Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Υγεία και Ασφάλεια Δημοτικών Υπαλλήλων: Ποιες προτάσεις αλλαγής του θεσμικού πλαισίου υπέβαλε η ΠΟΕ-ΟΤΑ

Στο πλαίσιο της Επιτροπής που έχει συγκροτηθεί κατ’ εφαρμογή του αρ.97 του ν.4483/2017 για την αναμόρφωση της νομοθεσίας περί υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ Α’ βαθμού, η ΠΟΕ-ΟΤΑ ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Προπαγάνδα και κυβερνήσεις μειοψηφίας.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κάθε άλλο παρά τυχαία ακούμε τελευταία και ιδέες περί κυβερνήσεων μειοψηφίας από το κυβερνητικό μόρφωμα και την προπαγάνδα του.
Σκοπός τους είναι να παραμείνουν με κάθε κόστος στην εξουσία.
Και επικαλούνται διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία, η Πορτογαλία, το Βέλγιο και λοιπά.
Κι’ η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες!
Αλλά και πάλι, μην φανταστεί κανείς ότι τα πράγματα είναι ρόδινα στις χώρες που μας παρουσιάζουν ως πρότυπα. Κάθε άλλο! Και προφανώς καθόλου δημοκρατικά.

Νοσοκομείο Παίδων: Τουλάχιστον 500 παιδιά νοσηλεύτηκαν για απεξάρτηση από κινητά και tablet

 
 Μάστιγα τίνει να εξελιχθεί η εξάρτηση των παιδιών από κάθε λογής οθόνες όπως τηλεόραση, tablet και κινητών.
Η Ιλια Θεοτοκά, κλινική ψυχολόγος-θεραπεύτρια του Αιγινήτειου Νοσοκομείου μιλάει στο Open TV και αναφέρει ότι το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο από όσο φανταζόμαστε «Το πρόβλημα είναι οι δραστηριότητες στο μέσο, όχι το μέσο καθ’ αυτό. Κατά βάση τα social media και τα παιχνίδια είναι αυτά που προκαλούν εθισμό, γιατί υπάρχει η άμεση ικανοποίηση, όπως π.χ. τα likes.
Μια συμπεριφορά που ικανοποιείται, τείνει να επαναλαμβάνεται. Ενεργοποιείται

Συνέντευξη τύπου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019, 12:00


http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpg
Συνέντευξη τύπου θα παραχωρήσει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στη έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 16 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 12:00 μμ.

Πέτρος Τατούλης «Στηρίζουμε τη συμμετοχή του Παναρκαδικού Αθλητικού Ομίλου Κωφών «Ο Μοριάς» στο 12ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών στο Λονδίνο»


Τη συμμετοχή του Παναρκαδικού Αθλητικού Ομίλου Κωφών «Ο Μοριάς» στο 12ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Κωφών στο Λονδίνο θα στηρίξει η Περιφέρεια Πελοποννήσου όπως αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Αρκαδίας κ. Βαγγέλη Γαννακούρα, του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργου Ρουμελιώτη και των μελών της ομάδας την Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019.

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ή ΑΡΙΣΤΟΚΡΑΤΙΑ


Της Λέττας Καλαμαρά

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στην τελευταία επίσκεψή του στην Ελλάδα και την Ευρώπη κατηγορηματικά είχε καθορίσει τη δημοκρατία ως το καλύτερο πολίτευμα που έχει η ανθρωπότητα για να διακυβερνά τον εαυτό της, και το είπε μπροστά στον Αλέξη Τσίπρα. Πώς αλλιώς να το πει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ όταν η ιστορία απέδειξε ότι τα μεγαλύτερα κατορθώματα της ανθρωπότητας σε ελευθερία, επιστήμες και τέχνες έγιναν στην Αρχαία Ελλάδα και τις σημερινές ΗΠΑ που αδιαμφισβήτητα είναι η μόνη παγκόσμια δύναμη και δεν αναμένεται να κλονισθεί για τον 21ο αιώνα. ("Is the American Century over?", Joseph S. Nye, JR). 

Πέτρος Τατούλης «Ο σεβασμός του Συντάγματος πρέπει να κυριαρχεί στην πολιτική ζωή του τόπου»



«Βρισκόμαστε σε έναν τόπο που ουσιαστικά θεμελίωσε την Ανεξαρτησία του Ελληνικού Έθνους. Δημιούργησε το Ελληνικό Έθνος» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επέτειο της 1ης Εθνοσυνέλευσης της Επιδαύρου, την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 και σημείωσε «είμαστε εδώ σε έναν τόπο που εκδόθηκε το Προσωρινό Πολίτευμα της Ελλάδος και ουσιαστικά δημιούργησε τις βάσεις για τη συγκρότηση του Ελληνικού κράτους, της Ελληνικής πολιτείας».

