Παρασκευή 21 Ιουνίου 2019

Θερμή υποδοχή στο Νίκο Ταγαρά στη Ζάχολη τα Ροζενά και το Δερβένι

http://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2019/06/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%81%CE%B1%CF%86%CE%AE-60-1024x641.jpg

Στην Ευρωστίνη βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης 20 Ιουνίου ο υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Νίκος Ταγαράς. Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ επισκέφτηκε την Ζάχολη, τα Ροζενά και το Δερβένι, όπου είχε συνομιλία με τους κατοίκους σε ζεστό κλίμα.
Ο κ. Ταγαράς έγινε αποδέκτης της αγωνίας των κατοίκων για την επόμενη μέρα στα χωριά τους, τα οποία ερημώνουν. «Πρέπει να κάνετε κάτι για να σταματήσουν να φεύγουν τα παιδιά μας από τον τόπο τους» είπαν οι κάτοικοι, κάνοντας ειδική μνεία στην καταπολέμηση της ανεργίας, ενώ ταυτόχρονα, έθεσαν τα ζητήματα της ασφάλειας.
O υπ. Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε ότι η απάντηση στο πρόβλημα της φυγής των νέων από τον τόπο τους βρίσκεται στην καταπολέμηση της ανεργίας: «όταν ο νέος έχει δουλειά στον τόπο του δεν έχει λόγο να φύγει. Αλλά θέσεις εργασίας, δημιουργούνται μόνο με επενδύσεις και αυτό, στις σημερινές συνθήκες στην Ελλάδα, προϋποθέτει ένα αναπτυξιακό σοκ, μέσα στους πρώτους έξι μήνες. Αυτό είναι κάτι που μόνο η Νέα Δημοκρατία μπορεί να πετύχει, γιατί είναι ένα κόμμα που πιστεύει στην ιδιωτική πρωτοβουλία και στην δύναμη που έχουν οι έλληνες να δημιουργήσουν…».
Ο κ. Ταγαράς τόνισε ακόμα πως οι κάτοικοι πρέπει να νιώσουν ασφαλείς στον τόπο τους, ώστε να μπορέσουν να αφοσιωθούν στον προσωπικό τους αγώνα. Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως «η εμπέδωση αισθήματος ασφάλειας είναι αυτονόητη υποχρέωση του κράτους, γι αυτό και αποτελεί προτεραιότητα στο πρόγραμμα της Ν.Δ. αφού χωρίς ασφάλεια δεν μπορεί να υπάρξει δημοκρατία…».

Κάνοντας ειδική αναφορά στα θέματα τοπικού ενδιαφέροντος ο κ. Ταγαράς υπενθύμισε πως στην διάρκεια της θητείας του ως νομάρχης υλοποίησε όλες τις υποσχέσεις του, που αφορούσαν μια σειρά από έργα στην περιοχή της Ευρωστίνης και ειδικότερα:
  • το γήπεδο του Δερβενίου
  • τον δρόμο Κιάτο – Γκούρα – Δερβένι
  • την κατασκευή του νέου δημοτικού σχολείου στο Δερβένι
  • την ανάπτυξη του ορεινού όγκου της Ζήρειας (χιονοδρομικό αθλητικό κέντρο).
Μία από τις μεγάλες αγωνίες των κατοίκων στην παραλιακή ζώνη της Ευρωστίνης αποτελεί φυσικά η διάβρωση των ακτών, η οποία αποτελεί ευθεία απειλή όχι μόνο για τις περιουσίες, αλλά ακόμα και για τις ζωές των κατοίκων και των διερχομένων. Ο πρ. αν. Υπουργός ΠΕΚΑ υπενθύμισε πως κατά την διάρκεια της θητείας του πραγματοποιήθηκε μια σειρά από έργα προστασίας της παραλιακής ζώνης από την διάβρωση των ακτών στην περιοχή, που άγγιξαν τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα, υποσχέθηκε ότι «ως κυβέρνηση θα στηρίξουμε όποια αναγκαία έργα προκύψουν από την μελέτη που είναι σε εξέλιξη», τόνισε ο κ. Ταγαράς.
Μετά το τέλος κάθε ομιλίας του ο υπ. Βουλευτής Κορινθίας είχε προσωπική επαφή με όλους τους συνομιλητές του, οι οποίοι παραδέχτηκαν πως ο κ. Ταγαράς αποτελεί τον μοναδικό πολιτικό που έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον του για την Δυτική Κορινθία.

