Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018

Has WW III Begun?

Letta Kalamara

U.S. President Donald Trump has stated on numerous occasions that he wants to stop the emerge of a "Third World War", according to Nicholas Ross Smith writer of the book "EU-Russian Relations and the Ukraine Crisis".

Πέτρος Τατούλης «Πολιτική νίκη της Νέας Πελοποννήσου η υπερψήφιση των απαλλοτριώσεων για τη ΣΔΙΤ των απορριμμάτων» - «Δυναμικός πολιτικός παράγοντας σταθερότητας και εγγύησης των μεγάλων έργων της Πελοποννήσου η Νέα Πελοπόννησος»



Ακλόνητη η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου αναδεικνύεται ολοένα και περισσότερο σε δυναμικό και αποφασιστικό πολιτικό παράγοντα σταθερότητας και εγγύησης των μεγάλων έργων της Πελοποννήσου, όπως αποδείχθηκε περίτρανα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου τη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2018, κατά την κρίσιμη ψηφοφορία για την έγκριση των απαλλοτριώσεων των χώρων εγκατάστασης των μονάδων διαχείρισης των αστικών απορριμμάτων σε Αρκαδία και Λακωνία.

Εκδήλωση στην Κόρινθο: "Φασισμός - Χρηματοοικονομικό σύστημα - Φτώχεια"


§  Τι είναι ο φασισμός, ποιες οι ιστορικές του ρίζες και πώς συνδέεται με το χρηματοοικονομικό σύστημα;
§  Πώς συνδέεται η εθνικιστική έξαρση σε Ευρωπαϊκό επίπεδο και όχι μόνο, με το άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα σε πλούσιους και φτωχούς του

Η Ρωσία ψάχνει στοιχεία για το… αν οι Αμερικανοί πάτησαν στη Σελήνη


Του Φρίξου Παλαιολόγου


Την… απόλυτη θεωρία συνωμοσίας της ανθρωπότητας, αποφάσισε να διερευνήσει περισσότερο μεθοδικά η Ρωσία.
Στο περιθώριο της επετείου 20 ετών λειτουργίας του Διεθνούς Διαστημικού Σταθμού, όπου Ρώσοι και Αμερικανοί ένωσαν αρμονικά δυνάμεις, και μοιράστηκαν τεχνογνωσία και πληροφορίες, ο Ντμίτρι Ρογκοζίν, επικεφαλής της

Υποψήφιος για το δήμο Νέας Φιλαδέλφειας ο Γιάννης Βούρος

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/VOUROS-GIANNIS.jpg Ο Γιάννης Βούρος ανακοίνωσε την απόφασή του να κατέβει ως υποψήφιος στο δήμο Νέας Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στις προσεχείς εκλογές του Μαΐου. Ο ηθοποιός, γνωστός για τα φίλαθλα αισθήματα του για την ΑΕΚ, μέσα από μία γραπτή του δήλωση εξήγησε τους λόγους που πήρε αυτή την απόφαση.

Yπενθυμίζουμε, ότι ο Γιάννης Βούρος υπήρξε αθλητής του στίβου και ποδοσφαιριστής στα τμήματα υποδομής της ΑΕΚ.

