Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2018

ΑΣΕΠ: Έρχονται πέντε προκηρύξεις για 467 μόνιμες θέσεις σε υπουργεία

 
 Πέντε προκηρύξεις αναμένεται να εκδοθούν εντός του Φθινοπώρου για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε υπηρεσίες που υπάγονται σε διάφορα υπουργεία αλλά και σε οργανικές θέσεις υπουργείων.
Ειδικότερα:

Γ. Μανιάτης από Κόρινθο: «Τώρα Φυσικό Αέριο σε Αργολίδα – Πελοπόννησο. 40% μείωση κόστους. Ζήτημα ζωής»

 image.png
Την άμεση κήρυξη σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης των Δήμων της Αργολίδας, που επλήγησαν από τον τυφώνα «Ζορμπά», καθώς επίσης και την κορυφαία αναπτυξιακή και κοινωνική προτεραιότητα της Αργολίδας και της Πελοποννήσου ολόκληρης, για ανάπτυξη δικτύου Φυσικού Αερίου, που θα μειώσει το ενεργειακό κόστος των μικρομεσαίων Επιχειρήσεων και των νοικοκυριών κατά 40%, ανέδειξε στο χαιρετισμό του στην Κόρινθο, στα εγκαίνια της Έκθεσης «Πελοπόννησος 2018», ως εκπρόσωπος της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. Φ. Γεννηματά, ο Βουλευτής Αργολίδας Γ. Μανιάτης.

Ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην πανηγυρική εκδήλωση για την επέτειο των 44 ετών από την ίδρυση του Κόμματος

 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/10/mitsotakis-500-1.jpg
Κύριοι Πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας, φίλες και φίλοι, παλιοί και νέοι συναγωνιστές της Νέας Δημοκρατίας,

Καλώς ήλθατε στη γιορτή για τα σαράντα τέσσερα χρόνια της παράταξής μας. Μια γιορτή που αφορά όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες. Μια γιορτή όχι μόνο της Νέας Δημοκρατίας αλλά της ίδιας της Ελληνικής Δημοκρατίας. Βλέποντας αυτό το μικρό ιστορικό βίντεο πριν από λίγο, πιστεύω ότι νιώσαμε όλοι μας πολύ υπερήφανοι. Υπερήφανοι για την προσφορά της παράταξής μας στην πατρίδα. Ταυτόχρονα όμως, νιώσαμε και το βάρος της ευθύνης μας απέναντι στο μέλλον. Οφείλουμε πάντα να έχουμε ως στόχο να γινόμαστε  καλύτεροι. Να ανανεώνουμε τις αρχές μας. Να προσαρμόζουμε διαρκώς τις αξίες μας στους καιρούς που μεταβάλλονται. Να ανταποκρινόμαστε στις ανάγκες και στις προκλήσεις κάθε εποχής. Άρα να αλλάζουμε. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να διαμορφώσουμε την κοινωνία που μας αξίζει. 

Στις 4 Οκτωβρίου του 1974, όταν υπέγραφε την ιδρυτική μας διακήρυξη, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έγραφε τα εξής: «Η Νέα Δημοκρατία είναι η πολιτική παράταξη που ταυτίζει το έθνος με τον λαό, την πατρίδα με τους ανθρώπους, την πολιτεία με τους πολίτες της, την εθνική ανεξαρτησία με τη λαϊκή κυριαρχία, την πρόοδο με το κοινό αγαθό, την πολιτική ελευθερία με την έννομη τάξη και την

44 Χρόνια Νέα Δημοκρατία

Έβαλαν στο στόχαστρο το ανάχωμα της Νέας Δημοκρατίας


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Όπως όλοι γνωρίζουμε δεν υπάρχει ξένος ηγέτης και ξένο μέσο ενημέρωσης που να μην ανακοίνωσε πως η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει ανεξαρτήτως της αποχής στο δημοψήφισμα – άλλωστε και ο κ. Κοτζιάς έσπευσε να μας ενημερώσει πως το δημοψήφισμα δεν αποτελεί δεσμευτικό όρο της Συμφωνίας και με κάτι περίεργα μαθηματικά, που τον καθιστούν άνετα υποψήφιο εκλογολόγο του Ζάεφ, επέμεινε πως αν η Συμφωνία δεν περάσει στη Βουλή των Σκοπίων, θα περάσει μετά τις εκλογές, για τις οποίες δήλωσε βέβαιος πως θα τις κερδίσει ο Ζάεφ!
(Συγκρίνοντας μήλα με πορτοκάλια και λέγοντας ότι ο Ζάεφ πήρε στο δημοψήφισμα 100.000 ψήφους περισσότερες από αυτές που έλαβε στις εκλογές, έβγαλε νικητή τον Ζάεφ πριν ανοίξουν οι κάλπες.