Περίπατος στα τοπικά μονοπάτια του τ, Δήμου Ευρωστίνης. Πότε αυτά θα αξιοποιηθούν;


 
Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΖΑΒΑΛΗΣ

Διαχείριση τοπικών μονoπατιών

Εφέτος το καλοκαίρι ,είχε πολλούς τουρίστες που έμειναν ευχαριστημένοι και πολλοί ,μας λέγανε ότι θα ξανάρθουν. Όμως, μας θύμιζαν : " που είναι τα μονοπάτια , για πάμε να περπατήσουμε και να δούμε τις ομορφιές  που έχετε;;;".

Ξέρει ,ο καθένας στην περιοχή του ,τα μονοπάτια που υπήρχαν μέχρι και πριν λίγα χρόνια.
Παίρνοντας αφορμή από την παρακάτω απόφαση του υπουργού για ανάδειξη και μάλιστα και ψηφιοποίηση των μονοπατιών, σας παραθέτουμε μερικά από τα πιο αξιόλογα της περιοχής.

Στο Δερβένι:

Υπήρχε μονοπάτι από το Ζαχολίτικο ποτάμι (Δερβενίου) ,που μέσα από απότομα

LOUTRAKI RUN 2019 Αγώνας δρόμου


https://www.pna.gr/images/Sports/loutraki_run_2019.jpg
Ο αγώνας δρόμου LOUTRAKI RUN 2019, που διοργανώνουν ο  Δήμος  Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και  ο Α.Ο. Ποσειδών Λουτρακίου , σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Περιφέρειας Πελοποννήσου    θα πραγματοποιηθεί   την Κυριακή 3  Φεβρουαρίου 2019.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Τι σημαίνει να έχεις ηπατίτιδα C; Τι μπορεί να σου προκαλέσει; Το ξέρεις ότι θεραπεύεται;


H ηπατίτιδα C αποτελεί ένα από τα συχνότερα αίτια ηπα­τικής νόσου παγκοσμίως. Ειδικότερα στην Ελλάδα υπο­λογίζεται ότι περίπου 135.000 με 160.000 άνθρωποι, έχουν χρόνια λοίμωξη με τον ιό της ηπα­τίτιδας C.
Η υψηλότερη συχνότητα ηπατίτιδας C συναντά­ται σε άτομα ηλικίας 40-60 ετών. Είναι γεγονός ότι οι νέες περιπτώσεις ηπατίτιδας C έχουν ελαττωθεί αρκετά μετά το 1992, λόγω του υποχρεωτι­κού ελέγχου του αίματος και παραγώγων του αλλά και γε­νικότερα της βελτίωσης των συνθηκών νοσηλείας και των κανόνων αποστείρωσης. Πολλές όμως παλαιές περιπτώσεις ηπατίτιδας C παραμένουν ακόμη αδιάγνωστες.
Το 80% των ασθενών δεν γνωρίζει ότι πάσχει από τη νόσο. Μόνο το 19% επί του συνόλου των ασθενών έχει λάβει θεραπεία. ....................

Βράβευση και τιμητική διάκριση στους εθελοντές δασοπυροσβέστες του νομού Κορινθίας - πρόσκληση

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Κορινθίας

«Όλοι οι ζωντανοί να είστε εκεί. Ότ,ι γράφτηκε με αίμα. Δεν ξεγράφεται με ψέμα. » – Συγκλονιστικό κάλεσμα για το συλλαλητήριο της Κυριακής



Δημοσιεύτηκε και η επίσημη αφίσα του μεγάλου συλλαλητηρίου για την Μακεδονία στο Σύνταγμα την Κυριακή στις 20 Ιανουαρίου.
Το κάλεσμα γίνεται από την Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας έχοντας την στήριξη των Ορθόδοξων Χριστιανικών Σωματείων Αθήνας, Θεσσαλονίκης και Λάρισας.
Το συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 20/01 στις 14:00 στην Πλατεία Συντάγματος.
 «Όσοι ζωντανοί εκεί! Ότι γράφτηκε με αίμα, δεν ξεγράφεται με ψέμα» αναφέρει η αφίσα.

ΤΟ ΠΡΩΙ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ



Της Λέττας Καλαμαρά

Ο Πρόεδρος του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς κ.Τσίπρας με μία δημόσια ανακοίνωσή του απέδειξε ότι στην  παρούσα Δημοκρατία μας ένας εν ενεργεία Αξιωματικός μπορεί να μετατραπεί σε πολιτικό σε λιγότερο από ένα 24ωρο, νόμιμα. Ανεξάρτητα από τις στρατιωτικές ικανότητες του νέου Υπουργού Άμυνας, ένας νέος ορίζοντας για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων διαγράφτηκε με τις πράξεις του κ.Τσίπρα και τη δυνατότητα πλέον να

Colpo Grosso διά χειρός Αλέξη Τσίπρα

Της Λέττας Καλαμαρά 

Τον Οκτώβριο 2014 ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν στην κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου που ζητούσε τότε ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή τα εξής: «Ζητούν ψήφο εμπιστοσύνης από απονομιμοποιημένη Βουλή». Και