Δευτέρα 24 Ιουνίου 2019

Κύπρος: Επτά φορές ισόβια στον «Ορέστη»

κυπροσ 
Ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λευκωσίας βρέθηκε σήμερα ο καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνος, Νίκος Μεταξάς, κατηγορούμενος για τους 7 φόνους που συγκλόνισαν την Κύπρο και την Ελλάδα. 
Kατόπιν της ομολογίας του, αλλά και της ανεύρεσης των σορών των θυμάτων, καταδικάστηκε σε επτά φορές ισόβια - τη μεγαλύτερη ποινή που έχει επιβληθεί στα κυπριακά δικαστήρια.

Ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου, τονίζοντας την σοβαρότητα της υπόθεσης, επεσήμανε ότι ο 35χρονος «Ορέστης» διέπραξε επτά φόνους σε διάστημα δύο ετών, ενώ δεν δίστασε να σκοτώσει και δύο ανήλικα κορίτσια. Όπως ανέφερε ο Δικαστής, οι πέντε ποινές θα είναι διαδοχικές, ενώ οι άλλες δύο θα συντρέχουν.
Συγκεκριμένα, το Κακουργιοδικείο επέβαλε διαδοχικές ποινές για τις πέντε δολοφονίες, ενώ στις διπλές δολοφονίες με θύματα μητέρες και παιδιά, οι ποινές είναι συντρέχουσες.
Ο 35χρονος καταδικασθείς, με σκυμμένο το κεφάλι άκουσε το σκεπτικό της απόφασης του δικαστηρίου.
Ο 35χρονος «Ορέστης» οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστηρίου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και τον ίδιο να φοράει αλεξίσφαιρο γιλέκο.
Ο καθ’ομολογίαν κατά συρροή δολοφόνος παρουσιάστηκε χωρίς εκπροσώπηση από δικηγόρο, καθώς όπως είπε, δεν επιθυμεί να λάβει νομική αρωγή.
Ερωτηθείς, ο 35χρονος παραδέχτηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν για το ότι εκ προμελέτης προκάλεσε θανατηφόρες κακώσεις στα θύματά του - πέντε γυναίκες και δύο κορίτσια - που επέφεραν τον θάνατό τους και τα απήγαγε με αυτό το σκοπό. 
Συγκεκριμένα παραδέχτηκε τους φόνους των Μαρικάρ, Λιβία και Έλενα Μπουνέα, Μαίρη Ρόουζ και Σιέρα, Ασμίτα Κάτχα Μπίστα και Αριάν Παλάνας Λοζάνο
Σύμφωνα με τα όσα είπε στο δικαστήριο ο Μεταξάς, πίστευε ότι η Livia και η Μαίρη Ρόουζ εξέδιδαν τις κόρες τους.
Στην συνέχεια προέβη σε μια κυνική ομολογία για τις υπόλοιπες δολοφονίες περιγράφοντας τις μεθόδους που χρησιμοποίησε.
Δάκρυσε στο δικαστήριο
Με δάκρυα στα μάτια, ο 35χρονος Μεταξάς διάβασε την απολογία του να αναγιγνώσκεται ενώπιον του Δικαστηρίου. Μέσω αυτής, εξέφρασε μεταμέλεια και είπε ότι ψάχνει απαντήσεις όσον αφορά στους λόγους που έφτασε μέχρι αυτό το σημείο:
«Αναλαμβάνω τις ευθύνες, όσο και να το θέλω δεν μπορώ να πάρω το χρόνο πίσω. Εκφράζω μεταμέλεια και απολογούμαι. Δεν θέλω να ζημιώσω άλλο την Κυπριακή δημοκρατία.
Στην κυπριακή κοινωνία θα διερωτάται πως ένα μέλος της έφτασε σε αυτό το σημείο. Αυτό διερωτούμαι και εγώ, δεν έχω καταφέρει ακόμη μόνος μου να βρω μια απάντηση. Έχω διαπράξει απεχθή εγκλήματα. Θα βοηθήσω στην υπόθεση. Λυπάμαι για τους συγγενείς μου και για τα παιδιά μου, δεν έφταιξαν σε τίποτα.»
Με πληροφορίες από ΑΠΕ -ΜΠΕ, Καθημερινή Κύπρου