Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018

Μέτρα στη δυτική Ελλάδα για την διάβρωση των ακτών. Το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο τα επόμενα χρόνια.

Μέτρα στη δυτική Ελλάδα για την διάβρωση των ακτών 
«Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών, σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν, είναι δεδομένο πως θα γίνει πιο έντονο τα επόμενα χρόνια», λέει στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο αντιπεριφερειάρχης Νίκος Μπαλαμπάνης, προσθέτοντας ότι «έχουμε ξεκινήσει και λαμβάνουμε τα μέτρα μας στη Δυτική Ελλάδα, με σκοπό την προστασία των παράκτιων περιοχών και των οικοσυστημάτων».

Περιφέρειες: Όλοι οι υποψήφιοι -Οι συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ & οι «αντάρτες» της ΝΔ


Το ρεπορτάζ της aftodioikisi.gr για τους υποψήφιους στις περιφέρειες επιβεβαιώνουν οι εξελίξεις και οι ανακοινώσεις των κομμάτων.  Με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία έχουμε τρεις συνεργασίες ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ (Δυτική Ελλάδα, Θεσσαλία και πιθανότατα Κρήτη) αλλά και τέσσερις «αντάρτες» της ΝΔ (Ήπειρος, Πελοπόννησος, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη και Ιόνια Νησιά)

Αναλυτικά:

ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΛΕΙ ΠΑΝΟ ΣΤΟ ΤΡΑΙΝΑΚΙ ΤΟΥ



Της Λέττας Καλαμαρά

Στον επόμενο σταθμό καλεί ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας τον συγκυβερνήτη του Πάνο Καμμένο να φτάσει για τη συνέχιση του ταξιδιού μέχρι το Σεπτέμβριο του 2019. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε ταξιδέψει ενδιάμεσα στην άλλη όχθη του Ατλαντικού όπου άγγιξε τον πυρήνα της Αμερικανικής Ισχύος, τη USSOCOM, Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων των ΗΠΑ, που δρα ανά τον πλανήτη νυχθημερόν και τη LOCKHEED MARTIN, αμυντική βιομηχανία κίνησης της Αμερικανικής πολεμικής μηχανής.

Γιατί ορισμένοι άνθρωποι πεθαίνουν νωρίς παρότι είναι υγιείς;


giati-orismenoi-anthropoi-pethainoun-noris-paroti-einai-ygieis.jpg
Η ζωή δεν είναι δίκαιη για όλους. Ένα εσωτερικό «ρολόι» κάνει μερικούς ανθρώπους να γερνάνε πρόωρα και να πεθαίνουν πριν την ώρα τους, άσχετα με το αν στη ζωή τους ακολουθούν υγιεινό ή όχι τρόπο ζωής.

Αυτό συμπέρανε μια νέα διεθνής επιστημονική μελέτη, που έρχεται να επιβεβαιώσει προηγούμενα σχετικά ευρήματα. Μάλιστα, δείχνει ότι το βιολογικό

Μαρία Πενταγιώτισσα: Η γυναίκα θρύλος και το ερωτικό σκάνδαλο που αναστάτωσε ένα χωριό Ο έρωτας που μετατράπηκε σε τραγωδία κι έγινε παραδοσιακό τραγούδι

Η γυναίκα θρύλος και το ερωτικό σκάνδαλο που αναστάτωσε ένα χωριό 
Υπήρξε μια Ελληνίδα καλλονή, μία μοιραία γυναίκα, θρυλική για την ομορφιά της αλλά και για τα ερωτικά της σκάνδαλα που αναστάτωναν την ορεινή Φωκίδα.
Η Μαρία Πενταγιώτισσα φέρεται να γεννήθηκε το 1821 στο χωριό Πενταγιοί Φωκίδας ή Πενταγιού όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι. Το πραγματικό της επώνυμο, Δασκαλοπούλου, τείνει σχεδόν ξεχαστεί και το όνομα Πενταγιώτισσα το πήρε από τον τόπο καταγωγής της.
Από τα νεανικά της χρόνια διασώθηκαν μόνο διάφορες παραδόσεις και θρύλοι. Ο

«Έφυγε» από τη ζωή ο Παυσανίας Ζακολίκος. Ένα από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

2--17
Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο Παυσανίας Ζακολίκος, ο οποίος νοσηλευόταν στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.
Ο Παυσανίας Ζακολίκος διετέλεσε, στην εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, αντιπρόεδρος της Βουλής, αναπληρωτής υπουργός και υφυπουργός επί σειρά ετών, καθώς και αντιπρόεδρος της Επιτροπής για το Φάκελο της Κύπρου.

