Κυριακή 12 Μαΐου 2019

Θερμή υποδοχή στον Τατούλη στο Δερβένι, στο Ξυλόκαστρο, στο Λουτράκι, στους Αγίους Θεοδώρους.


Περιοδεία στο Δερβένι, στο Ξυλόκαστρο, στο Λουτράκι και στους Αγίους Θεοδώρους πραγματοποίησε ο Πέτρος Τατούλης, την Παρασκευή 10 Μαΐου, όπου είχε την ευκαιρία να βρεθεί με συμπολίτες του και να συνομιλήσουν για το σήμερα και το αύριο των περιοχών αυτών, της οικονομίας και των δυνατοτήτων της και της Πελοποννήσου.
Αναφέρθηκε ακόμα σε έργα της Κορινθίας και σε παρεμβάσεις που έχουν γίνει.
Προτεραιότητα στο Ξυλόκαστρο η αντιμετώπιση της διάβρωσης των ακτών
Την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος της διάβρωσης στην περιοχή του Ξυλοκάστρου ώστε να προστατευτούν οι κατοικίες έθεσε σε πρώτη προτεραιότητα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. «Παράλληλα με τις εργασίες για την άμεση αντιμετώπιση των σημείων που παρουσιάζουν επικινδυνότητα προχωράμε το ολοκληρωμένο μας σχέδιο για τη γενικότερη αντιμετώπιση του προβλήματος στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και τόνισε ότι τα προβλήματα διάβρωσης δεν είναι μια απλή ιστορία «και για το λόγο αυτό κάνουμε μια ολοκληρωμένη μελέτη για την ευρύτερη περιοχή, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος, αφού παρέμβεις σε μία περιοχή να το μεταφέρεις σε άλλη περιοχή.
Έργα λιθορριπών, συρματοκιβωτίων, ακόμα και πασσαλότοιχων έχουν πραγματοποιηθεί για την προστασία των ακτών, της οδοποιίας αλλά και των ιδιωτικών περιουσιών στις περιοχές του Δερβενίου, Λυκοποριάς, Ξυλοκάστρου, Μελισσίου, Κ. Διμηνιού, Νεράτζας, στην περιοχή του Σχοίνου και αλλού. Τα έργα αυτά υπερβαίνουν συνολικά τα  5.000.000 € ενώ δεν παύει η συνεχής εξασφάλιση νέων πόρων και η δρομολόγηση νέων παρεμβάσεων.

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΛΑΔΟΥΧΟΣ: ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ (ΜΕΤΑ)ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ - ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ 2019

