Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2018

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/mitsotakis-500-2.jpg
Με επίθεση στην κυβέρνηση για το Σκοπιανό ξεκίνησε την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, όπου θα αναπτύξει την πρότασή του για την Συνταγματική Αναθεώρηση, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
«Σε αντίθεση με αυτούς που κυβερνούν τη χώρα, οι πολίτες δεν έχουν αυταπάτες. Πιστεύουν, στη μεγάλη τους πλειοψηφία, ότι η χώρα πηγαίνει σε λάθος κατεύθυνση» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «η δημόσια σφαίρα έχει επιβαρυνθεί από τους κυβερνητικούς χειρισμούς, εντός και εκτός χώρας. Αρνητικά δεδομένα συσσωρεύει η συμφωνία Σκοπιανό. Με τις επιλογές της η κυβέρνηση επέτρεψε στα Σκόπια να εμπαίζουν την Ελλάδα. Και αυτά, ενώ η κοινή γνώμη παρακολουθεί άναυδη αυτά που ειπώθηκαν μεταξύ των κ.κ. Κοτζιά και Καμμένου. Είναι πρωτοφανές να διερευνά η Δικαιοσύνη τις αλληλοκατηγορίες δύο υπουργών στο υπουργικό Συμβούλιο».

Ο κ. Μητσοτάκης διερωτήθηκε ξανά, γιατί δεν δίνονται στην δημοσιότητα τα πρακτικά του υπουργικού συμβουλίου και η επιστολή παραίτησης Κοτζιά και σημείωσε: «όταν έλθει η συμφωνία των Πρεσπών προς ψήφιση θα δούμε αν ο κ. Καμμένος φύγει από τη πόρτα ή το παράθυρο».
Η ΝΔ, επανέλαβε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε τώρα ούτε μετά τις εκλογές. Ο μόνος τρόπος να μην κυρωθεί ποτέ η συμφωνία είναι να γίνουν εκλογές πριν αυτή έλθει στην Βουλή. Ο κ. Τσίπρας όμως έχει αναλάβει την υποχρέωση να φέρει τη Συμφωνία στην Βουλή πριν πάει σε εκλογές και ότι έχει πάρει ανταλλάγματα που θα βοηθήσουν όχι τη χώρα, αλλά το κόμμα του.
Μιλώντας για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την Συνταγματική Αναθεώρηση ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε «επικίνδυνη διάταξη την πρόταση για δημοψήφισμα με λαϊκή πρωτοβουλία, ατελέσφορη την πρόταση για εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας με συνεχείς εκλογικές διαδικασίες και διαλυτική την πρόταση για μόνιμο εκλογικό σύστημα απλής αναλογικής που οδηγεί, όπως είπε, σε μόνιμη ακυβερνησία. Δεν θα επιτρέψουμε συριζοποίηση του Συντάγματος».
Επίσης είπε: «Ο κ. Τσίπρας θυμήθηκε ξαφνικά τη συνταγματική αναθεώρηση εν μέσω του ηθικού και πολιτικού ναυαγίου της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση πάει να δρομολογήσει τσάτρα-πάτρα μια συνταγματική αναθεώρηση της τελευταίας στιγμής για να αποτρέψει κάθε μεγάλη θεσμική αλλαγή. Δεν θέλουν η Ελλάδα να πάει μπροστά ούτε να μείνει στάσιμη αλλά να την πάνε πίσω όπως έκαναν στην οικονομία, την παιδεία, την ασφάλεια, παντού».

Ακολουθεί όλη η ομιλία του κ. Μητσοτάκη

 

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ υιοθετεί την πάγια θέση μας για τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας. «Πρωτοβουλιες τις οποιες, ειχαμε λαβει απο το 2013»

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/10/nd-nea-dimokratia-neo-sima-4.jpg
Ικανοποίησή εκφράζει η Νέα Δημοκρατία για την «καθυστερημένη», όπως σημειώνει «υιοθέτηση της πάγιας θέσης της από τον ΣΥΡΙΖΑ σε ό,τι αφορά τις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας» σε ανακοίνωση της. 
Όπως αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης  «σήμερα απεδείχθη περίτρανα ότι τα εκκρεμή ζητήματα στις σχέσεις των δύο πλευρών δεν χρήζουν συνταγματικής αναθεώρησης, αλλά μπορούν κάλλιστα να ρυθμιστούν με νομοθετικές πρωτοβουλίες. Πρωτοβουλίες τις οποίες, υπενθυμίζεται, ότι είχε λάβει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήδη από το 2013, με τη σύσταση κοινής εταιρείας Κράτους-Εκκλησίας για την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, την υλοποίηση των οποίων είχε ματαιώσει για ιδεοληπτικούς λόγους ο ΣΥΡΙΖΑ».
«Στο πλαίσιο αυτό, εύχεται η συμφωνία που ανακοινώθηκε σήμερα να αποβεί ουσιαστικά επωφελής για την Πολιτεία και την Εκκλησία και να μην εξαντληθεί σε μια κατ’ επίφαση αποσύνδεση της μισθοδοσίας των κληρικών από το Κράτος» καταλήγει η ανακοίνωση της ΝΔ.

