Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

Super League: Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 12ης αγωνιστικής

https://www.fosonline.gr/media/news/2018/12/03/32397/main/vuko.jpg
H ΑΕΛ πήρε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Πανιώνιο με σκορ 4-2. Ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να σταθεί όρθιος απέναντι στον Ατρόμητο (1-1). O ΠΑΣ Γιάννινα αναδείχθηκε ισόπαλος 1-1 με τον ΟΦΗ.
O Αστέρας Τρίπολης νίκησε με 2-0 στην έδρα του Λεβαδειακού, ενώ ο Παναθηναϊκός με εκτέλεση πέναλτι του Χατζηγιοβάνη έφυγε με τον βαθμό της ισοπαλίας από το «Κλεάνθης Βικελίδης». Η ΑΕΚ επέστρεψε στις νίκες έπειτα από ένα μήνα επικρατώντας με 2-0 επί της Ξάνθης στο ΟΑΚΑ.
Τη Δευτέρα ο ΠΑΟΚ νίκησε με 1-0 στη Λαμία και Ολυμπιακός με 2-1 τον Παναιτωλικό στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:
12η αγωνιστική
ΑΕΛ-Πανιώνιος 4-2 (14', 64' Νούνιτς, 53' Μιλοσάβλιεβιτς, 58' Μπαργκάν / 18' Μασούρας, 90+2' Ντουρμισάι)
Απόλλων Σμ.-Ατρόμητος 1-1 (26' Τριάδης/39' Κωτσόπουλος)
ΠΑΣ Γιάννινα-ΟΦΗ 1-1 (84' Αθανασιάδης / 54' Ποτουρίδης)
Λεβαδειακός-Αστέρας Τρίπολης 0-2 (64’ Τόνσο, 90’ Φερνάντεζ)
Άρης-Παναθηναϊκός 1-1 (15΄ Γιουνές (πεν)- 93΄ Χατζηγιοβάνης (πεν))
ΑΕΚ-Α.Ο. Ξάνθη 2-0 (8' Πόνσε, 90' Λιβάγια)
Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1 (55' Βαρέλα)
Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2- 1 (11' Ποντένσε, 25' Γκερέρο/ 70' Καμαρά)


Η Βαθμολογία 

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1: Έκανε τη ζωή του δύσκολη

Ολυμπιακός-Παναιτωλικός 2-1: Έκανε τη ζωή του δύσκολη
Τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα σημείωσε ο Ολυμπιακός που επικράτησε με σκορ 2-1 του Παναιτωλικού στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οι Πειραιώτες ξόρκισαν την κατάρα των πρώτων ημιχρόνων στην αναμέτρηση με τους Αγρινιώτες. Κατάφεραν να σημειώσουν και τα δύο τους γκολ στα πρώτα 45 λεπτά και όλα έδειχναν πως θα έχουν ένα εύκολο βράδυ κόντρα στον Παναιτωλικό. Ειδικά μετά την αποβολή του Χαντάκια στο 53' το ματς έμοιαζε εύκολη υπόθεση,

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1: Με το πόδι του Βαρέλα και το «χέρι» του Βιεϊρίνια

Λαμία-ΠΑΟΚ 0-1: Με το πόδι του Βαρέλα και το «χέρι» του Βιεϊρίνια
Μια στημένη φάση στο 54’ με τον Βαρέλα σε ρόλο επιθετικού να κερδίζει κατά κράτος τον Μπαράλες, ήταν αρκετή για τον ΠΑΟΚ για να νικήσει δύσκολα 1-0 στη Λαμία και να πάρει τρεις πολύτιμους βαθμούς.
Σημαντικό ρόλο έπαιξε και η απόφαση του Πειραιώτη διαιτητή Τσαμούρη, που στο 12’ αν και ήταν μπροστά στο σουτ του Επστάιν, όπου η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Βιεϊρίνια, έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι, προκαλώντας διαμαρτυρίες, αλλά και αμηχανία στους γηπεδούχους.
Πέναλτι ζήτησε και ο ΠΑΟΚ για χέρι στον Αντέτζο στο 20’. Το παιχνίδι είχε αρκετές φάσεις και η Λαμία ήταν εξαιρετική στο πρώτο ημίχρονο, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Πασχαλάκη, που ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ. Στο 63΄αποβλήθηκε ο Κάνιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα
ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοφ, Βασιλαντωνόπουλος, Ασίγμπα (67΄ Ρόμανιτς), Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπλάζιτς (76΄ Βάντερσον), Δημούτσος, Καραμάνος, Μπερτόλιο, Επσταϊν (85΄ Μαστούρ), Μπαράλες
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κάνιας, Μαουρίσιο, Λημνιός, Πέλκας (72΄ Άκπομ, Μπίσεσβαρ (53΄ Ουάρντα), Πρίγιοβιτς (64΄ Βέρνμπλουμ)