Με εκτίμηση
Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων
Νίκου Ταγαρά
υπ. Βουλευτή Ν. Κορινθίας
πρ. Αν. Υπουργού ΠΕΚΑ
πρ. Νομάρχη Κορινθίας

Τετάρτη 26 Ιουνίου ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Κόρινθο

26-6_medium.jpg

Την Τετάρτη 26 Ιούνη και ώρα 20:00, στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, ο γραμματέας του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης θα μιλήσει στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος στην Κορινθία.
Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών στην εκλογική περιφέρεια Κορινθίας (3,32% και 6ο κόμμα -παρότι είμαστε μια πρωτοεμφανιζόμενη πολιτική δύναμη), μας γεμίζει δύναμη και αισιοδοξία για επιτύχουμε τον αρχικό μας στόχο, δηλαδή την είσοδο του ΜέΡΑ25 στη Βουλή.
Σε ένα κοινοβουλευτικό περιβάλλον που χαρακτηρίζεται από την μνημονιακή συμπαιγνία μεταξύ των κομμάτων που έχουν συγκυβερνήσει τα προηγούμενα χρόνια υποταγμένα στην μνημονιακή αποδοχή της χρεοδουλοπαροικίας, το ΜέΡΑ25 θα είναι η μόνη χαραμάδα φωτός για την δημιουργία ενός Μετώπου Αντίστασης στις πολιτικές λιτότητας και στα αδιέξοδα που αυτές οδηγούν τον ελληνικό λαό.

ΜέΡΑ25 Κορινθίας

Κατερίνα Φαρμάκη Υποψήφια βουλευτής ΚΙΝ.ΑΛ. Κορινθίας – Δείτε το βιογραφικό της


ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ:
Γεννήθηκε στον Πύργο Κορινθίας από αγρότες γονείς.
Είναι παντρεµένη µε τον Γεώργιο Φαρµάκη π. Δ/ντή Εθνικής Τράπεζας, πρόεδρο, σήµερα, του
Δηµοτικού Λιµενικού Ταµείου Κορίνθου και επί σειρά ετών, αντιδήµαρχο στον Δήµο Κορινθίων
Έχει  δύο γιούς τον Νικόλαο διπλ. Πολιτικό Μηχανικό και τον Αλέξανδρο πτυχ. Πολιτικό Μηχανικό, Msc,
οι οποίοι διατηρούν Τεχνικό Γραφείο στην Κόρινθο.
ΣΠΟΥΔΕΣ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:
Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Πατρών
Τεχνικό Γραφείο Μελετών – Κατασκευών
Πτυχίο 2ης Τάξης Εκτέλεσης Έργων Δηµοσίου
Πτυχίο Αγγλικών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ:

Αυτό είναι το κυβερνητικό πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας - ΤΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/06/programma-nd-500.jpg https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/06/mitsotakis-programma-nea-dimokratia-500.jpg

Το κυβερνητικό σχέδιο της ΝΔ, το οποίο αναμένεται να θέσει σε εφαρμογή ο Κυριάκος Μητσοτάκης εφόσον τον εμπιστευτούν οι πολίτες στις βουλευτικές εκλογές 2019, περιλαμβάνει 16 σημεία, παρουσιάζει ο πρόεδρος της ΝΔ.
Το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας που περιγράφεται με εύληπτο τρόπο σε ένα φυλλάδιο 18 σελίδων έχει ως τίτλο το κεντρικό προεκλογικό σύνθημα «Ισχυρή Ανάπτυξη, Αυτοδύναμη Ελλάδα, Ενωμένοι μπορούμε».