Η εικόνα ίσως περιέχει: τον Γρηγόρης Κλαδούχος
Του Γρηγόρη Κλαδούχου
Στους δρόμους της ιστορίας δεν βρίσκουμε τον εαυτό μας. Αυτός περιέχεται στον προοπτικό μας λόγο. Επόμενα το προεκλογικό μεταβιογραφικό.
Από τα Βυζδιάνικα και πρώτα γράμματα στα Σκουπαίικα, η εμπειρία και οι σπουδές μου έδωσαν κάποια «πολιτισμικά αποθέματα, ώστε να μπορώ να κρίνω», όπως μου είπαν οι καθηγητές μου στην Ρώμη, όταν με ξεπροβόδισαν.
Κατάλαβα ότι ένα καράβι δεν είναι το σκαρί αλλά το ταξίδι του. Ένας άνθρωπος είναι η πρότασή του (σ΄ αυτή την διαμάχη των επιθυμιών του με την ελλιπή πραγματικότητα στεναχώριας και ασχήμιας), που μπορεί να μετουσιωθεί σε πράξη μετασχηματισμών.
***
1. Οι κρατικοί μηχανισμοί στην κορυφή τους και η οικονομία έχουν παραχωρηθεί στις δυνάμεις των «αγορών», που ξεφεύγουν από δημοκρατικούς ελέγχους και την κοινωνική εντολή. Για την διαχείριση του πολιτικού και της πόλης και την δημιουργία νέων κοινωνικών μοντέλων απαιτείται η κλασική και φιλοσοφική παιδεία, ένας νέος ανθρωπισμός: αυτό που η χρηματιστική ολιγαρχία και η δικτατορία των αγορών δεν θέλουν να συμβαίνει.
2. Η αυτενέργεια των πολιτών μπορεί να δώσει απάντηση μέσα από στρατηγικές των τοπικών συστημάτων, στους δήμους, τις κοινότητες, τις μικροπεριοχές ολοκληρωμένου σχεδιασμού. Αυτή η στρατηγική λειτουργεί και ως αυτοάμυνα αλλά και αποτελεί επανάκτηση του πνεύματος του κλασικού ανθρώπου, που υπερασπίζεται το δικαίωμα αυτοκυβέρνησής του, αξίες, κοινά αγαθά και τον δικό του τρόπο μετάβασης.
3. Η επανεισαγωγή του δήμου στο χάρτη των αξιών, στην παραγωγική και πολιτισμική γεωγραφία, προαπαιτεί την αυτοδιαμόρφωσή του, την επανίδρυση της ταυτότητάς και φυσιογνωμίας του. Με τρισυπόστατη προγραμματική ουσία:
Α) Ένα Ανορθωτικό Πολεοδομικό και Αγροδομικό Σχέδιο, άρσης ασυμμετριών: παραλίας (χώρο ομοιοτυπίας , κατανάλωσης και επισφάλειας) και ενδοχώρας (παραγωγικό χώρο χωρίς υποδομές και υπηρεσίες) και μεταξύ των δύο πρώην δήμων που αποτελούν τον σημερινό.
Β) Επιστροφή της παραγωγικής συνείδησης με υψηλή ένταση γνώσης, παιδεία τόπου και προϊόντος, μηχανισμούς αξιολόγησης ποιότητας. Μία νέα σύγχρονη στρατηγική ανάπτυξης, δημιουργίας, επιχειρηματικότητας, με ανταγωνισμό στην επινοητικότητα, στην ικανότητα να δημιουργείς υλικά, συνεργασίες, δίκτυα. Αυτά τα υπηρετεί η επένδυση σε όλο το πεδίο της συμβολικής και πολιτισμικής κληρονομιάς, η ενεργοποίηση ενός δικτύου επιστημονικού και καλλιτεχνικού δυναμικού, τα πολιτισμικά προϊόντα της δημιουργικής τάξης των νέων. Το πεδίο συλλογικής αναφοράς αναδιαμορφώνει κοινότητα, ταυτότητες εντοπιότητας, αισθήματα κοινής ζωής, συσσωρεύει κοινωνικό κεφάλαιο.
Γ) Κυβερνώ τον δήμο σημαίνει διαμορφώνω και τον θεσμικό μηχανισμό, ώστε να υπηρετεί αυτούς τους στόχους. Σημαίνει εκφράζω το μέλλον του κόσμου της εργασίας και της δημιουργίας αλλά και είμαι εγγυητής της κοινωνικής προστασίας.
4. Έχουμε κάνει λίγα απέναντι στους δημοκρατικούς και απελευθερωτικούς αγώνες. Χρωστάμε πολλά και εγώ σε αυτόν που μου έδειξε δρόμους, και προσπαθώ να τους περπατήσω. Η πολιτική μου ευθύνη - και όσο επιτρέπει η αυτοσυνείδησή μου – με ωθεί να συμπορεύομαι με τον Νώντα Κατσούλα, γιατί έχει παιδεία, έχει αποδείξει την ηθική της ευθύνης σε αυτό που αναλαμβάνει, αναφέρεται στην διαφάνεια και λογοδοσία απέναντι στην εντολοδόχο κοινωνία. Οι υπόλοιποι διεκδικητές και μέχρι τώρα εκπρόσωποι κινούνται από άγνοια του τοπικού συστήματος και στερούνται αυτογνωσίας. Ο δήμαρχος επανέρχεται μετά πενταετή διαχειριστική δημοσιοϋπαλληλία. Με την πολύχρονη αφωνία τους οι υπόλοιποι, αλλά και ένας προσέρχεται ως «νέος», με την «εξωστρέφεια» παραρτήματος θείου - ατζέντη.
***
Με την φιλόλογο Αποστολία Αθανασίου και με τον γιό μας Δημήτρη αποτελούμε τον πρώτο και μικρότερο από τους ομόκεντρους κύκλους της ζωής.
Το πολιτικό μου προφίλ προβάλλεται από την σελίδα www.tinakanoume.gr,που συνοδεύεται από τον υπότιτλο: «δημιουργία - εδαφικές, ανθρωπολογικές ρίζες της οικονομίας | δημοκρατία - συμβουλιακές βάσεις σχέσεων θεσμών - κοινωνίας».

Μου αρέσει!
Σχόλιο

Συλλυπητήριο μήνυμα Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απώλεια του Αντώνη Κουκουλά


Αποτέλεσμα εικόνας για αντωνης κουκουλας
"Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την αδόκητη απώλεια του Αντώνη Κουκουλά, μιας ισχυρής προσωπικότητας, με πλούσιο συγγραφικό έργο και ενεργό συμμετοχή στoν κοινωνικό και πολιτικό βίο.
Διέθετε άριστη γραφή και λόγο και άφησε δυνατό το αποτύπωμά του στην περιοχή του Λουτρακίου και της Περαχώρας, με το έντονο και διαρκές ενδιαφέρον του. Το συγγραφικό έργο που αφήνει αποτελεί σπουδαία παρακαταθήκη.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του".