«Καθάρισε» ο Μασούρας Πανιώνιος-Λαμία 1-0

Πανιώνιος-Λαμία 1-0: «Καθάρισε» ο Μασούρας
Με τον Γιώργο Μασούρα για ακόμη μια φορά να δίνει τη λύση ο Πανιώνιος κέρδισε 1-0 τη Λαμία στη Νέα Σμύρνη, στα πλαίσια της 11ης αγωνιστικής στη Super League. Έτσι κλείνει ιδανικά ο μήνας Νοέμβριος για τον διεθνή άσο του «Ιστορικού».
Ο Μασούρας σκόραρε στη νίκη με 3-0 επί του Παναιτωλικού, στη νίκη με 1-0 επί της Ξάνθης στα Πηγάδια και φυσικά στο σημερινό 1-0 επί της Λαμίας ενώ μέσα στο μήνα κλήθηκε για πρώτη φορά και στην Εθνική μας ομάδα, παίζοντας μάλιστα στον αγώνα με την Εσθονία. Μέσα σε όλα αυτά προσθέστε και την πρόσφατη μετακίνησή του στον Ολυμπιακό και θα καταλάβετε γιατί ο Νοέμβριος είναι ο μήνας του Μασούρα.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Κότνικ – Κούρντι, Ντομίνγκες, Μπανανά, Κότσιτς – Κεϊτά, Πίρις 3 (56’ Σίντι Αλί) – Οικονομίδης (90’+1’ Παπαγεωργίου), Μασούρας, Τσιλούλης (46’ Καμαρά) – Ντουρμισάι
ΛΑΜΙΑ: Σαράνοφ – Βασιλαντωνόπουλος, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Ασίγκμπα – Δημούτσος (71’ Οσμάν), Σκόνδρας – Επστάιν (80’ Ρόμανιτς), Μπερτόλιο (81’ Καραγκούνης), Καραμάνος – Μπαράλες


ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
(11η αγωνιστική)
Παναθηναϊκός - Απόλλων Σμύρνης 5-1
Αστέρας Τρίπολης - ΑΕΛ 2-0
Παναιτωλικός - ΑΕΚ 2-1
ΠΑΟΚ - Ξάνθη 2-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Λεβαδειακός 2 - 0
Ατρόμητος – Ολυμπιακός 1 - 2
ΟΦΗ – Άρης 1 - 2
Πανιώνιος - Λαμία 1 - 0
Η Βαθμολογία
( Σε 11 αγώνες)
 
1.
ΠΑΟΚ
11
19-4
29
2.
Ατρόμητος
11
17-8
24
3.
Ολυμπιακός
11
15-7
23
4
Παναθηναϊκός
11
20-8
18
5.
Ξάνθη
11
10-7
18
6
Άρης
11
14-11
18
7.
ΑΕΚ
11
18-7
17
8.
Πανιώνιος
11
12-11
17
9.
Παναιτωλικός
11
14-15
15
11.
Λαμία
11
9-14
11
10.
ΑΕΛ
11
7-13
11
11.
ΠΑΣ Γιάννινα
11
7-17
10
12.
Αστέρας
11
9-12
9
13.
Λεβαδειακός
11
8-19
7
14.
ΟΦΗ
11
8-18
7
16.
Απόλλων Σμ.
11
3-20
1


Ο Παμβοχαϊκός βύθισε και άλλο την ΑΕΚ

Ο Παμβοχαϊκός βύθισε και άλλο την ΑΕΚ
Σημαντική εκτός έδρας νίκη πήρε ο Παμβοχαϊκός με 3-1 σετ απέναντι στην ΑΕΚ για την τελευταία αναμέτρηση της έβδομης αγωνιστικής της Volley League.
Οι φιλοξενούμενοι με κορυφαίο τον Ροντρίγκο που πέτυχε 24 πόντους κατάφερε να επιβληθεί της Ένωσης και να φτάσει στην τρίτη θέση πίσω από Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ αντίστοιχα.

Το νέο μεγάλο βήμα για την ανθρωπότητα: Έτοιμο για προσεδάφιση στον Άρη το InSight