Ο καρκίνος του πρωκτού δεν σχετίζεται με την αιμορροϊδοπάθεια.

fsdffdsfasdefwe34cfcccfedwf.jpgΌταν αναφερόμαστε στις αιμορροΐδες, συνήθως εννοούμε τις φλέβες της περιοχής του πρωκτού που έχουν διογκωθεί υπερβολικά. Παρά τα όσα γράφονται και λέγονται, οι αιμορροΐδες δεν μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο του πρωκτού ή του παχέος εντέρου.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Ημερίδα για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-18 διοργανώνει η Βουλή

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 4 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ημερίδα για το Έτος Τουρισμού Ελλάδας-Ρωσίας 2017-2018 διοργανώνει η Βουλή των Ελλήνων, αύριο Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στην αίθουσα Γερουσίας, οι εργασίες της οποίας θα αρχίσουν στις 9:00 και αναμένεται να ολοκληρωθούν περί τις 18:00.
Την έναρξη των εργασιών θα κηρύξει ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, με προεδρεύουσα την κυρία Χαρά Καφαντάρη, Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής.
Αμέσως πριν, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων θα δεχθεί στο γραφείο του πενταμελή ρωσική

Ν/Σ Πόθεν Έσχες: Οι σημαντικές αλλαγές για τους υπόχρεους των ΟΤΑ - Νέες προθεσμίες

Το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για το “πόθεν έσχες” κατετέθη χθες 1η Οκτωβρίου 2018 στη Βουλή, καθορίζοντας,ιδίως,τις νέες προθεσμίες που οφείλουμε να τηρήσουμε για τη δήλωση του 2018...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων, 4 Οκτωβρίου (video)

Η 4η Οκτωβρίου καθιερώθηκε ως Παγκόσμια Ημέρα Ζώων, επειδή συμπίπτει με τον εορτασμό της μνήμης του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, που έχει αναγορευτεί από την Καθολική Εκκλησία ως προστάτης των ζώων και του περιβάλλοντος.
Η 4η Οκτωβρίου θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων το 1931, μετά από μία συνδιάσκεψη οικολόγων στη Φλωρεντία, με σκοπό να τονίσει την δεινή θέση των ειδών υπό εξαφάνιση. Από τότε και μετά, στη μέριμνα του οργανισμού της Ημέρας συμπεριλήφθησαν όλα τα είδη ζώων, ενώ μέλη και «φίλοι» του έχουν γίνει πλέον όλες σχεδόν οι χώρες παγκοσμίως. ....................

Επικίνδυνο φράγμα στη θάλασσα στα Μαύρα Λιθάρια ( Επιστολή στον Περιφερειάρχη κ.Πέτρο Τατούλη

Αποτέλεσμα εικόνας για μαυρα λιθαρια
Πέτρο Τατούλη ---Περιφεριάρχη Πελοποννήσου 1/10/2018
Πλ.Εθνάρχου Μακαρίου ---Τρίπολη ---Αρκαδία 221 00
Αξιότιμε Κύριε Τατούλη ,
Πάνε δύο χρόνια που με δική σας πρωτοβουλία φτιάξατε (η περιφέρεια) στη παραλία του χωριού μας ,στα Μαυραλιθάρια ,φράγμα στη θάλασσα ανατολικά του Αγίου Παντελεήμονα .Το φράγμα αυτό είναι από πέτρες περιτυλιγμένες από ανθεκτικό σύρμα που δεν σκουριάζει. Ολοι είπαμε μπράβο στην περιφέρεια που το έκανε!!Ομως με την τελευταία θαλασσοταραχή στο περισσότερο μέρος το έγειρε επικίνδυνα και ίσως πέσει στη θάλασσα. Επρεπε αυτοί που το έφτιαξαν να το στερεώσουν καλά .Φαίνεται δεν το κάνανε.Πιστεύω ότι ο κατασκευαστής

Επιστολή κατοίκων Μαύρων Λιθαρίων Δερβενίου Κορινθίας προς τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής

