Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Πού τους βρίσκουν όλους αυτούς και μας τους κουβαλούν;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Συγγνώμη, αλλά πού τους βρίσκουν όλους αυτούς και μας τους φορτώνουν κάθε τόσο στο κεφάλι μας; Και μάλιστα μας τους παρουσιάζουν ως κάτι το εξαιρετικό, ως διανοούμενους που μας κάνουν και χάρη κι’ από πάνω που έρχονται να μας δώσουν τα φώτα τους;
Τον θυμάστε στον Ταρίκ Ραμαντάν, τον αμφιλεγόμενο Ελβετό ισλαμολόγο, εγγονό του ιδρυτή των «Αδελφών Μουσουλμάνων» και καθηγητή σύγχρονων ισλαμικών σπουδών στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, που μας κουβαλούσε ο Γ. Παπανδρέου στο περίφημο Συμπόσιο της Σύμης; Τον θυμάστε στο Ρέθυμνο τον Ιούλιο του 2005 (εκεί είχε διοργανωθεί τότε το Συμπόσιο της Σύμης) να φωτογραφίζεται πανευτυχής με τον Γιώργο;

Με παρέμβαση Τατούλη επιπλέον έργα αγροτικής οδοποιίας εντάχθηκαν στο ΠΑΑ 2014 – 2020 για την Αρκαδία και την Κορινθία


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh_TACgFt2wpogeqPdOy4NuHrqP1yGAqz0-e7WfFZ1N-L5VjQiJDxUpJ6QwRcIL5XrVNVWZQ3FbYoV69PmiptmVbvdLU8VY66DhvMIDghXM2bvvOMxTQnw_EADbniP9kDeX1t9KGIY6JAU/s1600/pyrgos+kordi+kor+orizontes.jpg

Μετά την παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη προς το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, δόθηκε η δυνατότητα να ενταχθεί και το σύνολο των επιλαχόντων πράξεων στην δράση 4.3.4 «Βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις» του προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΑ 2014-2020. Σε συνέχεια των ανωτέρω με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, τα έργα που εντάσσονται για τις Περιφερειακές Ενότητες Αρκαδίας και Κορινθίας είναι:

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΖΗΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ


 


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Επιχορηγήσεις ύψους 1,54 εκατ. Ευρώ εγκρίθηκαν με υπογραφή του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για έργα αποκατάστασης ζημιών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν δήμους της χώρας. Οι εγκρίσεις γίνονται κατόπιν αιτημάτων που υπέβαλαν οι δήμοι στο υπουργείο Εσωτερικών για την αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν στις υποδομές τους από την κακοκαιρία, με χρέωση του λογαριασμού του ΥΠΕΣ από το έργο «Πρόγραμμα πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους Ο.Τ.Α. Α’ και Β’ βαθμού της χώρας».

Στο πλαίσιο αυτής της απόφασης ο Δήμος Σικυωνίων ενισχύεται με το ποσό των 200.000 ευρώ.


Κόρινθος, 19 Σεπτεμβρίου 2018

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ''ΑΓΚΑΛΙΑ-ΖΩ'' ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΒΑΝ ΣΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΗΣ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑΣ

Φωτογραφία προφίλ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 14 Σεπτέμβρη , η νεοσύστατη ομάδα φωτογραφίας του Συλλόγου ‘’Αγκαλιά-ΖΩ’’ , πραγματοποιήσαμε την πρώτη φωτο-απόδραση στο πανηγύρι στα Κιόνια, μετά από πρόσκληση του Εμπορικού Συλλόγου.
Σκοπός της επίσκεψης και φωτογράφησης μας ήταν να αναδείξουμε  το λαογραφικό στοιχείο ενός παμπάλαιου θεσμού που με όλα του τα προβλήματα , παραμένει ζωντανός.
Το ατυχές περιστατικό της διένεξης που προέκυψε με έναν από τους μικροπωλητές , δεν χαρακτηρίζει το σύνολο των ανθρώπων εκεί, που με κόπο προσπαθούν να βιοποριστούν και ήταν και δικός μας στόχος να αναδείξουμε ακριβώς αυτή την προσπάθεια τους .

Ουρεόπλασμα Ureaplasma urealyticum. Βακτήριο σεξουαλικώς μεταδιδόμενο που προκαλεί τσούξιμο, πόνο, εκκρίσεις


Τα μυκοπλάσματα (στα οποία ανήκει και το ουρεόπλασμα) είναι οι μικρότεροι προκαρυωτικοί μικροοργανισμοί.
Tο ουρεόπλασμα (Ureaplasma urealyticum) αποτελεί μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας του γεννητικών οργάνων τόσο των ανδρών όσο και των γυναικών. Έχει βρεθεί σε περίπου 70% των σεξουαλικά ενεργών ανθρώπων.
Το είδος μυκοπλασμάτων αποτελείται από οκτώ γένη, συμπεριλαμβανομένων των mycoplasma, ureaplasma, acholeplasma, anaeroplasma και asteroloplasma.
Μεταδίδονται με σεξουαλική επαφή, Διαπλακουντιακά και κατά τον τοκετό. Τα βρέφη επιμολύνονται κατά τον τοκετό με την διάβαση τους από μολυσμένη γεννητική οδό. ....................

Διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Τρίπολης-Ολυμπίας


http://www.patrisnews.com/wp-content/uploads/2018/09/odiko-diktuo-vitina-arxaia-olumpia-patratora.jpg 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ
ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ  




Σας γνωρίζουμε ότι στα πλαίσια εκτέλεσης του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΟΔΙΚΩΝ ΑΞΟΝΩΝ ΕΠΑΡΧ. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ» από τη Δ/νση Τεχνικών ΄Εργων Π.Ε. Αρκαδίας, θα γίνει διακοπή κυκλοφορίας στην Ε.Ο. Τρίπολης-Ολυμπίας στη χ.θ. 4+400 σύμφωνα με την 392/10-09-2018 (ΑΔΑ:7ΜΡ77Λ1-ΩΘΝ) Απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου από τη Δευτέρα 24-09-2018 και ώρα 7:00 π.μ. έως και την Παρασκευή 28-09-2018. Η κυκλοφορία θα εκτρέπεται σε παράλληλη οδό σύμφωνα με τη σήμανση που θα έχει τοποθετηθεί  επί της Ε.Ο. Τρίπολης-Ολυμπίας.