Πέμπτη 18 Ιουλίου 2019

Εντολή Μητσοτάκη: Να γίνουν άμεσα οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας και της ασφάλειας

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/07/mitsotakis-maximou-500.jpg
Υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη στην οποία μετείχαν οι υπουργοί κ. Χρ. Σταϊκούρας, Μιχ. Χρυσοχοίδης, Β. Κικίλιας, Τ. Θεοδωρικάκος, Θ. Σκυλακάκης με θέμα τον προγραμματισμό των προσλήψεων στο Δημόσιο εντός του προσεχούς εξαμήνου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Μέγαρο Μαξίμου στη σύσκεψη δόθηκαν από τον πρωθυπουργό οι εξής κατευθύνσεις:

– Να προχωρήσουν οι προγραμματισμένες από το ΑΣΕΠ προσλήψεις εντός του 2019 με προτεραιότητα τις 2450 θέσεις που αφορούν το υπουργείο Υγείας.
– Επιπλέον να δρομολογηθούν άμεσα – και να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους – 1500 προσλήψεις αστυνομικών για την ενίσχυση της ομάδας ΔΙΑΣ και την ανασύσταση της ομάδας ΔΕΛΤΑ, όπως είχε δεσμευθεί προεκλογικά ο πρωθυπουργός.

Αυτοί είναι οι «σκιώδεις» υπουργοί που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας - Αναπληρωτής για Μεταναστευτική Πολιτική: Γιώργος Ψυχογιός

Αυτοί είναι οι «σκιώδεις» υπουργοί που επέλεξε ο Αλέξης Τσίπρας | in.gr 
 Τους «σκιώδεις» υπουργούς του ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκεται ουσιαστικά για τους τομεάρχες που θα παρακολουθούν το κυβερνητικό έργο.
«Σκιώδης» τσάρος της Οικονομίας φυσικά ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αλλά μαζί και ο Νίκος Παππάς που αναλαμβάνει την Οικονομία. με αναπληρωτή τον Γ. Τσίπρα.
Ενδιαφέρον το γεγονός ότι τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη θα παρακολουθεί ο άλλοτε σύντροφός του, Γιάννης Ραγκούσης.
Την Παιδεία αναλαμβάνει ο Ν. Φίλης, ως πρώην υπουργός, την Υγεία ο Αν. Ξανθός, την Ενέργεια ο Σ. Φάμελλος, τον τομέα εσωτερικών ο Χρ. Σπίρτζης με αναπληρωτή τον Π. Πολάκη.
Στη Δικαιοσύνη πήγε ο βουλευτής Σπ. Λάππας.
Εκπληξη ο τομεάρχης τουρισμού που θα είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου.
Συντονιστής ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Aναλαμβάνουν οι παρακάτω βουλευτές της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ:

Ραψωματιώτης Δημήτρης: θα εργαστώ για να διασφαλίσω την λύση του προβλήματος στο Επιμελητήριο

 
Στο Επιμελητήριο δεν με εκπροσωπεί κανένας , όπως και δεν εκπροσωπώ κανέναν.
Είμαι ο 21ος Σύμβουλος, και με ενδιαφέρει μόνο, να προστατεύσω τον θεσμό.

Δεν ήμουν και δεν θα γίνω ποτέ, μέρος του προβλήματος ή της αντιπαράθεσης, αλλά θα εργαστώ, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, για να διασφαλίσω την λύση του προβλήματος.

Ραψωματιώτης Δημήτριος

Δημήτρης Ραψωματιώτης

ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟΝ ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων της Βουλής

Κώστας Τασούλας: Η Βουλή εξέλεξε νέο Πρόεδρο

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κωνσταντίνου Τασούλα, συνεδρίασε το μεσημέρι η Ολομέλεια του Κοινοβουλίου με θέμα ημερήσιας διάταξης την εκλογή Αντιπροέδρων, Κοσμητόρων και Γραμματέων του Σώματος.
Σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, από τη Συμπολίτευση εκλέγονται οι τρεις πρώτοι

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΜΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ

Συνεδριάζει αύριο το ΚΥΣΕΑ χωρίς το θέμα αντιακατάστασης του Αρχηγού Λιμενικού που πρόστρεχε στην προεκλογική συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ κατά παράβαση του Συντάγματος για να δηλώσει την κομματική του προσήλωση στον Αλέξη Τσίπρα.