Super League: Η 12η αγωνιστική σε αριθμούς

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2018/12/4641286.jpg
Η 12η αγωνιστική της Super League ολοκληρώθηκε και η διοργανώτρια αρχή έδωσε μέσω της επίσημης ιστοσελίδα της, ορισμένους ενδιαφέροντες αριθμούς στη δημοσιότητα.
Το 200ο γκολ του πρωταθλήματος από τον Στέφανο Αθανασιάδη, η τρομερή σύμπτωση με τις εκτός έδρας νίκες του Αστέρα Τρίπολης, η… κοινή πορεία των Μάρκο Λιβάγια και Εζεκιέλ Πόνσε και το πρώτο 4-2 για τη φετινή σεζόν.
Αναλυτικά:

Το τελευταίο ταξίδι ενός μεγάλου ηγέτη ξεκίνησε


Της Κατιάνας Ναυπλιώτου

Οι πρώτες εικόνες εμφανίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στα αμερικανικά ΜΜΕ και έγιναν viral στα social media.
Η σωρός του Τζορτζ Μπους του πρεσβύτερου μεταφέρθηκε από τους άνδρες της προσωπικής ασφαλείας του στο Air Force One, το οποίο ξεκίνησε από το αεροδρόμιο του Χιούστον, για να φτάσει λίγο αργότερα στην Ουάσινγκτον.

Το Δερβένι τιμά την μνήμη της Μεγαλομάρτηρας Αγίας Βαρβάρας, Προστάτιδας του Πυροβολικού

Το Δερβένι και ιδιαίτερα η συνοικία της Ροδιάς , καθώς και η γειτονική Λυγιά ττιμούν , αύριο Τρίτη 4 Δεκεμβρίου 2018, την μνήμη της Μεγαλομάρτηρας Αγίας Βαρβάρας,  Προστάτιδας του Πυροβολικού  , με Θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό, στα όρια των δύο οικισμών. Απόψε παραμονή της εορτής εψάλει εσπερινός , ενώ αύριο θα τελεστεί Θεία Λειτουργία.
https://www.pentapostagma.gr/wp-content/uploads/2013/12/%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b2%ce%b1%cf%81%ce%b2%ce%ac%cf%81%ce%b1.jpg Ο Ορθόδοξος Συναξαριστής αναφέρει
Η Αγία Βαρβάρα έζησε κατά τους χρόνους του αυτοκράτορος Μαξιμιανού (286 - 305 μ.Χ.) και ήταν κόρη του ειδωλολάτρη Διοσκόρου ο οποίος ήταν από τους πιο πλούσιους ειδωλολάτρες της Ηλιουπόλεως.
Ο πατέρας της λόγω της σωματικής ωραιότητας της Αγίας, την φύλαγε κλεισμένη εντός πύργου. Δεν γνωρίζουμε που διδάχθηκε τις χριστιανικές αλήθειες, καθώς ο πατέρας της ήταν φανατικός ειδωλολάτρης, λόγος για τον οποίο άλλωστε προσπάθησε να κρατήσει κρυφή την πίστη της στον Τριαδικό Θεό. Ένα τυχαίο περιστατικό, όμως, την πρόδωσε. Ο πατέρας της πληροφορήθηκε από τεχνίτες ότι η Αγία ζήτησε να τις ανοίξουν τρία παράθυρα στον πύργο όπου
ήταν έγκλειστη, στο όνομα¨της Αγίας Τριάδος και, έτσι, βεβαιώθηκε ότι η
  κόρη του είχε γίνει Χριστιανή.

ΑΣΕΠ: Ιδού οι προτεραιότητες του ΑΣΕΠ -25 προκηρύξεις, για 11.917 μόνιμες θέσεις (έγγραφο)


Η aftodioikisi.gr, δημοσιεύει έγγραφο του ΑΣΕΠ με την εξέλιξη 25 διαφορετικών διαγωνισμών για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων. Τα έγγραφο που εκδόθηκε στις 29 Νοεμβρίου 2018, αφορά προκηρύξεις που αναμένεται να εκδοθούν το επόμενο διάστημα, καθώς και την πορεία, αναφορικά με την έκδοση οριστικών ή τα προσωρινών αποτελεσμάτων προκηρύξεων που έχουν εκδοθεί το προηγούμενο διάστημα.
Ειδικότερα, στη λίστα που ακολουθεί περιγράφεται η επεξεργασία σχεδίων προκηρύξεων για την πλήρωση:

Συναλλαγή μετά πολλών επαίνων!.

