Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

Η 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ

Αυλαία στη 2η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ | in.gr
 Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής:
Παναθηναϊκός-Λαμία 3-1
Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-1
Ατρόμητος-Ξάνθη 0-0
Αρης-ΑΕΛ 2-0
Πανιώνιος-ΠΑΟΚ 0-1
Ολυμπιακός-ΠΑΣ Γιάννινα 5-0
Λεβαδειακός-Απόλλων Σμύρνης 1-0
Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)

Άρης 6
ΑΕΚ 6
Ολυμπιακός 6
Ατρόμητος 4
ΠΑΟΚ 4

Παναιτωλικός 3
Λεβαδειακός 3
ΑΕΛ 3
ΟΦΗ 1
Πανιώνιος 1
Ξάνθη 1
Παναθηναϊκός 0
Απόλλων Σμύρνης 0
Αστέρας Τρίπολης 0
ΠΑΣ Γιάννινα 0
Λαμία 0
* Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε με τιμωρία -6 βαθμών και ο ΠΑΟΚ με -2.

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός

Πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα ο Λεβαδειακός | in.gr
Ο Λεβαδειακός πέτυχε την πρώτη νίκη του στο εφετινό πρωτάθλημα, επιβληθείς στην πρωτεύουσα της Βοιωτίας του Απόλλωνα Σμύρνης με 1-0, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. Το «χρυσό» γκολ των γηπεδούχων σημείωσε με κεφαλιά ο Μαρκόφσκι στο 73ο λεπτό, κι ενώ από το 68΄ ο Λεβαδειακός έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Κρνέτα. Ο Απόλλωνας Σμύρνης παραμένει χωρίς βαθμό.

Παναιτωλικός-ΟΦΗ 2-1: Πρώτη νίκη για τους Αγρινιώτες

«Μοράρ-εσε» κόντρα στον ΟΦΗ ο Παναιτωλικός | in.gr 
 Ο Παναιτωλικός άνοιξε… λογαριασμό στην εφετινή Super League, επικρατώντας 2-1 στο Αγρίνιο του ΟΦΗ, στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής. «Ήρωας» για την ομάδα του Τραϊανού Δέλλα αναδείχθηκε ο Ρουμάνος Βλαντ Μοράρ, που σκόραρε δις στο 23ο και 58ο λεπτό, ενώ και το τρίτο γκολ ήταν από παίκτη του Παναιτωλικού, αλλά το πέτυχε ο Έρικσον στο 88΄ εις βάρος της ομάδας του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Κόρινθο

Εμφάνιση kyriakos.jpg


Της Γιώτας Μπάγκα
Την προηγούμενη Παρασκευή επισκέφτηκε την Κόρινθο ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή την έναρξη του summer school της ΟΝΝΕΔ.  Μετά από αυτήν την επίσκεψη πολλές συζητήσεις έγιναν για το προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όχι μόνο στην Κόρινθο αλλά και σε όλο το νομό. Αυτό που  προξένησε τη μεγαλύτερη εντύπωση, ήταν η στροφή του κόσμου προς το πρόσωπο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Ακόμα και πολίτες που είχαν αρχικά αρνητική γνώμη μεταστράφηκαν  και εκτίμησαν την πολιτική και την ανθρώπινη ποιότητα του προέδρου. Γιατί, ο πρόεδρος μας έδειξε ποια είναι – ή μάλλον ποια πρέπει να είναι - πραγματικά η νέα γενιά πολιτικών και ποια τα χαρακτηριστικά της. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν απλός,

“Έφυγε” από τη ζωή η ηθοποιός Κάτια Αθανασίου

Tην τελευταία της πνοή άφησε σήμερα το πρωί η ηθοποιός Κάτια Αθανασίου, η οποία αντιμετώπιζε τα τελευταία χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας. Την είδηση του θανάτου της έκανε γνωστή μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο facebook, ο καλός της φίλος και συνάδελφος Γιάννης Χριστόπουλος.

ΣΟΚ Στην Κορινθία Βιασμός 14χρονου από Πακιστανό.

