Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2019

Σήμερα τα φώτα & οι αγιασμοί ... ΤΑ ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΩΝ ΦΩΤΩΝ


Σήμερα τα φώτα & οι αγιασμοί .. Εις τον Ιορδάνη τον ποταμό, κάθεται η κυρά μας η Παναγιά .

ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΧΑΡΤΙ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ ΑΛΕΞΗ


Της Λέττας Καλαμαρά

Την αιματοβαμμένη Σμύρνη θυμήθηκε προεκλογικά ο Τούρκος Πρόεδρος και σύσσωμα τα ελληνικά μέσα εκτελούν την προπαγάνδα του παρακράτους της Ελλάδας, των διακινητών ψυχών και σωματών ένθεν κακείθεν εις βάρος των δύο συμμάχων χωρών. Η Ιταλία ήταν ο τελευταίος εισβολέας στην Ελλάδα, την Τουρκία θυμούνται καθημερινώς οι ντόπιοι διακινητές. «Ο ολετήρας της χώρας και

Η ΣΒΑΣΤΙΚΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για συριζα κορινθιας
Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α καταγγέλλει  με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την απαράδεκτη κίνηση της διοίκησης του Επιμελητηρίου Κορινθίας να παραχωρήσει αίθουσα του κτηρίου του, για την κοπή πίτας της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.
Αποτελεί πρόκληση για τους πολίτες της Κορινθίας, ο θεσμός που εκπροσωπεί τον επιχειρηματικό κόσμο του Νομού,  να παραχωρεί αίθουσα ώστε τα αιματοβαμμένα χέρια των υμνητών του Χίτλερ να κόψουν την πίτα τους.
Καλούμε τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου να συναισθανθεί το βάρος του ατοπήματός του και να ανακαλέσει άμεσα την προκλητική απέναντι στην Ιστορία της Ελλάδας και τη Δημοκρατία, απόφασή του.  Καλούμε επίσης όλα τα μέλη του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Κορινθίας να πάρουν σαφή και ξεκάθαρη θέση απέναντι στην απαράδεκτη αυτή απόφαση.
Οι πολίτες της Κορινθίας, με τη μακρά δημοκρατική παράδοση και το σεβασμό στις ανθρωπιστικές αξίες του ελληνικού πολιτισμού, δεν ανέχονται  καμία θεσμική αποδοχή φορέων ρατσιστικών ιδεών, οι οποίοι μάλιστα βρίσκονται υπόλογοι ενώπιον της δικαιοσύνης κατηγορούμενοι για δολοφονίες και ρατσιστικές επιθέσεις.
 ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
5 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2019


Πρεμιέρες και αυλαίες στην Γ. Εθνική


Αποτέλεσμα εικόνας για γ εθνικη προγραμμα 7ος ομιλος
Με την αυριανή  12η αγωνιστική αρχίζει στον 7ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής ο δεύτερος γύρος του πρωταθλήματος.  
Το πρωτοπόρο Αιγάλεω  υποδέχεται την Θύελλα Καμαρίου, ενώ «ποδαρικό» στον Πανθυραϊκό , στην Σαντορίνη, (12:30)  πραγματοποιεί ο ΠΑΣ Κόρινθος. 
Ο Ηλυσιακός υποδέχεται τον Απόλλωνα Ερέτριας και ο Αιολικός στη Μυτιλήνη τον Χαραυγιακό.  
Στη Χαλκίδα η τοπική ομάδα μάχεται με την Καλλιθέα,   ενώ στο ντέρμπι της ημέρας μονομαχούν ο Άγιος  Ιερόθεος και οι Άγιοι Ανάργυροι.

12η αγωνιστική  

Χειμερινή κολύμβηση σε κρύο νερό και τα καλά που προσφέρει στην υγεία. Τι πρέπει να προσέχουμε

