Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

«Μακεδονία Ξακουστή» από την Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στο Δερβένι

http://www.argolidaportal.gr/sites/default/files/field/image/tainia_25_martiou_1.jpg

Έχουν περάσει 198 χρόνια  από τον Μάρτιο του 1821, από τότε που από την περιοχή μας και ιδιαίτερα από τη Ζάχολη , δόθηκε το έναυσμα της επανάστασης και εξαπλώθηκε σε όλη Ελλάδα γιά την αποτίναξη του τουρκικού ζυγού,  και η Δημοτική Ενότητα Ευρωστίνης με επίκεντρο  το Δερβένι με ιδιαίτερη λαμπρότητα ,  εορτάζει σήμερα Δευτέρα 25η Μαρτίου 2019 την Εθνική Επέτειο της 25 Μαρτίου 1821.

Στις 10:00 το πρωί στον Ιερό Ναό «Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» τελέστηκε επίσημη Δοξολογία παρουσία του Ιερού Κλήρου όλων των εκκλησιών του Δήμου, ενώ παρέστησαν ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ.  Δημήτριος Κάσσιος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας  του Δήμου και υποψήφιος Δήμαρχος κ. Βλάσιος Τσιώτος   οι Δημοτικοί σύμβουλοι κ.κ Βασίλειος (Λάκης) Κούκιος, Νικόλαος Κεκερής ,  Νικόλαος ΛάσκοςΑνδρέας Καραβάς η Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινέλη , ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστινης κ. Δημήτριος Δούσκας , οι Δημόσιες υπηρεσίες & Οργανισμοί, τα Ν.Π.Δ.Δ., οι Οργανώσεις, Σωματεία & Σύλλογοι, δωρητές και συμπολίτες.
Τον πανυγηρικό της ημέρας για την 25η Μαρτίου εκφώνησε η δασκάλα του Δημοτικού Σχολείου Δερβενίου κα Πολυδώρου Σοφία.


Μετά την δοξολογία : εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ και ακολούθησε η Κατάθεση στεφάνων , Ενός λεπτού σιγή και η τελετή έκλεισε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική Δερβενίου.


























Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών των Σχολείων του Δερβενίου πατρουσία των αρχών της πόλεως και πλήθους κόσμου, στην ΠΕΟ Αθηνών – Πατρών από οδική γέφυρα Δερβενίου μέχρι το ύψος της καθέτου οδού Αγίου Ιωάννου. Κατά την έναρξη της παρέλασης η Δημοτική Φιλαρμονική Δερβενίου παιάνισε το "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΞΑΚΟΥΣΤΗ" σκορπώντας ενθουσιασμό και ρίγη συγκινήσεως στον κόσμο καταχειροκροτούμενη ...


Παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης , η Πρόεδρος της Κοινότητας Δερβενίου , οι Δ/ντές των σχολείων, οι Ιερείς, οι Εκπρόσωποι της μείζονος και ελάσσονος μειοψηφίας, οι Δημοτικοί, οι Τοπικοί και πλήθος κόσμου.