Συνελήφθη ο μεγιστάνας Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ στο Μονακό για υποθέσεις διαφθοράς

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/dmitry-rybolovlev-500.jpg
Ο Ντμίτρι Ριμπαλόβλεφ, ο πρόεδρος της AS Monaco και ιδιοκτήτης της νήσου Σκορπιός, τέθηκε υπό κράτηση σήμερα το πρωί, κατόπιν αιτήματος ενός Μονεγάσκου δικαστή, λίγες ώρες μετά την έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του.
Ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος παραμένει κρατούμενος μέχρι αυτήν την ώρα,

Αγωνας μπασκετ μεταξυ παλαιμαχων Βουλης & Λουτρακιου για το Κοινωνικο παντοπωλειο [Video]

15η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ (Σάββατο 24 Νοέμβρη 2018)

Ευλόγησον… Αλλαγή σελίδας στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους, μετά από συμφωνία Τσίπρα-Ιερωνύμου


Του Νίκου Φυλάγγελου

Σε πνεύμα “εγκάρδιας συνεννόησης”, Τσίπρας και Ιερώνυμος προσυπέγραψαν το πέρασμα σε μια καινούρια εποχή, στις σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους.
Μετά την πολύωρη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου, το απόγευμα της Τρίτης, ο Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις, εξηγώντας το νέο πλαίσιο.
Αποκωδικοποιώντας την “ιστορική συμφωνία”, όπως την περιέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας;
Το ελληνικό δημόσιο αναγνωρίζει ότι ανέλαβε τη μισθοδοσία του κλήρου ως αντάλλαγμα για την εκκλησιαστική περιουσία που απέκτησε
Οι κληρικοί δεν θα νοούνται στο εξής δημόσιοι υπάλληλοι.
Το δημόσιο θα αναλάβει την υποχρέωση να καταβάλλει στην Εκκλησία αντίστοιχο ποσό που να αντιστοιχεί στη μισθοδοσία.
Ευλόγησον


ysterografa.gr

Ανδρεάδης Ματθαίος Κόρινθος 1908:Το πρώτο «λεωφορείο», κ.ά

http://isthmos.gr/images/images-uploads/10163/derveni__art-big.jpg
του Ματθαίου Ανδρεάδη
δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα "Πολίτης" στις 14/3/2008, τ. 248, σ.2

(* Στη φωτο.  λεωφορείο της γραμμής Κορίνθου - Δερβενίου, που μέσω της Παλαιάς Εθνικής Οδού έκαναν τη διαδρομή Κιάτου - Αθήνας σε 4 ώρες και τη διαδρομή Κορίνθου-Δερβενίου σε μιάμιση ώρα)

Στις αρχές του 20ου αιώνα, διεπίστωνε το δημοτικό συμβούλιο Κορινθίων, η συγκοινωνία των χωριών του δήμου μεταξύ τους και με την πόλη, δεν βρισκόταν σε καλή κατάσταση, αφού δεν υπήρχαν χαραγμένοι δημοτικοί δρόμοι.
Ο δήμος είχε 35 χωριά, αλλ΄οι υπάρχοντες δρόμοι τον χειμώνα γίνονταν

70.000.000,00€ στις Περιφέρειες για τη μεταφορά μαθητών - 6.812.000,00 στην Περιφέρεια Πελοποννήσου




ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ



Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών, Αλέξη Χαρίτση, κατανέμεται από τον λογαριασμό του Υπουργείου, που τηρείται στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, με τον τίτλο «Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι των Περιφερειών», συνολικό ποσό 70.000.000,00 € στις Περιφέρειες της χώρας, προς κάλυψη δαπανών μεταφοράς μαθητών, έναντι της συνολικής τους δαπάνης για το σχολικό έτος 2018-2019.

Για την Κορινθία διατίθενται 1.426.200 Ευρώ επιπλέον του αρχικού ποσού για το σχολικό έτος 2018-2019, για την κάλυψη των αναγκών μεταφοράς μαθητών στο Νομό.

