Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018

Oι υποψήφιοι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους δήμους της Κορινθίας

Στην ανοικτή σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Τομεακής Επιτροπής Κορινθίας του ΚΚΕ, την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκαν οι υποψήφιοι δήμαρχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους δήμους στο νόμο Κορινθίας. 
Για το Δήμο Κορινθίων, υποψήφια η Βιβή Τζέκου, μηχανικός Η/Υ. 
Για το Δήμο Βελου-Βοχας, υποψήφιος ο Τσουτσάνης Δημήτρης, αρχιτέκτονας-μηχανικός. 
Για το Δήμο Σικυωνίων, υποψήφιος ο Νανόπουλος Βασίλης, συνταξιούχος ΙΚΑ. 
Για το Δήμο Ξυλοκάστρου, υποψήφιος ο Παναγιωτόπουλος Νίκος, συμβασιούχος στο Δήμο Ξυλοκάστρου. 
Για το Δήμο Λουτρακίου-Αγ. Θεοδώρων-Περαχώρας, υποψήφιος ο Ασημακόπουλος Χρήστος.
Στην εισηγητική ομιλία του Γιώργου Λάμπα, μέλους της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, παρουσιάστηκαν οι στόχοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, τα σημαντικά ζητήματα που πρέπει να αναδειχτούν με την ευκαιρία και των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών από τη σκοπιά των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων και των μικρομεσαίων αγροτών...

Η αισιοδοξία του παιδικού ονείρου στην ποίηση του Παπουτσάκη

Δήμος ΧλωπτσιούδηςΗ αισιοδοξία του παιδικού ονείρου στην ποίηση του Παπουτσάκη

















Σύμφωνα με τον George Mounin «ο καθένας κουβαλά την ποίηση στην τσέπη του παιδικού του παντελονιού», ενώ ο Μίμης Σουλιώτης δίδασκε πως «η ποίηση γράφεται με τετριμμένες λέξεις». Και έτσι ακριβώς γράφει και ο Ιωάννης Παπουτσάκηςστις ράγες της μνήμης», βακχικόν, 2018).
Η ποίησή του είναι γραμμένη με λέξεις καθημερινές εγκαταλείποντας τις φορμαλιστικές προτροπές για ανοικείωση. Χωρίς μετωνυμίες ή εξεζητημένες μεταφορές, πλην όσων εντοπίζονται και στον προφορικό λόγο, ο Παπουτσάκης ακολουθεί τον καθημερινό λόγο μέσα σε μία αφηγηματική ροή στην οποία κυριαρχεί η λιτότητα. Οι λίγες προσωποποιήσεις

Πέτρος Τατούλης «Μεγάλη μας κατάκτηση η καθαρή οικονομική θέση της Περιφέρειας Πελοποννήσου»


Αποτέλεσμα εικόνας για πέτρος τατούλης
«Αποτελεί μεγάλη κατάκτηση της Περιφερειακής αρχής η καθαρή οικονομική της θέση, αφού έχουμε εξασφαλίσει 33 εκατομμύρια ευρώ αποθεματικό και δεν έχουμε ούτε ένα ευρώ έλλειμμα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κατά την έγκριση του ισολογισμού της Περιφέρειας από το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2018.

Με απόφαση Πέτρου Τατούλη εντάχθηκαν 49 νέες τουριστικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις με 16,7 εκατομμύρια ευρώ στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020


Αποτέλεσμα εικόνας για πέτρος τατούλης49 ιδιωτικές επενδύσεις με πόρους 16,7 εκατομμυρίων ευρώ εντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργίας Νέων Τουριστικών Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων».
Οι εντάξεις αφορούν τον Άξονα Προτεραιότητας 1- Ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, της ελκυστικότητας και της εξωστρέφειας της Περιφέρειας (ιδιαίτερα των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων), μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα με αιχμή την καινοτομία και αύξηση της περιφερειακής προστιθέμενης αξίας του Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 -2020.
Το σύνολο του προϋπολογισμού των εντασσόμενων επενδυτικών σχεδίων ανέρχεται σε 16.664.544,87  € και η συνολική Δημόσια Δαπάνη σε 8.332.272,22€.

Τσουνάμι στην Ελλάδα; – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν [χάρτες]

Τσουνάμι στην Ελλάδα; – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν [χάρτες] | Newsit.gr
«Υποθαλάσσιες κατολισθήσεις έχουν γίνει πολλές φορές στους βυθούς των ελληνικών θαλασσών και θα συνεχίσουν να γίνονται και μέλλον. Πολλές από αυτές έχουν προκαλέσει και θα προκαλέσουν μικρά, μεγαλύτερα ή ακόμη και καταστροφικά τσουνάμι. Αυτό τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δρ Δημήτρης Σακελλαρίου, ερευνητής του Ινστιτούτου Ωκεανογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ), ειδικός στην Τεκτονική/Θαλάσσια Γεωλογία.
Περιοχές όπως ο Κορινθιακός Κόλπος, το Βόρειο Αιγαίο, το Νότιο Αιγαίο, ιδιαίτερα η περιοχή Σαντορίνης-Αμοργού, καθώς και τα νησιά του Ελληνικού Τόξου -Ιόνιο, Κρήτη, Ρόδος- έχουν πληγεί κατ’ επανάληψη στο παρελθόν από μεγάλα ή και καταστροφικά τσουνάμι και έχουν αυξημένη επικινδυνότητα λόγω της υψηλής σεισμικότητάς τους», ανέφερε ο κ. Σακελλαρίου.
Γι’ αυτό, όπως επισημαίνει, χρειάζεται πλέον «ο σχεδιασμός μιας εθνικής ερευνητικής