θεοφανεια, πιασιμο σταυρου
Tο κολύμπι είναι ένας τρόπος ζωής για όλες τις εποχές, για όλες τις ηλικίες. Κατά την κολύμβηση γυμνάζονται όλοι οι μύες του σώματός μας, αναπνέει όλο το σώμα και βοηθά πολύ στην βελτίωση και τη θωράκιση της υγείας. Με το κολύμπι έχουμε μεγαλύτερη επικοινωνία με τη φύση.
Bέβαια την Πρωτοχρονιά το νερό της θάλασσας στην Αττική κυμαίνεται γύρω στους 15 βαθμούς, θερμοκρασία στην οποία δύσκολα μπορεί να προσαρμοστεί ένα αγύμναστο ανθρώπινο σώμα, ιδιαίτερα αν το άτομο έχει περάσει τα 40 ή αν έχει προβλήματα καρδιάς.
Ο ανθρώπινος οργανισμός λειτουργεί στους 37 βαθμούς. Το νερό της θάλασσας όμως, λόγω της πλήρους επαφής με το δέρμα, παίρνει τη ζεστασιά του σώματος ευκολότερα. Να γιατί ο παχύσαρκος κολυμβητής με τη «μόνωση» του λίπους γύρω στο σώμα του μπορεί να μείνει περισσότερες ώρες στο κρύο νερό. ....................

Γ. Μανιάτης: "Οι δέκα ενεργειακές προκλήσεις του 2019 - Προοδευτική Αλλαγή για επενδύσεις 50δις€" |Άρθρο μου στην Εφημερίδα "Νέα Σελίδα", (05.01.2019)

Οι εκλογές του 2019 ελπίζω ότι θα διαμορφώσουν μία νέα κατάσταση, με μια κανονική κυβέρνηση, με κανονική ενεργειακή πολιτική, σε μια κανονική (επίσης ελπίζω), Ευρώπη. Οι δέκα μεγάλες ενεργειακές προκλήσεις του 2019 είναι:

Η Αξία των Παραδοσιακών Σπόρων για το παρόν και το μέλλον της διατροφής μας

Η Αξία των Παραδοσιακών Σπόρων για το παρόν και το μέλλον της διατροφής μας
Σας προσκαλούμε στην εκδήλωση με θέμα «Η Αξία των Παραδοσιακών Σπόρων για το παρόν και το μέλλον της διατροφής μας», την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στις 6.00μ.μ, στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102 στην Κόρινθο.

Οι διαφορές τους από τους εμπορικούς σπόρους και η σημασία τους για την υγεία μας και την ανεξαρτησία μας.  Τα νομικά εμπόδια που σκλαβώνουν τον παραδοσιακό σπόρο. Η πρόσφατη θετική εξέλιξη στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία.
Οι Δράσεις του Πελίτι για την αναγέννηση τους 
Δωρεάν Διανομή σπόρων από τη συλλογή του Πελίτι

Ομιλητές: Βάσω Κανελλοπούλου, Γιώργος Νεβέσκαλος, Ελλήνα Χριστοδουλάρη
Φωτογραφία: Άρης Παύλος

Η ομάδα διαχείρισης του «Αλλότροπον»
Τηλ. επικοινωνίας: 2741 5 50722

ΑΛΛΟΤΡΟΠΟΝ ΣΥΝ.ΠΕ. Συνεταιρισμός, μη κερδοσκοπικός

Προσοχή: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Καιρός: Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί - Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες
Ο καιρός έφερε πολλά χιόνια αλλά και πάγο. Είναι δεκάδες τα σημεία όπου υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας και ακόμη περισσότεροι οι δρόμοι όπου η χρήση αλυσίδων είναι απαραίτητη.
Δείτε με βάση την ενημέρωση της Αστυνομίας που ο καιρός έβαλε… μπλόκο στους δρόμους της Πελοποννήσου και σε ποια σημεία χρειάζονται αλυσίδες.

Πολική δίνη θα χτυπήσει την Αττική από Δευτέρα

Κακοκαιρία: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα | Newsit.gr

Η κακοκαιρία θα παραπέμπει στον καιρό του Ιανουαρίου 2017

Μπορεί ο καιρός το Σάββατο και την Κυριακή να βελτιώνεται αισθητά, από Δευτέρα όμως αγριεύουν τα πράγματα. Στο πλαίσιο αυτό, ορατός είναι ο κίνδυνος η Ελλάδα να πληγεί το επόμενο χρονικό διάστημα από ένα νέο σφοδρό κύμα κακοκαιρίας ανάλογο με αυτό που καταγράφηκε τον Ιανουάριο του

