Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018

" Έφυγε" από τη ζωήη πασίγνωστη ηθοποιός και τραγουδίστρια Μαριάννα Τόλη

Πέθανε η Μαριάννα Τόλη | Newsit.gr
Πέθανε η ηθοποιός, Μαριάννα Τόλη, μετά από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.
Κατά τις πληροφορίες, η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα.
Η Μαριάννα Τόλη σπούδασε ιστορία της Τέχνης στο πανεπιστήμιο του Κεντάκι στις ΗΠΑ και κλασικό και μοντέρνο χορό στο Λονδίνο.
Στην Ελλάδα ακολούθησε κλασικό τραγούδι και τέλειωσε τη Δραματική Σχολή

Stop στις προσλήψεις στο Δημόσιο και για το 2019 -Ποιες εξαιρούνται (ΦΕΚ)

 
Έως τις 31.12.2019 παρατείνεται η αναστολή προσλήψεων στο Δημόσιο που είχε (πρωτο)θεσπιστεί από την κυβέρνηση Καραμανλή το 2006 (ΠΥΣ 33/2006). Συγκεκριμένα, στο σημερινό ΦΕΚ ορίζεται ότι η ισχύς της συγκεκριμένης ΠΥΣ «Αναστολή διορισμών και προσλήψεων στο Δημόσιο» παρατείνεται για έναν ακόμη χρόνο.
Το ΦΕΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:

Τα γεγονότα που σφράγισαν τον κόσμο το 2018

Αποτέλεσμα εικόνας για τα γεγονοτα του 2018
Η δηλητηρίαση στη Βρετανία ενός Ρώσου πρώην διπλού πράκτορα, η αποχώρηση των ΗΠΑ από τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η ιστορική συνάντηση κορυφής ανάμεσα στον Ντόναλντ Τραμπ και τον Κιμ Γιονγκ Ουν, τα ρεκόρ που κατέγραψε η ζέστη: ας θυμηθούμε τα γεγονότα που σημάδεψαν το 2018 στον κόσμο.

Ισχαιμικό και Αιμορραγικό Αγγειακό εγκεφαλικό επεισόδιο. Ενεργήστε Γρήγορα

Τα εγκεφαλικά επεισόδια (ΑΕΕ) αποτελούν την τρίτη αιτία θανάτου στον δυτικό κόσμο, μετά τα καρδιαγγειακά νοσήματα και τον καρκίνο. Τα τελευταία 30 χρόνια, πάντως, έχει παρατηρηθεί μια μείωση κατά 45% στους θανάτους που οφείλονται σε ΑΕΕ. Σήμερα, το 70% των ανθρώπων που παθαίνουν εγκεφαλικό συνεχίζουν να έχουν την αυτονομία τους, ενώ το 10% αναρρώνουν πλήρως.
Το εγκεφαλικό επεισόδιο συμβαίνει όταν η ροή του αίματος προς τον εγκέφαλο μέσα από τις αρτηρίες διαταράσσεται ή διακόπτεται αιφνίδια. Το αίμα μπορεί να σταματήσει να ρέει σε μια αρτηρία επειδή εμποδίζεται από κάποιο θρόμβο αίματος ή πλάκα (αυτό ονομάζεται ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο) ή επειδή η αρτηρία έχει σπάσει ή υποστεί ρήξη (αυτό ονομάζεται αιμορραγικό εγκεφαλικό επεισόδιο).
Τα αίτια των ΑΕΕ είναι πολλά και συνήθως έχουν σχέση με βλάβες των τοιχωμάτων των αιμοφόρων αγγείων οι οποίες συνήθως εγκαθίστανται αργά στο πέρασμα του χρόνου. Ιδιαίτερα συχνό αίτιο τέτοιων αγγειακών βλαβών είναι η υπέρταση. ....................

Ρακόμελο για τον πονόλαιμο, τον βήχα και τον χειμώνα. Ρακόμελο στο μπρίκι, στο κατσαρολάκι και καπνιστό


Το ρακόμελο είναι ένα αλκοολούχο ποτό που παρασκευάζεται από μέλι με την διαδικασία της ζύμωσης των σακχάρων του μελιού. Παρασκευάζεται συνδυάζοντας ρακή (τσικουδιά) ή τσίπουρο με μέλι και διάφορα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το γαρίφαλο, το κάρδαμο ή άλλα τοπικά βότανα. Παρασκευάζεται στην Κρήτη και σε άλλα νησιά του Αιγαίου πελάγους αλλά και στην ελληνική ηπειρωτική χώρα, και καταναλώνεται κυρίως τους χειμερινούς μήνες σαν ζεστό ρόφημα.
Κατάλληλο για τον πονόλαιμο και στον βήχα λειτουργεί σαν σιρόπι, στο κρυολόγημα και στο μπούκωμα σαν αποχρεμπτικό αφού ανοίγει τις αεροφόρους οδούς, στο κρύωμα σαν θερμαντικό. ....................

Χριστουγεννιάτικο Λαϊκό Λαχείο: Δείτε τον τυχερό αριθμό που κερδίζει


Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, 28 Δεκεμβρίου 2018 η κλήρωση του Χριστουγεννιάτικου Λαϊκού λαχείου που μοιράζει 2.000.000 ευρώ στον μεγάλο τυχερό!
Επιπλέον του μεγάλου εγγυημένου επάθλου των 2.000.000 ευρώ, το νέο παιχνίδι προσφέρει πολλά μεσαία έπαθλα από 100 ευρώ έως 1000 ευρώ, 5 ευρώ στον 1ο νικηφόρο λήγοντα.

Ο τυχερός αριθμός είναι 62480 και η τυχερή σειρά είναι η !