Τα 16 σημεία του κυβερνητικού προγράμματος της ΝΔ

  1. Ισχυρή Ανάπτυξη με επενδύσεις
  2. Πολλές, νέες, καλύτερες δουλειές
  3. Λιγότεροι φόροι – Μεγαλύτερο εισόδημα
  4. Νέο Κοινωνικό συμβόλαιο εργαζομένων, κράτους, επιχειρήσεων
  5. Αξία στην ακίνητη περιουσία
  6. Στήριξη της οικογένειας, αντιμετώπιση του δημογραφικού
  7. Αλληλεγγύη σε όσους έχουν ανάγκη
  8. Ποιοτική δημόσια υγεία
  9. Ασφάλεια για όλους
  10. Φύλαξη των συνόρων, αντιμετώπιση μεταναστευτικού
  11. Σύγχρονα δημόσια σχολεία και πανεπιστήμια
  12. Προστασία περιβάλλοντος και βιώσιμη ανάπτυξη
  13. Κράτος αποτελεσματικό και φιλικό στον πολίτη
  14. Αναγέννηση της γεωργίας και της κτηνοτροφίας
  15. Ολοκλήρωση των εθνικών μας υποδομών
  16. Η Ελλάδα αποκτά ξανά φωνή στην Ευρώπη ανά τον κόσμο.
Αναλυτικά το κυβερνητικό πρόγραμμα της ΝΔ:



«Φοράμε τη στολή εργασίας, τα κοστούμια μπορεί να περιμένουν λίγο ακόμη», ανέφερε, ξεκινώντας την παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος της ΝΔ, ο πρόεδρος του κόμματος,

Πέθανε ο πρώην Πρόεδρος της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας

 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/05/xristofias-500.jpgΠέθανε σε ηλικία 72 ετών  ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Κύπρου Δημήτρης Χριστόφιας.
Ο Δημήτρης Χριστόφιας νοσηλευόταν στην Μεταμοσχευτική Μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας από τις 18 Μαΐου, ενώ από τις 20 του ίδιου μήνα νοσηλευόταν στη

Ανακοινώθηκε το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝέαςΔημοκρατίας

nd--6-thumb-large--2-thumb-large--2-thumb-large--2
Με υψηλούς συμβολισμούς, αλλά και τον αέρα της ανανέωσης που κυριαρχεί σε όλα τα ψηφοδέλτια της ΝΔ, ανακοινώθηκαν τα πρόσωπα που μετέχουν στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας.
Εκτός από τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο που τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου και τον διακεκριμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη κ. Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη ο οποίος θα βρίσκεται στην τελευταία τιμητική 12η θέση, στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν:
Στη 2η θέση η πρώην υπουργός κ. Μαριέττα Γιαννάκου συμβολίζοντας την ενότητα και τη συνέχεια της ΝΔ.
Στην 3η θέση ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, ο οποίος ως επικεφαλής των συμβούλων του κ. Μητσοτάκη, μετείχε ενεργά στην κατάρτιση της πρότασης Συνταγματικής Αναθεώρησης της ΝΔ.
Στην 4η θέση ο πολιτικός ερευνητής και αναλυτής, Διδάκτορας δημοσίων πολιτικών στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και σύμβουλος στρατηγικού σχεδιασμού και επικοινωνίας της ΝΔ, κ. Τάκης Θεοδωρικάκος.
Στην 5η θέση ο Καθηγητής Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Χρήστος Ταραντίλης ο οποίος έχει βραβευθεί για τις ακαδημαϊκές του επιδόσεις και στην 6η εκλόγιμη θέση ο Πρόεδρος της Δράσης και Οικονομολόγος, κ. Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Στις υπόλοιπες 6 θέσεις ο πρόεδρος της ΝΔ θέλησε μεταξύ άλλων να εκπέμψει και τη σημασία που προσδίδει στην αναβάθμιση του δημοσίου συστήματος Υγείας.
Στην 7η θέση βρίσκεται η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Πνευμονολογικής Εταιρείας και διακεκριμένη πνευμονολόγος κ. Μίνα Γκάγκα και στην 9η θέση ο Δρ. Ανάργυρος Μαριόλης, διευθυντής του κέντρου Υγείας Αρεόπολης ο οποίος ανακηρύχθηκε καλύτερος οικογενειακός γιατρός της Ευρώπης για το 2019.
Στην 8η θέση βρίσκεται η κ. Κωνσταντίνα Μπότσιου, Καθηγήτρια Σύγχρονης Ιστορίας και Διεθνούς Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και πρώην Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Τέλος, στην 10η και 11η θέση είναι οι κυρίες Βασιλικής Λοΐζου και Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου. Η κ. Λοίζου, στέλεχος με επιτυχημένη πορεία στη Δημόσια Διοίκηση και η κ. Τριανταφυλλοπούλου, καταξιωμένη επαγγελματίας στον κλάδο του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα.