Ξενογιαννακοπούλου: 9.030 προσλήψεις μόνιμων στο Δημόσιο το 2019


Τον ακριβή αριθμό των μονίμων προσλήψεων στο Δημόσιο για το 2019 ανακοίνωσε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, σε συνέντευξή της στην ΕΡΤ. Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Η Επόμενη Μέρα», οι προσλήψεις τη νέα χρονιά θα ανέλθουν τελικά στις 9.030, καθώς μετά τη συγκέντρωση των στοιχείων από τις υπηρεσίες διαπιστώθηκε ότι αντίστοιχος είναι ο αριθμός όσων αποχώρησαν από τη δημόσια διοίκηση το 2018. Στον αριθμό αυτό, εξήγησε η κ. Ξενογιαννακοπούλου, δεν συνυπολογίζονται οι 3.200 προσλήψεις στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και οι 4.500 θέσεις στην

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Της Λέττας Καλαμαρά

Δεν υπάρχει αμφιβολία σε κανέναν ότι οι ισχυροί της Ευρώπης και όχι μόνο προδιέγραψαν ένα ζοφερό παρόν και μέλλον για τους Έλληνες στον 21ο αιώνα. Σε συνέχεια της εξαφάνισης της ελληνικής αυτοκρατορίας του Μεγάλου Αλεξάνδρου για χιλιάδες χρόνια και την ίδρυση του Ελληνικού Κράτους δύο αιώνες τώρα ως αποικία χρέους, η

Ο Ολυμπιακός Άσσου με τεσσάρα στην κορυφή της Β΄ Κορινθίας

https://streetlife.gr/wp-content/uploads/2018/11/ffash3.jpg
Με τον εξ αναβολής αγώνα της 12ης αγωνιστικής ανάμεσα στον Ολυμπιακό Άσσου και τον ΑΟ Ασπροκάμπου, στο γήπεδο Λεχαίου, ολοκληρώθηκε και τυπικά, σήμερα,  ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Β΄ Κορινθίας.  
Ο Ολυμπιακός Άσσου νίκησε με 4 - 0 τον  Ασπρόκαμπο  και ισοβαθμεί στο βαθμολογικό «ρετιρέ» τους πρωτοπόρους Ολυμπιακό Λουτρακίου και Α. Ο. Περαχώρας , τον  οποίο  αντιμετωπίζει σε εντός έδρας αγώνα , την επόμενη  (14η )αγωνιστική (πρώτη του Β΄γύρου) στις 13/1 /19.

12η αγωνιστική
Ολυμπιακός Άσσου - ΑΟ Ασπροκάμπου 4 - 0

Η 14η αγωνιστική στην Α΄ Κορινθίας ( αποτελέσματα)



Η ποδοσφαιρική δράση ξεκίνησε  πάλι στην Κορινθία σήμερα , μετά την διακοπή του τοπικών πρωταθλημάτων λόγω των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, με την διεξαγωγή της 14ης  (προτελευταίας  Α΄ γύρου) αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. 
Στο ΔΑΚ Κορίνθου η πρωτοπόρος Κόρινθος 2006 επικράτησε με 1 – 0 επί του Τενεάτη Αθικίων, ενώ στο «Θώδειο» στάδιο ο Α. Ο. Λουτρακίου επιβλήθηκε με το ευρύ 4 – 0 επί του Πανεμεατικού. 
«Ποδαρικό με το δεξί» στο «Κώστας Βυζάς» στην έδρα του Αστέρα Δερβενίου  έκανε  ο Πέλοπας Κιάτου, με το 0 - 3 που επέτυχε.  Πρέπει να σημειώσουμε ότι και οι δύο ομάδες δεν γνωρίζαν νίκη περισσότερο από ένα μήνα. Στο Ξυλόκαστρο ο Ηρακλής άνετα νίκησε με 3 – 0  τους Αγίους Θεοδώρους, ενώ η Ελλάδα Βέλου επικράτησε με 2 – 0 επί του ΠΑΣ Κλένια.
Με το «αριστερό» μπήκε ο ΑΟ Ζευγολατιού στη  νέα χρονιά καθώς έχασε με 3 - 2  στο Γαλατάκι, από τον Σαρωνικό, ενώ ο Πανκαμαριακός, έφυγε με το διπλό 2 – 1 από το Πετρί, επί της τοπικής Θύελλας. 
Τέλος ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου και ο Άγιος Γεώργιος έμειναν στο ισόπαλο 1 – 1.

