Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Η απάντηση του Γιώργου Πετρίτση προς τον Γραμματέα Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας

https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/49329060_447867509083271_374844713867411456_n.jpg?_nc_cat=110&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=9242ae084779f7abd24d2963b9273bba&oe=5CCFDBBDhttps://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfcAzOvcFZAQ23lhagEVnBh_5QdeQpmurIWA-HNkQps76fq5fKtdVBKzGlUJKc59IDSQLJUPzm5qJnR28GnBn0iHaa3vZaZUlawIntB9OaSsiJIjZAwKwR2Q7mtRDaJupszpz2ZokpAjvb/s640/DSC06250%255B1%255D.jpg


ΓΡΑΠΤΉ ΑΠΑΝΤΗΣΗ
Αξιότιμε Κε Γραμματέα
Μόνο ως προσπάθεια «εγχάρτωσης» για μελλοντική χρήση «φακέλου» με το όνομά μου τυπωμένο στο χαρτί, ώστε να … φαίνεται, θα μπορούσε να σημασιοδοτηθεί η αποστολή σ’ εμένα έγγραφης κλήσης σε απολογία, επειδή τάχα δεν ανταποκρίθηκα σε τηλεφωνική πρόσκληση του Γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης να απολογηθώ για αντιδεοντολογική συμπεριφορά αναφορικά με τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2019.
Αποκρούοντας ως απαράδεκτο το να θέλει ο οποιοσδήποτε να «με τυλίξει στο χαρτί», οφείλω να σας θυμίσω ότι ενώ μου στέλνετε e-mail στις 19:26μ.μ. της 07-01-2019 για να απολογηθώ, το απόγευμα της ίδιας εκείνης ημέρας ( 17.00 μ.μ) είχα παρευρεθεί σε σύσκεψη υπό εσάς τον ίδιο παρουσία και των κ. Γαϊτάνη και Νέζη, αντικείμενο της οποίας ήταν το να «παράσχω εξηγήσεις» για την

Ισχυρότατος σεισμός ταρακούνησε την Κρήτη

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/seismos-patra-500.jpg Ισχυρός σεισμός έγινε αισθητός το βράδυ της Πέμπτης στην Κρήτη. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν έντασης 5,3 Ρίχτερ, και το επίκεντρό του εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο νοτιοανατολικά της Κρήτης.Λίγη ώρα αργότερα το  Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο αναθεώρησε το αρχικό μέγεθος και «έδωσε» τον σεισμό 4,8 Ρίχτερ.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο η δόνηση καταγράφηκε στις 20:24 είχε εστιακό βάθος 5 χιλιόμετρα και το μέγεθός του ήταν 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.
Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου.

Μήνυση κατέθεσε ο Αντιπεριφερειάρχης Γεώργιος Ρουμελιώτης κατά του Περικλή Μαντά


Αποτέλεσμα εικόνας για μαντας περικληςΗ προσπάθεια ενοχοποίσης και ποινικοποίησης των καταθέσεων των  μαρτύρων του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Απόστολου Παπαφωτίου και Γεωργίου Ρουμελιώτη, σε διανοιγείσα δίκη από τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη κ. Περικλή Μαντά, αποτελεί παλιά και γνωστή τακτική, η οποία θα καταπέσει ενώπιον των δικαστικών αιθουσών. Μετά την κατάθεση αντίθετων μηνύσεων κατά του κ. Μαντά  από τους ανωτέρω μάρτυρες καλό θα ήταν ο κ. Μαντάς να εμφανιστεί στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, στα πλαίσια της αυτοφώρου διαδικασίας, όπως έκαναν και οι ίδιοι, οι οποίοι και  εμφανίστηκαν οικειοθελώς.
Οι Πληρεξούσιοι Δικηγόροι
Αθανάσιος Ι. Καβουρίνος
           Ανδρέας Θ. Βαγγόπουλος 


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου


Την υποψηφιότητα της Μαρίας Πετρούλας Σκλία στην Κορινθία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης


 
«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου γιατί η Μαρία Πετρούλα Σκλία παραμένει κοντά μας, όπως έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Συνεχίζουμε μαζί στη νέα προσπάθεια τον αγώνα μας. Μια προσπάθεια που έχει ως περιεχόμενο να προχωρήσουμε στο σχέδιό μας για την Κορινθία, εμπνεόμενοι πάντοτε από την αγάπη που έχουν δείξει οι Κορίνθιοι συμπολίτες μας απέναντί μας και με βαθιά την πίστη ότι η Κόρινθος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες ανάπτυξης στην Πελοπόννησο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς της στο συνδυασμό της Νέας Πελοποννήσου στην Κορινθία για τις εκλογές του Μαΐου 2019.