Άλλο ένα τυχαίο λάθος βήμα στα πολλά σωστά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη ή

Ποιος Σχοινάς;

Ο ξενιτεμένος επί δεκαετίες από το ελληνικό έδαφος, άριστος τεχνοκράτης των Βρυξελλών, Μαργαρίτης Σχοινάς αναμένεται να προταθεί ως  ο νέος Επίτροπος του Κράτους της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Το όνομά του είχε σημειωθεί ακόμα και ως Υπουργός της Ελληνικής Κυβέρνησης, χωρίς να έχει λάβει καμία ψήφο στις εθνικές

ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΤΡΟΠΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Μετά τον ορισμό της νέας Κυβέρνησης όπου ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατάφερε σε μεγάλο βαθμό να επιλέξει και να τοποθετήσει τους συνεργάτες του  ενάντια στις επιθυμίες της Μαντάμ «Ο», η δεύτερη μάχη φαντάζει ακόμα πιο δύσκολη καθώς διεξάγεται στην έδρα της δεύτερης. Η επιλογή

Ανακηρύχθηκαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Πελοποννήσου (ονόματα-σταυροί)

 
Το Πρωτοδικείο της Τρίπολης με μεγάλη καθυστέρηση ανακήρυξε χθες το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου.
Αναλυτικά οι νέοι σύμβουλοι ανά Περιφερειακή Ενότητα είναι οι εξής (σε παρένθεση οι σταυροί):

Η «Πρωτοβουλία για την Πελοπόννησο» του περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα εκλέγει 17 συμβούλους:

Παρέμβαση Αυγερινοπούλου για να ανοίξουν τα λουτρά Καϊάφα

 
Κλειστά λόγω των καθυστερήσεων της προηγούμενης κυβέρνησης παραμένουν ακόμα και σήμερα τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα, παρότι περάσαμε τα μέσα Ιουλίου, με συνέπεια εκατοντάδες πολίτες να στερούνται τα πολύτιμα θεραπευτικά οφέλη των ιαματικών πηγών και η τοπική οικονομία να στερείται εσόδων. 
Οι αστοχίες, οι λάθος χειρισμοί και η άγνοια της απερχόμενης κυβέρνησης ευθύνονται για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση που έχει οδηγήσει σε απόγνωση και τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή των ιαματικών πηγών του Καϊάφα, αλλά και τους εργαζομένους στα λουτρά, καθώς εξαιτίας της

Αποκατάσταση και ανάδειξη της Ενετικής Υδατογέφυρας στον Άσσο Κορινθίας



Εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 κρίσιμα έργα πολιτισμικής, πολιτιστικής και επενδυτικής σημασίας για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, συνολικού προϋπολογισμού 4,2 εκατομμυρίων ευρώ, τα

Την 198η επέτειο της απελευθέρωσης εορτάζει η Μονεμβασία



Με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, εορτάζει η πόλη της Μονεμβασίας την 198η επέτειο απελευθέρωσης από τον τουρκικό ζυγό στις 23 Ιουλίου 1821. Επέτειο η οποία αποτελεί απόδοση φόρου τιμής, στους αγωνιστές που έδωσαν την ζωή τους για την απελευθέρωση της πόλης.
Ο Δήμος Μονεμβασίας σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους,

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής κ. Κωνσταντίνου Αν. Τασούλα, βουλευτού Ιωαννίνων της ΝΔ, επί τη αναλήψει των καθηκόντων του

Με ιστορικό ρεκόρ ψήφων νέος πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας | in.gr
Πριν απ’ όλα ευχαριστώ τα μέλη της Θ΄Αναθεωρητικής Βουλής των Ελλήνων, αυτής που προέκυψε από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου για την άκρως τιμητική υπερψήφιση της υποψηφιότητός μου, μιας υποψηφιότητος που μου επεφύλαξε τη μεγάλη διάκριση και ευθύνη να υποβάλλει η Νέα Δημοκρατία και ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Επιτρέψτε μου όμως να εκφράσω ξεχωριστά τις ευχαριστίες, το σεβασμό και την ευγνωμοσύνη μου προς τους πολίτες της ιδιαίτερης πατρίδος μου, των Ιωαννίνων, που επί εικοσαετία, σε

