Κυριακή 21 Ιουλίου 2019

Η θεσμική επανάσταση του Κυριάκου: Στόχος του η ανάκτηση της εμπιστοσύνης του πολίτη

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/07/kuriakos-mitsotakis-vouli-programmatikes.jpg  
Με τη στελέχωση του κυβερνητικού μηχανισμού να ολοκληρώνεται σε χρόνο-ρεκόρ και με τη σφραγίδα της αξιοκρατίας και της διεύρυνσης να αποτυπώνεται ξεκάθαρα και στις μετεκλογικές επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη, η νέα κυβέρνηση δίνει μέσα από την εν εξελίξει συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων το στίγμα της πολιτικής που θα ακολουθήσει και ετοιμάζεται για ταχύτατη προώθηση από την ερχόμενη εβδομάδα του νομοθετικού της έργου.

ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Οι προγραμματικές δηλώσεις του 'Ελληνα Πρωθυπουργού και των Αρχηγών των πολιτικών κομμάτων της Βουλής αποκάλυψαν ένα νέο πολιτικό σκηνικό στην πρώτη μετα-μνημονιακή Κυβέρνηση. 10 χρόνια μετά από την κοροϊδία εις βάρος του ελληνικού λαού

ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Εντυπωσιακές και ελπιδοφόρες οι προγραμματικές δηλώσεις του νέου Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη καταχειροκροτήθηκαν από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας πλην μίας συμβολικής περίπτωσης που ίσως κρύβει και τα όρια των δυνατοτήτων της πραγματοποίησης των δηλώσεών του. Χλιαρό έως καθόλου χειροκρότημα δέχθηκε ο νέος Πρωθυπουργός στην αναφώνηση του

Άρχισε η τριήμερη συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Άρχισε χθες στις 7 το απόγευμα η ανάγνωση και συζήτηση επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης, στην Ολομέλεια της Βουλής των Ελλήνων.
Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την ομιλία του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος ανέπτυξε το κυβερνητικό πρόγραμμα για την επόμενη τετραετία. Ακολούθησαν ομιλίες Βουλευτών κατ’ αναλογία της δύναμης των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.
Η συζήτηση συνεχίζετε σήμερα Κυριακή και θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, 22 Ιουλίου 2019. Στην ψηφοφορία, η οποία είναι ονομαστική δι’ εκφωνήσεως, ψηφίζουν και οι Υπουργοί και Υφυπουργοί, αν είναι μέλη της Βουλής.
Η Κυβέρνηση απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της Βουλής, αν η πρόταση εμπιστοσύνης εγκριθεί από την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων Βουλευτών, η οποία όμως δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη από τα δύο πέμπτα (2/5) του όλου αριθμού των Βουλευτών.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΣΟΚ: ΓΥΜΝΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Της Λέττας Καλαμαρά

Απίστευτο το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας των 'ΝΕΩΝ" και άλλων δημοσιευμάτων που αναφέρονται στη λειψανδία και υποστελέχωση του Στρατού μας. Δυστυχώς οι αποκαλύψεις του παρελθόντος για Μονάδες-σκιάχτρα δείχνουν να επαληθεύονται και στο παρόν αποκαλύπτοντας το άθλιο παραμύθι πολιτικών και στρατιωτικών επί έτη πολλά. Το αστείο της υπόθεσης κοροϊδίας των Ελλήνων φορολογουμένων και της εργασίας εις βάρος του εθνικού συμφέροντος είναι ότι οι ηγεσίες του παρελθόντος εμφανίζονται να αποτελούν με τη

Μεγαλη πυρκαγιά στα Μεγαρά.

Φωτιά τώρα στα ΜέγαραΣυναγερμός έχει σημάνει στη Πυροσβεστική Υπηρεσία από μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε  σήμερα  το  μεσημέρι στα Μέγαρα.  
Άμεσα κινητοποιήθηκαν ισχυρές δυνάμεις που δίνουν μάχη με τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Αγία Τριάδα Μεγάρων.
Η φωτιά καίει χορτολιβαδική έκταση.
Επιχειρούν 28 πυροσβέστες με 14 οχήματα. Τις προσπάθειές τους συνδράμουν μηχανοκίνητο τμήμα και δυο ελικόπτερα.

Σεισμός στην Αττική - Στασινός: Πέντε προτάσεις για την πρόληψη των ζημιών από σεισμούς στα κτίρια.

https://web.tee.gr/wp-content/uploads/tee_workshop_06102016_stasinos1.jpg
Με αφορμή τη σημερινή σεισμική ακολουθία στην Αττική, ο Πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Γιώργος Στασινός έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μετά από έναν ακόμη σεισμό, ευτυχώς αυτή τη φορά δεν θρηνήσαμε θύματα. Ωστόσο είχαμε και πάλι ζημιές εμφανείς και οφείλουμε να ελέγξουμε αν υπάρχουν και ζημιές μη-εμφανείς.
Η Πολιτεία έχει πρωταρχική υποχρέωση, πριν από οποιαδήποτε άλλη προτεραιότητα, να