Κορινθία: 14χρονος κατήγγειλε τον βιασμό του από Πακιστανό! Τι είδε ο ιατροδικαστής | Newsit.gr 
Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κορινθίας η υπόθεση βιασμού ενός 14χρόνου, ο οποίος έπεσε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από έναν 20χρονο Πακιστανό, στο Σοφικό. Το περιστατικό κατήγγειλε στην αστυνομία η μητέρα του ανήλικου ενώ ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη μετά και την εξέταση του παιδιού από ιατροδικαστή, ο οποίος βεβαίωσε τον βιασμό. Όλα ξεκίνησαν πριν από μερικές ημέρες όταν η μητέρα, αλβανικής καταγωγής, συμφώνησε με τον Πακιστανό φίλο της να πάρει το παιδί μαζί του σε μία επιχείρηση που εργαζόταν προκειμένου να βγάλει μεροκάματα. Την Παρασκευή, ο 14χρόνος τηλεφώνησε στη μητέρα του και της ζήτησε να επιστρέψει σπίτι καθώς παραπονέθηκε πως δεν περνάει καλά. Όταν το παιδί γύρισε πίσω αποκάλυψε ότι ο Πακιστανός προέβη σε άσεμνες πράξεις πάνω του με αποτέλεσμα η μητέρα να καταγγείλει το περιστατικό στην αστυνομία. Ο 20χρονος προσήχθη στο ΑΤ του Σοφικού και συνελήφθη καθώς όπως προέκυψε από την ιατροδικαστική εξέταση ο ανήλικος έφερε σημάδια βιασμού. Ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα με την κατηγορία του βιασμού ανηλίκου.

Ρεπορτάζ: Κωστας Στάμου / newsit.gr

Άνοιξε το νέο «Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης» Δηλώσεις Υπουργού ΠΕΝ Γιώργου Σταθάκη και Πρόεδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού

 Αποτέλεσμα εικόνας για τεε
Άνοιξε σήμερα, με τη συνεργασία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΥΠΕΝ) και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ), το Ηλεκτρονικό Μητρώο Ελεγκτών Δόμησης για την εγγραφή μηχανικών με τα αντίστοιχα δικαιώματα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι έλεγχοι στα θέματα δόμησης και να αυξηθεί ο αριθμός των ελεγκτών για την καταπολέμηση της αυθαίρετης δόμησης.

Η εγγραφή των ελεγκτών δόμησης θα έχει ισχύ πέντε ετών, η οποία μπορεί να παραταθεί μετά τη λήξη για άλλα πέντε χρόνια με ηλεκτρονική αίτηση του ελεγκτή.

Ένα ακόμη μεγάλο έργο στην Πελοπόννησο είναι γεγονός και φέρει τη σφραγίδα του Πέτρου Τατούλη Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Φωκιανός - Κυπαρίσσι


https://mail.google.com/mail/u/0?ui=2&ik=40fc3ecc9e&attid=0.3&permmsgid=msg-f:1610598018576208347&th=1659fe5d552ed1db&view=fimg&realattid=f_jlmdt9w02&disp=thd&attbid=ANGjdJ9nchJa0s0rYFk1vuyM3_6wOC58ZyMwR881xqEiyr-sP3aweLFjZnTiZpmgN3dghZfkNzswahiZE2NBH1Pavyz4_UnjLpK7He5hS9NaBzDou_HDjYvBYwv8K20&ats=2524608000000&sz=w1024-h654

«Το μεγάλο έργο του δρόμου Φωκιανός – Κυπαρίσσι θα αποτελέσει σημείο αναφοράς και την αιχμή του δόρατος για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δρόμου, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018μ και πρόσθεσε «αυτό ήταν το όραμά μας, αυτή ήταν η δέσμευσή μας στους πολίτες και αυτό κάναμε πράξη».

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας ¨4¨ στο Νομό Μεσσηνίας.


Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς την Τρίτη στην Πελοπόννησο
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΗΣ Δ/ΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ                              
     
                     Καλαμάτα  03-09-2018
                      Αριθ. Πρωτ: 231658/1324






                                                            ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρικών φαινομένων και του ημερήσιου χάρτη πρόληψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδόθηκε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας για την Τρίτη 04-09-2018 ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι πολύ υψηλός κατηγορίας ¨4¨.
Σας ενημερώνουμε ότι απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στους εθνικούς δρυμούς, δάση και σε ευπαθείς περιοχές, σύμφωνα με την υπ. αρ. πρωτ:176866/958/03-07-2018 (ΑΔΑ: ΨΠΔΠ7Λ1-47Δ) απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου.
Συνιστάται στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης ή χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α.
Επίσης υπενθυμίζεται ότι κατά την διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Οι παραβάτες διώκονται και τιμωρούνται, σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.        
                                      Ο Περιφερειάρχης

                                      Πέτρος Τατούλης

Τριγλυκερίδια. Φυσιολογικές τιμές. Ποια η κατάλληλη διατροφή για την μείωσή τους;