H 14η αγωνιστική
Α.Σ. Κόρινθος 2006
-
Τενεάτης Αθικίων 1 - 0
ΑΟ Λουτράκι
-
Παννεμεατικός 4 - 0
Αστέρας Δερβενίου
-
Πέλοπας Κιάτου 0 - 3
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
-
Αγ. Θεόδωροι 3 - 0
Σαρωνικός Γαλατακίου
-
ΑΟ Zευγολατιού 3 - 2
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
-
Αγ. Γεώργιος 1 - 1
Θύελλα Πετρίου
-
Πανκαμαριακός 1 - 2
Ελλάς Βέλου
-
ΠΑΣ Κλένια 2 - 0

Η βαθμολογία
( Σε 14 αγώνες)
1
Α.Σ. Κόρινθος 2006
     44-6
   38
2
ΑΟ Λουτράκι
 33-13
35
3
ΑΟ Zευγολατιού
30-13
27
4
Τενεάτης Αθικίων
14-12
25
5
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
25-12
24
6
Πέλοπας Κιάτου
23-15
23
7
Αγ. Γεώργιος
14-26
17
8
Ελλάς Βέλου
19-22
17
9
Σαρωνικός Γαλατακίου
18-26
16
10
Παννεμεατικός
14-20
15
11
Πανκαμαριακός
19-24
14
12
Θύελλα Πετρίου
14-26
14
13
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
15-23
13
14
Αστέρας Δερβενίου
11-27
11
15
ΠΑΣ Κλένια
15-28
10
16
Αγ. Θεόδωροι
8-23
6

Aπόλλων Λάρισας και Ηρακλής "απέδρασαν" νικηφόρα από την Κρήτη


Παναχαϊκή - Αιγινιακός 0-1

Με την 11η αγωνιστική κάνει , αυτό το Σαββατοκύριακο «ποδαρικό» στο 2019 , το πρωτάθλημα της Football League
Στους Σαββατιάτικους αγώνες ο Απόλλων Λάρισας «δραπέτευσε» με νίκη 2 – 1 από την  Κρήτη  και την έδρα του Εργοτέλη ο οποίος έχει στο μυαλό του στο ματς της Τρίτης με τον Όφη. Οι Θεσσαλοί προηγήθηκαν με σουτ του Τασιούλη στο 5΄, διπλασίασαν με σουτ του Λουκάο στο 68΄. Ο Εργοτέλης μείωσε με σουτ του Εφορντ στο 72΄, ενώ στο 78΄ είχε δοκάρι σε σουτ του Μπουρσέλη. Με το ίδιο σκορ επικράτησε και η Παναχαϊκή επί των Τρικάλων – που την Τρίτη  φιλοξενεί , στην Πάτρα, τον ΠΑΟΚ.  Το σκορ άνοιξε για τους γηπεδούχους στο 45΄ο Ελευθεριάδης με πέναλτι , ισοφάρισε για τα Τρίκαλα με σουτ στο 61΄ ο Συμελίδης. Το τελικό 2 – 1 για την Παναχαϊκή διαμορφώθηκε στο 81΄ με το σουτ του Λουμπαρδέα, ενώ στο 16΄ οι «Πατρινοί» είχαν δοκάρι σε κεφαλιά του Τσελεπίδη.
Ο Κισσαμικός – που την Τετάρτη φιλοξενεί την ΑΕΚ- έχασε 0 - 1 από τον Ηρακλή, με τέρμα φάουλ του Περόνε στο 57΄.
Η αγωνιστική  συνεχίζεται αύριο
Πρωτοπόρος Βόλος δοκιμάζεται στην έδρα του Αιγινιακού, Η Κέρκυρα παρουσιάζεται γερό φαβορί εν όψει της εντός έδρας αναμέτρηση με τον Πλατανιά .  Με σημαντικές αλλαγές    στην 11αδα της η Δόξα περιμένει «ποδαρικό» από την ΑΕ Καραϊσκάκη  Άρτας. Ο Απόλλων Πόντου αντιμετωπίζει  τον Αηττητό Σπάτων , ενώ σε αμφίρροπο αγώνα η Σπάρτη μάχεται με τον Ηρόδοτο.

Η 11η αγωνιστική
Σάββατο 5/1/19 – αποτελέσματα:
Εργοτέλης – Απόλλων Λάρισας 1 - 2
Κισσαμικός – Ηρακλής 0 - 1
Παναχαϊκή – Τρίκαλα 2 - 1
Κυριακή 6/1/19 – 15:00
Α ιγινιακός – Βόλος
Απόλλων Πόντου – Αήττητος
Δόξα Δράμας – Καραϊσκάκης
Κέρκυρα – Πλατανιάς