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Κάθε φορά που η κουβέντα έρχεται στους λόγους για τους οποίους οι δανειστές δεν έκλεισαν ποτέ την 5η αξιολόγηση στην κυβέρνηση Σαμαρά – ενώ επί ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κλείνουν όλες οι αξιολογήσεις και γίνονται διάφορα χατίρια - τα κυβερνητικά στελέχη πετάγονται σαν ελατήρια για να μας πουν πως αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι αυτοί εφαρμόζουν τα προγράμματα-μνημόνια και ολοκληρώνουν τις μεταρρυθμίσεις – ενώ οι Σαμαροβενιζέλοι δεν το έκαναν!

Αρκεί, όμως, η ομολογία ότι «εμείς είμαστε καλύτεροι μνημονιακοί από εσάς»;

Θα μπορούσε, αλλά όπως αποδεικνύεται από την πρώτη έκθεση της Κομισιόν δεν φαίνεται να ισχύει κάτι τέτοιο.

ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑΣΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥ.ΡΙΖ.Α - «ΓΙΑΣ ΕΜΑΣ Η ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ» - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ


 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 


Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή κόσμου πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου, η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α Κορινθίας με θέμα: Σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα για μια δίκαιη ανάπτυξη. Κεντρικός ομιλητής ήταν ο υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε στο

Πέτρος Τατούλης "Κόσμημα πολιτισμού το Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου"


 
"Κόσμημα πολιτισμού και σημαντικό μνημείο για την περιοχή" χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το Δημοτικό Σχολείο Καρτερολίου κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων της μετατροπής του σε "Χώρο Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς" το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018.
Ο κ. Πέτρος Τατούλης, αφού δήλωσε εντυπωσιασμένος από την αρχιτεκτονική του κτιρίου, αλλά και τις απόψεις για την παιδεία και την εκπαίδευση που αυτό αντανακλά, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ολοκλήρωση του έργου μέσα από το πρόγραμμα Leader και την αγαστή συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές.
Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου εξήρε επίσης την πρωτοβουλία και την προσπάθεια της Κοιν.Σ.ΕΠ. Reactive για την επαναλειτουργία του Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου και σημείωσε ότι σύντομα η Περιφέρεια θα προκηρύξει πρόγραμμα χρηματοδότησης των Κοιν.Σ.Επ., ώστε να συνεισφέρουν στην οικονομία και την κοινωνική συνοχή της Πελοποννήσου. 

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



Ο Πέτρος Τατούληςστον Ελέυθερο Τύπο της Κυριακής "Η περιφερειακή διακυβέρνηση είναι η μεγαλύτερη φιλελεύθερη και ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή.Είμαι διαχρονικά ιδεολογικά απέναντι στον κρατισμό που οδηγεί σε αυταρχική υπερσυγκέντρωση εξουσιών σε κυβέρνηση και κόμμα...Η απλή αναλογική απαιτεί ισχυρές και υπερκομματικές ηγεσίες. Τέτοιες θα αναδείξει ο λαός. Εμείς είμαστε η Νέα Δημοκρατία


Βασικά θέματα που ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνέντευξη του στον Ελέυθερο Τύπο της Κυριακής 2/12/2019:
Η περιφερειακή διακυβέρνηση είναι η μεγαλύτερη φιλελεύθερη και
ριζοσπαστική πολιτική αλλαγή


Είμαι διαχρονικά ιδεολογικά απέναντι στον κρατισμό που οδηγεί σε αυταρχική υπερσυγκέντρωση εξουσιών σε κυβέρνηση και κόμμα.


Είμαστε από δύο διαφορετικούς κόσμους με τον Αλέξη Τσίπρα, αλλά είμαστε καταδικασμενοι να συνεργαστούμε για το καλό του τόπου.



Ο Αλέξης Τσίπρας θα κριθεί ως ηγέτης από τον λαό


Τα προβλήματα των πολιτών είναι δικά μας. Και τα έργα που φέρνουμε εις
πέρας δικά τους.


Η απλή αναλογική απαιτεί ισχυρές και υπερκομματικές ηγεσίες. Τέτοιες θα
αναδείξει ο λαός.


Εμείς είμαστε  η Νέα Δημοκρατία