Με ιστορικό ρεκόρ ψήφων νέος πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας

Με ιστορικό ρεκόρ ψήφων νέος πρόεδρος της Βουλής ο Κώστας Τασούλας | in.gr 
Νέος Πρόεδρος της Βουλής με 283 ψήφους, ποσοστό ρεκόρ, αναδείχθηκε ο Κώστας Τασούλας. 15 βουλευτές ψήφισαν παρών και απουσίαζαν η Εφη Αχτσιόγλου και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ Κώστας Τασούλας εξελέγη με τις περισσότερες θετικές ψήφους από όσες έχουν εκλεγεί όλοι οι προηγούμενοι μεταπολιτευτικοί Πρόεδροι της Βουλής.

Μήνυμα Πελοπίδα Ι. Καλλίρη για τον ορισμό του στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων.


ΔΗΛΩΣΗ

ΠΕΛΟΠΙΔΑ Ι. ΚΑΛΛΙΡΗ
Φίλες και Φίλοι,

Στη μέχρι σήμερα πορεία μου, υπηρέτησα κάθε θέση ευθύνης που ανέλαβα με αγάπη για την πατρίδα μας, για τον τόπο μας,  και  με υψηλό το αίσθημα του  καθήκοντος για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

Ευχαριστώ τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη που με την τιμητική του απόφαση  για τον ορισμό μου στη θέση του Γενικού Γραμματέα Βιομηχανίας, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων υπό τον Υπουργό κ. Άδωνη Γεωργιάδη,  θα συνεχίσω να αγωνίζομαι με όλες μου τις δυνάμεις για τα καλύτερα και περισσότερα που αξίζει η Ελλάδα. Με σκληρή δουλειά, με υπευθυνότητα, με διαφάνεια και αποτέλεσμα.

Ο αδιαπραγμάτευτος στόχος του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης για την ισχυρή ανάπτυξη της πατρίδας μας, στόχος που ανταποκρίνεται στις υψηλές και δίκαιες προσδοκίες των πολιτών, αποτελεί και προσωπική μου δέσμευση.

Τέλος, με την παραίτησή μου από τη θέση του χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας, ένα μήνα πριν την ολοκλήρωση της θητείας μου, θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους συναδέλφους και τους υπαλλήλους της Π.Ε. Κορινθίας για τη συνεργασία μας. Με την υπέρβαση όλων εκείνων των παραγόντων και συνθηκών που δυσχέραιναν τις προσπάθειες και το έργο μας για την Κορινθία μας, είμαι βέβαιος ότι η νέα Διοίκηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου θα έχει μια παραγωγική θητεία.



                                         Πελοπίδας Ι. Καλλίρης

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος 11:09 π.μ. (πριν από 2 ώρες) προς Λευτέρης, κρυφή κοιν.: εγώ Λαυρέντης Μαχαιρίτσας-Νίκος Πορτοκάλογλου - Μαζί για το Παιδί Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο

Ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και ο Νίκος Πορτoκάλογλου συναντιούνται στη σκηνή του Ηρωδείου, την Τρίτη 10  Σεπτεμβρίου στις 21.00 και μας προσκαλούν σε ένα μουσικό ταξίδι με σκοπό τη στήριξη των 30.000 παιδιών που αγκαλιάζει η Ένωση «Μαζί για το Παιδί».

Διαβάστε περισσότερα » 

Λευτέρης Θεοδωρακόπουλος

ΟΙ ΝΕΚΡΟΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ



Της Λέττας Καλαμαρά

Ο Αλέξης Τσίπρας καταδικάστηκε πολιτικά και έφυγε αμετάκλητα. Πολλοί θέλουν ακόμα να βλέπουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως συνεχιστή του έργου του, ως ουρά του, αλλά αυτό είναι ένας διακαής πόθος που σύντομα θα διαψευστεί. Μπορεί σταγονίδια του