Ξεκινά η αναζήτηση για οικογενειακό γιατρό -Τι συμβαίνει με όσους δεν έκαναν εγγραφή


Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για το νέο σύστημα πρωτοβάθμιας περίθαλψης που φέρνει το υπουργείο Υγείας με την εισαγωγή των Τοπικών Μονάδων Υγείας (ΤΟΜΥ) και το θεσμό του οικογενειακού γιατρού, με επίκεντρο τόσο την προχειρότητα των δομών, όσο και τη σχεδόν μηδαμινή στελέχωσή τους.
Στο σύστημα μέσω ΕΟΠΥΥ έχουν ενταχθεί μόλις 700 ιδιώτες οικογενειακοί

Σημαντικά έργα του επαρχιακού οδικού δικτύου της Αρκαδίας υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης


Αποτέλεσμα εικόνας για πέτρος τατούληςΤις συμβάσεις υλοποίησης σημαντικών έργων του επαρχιακού οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018.
Πρόκειται για τα έργα «Βελτίωση χάραξης σε τμήματα της οδού Ατσίχολος – Βλαχοραφτη – Σαρακίνι», «Βελτίωση χάραξης σε τμήματα της οδού Καρύταινα – Ελληνικό», «Τσιμεντόστρωση δρόμου από Αγία Τριάδα Παραδεισίων προς περιοχή Βρυσούλι» και «Αποκατάσταση βατότητας οδού Καστρί – Κούτρουφα».

Αυτοδιοικητικές Εκλογές: Εγκύκλιος με προθεσμία για τη συμμετοχή των κοινοτικών εκλογέων


Παραμονή Χριστουγέννων ο Υπουργός Εσωτερικών απέστειλε σε όλους τους Δημάρχους και στα Δημοτολόγια της Χώρας εκλογική Εγκύκλιο , με την ένδειξη “κατεπείγον”, για τις Δημοτικές εκλογές, τις Περιφερειακές εκλογές και τις Ευρωεκλογές, ειδικά όσον αφορά την άσκηση των δικαιωμάτων του εκλέγειν και εκλέγεσθαι των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που διαμένουν στην Ελλάδα.
Σε αυτήν περιλαμβάνονται η προθεσμία και οδηγίες για την εγγραφή τους

Ο Δήμος Ξυλοκάστρου - Ευρωστινης και άλλοι 106 ΟΤΑ που χρηματοδοτούνται για τα αδέσποτα ζώα (Λίστα)


Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ 5821/24.12.2018) καθορισμού των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, με την οποία επιπλέον προσδιορίζεται το ύψος χρηματοδότησης για το 2018.
Η ΚΥΑ έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Σεπτεμβρίου, που είχε παρουσιάσει ο AIRETOS και όριζε τις

Πλένουμε φρούτα και λαχανικά με νερό, ξίδι, λεμόνι, αλλά ποτέ με σαπούνι

Ακούγοντας για τους κινδύνους από τη χρήση φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων στα φρούτα και στα λαχανικά, αλλά και βλέποντας το χώμα πάνω τους μας δημιουργούνται εύλογα διάφορες ανησυχίες. Oι ανησυχίες είναι δικαιολογημένες και μη γνωρίζοντας τι είναι σωστό προσπαθούμε να τα καθαρίσουμε, με τρόπους που

DONALD J. TRUMP CHANGES THE RULES OF THE WORLD GAME


US President Donald J. Trump became a Game changer last week with his decision to withdraw US troops from Syria and reduce those in Afghanistan.

What was taken for granted for decades changed with one decision while affecting all strategies both nations and personal ones. Though Donald J. Trump had warned a year

«Μακεδονία και Μακεδόνες είναι όροι ελληνικοί»: Συγκλονιστική επιστολή ιστορικών σε Παυλόπουλο


Την έντονη αντίθεσή τους στην Συμφωνία των Πρεσπών εκφράζουν μέσω επιστολής τους προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας καθηγητές, μεταδιδακτορικοί ερευνητές και μεταπτυχιακοί φοιτητές.
Όπως τονίζουν «οι όροι «Μακεδονία», «Μακεδών» και «Μακεδονικός» αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του ελληνικού πολιτισμού και η χρήση τους είναι αποκλειστικό και αναφαίρετο δικαίωμα των Ελλήνων.
Οποιαδήποτε ονομασία επιλεγεί ως λύση για το πρόβλημα προσδιορισμού της γείτονος χώρας, δεν θα πρέπει να περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία» ή παράγωγό του, αναφέρουν, μεταξύ άλλων, και καλούν τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας και τα μέλη της Βουλής να ακυρώσουν άμεσα την προσυμφωνία.
Ολόκληρη η επιστολή
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,