Αποτέλεσμα εικόνας για λιμανι αρχαιας αιγειρας
Πέτρο Τατούλη ---Περιφεριάρχη Πελοποννήσου 12/9/2018
Πλ.Εθνάρχου Μακαρίου ---Τρίπολη ---Αρκαδία 221 00
Αξιότιμε Κύριε Τατούλη ,
Oμηρος: Υπερησίη (Υπεράσια).
Σήμερα ονομάζεται Μαυραλιθάρια,είναι οικισμός του Δερβενίου Κορινθίας ,στα σύνορα με την Αχαϊα.
{<<Τα Μαυραλιθάρια είναι παράλιος οικισμός στα όρια Κορινθίας Αχαϊας ,5 χιλιόμετρα δυτικά του Δερβενίου στο οποίο υπάγεται διοικητικά.Στην αρχαιότητα ήταν επίνειο της αρχαίας Αιγείρας ,της οποίας τα ίχνη ,όπως το θέατρό της ,βρίσκονται στον κοντινό λόφο Παλιόκαστρο .είχε την ιδία ονομασία με την αρχαία πόλη ,ή, αναφερόταν ως λιμήν των Αιγειρατών .Οπως αναφέρει ο Παυσανίας ,το λιμάνι απείχε 12 στάδια από την κυρίως Αίγειρα (Υπεράσια την ονομάζει ο Ομηρος )όπου με 6 καράβια ,υπό την διοίκηση του Αγαμέμνονα,έλαβε μέρος στην εκστρατεία κατά της Τροίας .>>}
ΣΗΜΕΡΑ:
Το λιμάνι της Υπερησίης ήταν μεγάλο ,αλλά με τις καταστροφές ,πλημμύρες κλπ,το μεγαλύτερο μέρος έχει εξαφανιστεί .Στον πέτρινο λόφο του λιμανιού

Ερώτηση ΚΚΕ: Για τις καταστροφές από τον κυκλώνα "Ζορμπά" που προκλήθηκαν στην Πελοπόννησο.

Αποτέλεσμα εικόνας για κκεΚοινοβουλευτική Ομάδα

Λεωφ. Ηρακλείου 145, 14231 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ,



ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Περιβάλλοντος & Ενέργειας και
Υποδομών & Μεταφορών

Θέμα: Για τις καταστροφές από τον κυκλώνα "Ζορμπά" που προκλήθηκαν στην Πελοπόννησο.

Καταστροφές από τον κυκλώνα "Ζορμπά" προκλήθηκαν στην Πελοπόννησο το Σάββατο 29/9/18. Η κακοκαιρία έπληξε την Μεσσηνία, την Λακωνία, και ιδιαίτερα περιοχές στην Κορινθία (Κιάτο, Βέλο, Ξυλόκαστρο, δημοτικά διαμερίσματα του Δ. Κορινθίων και της Νεμέας) και την Αργολίδα (Άργος, Νέα Κίος, και Κιβέρι), όπου σημειώθηκαν πλημμυρικά φαινόμενα από υπερχείλιση ρεμάτων.

Τα νόμιμα και αδειοδοτημένα από τον ΕΟΠΠΕΠ φροντιστήρια του Ν. κορινθίας. Η εγγυημένη επιλογή για την εκπαίδευση κάθε μαθητή!




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μ. Εκπαίδευσης του Ν. Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει στο πλαίσιο της Έκθεσης «Πελοπόννησος 2018» το Σάββατο 6 Οκτωβρίου στις 11.00΄ π.μ. στο χώρο του Συνεδριακού Κέντρου της Έκθεσης στο Λιμάνι της Κορίνθου.
Θέμα: «Νέο Σύστημα Πανελλαδικών και Επαγγέλματα Αιχμής»
ΟΜΙΛΗΤΗΣ: Δρ. Κωνσταντίνος Κότιος Διδάκτωρ ΑΠΘ, Σύμβουλος Σταδιοδρομίας, (EMPLOY)
Παρεμβαίνουν:
  1. Ο Πρόεδρος της ΟΕΦΕ, κ. Γιάννης Βαφειαδάκης
  2. Η πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Κορινθίας (παράρτημα της ΠΕΦ), κ. Αντιγόνη Βογιατζή
  3. Ο πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας, κ. Σταύρος Σταυρόπουλος
  4. Εκπρόσωπος της Ένωσης Ελλήνων Φυσικών

Θοδωρής Βασιλακόπουλος

Aντιμετώπιση του βατράχιου (κυστική αλλοίωση στο έδαφος του στόματος) που πλήττει παιδιά και ενήλικες.


Αθήνα 4 Οκτωβρίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η χειρουργική θεραπεία με μερική ή ολική αφαίρεση του υπογλωσσίου σιελογόνου αδένα, δίνει λύση στην αντιμετώπιση του βατράχιου (κυστική αλλοίωση στο έδαφος του στόματος) που πλήττει παιδιά και ενήλικες.
Αυτό τόνισε μιλώντας στο 4ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παθήσεων των Σιελογόνων Αδένων (28-29 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη) ο διαπρεπής Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος Διευθυντής Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς Ωτορινολαρυγγολογικής

Νέα δημοσκόπηση: Ανοίγει η «ψαλίδα» μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ! Πεντακομματική Βουλή (ΕΙΚΟΝΕΣ)

 
Με διαφορά 9,6% προηγείται η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της εταιρείας «Interview» για το «Βεργίνα TV».
Σύμφωνα με τη μέτρηση, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει το 30,9%