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου 


Τίμησαν τον προστάτη τους Άγιο Νικόλαο στην ιστορική Εκκλησία στο Ορεινό Χελυδόρι

Η εικόνα ίσως περιέχει: ουρανός, σύννεφο, δέντρο, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση 
Χθες Σάββατο 11 Μαΐου, έγινε θεία λειτουργία στον  αξιόλογο ιστορικό , αλλά ίσως και στον μοναδικό  για την σπανιότητα του σε όλη την Ελλάδα Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Κούτο ( Ορεινό Χελυδόρι), ο οποίος εορτάζει κάθε χρόνο στις 9 Μαΐου.. Πολλοί κάτοικοι από το Δερβένι , τα Μεντουριάνικα και τα  γύρω χωριά της περιοχής  ανέβηκαν στο Ορεινό Χελυδόρι για να τιμήσουν τον Άγιο Νικόλαο "προστάτη" του χωριού, όπου τέλεσαν Θεία Λειτουργία  μετά .αρτοκλασίας..

Πρόγραμμα επισκέψεων υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων Π.Ε. Αρκαδίας - Δευτέρα 13 Μαΐου.



Κόρινθος, 12 Μαΐου 2019

Γιώργος Δέδες - ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας


Τη Δευτέρα 13 Μαΐου, οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Π.Ε Αρκαδίας του συνδυασμού "ΝΕΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ", του υποψήφιου Περιφερειάρχη Γιώργου Δέδε, θα επισκεφθούν τον πρώην Δήμο Φαλάνθου.
Το πρόγραμμα των περιοδειών, έχει ως εξής:
  • 19:30 Αλωνίσταινα
  • 20:30 Πιάνα
  • 21:00 Χρυσοβίτσι
Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Γιώργος Δέδες, στη Λακωνία
(13-14 Μαΐου)

Συνεχίζει τις επισκέψεις του σε πόλεις και χωριά της Λακωνίας ο Γιώργος Δέδες, με την ομάδα των υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του Συνδυασμού «Νέοι Δρόμοι για την Πελοπόννησο».
Το πρόγραμμα των επισκέψεων του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Γιώργου Δέδε στη Λακωνία, για το διήμερο 13-14 Μαΐου, έχει ως εξής:
Δευτέρα, 13 Μαΐου:
πρωί:
·         10:30 Μολάοι
·         11:30 Μονεμβασιά
·         13:00 Νεάπολη
απόγευμα: 
·         17:00 Παπαδιάνικα 
·         17:30 Ασωπός
·         18:30 Άγιος Ιωάννης Μονεμβασίας
·         19:00 Αγγελώνα
·         20:00 Βλαχιώτη

Τρίτη, 14 Μαΐου:
·         10:00 Σκάλα, στη λαϊκή αγορά

·         12:00 Γύθειο 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.


Δελτίο τύπου 
Παρουσιάζουμε το δημοτικό ψηφοδέλτιο της Λαικής Συσπείρωσης στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ του ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ Υποψήφιος Δήμαρχος


Εκλογική Περιφέρεια ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ
(υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι)

Γιατί να ψηφίσω το ανεξάρτητο ψηφοδέλτιο (Δερβένι για όλους)

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, κείμενο και νερό
1)Γιατί απαρτίζεται από μια ομάδα νέων ανθρώπων που ζουν στο Δερβένι.
2)Γιατί είναι σε καθημερινή βάση στο χωριό και ακούν τον παλμό της αγοράς.
3)Γιατί τα προφίλ τους είναι αγνά αλλά με δυνατό το στοιχείο να διεκδικήσουν αυτά που ανήκουν στο χωριό τους.
4)Γιατί όλοι τους εργάζονται και μοχθούν καθημερινά.
5) Γιατί ασχολούνται με πάσης φύσεως κοίνα δρώμενα.
6) Γιατί έχουν όρεξη και πάθος.
7)Γιατί είναι ομάδα.
8)Γιατί θέλουν να επικρατεί η ζωντάνια στο χωριο.
9)Γιατί κάνουν το καλύτερο δυνατό για τον τόπο τους.
10)Γιατί αγαπούν το ΔΕΡΒΈΝΙ


Τον συνδυασμό "ΔΕΡΒΕΝΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ) απαρτίζουν οι υποψήφιοι σύμβουλοι: Βασίλειος ( Λάκης) Ζιοζώκος, Αναστάσιος (Τάσος) Προδρομίδης, Ιωάννης Ροδόπουλος, Σωτήριος Σιάπικας , Χρύσα Σπυρούλια, ( Βάσια-) Ηλέκρα Τόλια.