Αναλυτικά η  χρηματοδότηση για τις Περιφερειακές Ενότητες της Πελοποννήσου:
Π.Ε.ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ 1.426.200,00€
Π.Ε.ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ 969.900,00€
Π.Ε.ΑΡΚΑΔΙΑΣ 1.590.300,00€
Π.Ε.ΛΑΚΩΝΙΑΣ 1.756.300,00€
Π.Ε.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1.069.300,00€


Κόρινθος,  6 Νοεμβρίου 2018
Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

Λιπώδης διήθηση του ήπατος (λίπος στο συκώτι). Η σημασία της διατροφής και της άσκησης. Νέες θεραπείες


 
Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NonAlcoholic Fatty Liver Disease / NAFLD) αποτελεί τη συχνότερη μορφή χρόνιας ηπατοπάθειας και την 1η αιτία ανεύρεσης παθολογικά αυξημένων ηπατικών ενζύμων στο γενικό πληθυσμό. Προκαλείται από την παθολογική συσσώρευση λιπιδίων στα ηπατοκύτταρα, σε άτομα που ΔΕΝ καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αλκοόλ.
Περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα ιστολογικών αλλοιώσεων που ξεκινά από την απλή στεάτωση, προχωρά στην ανάπτυξη φλεγμονής και κάποιου βαθμού ίνωσης στη μη αλκοολική στεατοηπατίτιδα και καταλήγει στην κίρρωση.
Η μη αλκοολική λιπώδης νόσος του ήπατος (NAFLD) μπορεί να προσβάλει οποιοδήποτε φύλο, ηλικία και εθνικότητα. Η συνηθέστερη μορφή της είναι η απλή λίπωση ή στεάτωση. Πιο σοβαρή μορφή είναι η στεατοηπατίτιδα, κατά την οποία στο συκώτι εκτός από λίπος υπάρχει και φλεγμονή. ....................

WiFi4EU σε κάθε δήμο. Την Τετάρτη η πρόσκληση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Tην πρόσκληση για τη συμμετοχή των δήμων της ΕΕ στο πρόγραμμα WiFi4EU για την εγκατάσταση Wi-Fi σε δημόσιους χώρους, αναμένεται να δημοσιεύσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 7 Νοεμβρίου 2018, στις 14:00 (ώρα Ελλάδας).
Η πρόσκληση, η οποία απευθύνεται σε δήμους ή ομάδες δήμων στην ΕΕ, θα είναι ανοικτή έως τις 9 Νοεμβρίου 2018 στις 17:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης). Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Επιτροπής, 120 εκατ. ευρώ θα διατεθούν σε 8.000 δήμους σε ολόκληρη την ΕΕ, έως το 2020. Για την επεξεργασία του πολύ

Μια φορά πλαστογράφοι, πάντα πλαστογράφοι!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Φυσικά δεν υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία: Με κουτοπόνηρο τρόπο, οι Σκοπιανοί χρησιμοποίησαν όλα τα παράθυρα και τους… φεγγίτες της Συμφωνίας των Πρεσπών (γι’ αυτό άλλωστε άνοιξαν και τα παράθυρα και οι φεγγίτες με πλήρη επίγνωση της κυβέρνηση) για να ΜΗΝ αναθεωρήσουν το Σύνταγμά τους.
Όπως προκύπτει από τις αλλαγές που εγκρίθηκαν από το σκοπιανό υπουργικό συμβούλιο και κατατέθηκαν στη Βουλή, το «Βόρεια Μακεδονία» (που έτσι κι’ αλλιώς είναι γράμμα κενό αφού όλα τα άλλα - γλώσσα, ταυτότητα, ιθαγένεια - είναι «μακεδονικά»), το όνομα «Μακεδονία» δεν καταργείται πλήρως, άρα διατηρείται!
Επιπλέον, στο προοίμιο του Συντάγματός τους διατηρούν – με μια ελάχιστη τροποποίηση – την επιτομή του αλυτρωτισμού, που είναι η αναφορά στην Διακήρυξη της ASNOM.

Μεγάλες πόλεις: Ποιοι «κλείνουν» & ποιοι «παίζουν» για υποψήφιοι δήμαρχοι (ονόματα)

 
 Μετά τις Περιφέρειες όπου αναμένεται να κριθεί, κυρίως, το παιχνίδι των εντυπώσεων, εφόσον, βεβαίως, οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις εθνικές στις 26 Μαΐου 2019, ενδεχόμενο σφόδρα πιθανό, η aftodioikisi.gr, επιχειρεί μια πρώτη καταγραφή των υποψήφιων στους μεγάλους δήμους της χώρας.
Δήμος Αθηναίων

Με υπογραφή Τατούλη το έργο της αποκατάστασης των ζημιών στον επαρχιακό δρόμο Γαρέα – Μαυρίκι


http://www.arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/dsc09008_0_6.jpg?itok=thk-1Q0v
Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Επείγουσες εργασίες αποκατάστασης ζημιών στον επαρχιακό δρόμο Γαρέα – Μαυρίκι» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Πέθανε ο καθηγητής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος

Ο ιδρυτής και Πρόεδρος της Εταιρίας Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας (Ε.Κ.Ψ & Ψ.Υ.) και του Ινστιτούτου Ψυχικής Υγείας Παιδιών και Ενηλίκων (Ι.Ψ.Υ.Π.Ε.), Καθηγητής Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος, έφυγε πλήρης ημερών, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο έργο.
Ο καθηγητής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Παναγιώτης Σακελλαρόπουλος,