Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019

Θλίψη για τη Μαρία Βλάχου – Νικήθηκε από τον καρκίνο στα 39 της χρόνια

Στο πένθος βύθισε όσους τη γνώρισαν και συνεργάστηκαν μαζί της η είδηση πως η Μαρία Βλάχου, σε ηλικία μόλις 39 ετών, έφυγε από τη ζωή. Η νεαρή επιχειρηματίας, μιας από τους πρωτοπόρους της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα, έφυγε από τη ζωή νικημένη από τον καρκίνο. 

«Όταν η κάμπια κατάλαβε πως η ζωή της τελείωνε ξεκίνησε να πετάει. Η Μαρία μας σήμερα έγινε πεταλούδα», με αυτά τα σπαρακτικά λόγια, η αδερφή της Πένυ, αποχαιρέτισε τη Μαρία Βλάχου και έκανε γνωστό ο θλιβερό νέο.

Πλήρης άρση των capital controls στα τέλη Σεπτεμβρίου

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/12/atm-anadromika-500.jpg
Στο τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με πληροφορίες της Καθημερινής, θα εισηγηθεί η Τράπεζα της Ελλάδος στην κυβέρνηση να αρθούν πλήρως οι περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), σε ένα βήμα που αποσκοπεί –εκτός των άλλων– στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας

Στο Υπουργικό Συμβούλιο οι αλλαγές του Κλεισθένη


Αύριο Παρασκευή 26 Ιουλίου στις 16:00 θα συνεδριάσει το Υπουργικό Συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο Υπουργικό Συμβούλιο θα συζητηθούν τα εξής:

Χρ. Δήμας: Η Έρευνα βασικός πυλώνας στην εξέλιξη της ελληνικής κοινωνίας


Στην 135η Σύνοδο Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων
ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Χρίστος Δήμας.
 Στην 135η Σύνοδο Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων, έδωσε το παρών ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, αρμόδιος για την έρευνα, τεχνολογία και καινοτομία, Χρίστος Δήμας, την Τετάρτη 24 Ιουλίου 2019.
Ο κ. Δήμας, ξεκίνησε την ομιλία του, ξεκαθαρίζοντας τις προθέσεις του, για συνεργασία με τη Σύνοδο αλλά και το σύνολο της επιστημονικής και ερευνητικής κοινότητας, ώστε από κοινού «να προάγουμε την επιστήμη, την έρευνα, την τεχνολογία και την καινοτομία». Πρόσθεσε επίσης, ότι «Σκοπός μας δεν είναι να

Δήλωση Γ. Ψυχογιού, Βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ, για την 45η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. «Η αποκατάσταση της Δημοκρατίας ήρθε μέσα από τους αγώνες και τις θυσίες του ελληνικού λαού»

https://sfedona.gr/wp-content/uploads/2019/03/psyxogios-696x464.jpg
Θυμόμαστε και τιμούμε όλους τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες και τη νεολαία που έδωσαν τη σκληρή μάχη για να απαλλαγεί η χώρα από τη χούντα των συνταγματαρχών και έχουμε χρέος να συνεχίσουμε να παλεύουμε καθημερινά για την υπεράσπιση και τη διεύρυνση των δημοκρατικών κατακτήσεων με στόχο κοινωνική δικαιοσύνη και χειραφέτηση.

Την ίδια στιγμή, αποκρούουμε τις προκλήσεις που αμφισβητούν ευθέως τους δημοκρατικούς αγώνες, όπως οι πρόσφατες δηλώσεις της Υφυπουργού Εργασίας της ΝΔ, και δηλώνουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αντιδικτατορικός αγώνας αποτελεί πηγή έμπνευσης και ισχυρή παρακαταθήκη στη συλλογική μνήμη του λαού μας.

Γιώργος Ψυχογιός
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας,
Δικηγόρος