Σάββατο 8 Ιουνίου 2019

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ... ΜΗΝΗΜΑ ΤΟΥ ΝΕΟΕΚΛΕΓΕΝΤΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ ΒΛΑΣΗ ΤΣΙΩΤΟΥ

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο
Ο Βλάσης Τσιώτος είναι από την περασμένη Κυριακή, ο νέος Δήμαρχος ( τρίτος κατά σειρά) του Καλλικρατικού Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης ( αναλαμβάνει καθήκοντα από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Ο  Λαός της Δυτικής Κορινθίας τον εξέλεξε Δήμαρχο με ποσοστό 63,07%, που είναι το μεγαλύτερο ποσοστό που έχει συγκεντρώσει άλλος Δήμαρχος στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης. Αξίζει εδώ να σημειώσουμε  ανάλογα υψηλά ποσοστά που είχαν πάρει στους τότε καποδιστριακούς Δήμους δύο ακόμα Δήμαρχοι  της περιοχής, ο Δημήτρης Σκούρας στο Δήμο Ξυλοκάστρου το 1988 με 58,7% και ο Δημήτρης Δούσκας στον Δήμο  Ευρωστίνης από τον Α' γύρο , το 2002 με ποσοστό 61,10%. Ο Βλάσης Τσιώτος τους ξεπέρασε και τους δύο γι αυτό λόγο για την εμπιστοσύνη που του επιφύλαξαν οι δημότες ο νέος Δημοτικός άρχοντας της περιοχής σε μήνυμα του  αναφέρει τα εξής:

"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Κατερίνα Φαρμάκη: Είμαι ένας άνθρωπος που κρατάω ψηλά αρχές και αξίες - Video


Για την υποψηφιότητά της με το Κίνημα Αλλαγής στις Βουλευτικές Εκλογές της 7ης Ιουλίου μας μίλησε η πρώην Βουλευτής Κορινθίας κ. Κατερίνα Φαρμάκη

Η κ. Φαρμάκη μεταξύ άλλων απάντησε και στο ερώτημα: γιατί παρέμεινε στο χώρο και δεν μεταπήδησε σε άλλους πολιτικούς χώρους όπως έκαναν άλλοι σύντροφοι της.

¨Είμαι ένας άνθρωπος που κρατάω ψηλά αρχές και αξίες και δεν θα μπορούσα να δεχθώ πράγματα που είναι κόντρασε αυτά που πιστεύω και που πορεύτηκα σε όλη μου την ζωή και δεν θέλω να κοροϊδεύω κανένα
επισήμανε μεταξύ άλλων η πρώην Βουλευτής Κορινθίας.

Μπήκα στην πολιτική από ένα μεράκι και σέβομαι τους ανθρώπουςπου με τίμησαν με την ψήφο τους και με έκαναν βουλευτή πρόσθεσε η κ. Φαρμάκη. 


KorinthosNews. gr


Η λίστα με τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια στην Πελοπόννησο.

https://nd.gr/sites/ndmain/files/images/opengraphnd3.png 
Απότομα πήραν μπροστά οι μηχανές της Νέας Δημοκρατίας για τη συμπλήρωση των ψηφοδελτίων των εθνικών εκλογών, οι οποίες είχαν ρίξει ρυθμούς τους τελευταίους μήνες λόγω της τριπλής κάλπης της 26ης Μαΐου. Συνολικά 73 ονόματα υποψηφίων σε διάφορες περιφέρειες έχει ανακοινώσει η Πειραιώς από τα τέλη του 2018 μέχρι τις αρχές Ιουνίου, ενώ αυτοδίκαια θα είναι υποψήφιοι και οι 78 βουλευτές που διαθέτει σήμερα. Αυτά είναι μέχρι στιγμής τα μόνα επίσημα και απολύτως βέβαια. 
Υπάρχουν, φυσικά, δεκάδες ακόμα ονόματα που εκκρεμούν για να

Μικροί ζωγράφοι εν δράσει στη Λυκοποριά

Μικροί ζωγράφοι εν δράσει

Μήνημα του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης Ηλία Ανδρικόπουλου για Πανελλήνιες εξετάσεις.


Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές,
Με την ευκαιρία της έναρξης των Πανελληνίων Εξετάσεων, σας εύχομαι ολόψυχα κάθε επιτυχία και δύναμη, στην προσπάθειά σας για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Οι εξετάσεις αυτές, αποτελούν μια δοκιμασία που θα σας οδηγήσει στο επόμενο στάδιο της μαθητικής ζωής σας. Είναι μια ευκαιρία ώστε να επιβραβευθούν οι προσπάθειες που καταβάλατε τα προηγούμενα σχολικά σας χρόνια και να δημιουργηθούν οι καλύτερες προϋποθέσεις για να πετύχετε τους στόχους σας και τα όνειρά σας, όποια και να είναι αυτά.Κυρίαρχο και απαραίτητο στοιχείο σε αυτή την προσπάθεια είναι να έχετε επιμονή και υπομονή, αλλά κυρίως εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και με ηρεμία και αποφασιστικότητα, δίχως άγχος να διεκδικήσετε και να διαμορφώσετε το αύριο που εσείς θέλετε.
Να είστε βέβαιοι και βέβαιες ότι καμία «μάχη» δεν πάει χαμένη. Εμπλουτίζει πάντα το χαρακτήρα του κάθε ενός, με εμπειρία, γνώση και μας κάνει να έχουμε περισσότερη δύναμη.
Σ' αυτόν τον αγώνα έχετε κοντά σας συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους τους γονείς σας, που ακούραστα και αγόγγυστα είναι καθημερινά δίπλα σας και στηρίζουν τον αγώνα σας, καθώς επίσης και τους καθηγητές σας που αγωνίστηκαν και αγωνίζονται να σας προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εκπαίδευση.
Ως Δήμαρχος, ως γονέας, ως άνθρωπος η σκέψη μου είναι μαζί σας, σ' αυτή στιγμή, που προσπαθείτε, αγωνίζεστε και διεκδικείτε το μέλλον σας.
Εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή πρόοδο.

Εθελοντικες Αιμοδοίες στο Ξυλόκαστρο.

https://www.xylokastro-evrostini.gov.gr/media/k2/items/cache/533ccb78d2eb09b816217a7c201d22be_M.jpg

Θα “ψηθούμε” το Σαββατοκύριακο!

Καυτό Σαββατοκύριακο μας περιμένει, με τον καιρό να θυμίζει «καρδιά» καλοκαιριού. Η θερμοκρασία θα ανέβει ακόμη περισσότερο και θα φτάσει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Αιτία για την άνοδο της θερμοκρασίας είναι οι αντικυκλωνικές συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας που θα επικρατήσουν σε όλη τη χώρα.
Ο υδράργυρος, το Σάββατο (8.6.2019), θα φτάσει ακόμη και τους 37 βαθμούς Κελσίου στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με χάρτη της μετεωρολογικής υπηρεσίας meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.