Δυνατός σεισμός στο Ιόνιο- Νοτιοδυτικά της Ζακύνθου το επίκεντρο


Σεισμός στην Ζάκυνθο | Newsit.gr
Σεισμός έγινε αισθητός στις 7:30 το απόγευμα   στα νησιά του Ιονίου. Σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση από το Ευρωπαϊκό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν έντασης 4,7 Ρίχτερ, και το επίκεντρό του εντοπίζεται σε θαλάσσιο χώρο 56 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.
Σημειώνεται ότι τα δεδομένα για το σεισμό είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου. Είχε εστιακό βάθος 2,4 χιλοόμετρα, ενώ δεν έχουν υπάρξει αναφορές για ζημιές. Ο Σεισμός έγινε αισθητός στη Δυτική Πελοπόννησο.

Πώς… ξεκίνησαν όλα (για να φτάσουμε στη νίκη Μητσοτάκη απέναντι στον Μεϊμαράκη)

http://ysterografa.gr/wp-content/uploads/2017/09/Screen-Shot-2017-09-21-at-9.03.56-AM.png 
Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Η 10η Ιανουαρίου του 2016 ήταν η ημέρα-σταθμός στην πολιτική σταδιοδρομία του Κυριάκου Μητσοτάκη.
Ο πολιτικός επίγονος του μητσοτακισμού επικρατούσε οριακά (52%-48%) του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη μάχη για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας, και αναλάμβανε τα ηνία της ιστορικής παράταξης, για να την οδηγήσει εκ νέου στην εξουσία.
Όσα έγιναν και προηγήθηκαν αυτής της εκλογής, προσφέρονται ως υλικό για… πολιτικό μυθιστόρημα, που μάλιστα θα σαρώσει σε πωλήσεις, αν ο συγγραφέας του έχει όρεξη και διάθεση να καταγράψει τις… περίεργες στροφές της Ιστορίας.

Τις υποψηφιότητες των κ.κ Κλειώ Κορώνη, Κατερίνα Μπερδούση και Έλενα Τσουμπλέκα για την Αρκαδία ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης



Τρεις γυναίκες με εξαιρετικό προσωπικό, επιστημονικό και κοινωνικό κεφάλαιο η κάθε μια ξεχωριστά παρουσίασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ως υποψήφιες με την παράταξη Νέα Πελοπόννησος για την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας.
«Σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για την παράταξή μας και την Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου και επικεφαλής της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ανακοίνωση των υποψηφιοτήτων των κ.κ. Κατερίνα Μπερδούση, Ελένη Τσουμπλέκα και Κλειώ Κορώνη Παπαντωνίου, «που απηχούν τη δυναμική, την ανανέωση και την προοπτική της προσπάθειάς μας για την Πελοπόννησο» όπως τόνισε. 

ΟΜΙΛΙΑ Γ.ΤΣΟΓΚΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ


http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/09/MG_2840-1000x580.jpg
Ο κ. Τσόγκας  αναφέρθηκε στην ανάγκη αναθεώρησης του άρθρου 101Α σχετικά με την αναδιάρθρωση του τρόπου ίδρυσης, λειτουργίας και ελέγχου των αποφάσεων των Ανεξαρτήτων Αρχών και στο άρθρο 102 παρ. 2 με το οποίο σκοπείται η καθιέρωση του πλέον αντιπροσωπευτικού εκλογικού  συστήματος, αυτό της απλής αναλογικής και στην τοπική αυτοδιοίκηση , η θέσπιση τοπικών δημοψηφισμάτων και η ενίσχυση των τοπικών λαϊκών συνελεύσεων. Τέλος ο κ. Τσόγκας αναφέρθηκε στην στην πρότασή της ΝΔ περί αναθεώρησης του άρθρου 103 του Συντάγματος ζητώντας να αποσαφηνίσει τις προθέσεις της σχετικά με την κατάργηση ή μη, της μονιμότητας των Δημοσίων Υπαλλήλων.

