Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019

Φωτιά στον Παρνασσό – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Φωτιά στον Παρνασσό – Εκκενώθηκαν κατασκηνώσεις

Φωτιά σε εξέλιξη από τα ξημερώματα της Πέμπτης (11.07.2019) στον Παρνασσό, σε περιοχή όπου βρίσκονται παιδικές κατασκηνώσεις. Η φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Αμφίκλεια – Ελάτεια Φθιώτιδας, κοντά στη Φτερόλακα και έκαψε δάσος με έλατα. Άμεσα κινητοποιήθηκε δύναμη της Πυροσβεστικής με 14 πυροσβέστες και επτά οχήματα, ενώ στη μάχη με τις φλόγες ρίχθηκαν και δυο υδροφόρες του δήμου.
Με εισήγηση επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων, μεταφέρθηκαν προληπτικά σε ασφαλές σημείο παιδιά από δυο κατασκηνώσεις που βρίσκονται
στο σημείο. Η φωτιά δεν είναι μεγάλη, αλλά είναι σε εξέλιξη, δήλωσε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα ο Βασίλης Βαθρακογιάννης, προϊστάμενος του γραφείου Τύπου της Πυροσβεστικής.
Όπως είπε, εξαιτίας της φωτιάς αποφασίστηκε να απομακρυνθούν από τις κατασκηνώσεις 250 παιδιά και να μεταφερθούν στην Αμφίκλεια, σημειώνοντας πως το μέτρο ήταν καθαρά προληπτικό και τα παιδιά δεν κινδύνευσαν.
134 άνθρωποι από την κατασκήνωση της εκκλησίας έχουν μεταφερθεί στο γυμνάσιο και λύκειο της Αμφίκλειας, ενώ  άλλοι 124 πρόσκοποι φιλοξενούνται στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης.
Από τις 05:30 το πρωί η φωτιά είναι σε ύφεση. Σύμφωνα με τς πρώτες εκτιμήσεις έκαψε περίπου 30 στρέμματα δάσους.