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/InSight-seismogerafos-ari-nasa-500.jpg
Iστορικές στιγμές ετοιμαζόμαστε να ζήσουμε σήμερα, καθώς η NASA θα επιχειρήσει να προσεδαφίσει το διαστημικό σκάφος InSight στον πλανήτη Άρη στις 22:00 ώρα Ελλάδος, μια επιχείρηση που θα μπορέσουμε να παρακολουθήσουμε ζωντανά μέσα από το video που έχουμε συμπεριλάβει στο τέλος του άρθρου.
Το InSight έχει ταξιδέψει σχεδόν 485 εκατομμύρια χιλιόμετρα μέσα σε μόλις 205 ημέρες από την εκτόξευση του και εάν όλα πάνε καλά, θα είναι το πρώτο probe στην ιστορία που θα προσπαθήσει να σκάψει στην επιφάνεια του κόκκινου πλανήτη.
Η διαδικασία δεν είναι φυσικά τόσο εύκολη όσο ακούγεται. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA, το InSight θα χρειαστεί να αντέξει το επονομαζόμενο «επτάλεπτο του τρόμου» καθώς θα κατεβαίνει μέσα στην αραιή ατμόσφαιρα του Πλανήτη Άρη. Στη συνέχεια θα ανοίξει τα αλεξίπτωτα του και όταν πλησιάσει αρκετά στην επιφάνεια, θα τεθούν σε λειτουργία οι τουρμπίνες του για να επιβραδυνθεί η κάθοδος και να προσεδαφιστεί ομαλά στην θεωρητικά ομαλή επιφάνεια της Elysium Planitia, μια επίπεδη περιοχή βόρεια του ισημερινού του Άρη.
Σε περίπτωση που παρακολουθήσετε σε ζωντανή μετάδοση την επιχείρηση της NASA, κρατήστε τον ενθουσιασμό σας διότι το ποσοστό επιτυχούς προσεδάφισης υπολογίζεται στο 40%. Το 2016, μάλιστα, το ExoMars Schiaparelli κατέπευσε με ταχύτητα 300km/h στην επιφάνεια του Άρη και προφανώς διαλύθηκε εξαιτίας ενός προβλήματος στο λογισμικό. Επίσης, η αραιή ατμόσφαιρα του πλανήτη Άρη (μόλις στο 1% της πυκνότητας αυτής της Γης) δεν βοηθά στην επιβράδυνση του εισερχόμενου διαστημικού σκάφους λόγω απουσίας τριβής.


 eleftherostypos.gr

Χάνουμε και την Μακεδονία και την οικονομία...

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Η ευκολία με την οποία οι δανειστές δέχονται την μη περικοπή των συντάξεων (μέτρο εντελώς αχρείαστο, που όμως οι ίδιοι οι δανειστές επέβαλαν στην κυβέρνηση η οποία και το ψήφισε δύο φορές) αποδεικνύει ότι τελικά συναλλαγή υπήρξε.
Επί Σαμαρά οι δανειστές δεν έκαναν βήμα πίσω αν και γνώριζαν πολύ καλά πως τα στοιχεία της οικονομίας είχαν αισθητά βελτιωθεί.
Εδώ, με τον Τσίπρα τα δέχονται όλα.
Και δημιουργείται η αίσθηση – πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο μέτρο μπήκε για να βγει όταν θα έπαιρναν

Συμπτώματα υγείας που δείχνουν πρόβλημα με μούχλα στο σπίτι


Εάν έχετε μια αλλεργία σε σπόρους μούχλας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιδρά υπερβολικά όταν τους εισπνέετε. Αυτό πυροδοτεί μια σειρά αντιδράσεων που οδηγούν σε αλλεργικά συμπτώματα.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Έκτακτο: Στην εντατική ο Γιώργος Γεωργίου!


Δύσκολες ώρες περνά ο γνωστός αθλητικογράφος Γιώργος Γεωργίου. Ο γνωστός δημοσιογράφος διατηρεί δική του εκπομπή στο ραδιόφωνο του Real. Ωστόσο δεν βγήκε στο «αέρα» το απόγευμα της Δευτέρας στις 4 όπου και ήταν η προγραμματισμένη ώρα έναρξης.
Σύμφωνα με πληροφορίες του fosonline.gr o γνωστός δημοσιογράφος υπέστη πνευμονικό οίδημα και εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί αποφάσισαν αμέσως τη μεταφορά του στην Εντατική.
Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Γεωργίου αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία και πάλι πριν από λίγο καιρό. Ωστόσο κατάφερε να το ξεπεράσει.Του ευχόμαστε «περαστικά»..