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ "Στην τελική ευθεία για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, του οράματός μας για τον Δήμο Κορινθίων και στελεχών του Συνδυασμού μας"


Στην γραπτή ανακοίνωσή της υποψηφιότητάς μου για το Δήμο Κορινθίων, μίλησα για συνοδοιπόρους που με τιμούν με τη στήριξη και τη συμπόρευσή τους μαζί μου.
Αποτέλεσμα εικόνας για πελοπίδας καλλίρηςΠροσωπικότητες με τις οποίες συνδεόμαστε και συμπορευόμαστε με μια συμφωνία κοινών αρχών και ιδανικών για το παρόν και το μέλλον του τόπου μας. Πολίτες που έχουν και τις ικανότητες και τη διάθεση να προσφέρουν.
Στην τελική ευθεία για την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου, του οράματός μας για τον Δήμο Κορινθίων και στελεχών του Συνδυασμού μας, τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν δηλώσεις των συνοδοιπόρων μας.
Ευχαριστώ τους ίδιους και τις οικογένειές τους για την ανιδιοτελή συμμετοχή τους σε μια γνήσια προσπάθεια διεκδίκησης καλύτερων ημερών για τον τόπο μας.
Είναι τιμή μου να αγωνίζομαι μαζί τους.              
                                                     Πελοπίδας Καλλίρης

Αυτούς θα νικήσει ο Μητσοτάκης!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κλείνουν αύριο τρία χρόνια από την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Τρία κρίσιμα χρόνια για τη μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη, τρία κρίσιμα χρόνια για την πατρίδα μας.
Τρία χρόνια στη διάρκεια των οποίων η Νέα Δημοκρατία, με τον Μητσοτάκη στην πρώτη γραμμή, έδωσαν τη μάχη κατά του ψεύδους, της αναξιοπρέπειας, της εθνικής ταπείνωσης και ενός διαρκούς βρώμικου πολέμου, που σκοπό είχε να διχάσει, να διαλύσει, να ενοχοποιήσει την παράταξη που στιγμή δεν έπαψε να ακούει τις ανησυχίες του λαού, να στέκεται στο πλευρό του, να λέει την αλήθεια.

Πέτρος Τατούλης «Πολιτική μας επιλογή και πρακτική η στήριξη του ναυταθλητικού προφίλ της Καλαμάτας, της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου»



Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης συναντήθηκε στα γραφεία της Π.Ε. Μεσσηνίας στην Καλαμάτα με τους εκπροσώπους του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Καλαμάτας «Αίολος» την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Ο Αίολος κατέκτησε πρόσφατα το αργυρό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό

Ρώμος Φιλύρας και Παναγιώτης Γκανάς.


Σχετική εικόνα   
Του Νίκου Ζάβαλη            
Παναγιώτης Γκανάς.  Πρωτοψάλτης γνωστός σε όλους μας , και στην  περιφέρειά μας ,αλλά και σε άλλες περιφέρειες. για την μεγάλη αξία του.
Εκτός του ότι ήταν βαθύς γνώστης της ψαλτικής και αυτοδίδακτος  ήταν και άριστος διδάσκαλος ,χωρίς χρήματα, και οι περισσότεροι ψάλτες της  περιοχής μας ,είναι μαθητές του ,π.χ.Νίκος Δημ.Κούνης,Ανδρέας Παντελή Παπανδρεάδης,Ανδρέας Παναγιώτου Παπανδρεάδης,Γιάννης Γεωργαλάς,Γεώργιος Καϊτσας ,Σπύρος Καφές,και ο Ηλίας Γιουρούκος ο οποίος

Έφυγε ένας από τους άριστους ψάλτες της περιοχής μας. Νίκος Δ. Κούνης.. .



 
Του Νίκου Ζάβαλη
Βασίλη , καλή χρονιά ,ευλογημένος ο νέος χρόνος. Σήμερα έχουμε ένα δυσάρεστο γεγονός , εφυγε από τη ζωή ,ένας από τους άριστους ψάλτες της περιοχής μας.
Ο Νίκος Κούνης του Δημητρίου
Αριστος ψάλτης και πρώτος και μαθητής του Παν.Γκανά.
Από μαθητής του Δημοτικού σχολείου ήταν δίπλα στο μεγάλο δάσκαλο και έμαθε

Είμαστε όλοι εργάτες, πάνω σε σκαλωσιά

skalosia-800x404.jpg

Είχα πάρει φόρα να γράψω για τον Μπακασέτα. Για πολλούς λόγους. Κυρίως όμως διότι είναι αυτή δουλειά μου. Έχω την τύχη να γράφω για τον Μπακασέτα, τον Πόνσε, την ΑΕΚ και την μπάλα και δεν απαιτείται να ανέβω σε καμία σκαλωσιά, για το μεροκάματο. Αυτό σημαίνει πως συγκεντρώνω πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψω το βράδυ στο σπίτι μου και την οικογένεια μου. Ούτε κατά διάνοια δεν συγκεντρώνω περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψω με το μεροκάματο στο σπίτι μου.
Μπορεί η ΑΕΚ να μην πουλάει, μπορεί όσα γράφω για την ΑΕΚ να μην πουλάνε, μπορεί γενικώς το γράψιμο να μην πουλάει. Κανείς δεν ξέρει. 

