Πέμπτη 8 Αυγούστου 2019

Αυγενάκης: Να επιστρέψουν στις κερκίδες των γηπέδων οι οικογένειες

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης σε συνέντευξή εφ όλης της ύλης που παραχώρησε στον ΣΠΟΡ FM, ανέπτυξε τους έξι βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η κυβέρνηση στον αθλητισμό, ύστερα και από τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό στο Μαξίμου και παράλληλα προανήγγειλε τη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί

Η νεολαία της ΝΔ υποδέχεται με πανηγυρικούς τόνους την κατάργηση του ασύλου


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Με πανηγυρικούς τόνους υποδέχτηκε η νεολαία της Νέας Δημοκρατίας την κατάργηση του ασύλου, την οποία ψήφισε η Βουλή.
Με κοινή ανακοίνωσή τους, η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ σημειώνουν τα εξής:

Σήμερα είναι μια ημέρα γιορτής για τα ελληνικά πανεπιστήμια και δικαίωσης για την ΟΝΝΕΔ και πρωτίστως για τη ΔΑΠ-ΝΔΦΚ. Η κατάργηση του ασύλου ανομίας που ψηφίζεται σήμερα έρχεται να ικανοποιήσει όχι απλά την πάγια θέση μας, όχι

Τραγωδία στο Παναρίτι Ξυλοκάστρου: Νεκρός ανασύρθηκε 57χρονος χειριστής που τον καταπλάκωσε η μπουλντόζα που χειριζόταν


Νεκρός ανασύρθηκε  ο 57χρονος Δ. Β., ύστερα από καταπλάκωσή του από χωματουργικό μηχάνημα στην περιοχή Παναρίτι, του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης, στο νομό Κορινθίας. Επιχείρησαν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα.

Χρ.Δήμας: Η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας μετακομίζει σε σύγχρονο κτίριο

Σε λιγότερες από 25 ημέρες, επιλύεται ένα ζήτημα δεκαετιών.
 
https://gallery.mailchimp.com/13d6012c283de30471539496e/images/f023043d-1c04-472b-af1b-928db5d21e50.jpg
Στο πρώην Κέντρο Ιππασίας στο Ολυμπιακό Πάρκο στο Γουδή θα εγκατασταθεί το επόμενο διάστημα η Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας εξοικονομώντας για τις δράσεις της περισσότερα από 360.000 ευρώ ετησίως.
    Με τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα στο Κοινοβούλιο, μια κρατική υπηρεσία αιχμής για την επόμενη ημέρα της χώρας σε σύντομο χρονικό διάστημα θα στεγαστεί σε ένα σύγχρονο κτήριο, το οποίο για αρκετά χρόνια παρέμεινε αναξιοποίητο. Με την κίνηση αυτή, η Κυβέρνηση εγκαινιάζει το σχεδιασμό για επένδυση στην Έρευνα και την Καινοτομία, με στόχο την παραγωγή υψηλής προστιθέμενης αξίας προϊόντων και υπηρεσιών, αλλά και τη στήριξη της ερευνητικής συνεισφοράς στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας.
    Σ' αυτό το πλαίσιο, κρίσιμη παράμετρος για την επίτευξη του στόχου είναι η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας, η οποία σήμερα φιλοξενείται σε ένα κτήριο που δεν πληρεί τις προϋποθέσεις για την επίτευξη της αποστολής της. 
    Με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για την Έρευνα και την Τεχνολογία, Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, σημείωσε:

Γ. Ψυχογιός: Βαθιά συντηρητικό το πολυνομοσχέδιο της ΝΔ, μας γυρνά πολλά χρόνια πίσω (βίντεο)



Κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο της ΝΔ, ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ και αν. τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής, επικέντρωσε την παρέμβασή του σε τρία βασικά θέματα: Στις αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, στην αναστολή των διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα που αφορούν στην κοινωφελή εργασία και στην

Τριχομονάδες, τι προκαλούν σε γυναίκες και άντρες. Πώς μεταδίδονται;


 
Πρόκειται για την πιο συχνή μόλυνση, κυρίως των γυναικών νεαρής ηλικίας, με ενεργή σεξουαλική ζωή. Η τριχομονάδωση είναι παρασιτική λοίμωξη που έχει ως αποτέλεσμα να διαταράσσεται η φυσιολογική κολπική έκκριση και στους άνδρες να προκαλείται έκκριση από το πέος. Η τριχομονάδωση προκαλείται από το παράσιτο Trichomonas vaginalis, το οποίο μολύνει τον κόλπο των γυναικών και την ουρήθρα των ανδρών.
Οι τριχομονάδες είναι ιδιαίτερα συνήθεις σε γυναίκες άνω των 30 και των 40 (το ενδεχόμενο μόλυνσης είναι, παγκοσμίως, διπλάσιο από αυτό της γονόρροιας και των χλαμυδίων μαζί).
Η τριχομονάδωση συμπεριλαμβάνεται στα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, τα οποία μεταδίδονται με σεξουαλική επαφή. ...................