Τα βιογραφικά

Το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/syriza-grafeia-500.jpg 
Ανακοινώθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του.
 Επικεφαλής του ψηφοδελτίου τέθηκε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ:ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΑΝΩ ΔΙΜΗΝΙΟ-ΜΙΚΡΟ ΒΑΛΤΟ-ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΛΤΟ-ΛΑΛΙΩΤΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
"Από τη χθεσινή μου επίσκεψη σε Άνω Διμηνιό, Μικρό Βάλτο, Μεγάλο Βάλτο και Λαλιώτη. Η παρουσία και η υποδοχή των κατοίκων ήταν απρόσμενη. Μοιράστηκαν μαζί μου τις αγωνίες και τους προβληματισμούς τους. Τα αγροτικά ζητήματα όπως η φορολογία, ο ΕΛΓΑ και ο ΟΓΑ ήταν στο επίκεντρο της κουβέντας μας. Τους διαβεβαίωσα ότι είμαι και θα είμαι πάντα δίπλα τους."

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΛΛΙΑΣ

Η Συνέντευξη τύπου του Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Πελοποννήσου Νίκου Γόντικα.


https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRiALC3zX05Ocp9hKOTXXTMF-gFdeXfW1VuiG-6PEdAnT6hAC1A
Συνέντευξη τύπου παραχώρησε σήμερα ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Γόντικας κατά την οποία αναφέρθηκε στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις πρόσφατες χαλαζοπτώσεις και τα μέτρα που αρνήθηκε να πάρει η Περιφέρεια στο τελευταίο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πολύ σημαντικά έργα για το σύνολο της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξασφαλίστηκαν με πρωτοβουλία του Πέτρου Τατούλη


 https://www.kalimera-arkadia.gr/media/k2/items/cache/2d0f0dfa8bf19e96e3f4ffe7bef2431d_XL.jpg

Πληθώρα πολύ σημαντικών έργων σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Περιφέρειας Πελοποννήσου εξασφαλίστηκαν με τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου τη Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019, μετά από τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
"Το έργο μας παραμένει καθολικό σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες και σε όλα τα επίπεδα. Συνεχίζουμε να εξασφαλίζουμε χρηματοδοτήσεις και έργα που συνεχώς βελτιώνουν τη ζωή των Πελοποννησίων πολιτών και δημιουργούν τις προϋποθέσεις ανάπτυξης της περιφερειακής μας οικονομίας" δήλωσε ο

Τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ στην Πελοπόννησο

Ανακοινώθηκαν τα τελικά ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ για τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, για το σύνολο των εκλογικών περιφερειών της επικράτειας.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ απαρτίζονται από συνολικά 421 υποψηφίους, όσοι και το μέγιστο των διαθέσιμων θέσεων, και κύριο χαρακτηριστικό είναι η ανανέωση καθώς περίπου το 55% δεν έχει συμμετάσχει ξανά κατά το παρελθόν στα ψηφοδέλτια του κόμματος, ενώ μαζί με την ποσόστωση του 40% για τα δύο φύλα η οποία υπερκαλύπτεται, περίπου το 30% των ψηφοδελτίων απαρτίζεται από νέους κάτω των 40 ετών.

Τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ στην Πελοπόννησο