Maria Nikolaidou

Προεκλογικό “τέλος εποχής”στην ΚΕΔΕ – Απολογισμός και ευχαριστίες στη χθεσινή Συνεδρίαση


Σε έντονους προεκλογικούς ρυθμούς κινήθηκε η χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕΔΕ, ιδίως στην έναρξη, αλλά και σε τοποθετήσεις σε όλη τη διάρκειά της.
Η 1η συνεδρίαση του 2019 ξεκίνησε, όπως συνηθίζεται, με την κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο.  Η χαλαρή διάθεση του Προεδρείου, που συνόδεψε την εθιμοτυπική διαδικασία,σκιαγράφησε πως,φθάνοντας στις εκλογές, έκαστος τραβά το δρόμο του.
Ο Γ. Πατούλης, πριν την κοπή, έκανε μίνι απολογισμό της θητείας του.

Τι γυρεύει η γερμανική αλεπού στο παζάρι;


https://i1.prth.gr/images/963x541/files/2019-01-09/Tsipras-Merkel.jpg 
Της Γιώτας Μπάγκα

Πραγματοποιείται σήμερα στην Ελλάδα η  επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ. Κάθε άλλο παρά τυχαίος είναι ο χρόνος που η Γερμανίδα καγκελάριος επέλεξε για να επισκεφτεί τη χώρα μας. Όπως έκανε και με τους Σκοπιανούς, έρχεται για να ασκήσει όλη της την επιρροή,

ΕΕΣ Κορίνθου Αποδοχή Δωρεάς διασωστικού εξοπλισμού απο το Σωματείο ΑμέΑ Κορινθίας

 Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα και υπαίθριες δραστηριότητες
Δωρεά διασωστικού εξοπλισμού απο το Σωματείο ΑμέΑ Κορινθίας.
Το Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Κορινθίας μέσω της δράσης συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών καπακιών, που πραγματοποιεί με την βοήθεια των συμπολιτών μας,προσφέροντας με τον τρόπο αυτό μεγάλο έργο
στον συνάνθρωπο, ενίσχυσε το εξοπλισμό του Τμήματος μας με δύο
διασωστικά κράνη.
Με αυτή την προσφορά, μας δίνεται η δυνατότητα να γίνουμε ακόμα πιο

ΑΣΕΠ-3Κ-οριστικοί πίνακες: Την Τρίτη «κληρώνει» η ημερομηνία-Τι ειπώθηκε στην σύσκεψη


Tην ερχόμενη Τρίτη πρόκειται να έχει το ΑΣΕΠ ακριβή ημερομηνία ανακοίνωσης των οριστικών πινάκων της προκήρυξης 3Κ/2018. Αυτό τονίσθηκε, σύμφωνα με πηγές της Ανεξάρτητης Αρχής που μίλησαν στην aftodioikisi.gr, κατά τη σημερινή σύσκεψη του προέδρου του ΑΣΕΠ Ιωάννη Καραβοκύρη με τους προέδρους των

ΕΝ ΕΥΘΕΤΩ ΧΡΟΝΩ..


της Λέττας Καλαμαρά

Σαν να μην πέρασε μία μέρα από το 2014 που ο Αλέξης Τσίπρας με το ύφος του αθώου πολιτικού και επαναστάτη Αριστερού παραμύθιαζε την Ελλάδα για την ανεπιθύμητη κα Μέρκελ, τον ΕΝΦΙΑ, τα διόδια, τα Μνημόνια και τα νταούλια. Τότε που η πλειοψηφία των ψηφοφόρων έβλεπε στο πρόσωπό του το συνεχιστή των ηγετών της Μεταπολίτευσης που μας εξασφάλιζαν αμέτρητα μετρητά χωρίς κόπο, ανεξαρτήτου πολιτικού κόμματος, φυσικά.