Συλλήψεις για τη φονική ληστεία της 83χρονης σε Βόχα και Ηλεία

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/ilikiomeni-xylodarmos-500.jpg
Έναν 20χρονο, έναν 32χρονο κι έναν ανήλικο Ρομά συνέλαβε η αστυνομία για τη ληστεία που προκάλεσε τον θάνατο της ηλικιωμένης στην Πουλίτσα Κορινθίας.
Μετά από συντονισμένη έρευνα, αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε καταυλισμό Ρομά στις Κρήνες Κορινθίας και συνέλαβαν τον 20χρονο και τον 32χρονο. Ο τρίτος ληστής συνελήφθη στον Πύργο Ηλείας, σύμφωνα με το korinthostv.gr.
Σε βάρος του 20χρονου και του 32χρονου σχηματίστηκε δικογραφία

Σεισμός στην Θήβα αισθητός στην Αθήνα

Σεισμός: Κουνήθηκε η Θήβα – Αισθητός και στην Αθήνα! | Newsit.gr
Σεισμική δόνηση, μεγέθους 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε το απόγευμα της Δευτέρας (18:06) με το επίκεντρο να βρίσκεται στα 13 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Θήβας.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις o σεισμός είχε εστιακό βάθος που υπολογίζεται στα 1,9 χιλιόμετρα γι΄αυτό τον λόγο η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή σε αρκετές περιοχές, ανάμεσα στις οποίες και στην Αττική.
Σημειώνεται ότι όλα τα δεδομένα προέρχονται από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Αθηνών και είναι λύσεις προερχόμενες από το αυτόματο υπολογιστικό σύστημα, χωρίς τη συμμετοχή σεισμολόγου.

Ο Ν. Ταχιάος υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης με τη Νέα Δημοκρατία.


Ο Νίκος Ταχιάος θα είναι ο υποψήφιος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας για να διεκδικήσει τη δημαρχία Θεσσαλονίκης, στις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
«Εάν έρθουν έτσι τα πράγματα και εμπλακώ στον δήμο, η νεοδημοκρατική πλευρά του εαυτού μου θα εξαντληθεί στο να αποδείξω ότι το να χωράς σε αυτήν την οικογένεια σε αυτήν την πόλη, δεν έχει καμία σχέση με τίποτε σκοτεινό και μαύρο, όπως αυτό που συκοφαντικά της αποδίδεται. Αυτό είναι μια φορά το χρέος μου προς την Νέα Δημοκρατία και χιλιάδες φορές το ίδιο προς την Θεσσαλονίκη που παρουσιάζεται σαν μια πόλη περίεργων και μίζερων ανθρώπων», είχε δηλώσει ο κ. Ταχιάος προτού λάβει από την Πειραιώς το χρίσμα.
Ο αριθμός των υποψηφιοτήτων για τον δήμο Θεσσαλονίκης ήταν μεγάλος, με τα σενάρια να είναι πολλά, προτού το τοπίο ξεκαθαρίσει.

Η Εφη Αχτσιόγλου στην Κόρινθο την Παρασκευή.ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ


Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση - συζήτηση, που διοργανώνει στο Εργατικό Κέντρο Κορίνθου την Παρασκευή 30/11/2018 στις 19:00, με κεντρική ομιλήτρια την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Ψηφίζεται νέο δημοτικό τέλος– Ποιοι θα το πληρώνουν, πως θα αποφασίζεται

Διάταξη που κατετέθη στη Βουλή θεσπίζει μια νέα διαδικασία παραχώρησης, με Απόφαση Δημοτικού ή Περιφερειακού Συμβουλίου, χώρων μπροστά από τα ξενοδοχεία για τη στάση τουριστικών λεωφορείων, ταξί και αυτοκινήτων πελατών τους, με οικονομικό αντάλλαγμα ετήσιο τέλος που θα καταβάλλει το ξενοδοχείο στο Δημοτικό Ταμείο υπέρ του Δήμου
Το ύψος του τέλους, εφόσον το Δημοτικό Συμβούλιο θα αποφασίζει την επιβολή 

Διαβάστε περισσότερα


airetos.gr