Τα (πραγματικά) προβλήματα θα ξεκινήσουν όταν βρεθεί ο… Έλληνας Σαλβίνι

 




Του Μάνου Οικονομίδη
Twitter@EmOikonomidis
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Αξία”, το Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018





Η φωτογραφία-αποτύπωμα του πολιτικού δράματος της σημερινής Ευρώπης, σεργιανίζει εδώ και μερικές μέρες στην ήπειρο των κοινών προσδοκιών μας, με πρωταγωνιστές τον Ματέο Σαλβίνι και τη Μαρίν Λεπέν.
Με φόντο την ανακυττάρωση του εθνικισμού, του αντι-ευρωπαϊσμού, του λαϊκισμού και της ακροδεξιάς, το μωσαϊκό που συγκροτείται στη διαδρομή για

Ισοπαλία κορυφής στη Β΄ Κορινθίας


 http://revista.gr/wp-content/uploads/2016/11/DSC_0610-960x960.jpg
Στα πλαίσια της  3ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας στο Σοφικό  το ντέρμπι ανάμεσα στον Πανσολυγειακό και τον Ολυμπιακό Λουτρακίου έληξε ισόπαλο με τέρματα 2 - 2 . Οι ερυθρόλευκοι του Λουτρακίου μοιράζονται το βαθμολογικό ρετιρέ με τον Ισθμιακό που απέσπασε ισοπαλία με το ίδιο αποτέλεσμα στη Τραγάνα του Κιάτου με την Θύελλα Κάτω Διμηνιού και τον Άρη Βοχαϊκού μετά το εκτός έδρας 0 – 0 με τον ΑΟ. αγώνες . Λεχαίου.
Στο γήπεδο του Άσσου ο τοπικός Ολυμπιακός , σε αγώνα ντέρμπι επικράτησε με 2 - 0 επί του γειτονικού Ηρακλή Λεχαίου. 
Στο « Γιάννης Στέφας»  ύστερα από έναν «γκραγκινιόλ»  αγώνα Περαχώρα και Πανευρωστινιακός , μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το σκορ ισόπαλο 1 – 1. Η ομάδα της Περαχώρας άνοιξε το σκορ στο 90΄με τον Μοκου, για να ισοφαρίσει ο Σιετής με κεφαλιά στο 92΄, όπου αποβλήθηκαν με δεύτερη κιτρινη κάρτα ο Σιαμάς και ο Μπρίτας….  
 Στην Ξυλοκέριζα ο τοπικός Εθνικός επικράτησε με 1 – 0  επί τουΑΟ Μαψού, ενώ τέλος στα Αθίκια ο ΑΠΣ Αγιάννης έχασε με σκορ 1 – 3 από τον ΑΟ Ασπρόκαμπου.   

3η Αγωνιστική 
Πανσολυγειακός - ΣΦΛ Ολυμπιακός 2 - 2
ΑΟ Λεχαίου - Άρης Βοχαϊκού
 0 - 0
Εθνικός Ξυλοκερίζης - ΑΟ Μαψού
 1 - 0
Ολυμπιακός Άσσου - Ηρακλής Λεχαίου
 2 - 0
ΑΠΣ Αγιάννης - ΑΟ Ασπροκάμπου
 1 - 3
Θύελλα Κ. Διμηνιού - Ισθμιακός
 2 - 2
ΑΟ Περαχώρας – Πανευρωστινιακός 1 - 1

Η βαθμολογία
(Σε 3 αγώνες)
1
ΣΦΛ Ολυμπιακός
12-2
7
2
Ισθμιακός
8-4
7
3
Άρης Βοχαϊκού
4-1
7
4
Ηρακλής Λεχαίου
4-2
6
5
Εθνικός Ξυλοκερίζης
4-1
6
6
Πανευρωστινιακός
3-1
5
7
ΑΟ Ασπροκάμπου
4-3
4
8
ΑΟ Περαχώρας
5-5
4
9
Πανσολυγειακός
3-5
4
10
Θύελλα Κ. Διμηνιού
3-5
4
11
Ολυμπιακός Άσσου
3-3
3
12
ΑΟ Λεχαίου
0-5
1
13
ΑΟ Μαψού
0-6
0
14
ΑΠΣ Αγιάννης
1-11
0

Ανακατατάξεις κορυφής στη Γ΄ Εθνική . Ο Αιολικός πέρασε και από την Κόρινθο. ( Αποτελέσματα και βαθμολογίες σε 6ο,7ο και 8ο όμιλο).


http://nealesvou.gr/wp-content/uploads/2017/09/%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%82.jpg
Αρκετές ήταν οι ανακατατάξεις στα πλαίσια της  3ης αγωνιστικής της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας στους ομίλους 6ο, 7ο και 8ο όπου αγωνίζονται οι ομάδες της Πελοποννήσου.
Στον 6ο όμιλο οι μέχρι τωρα τρεις πρωτοπόρες ομάδες Διαγόρας Ρόδου, Θύελλα Ραφήνας και ΠΑΟ Βάρδας, έχασαν σε  τοπικά ντέρμπι από τις ομάδες του

H γλώσσα των ...τσοπάνιδων.

http://www.timeoutcyprus.com/sites/default/files/uploads/3i-giorti-tou-voskou-stin-pachna-stis-26-iouniou.jpg

Στην Ελλάδα ζούμε άρα, είτε ζούμε σε μεγαλούπολη είτε όχι, είναι πολύ πιθανό να καταγόμαστε από κάποιο χωριό. Ακόμα όμως κι αν είμαστε βέροι πρωτευουσιάνοι, στις διακοπές ή σε διάφορες εκδρομές, σίγουρα θα έχουμε πετύχει στο δρόμο βοσκούς με τα κοπάδια τους και θα έχουμε ακούσει πώς φωνάζουν τα ζώα, ή την περίεργη «διάλεκτο» που μιλούν μεταξύ τους.
Κάποιες λέξεις του ποιμενικού λεξιλογίου τις καταλαβαίνουμε, κάποιες άλλες τις έχουμε ξανακούσει, αλλά σε άλλη χρήση, ενώ κάποιες άλλες μάς είναι παντελώς