοτικών και Κοινοτικών Αρχών που αναδείχθηκαν κατά τις εκλογές της 26ης Μαΐου και 2ας Ιουνίου.
Σύμφωνα με το αρ.52 του Καλλικράτη (ν.3852/2010), όπως τροποποιήθηκε από το αρ.40 του Κλεισθένη (ν.4555/2018) και τον πρόσφατο ν.4623/2019, πριν από την ημέρα εγκατάστασης και ανάληψης των καθηκόντων, δηλαδή πριν την 1η Σεπτεμβρίου, υπόχρεοι σε ορκωμοσία είναι «
- ο Δήμαρχος,
- οι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
- οι Σύμβουλοι Κοινότητας,
- οι Πρόεδροι των Κοινοτήτων».

Ο νομοθέτης επιβάλλει στα πρόσωπα που εκλέγονται στα ανωτέρω αξιώματα και

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΙ: Ποιοι μπορούν να οριστούν – Πλήθος – Αντιμισθία - Αρμοδιότητες

https://www.gtp.gr/showphoto.asp?FN=/MGfiles/location/image12028[887].jpg&w=650&H=370 
Με την έναρξη της νέας δημοτικής θητείας να είναι προ των πυλών, το αυτοδιοικητικό ενδιαφέρον εστιάζει στα πρόσωπα που οι Δήμαρχοι θα επιλέξουν για τις διάφορες θέσεις ευθύνης, μεταξύ των οποίων πρωταγωνιστούν οι θέσεις των Αντιδημάρχων. 
Το σχετικό θεσμικό πλαίσιο κατά το μεγαλύτερο μέρος του είναι καινούριο και θα

ΑΣΕΠ-3Κ: Υποψήφια στο δήμο Αθηναίων κέρδισε την αίτηση θεραπείας & διορίζεται


Μια τεράστια νίκη πέτυχε υποψήφια στο δήμο Αθηναίων, η οποία κέρδισε την αιτήση θεραπείας και διορίζεται στην αντίστοιχη υπηρεσία.
Πρόκειται για την Σοφία Συμεωνίδου ιδρυτικό μέλος της Εργατικής Αντεπίθεσης, η οποία κέρδισε την αίτηση θεραπείας , που είχε υποβάλει στο ΑΣΕΠ (13/6/2019), υπό την καθοδήγηση της παράταξης της, και ώς εκ τούτου

Με το βλέμμα στραμμένο στην ψηφιακή εποχή, διεθνές συνέδριο Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών Έρευνας και Βιβλιοθηκών στη Βουλή των Ελλήνων

 πηγή: shutterstock
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τη συμμετοχή περισσοτέρων των εκατόν τριάντα διευθυντικών στελεχών  κοινοβουλευτικών βιβλιοθηκών και ιδρυμάτων έρευνας από ολόκληρο τον κόσμο, αρχίζει αύριο, Πέμπτη 22 Αυγούστου 2019, το διήμερο Συνέδριο Κοινοβουλευτικών Υπηρεσιών Έρευνας και Βιβλιοθηκών, το οποίο φιλοξενεί η Βουλή των Ελλήνων. Η διοργάνωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του 85ου Παγκόσμιου Συνεδρίου της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ενώσεων Βιβλιοθηκών και Ιδρυμάτων, που θα λάβει χώρα 24-30 Αυγούστου 2019, για

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας

  final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Κωνσταντίνο Τασούλα είχε σήμερα ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος κ. Μιχάλης Καραμαλάκης, που επισκέφθηκε τη Βουλή.
Συζήτησαν θέματα φύλαξης και ασφάλειας της Βουλής των Ελλήνων. Στο πλαίσιο αυτό συμφώνησαν για τη σταθερή συνεργασία και επικοινωνία τους.
Στη συνάντηση παρέστη επίσης, ο Φρούραρχος της Βουλής Αστυνομικός Διευθυντής κ. Φώτης Ντουίτσης. 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Ο Σεπτέμβριος κρίνει τις εξελίξεις στην οικονομία

 

Κομβικός ο Σεπτέμβριος για την οικονομία

Πολύ σημαντικός είναι ο Σεπτέμβριος για το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη. Με σημαντικές ημερομηνίες-σταθμούς για την πορεία των μεγεθών του προϋπολογισμού και τις επαφές με τους Ευρωπαίους εταίρους και τους εκπροσώπους των θεσμών, όπως αναφέρει το ΑΠΕ/ΜΠΕ. Πρώτη

ΝΣΚ: Ανακαλείται αναδρομικά διορισμός υπαλλήλου εάν έχει δικαιωθεί συνυποψήφιός του (έγγραφο)

 
Υποχρεωμένη να εκδώσει διαπιστωτική πράξη ανάκλησης διορισμού υπαλλήλου, που μάλιστα να ισχύει αναδρομικά από την ημερομηνία του διορισμού, είναι η Δημόσια Διοίκηση, στην περίπτωση που ο διορισμός του εν λόγω υπαλλήλου ακυρώθηκε λόγω δικαίωσης συνυποψηφίου του.
Αυτό προβλέπει ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σε περίπτωση σχετική με την παραπάνω που έχει εκδοθεί αμετάκλητη δικαστική