της Κλεοπάτρας Ζουμπουρλή, μοριακή βιολόγος, medlabnews.gr
Η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή, το κάπνισμα, η υπέρμετρη χρήση αλκοόλ, δίαιτες υψηλές σε υδατάνθρακες, διάφορα φάρμακα, ακόμη και διάφορες παθήσεις όπως ο σακχαρώδης διαβήτης και χρόνιες νόσοι των νεφρών, έχουν σαν αποτέλεσμα την άνοδο των τριγλυκεριδίων στο αίμα.
Τα τριγλυκερίδια ονομάζονται και ουδέτερα λίπη. Είναι οργανικές χημικές ενώσεις, και το μόριό τους αποτελείται από ένα μόριο γλυκερόλης, ενωμένο με τρία μόρια ανώτερων λιπαρών οξέων. Από αυτήν ακριβώς τη σύνθεση λαμβάνουν και το χαρακτηριστικό τους όνομα τριγλυκερίδια. Τα διάφορα τριγλυκερίδια μπορεί να είναι στερεά στη συνήθη θερμοκρασία δωματίου, δηλαδή είναι λίπη, είτε να είναι υγρά, οπότε και αποκαλούνται έλαια. ....................

Πέτρος Τατούλης «Ενώνουμε τον Πάρνωνα και δημιουργούμε τις προϋποθέσεις ανάπτυξής του»- Εγκαινιάστηκε ο δρόμος Πελετά – Κρεμαστή


 Εμφάνιση IMG_9374.JPG
«Το οδικό μας δίκτυο στον πυρήνα του Πάρνωνα βρίσκεται πλέον σε εξαιρετική κατάσταση και βήμα βήμα εκπληρώνουμε το στόχο μας και τη δέσμευσή μας προς τους πολίτες να ενωθεί όλος ο Πάρνωνας, όλα τα χωριά του, είτε βρίσκονται στη Λακωνία, είτε στην Αρκαδία» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή εγκαινίων του δρόμου Πελετά – Κρεμαστή, την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Γ. Μανιάτης: "Βρώμικος πόλεμος και λάσπη μέχρι τις εκλογές"| Συνέντευξή μου στην Εφημερίδα "Φιλελεύθερος", 03.9.2018


- Εκτιμάτε πως η κυβέρνηση θα συνεχίσει να μετέρχεται ακραίων μεθόδων στο δρόμο προς τις κάλπες, ως τελευταία της προσπάθεια να πολώσει το κλίμα και ν' αποκομίσει πολιτικά οφέλη;

ΝΑ ΤΙΜΗΘΕΙ Η ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΜΕ ΠΡΑΞΕΙΣ. ΔΙΕΞΑΓΩΓΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΠΑΣΟΚ, ΤΩΡΑ!


Μήνυμα του Στέφανου Ξεκαλάκη για τα 44 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.
 
  • Συνέδριο απολογισμού
  • Συνέδριο αυτοκάθαρσης
  • Συνέδριο ενοποίησης του ιστορικού αφηγήματος
  • Συνέδριο ανανέωσης
  • Συνέδριο μετεξέλιξης
  • Συνέδριο προοπτικής

Σήμερα, ημέρα της ιδρυτικής επετείου του ΠΑΣΟΚ, για άλλη μια χρονιά θα ακουστούν ωραία λόγια, θα ειπωθούν ιστορίες από τα παλιά, θα ανασύρουμε στη μνήμη μας το μεγάλο μας ηγέτη και τους πρωταγωνιστές των χρόνων όπου το κόμμα είχε κυρίαρχο ρόλο στη διαμόρφωση των πολιτικών εξελίξεων.

Ο Κώστας Σκιαδας από Παναιγιάλειο στον Αστέρα Δερβενίου

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, παπούτσια

Ο Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό του συλλόγου,του ποδοσφαιριστή Σκιαδά Κώστα. Ο νεαρός εικοσάχρονος με παρουσίες,στην Κ20 του Παναιγιαλείου και στην Κ17 του Παναιτωλικού, εντάχθηκε στην ομάδα και είναι έτοιμος να βοηθήσει την αμυντική γραμμή των κυανόλευκων. Τον καλοσωριζουμε στον σύλλογο και του ευχόμαστε υγεία και καλή αγωνιστική δράση!! 

Κατάργηση αλλαγής ώρας: Τι ψήφισαν οι Έλληνες -Μικρή η συμμετοχή



Μόλις το 0,34% των Ελλήνων συμμετείχε στη διαβούλευση για την αλλαγή ώρας στην ΕΕ, με  το 56% να δηλώνει πως επιθυμεί να συνεχιστεί η αλλαγή ώρας και το 44% να καταργηθεί.
Στη διαβούλευση συμμετείχαν όλα τα κράτη με τη Γερμανία να σημειώνει το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής: 3,79% του πληθυσμού. Ψηλά βρέθηκε και η

Πότε θα ανοίξουν τα σχολεία για το έτος 2018-2019

http://users.sch.gr/tkordouli/wp-content/uploads/2015/11/DSC_7440.jpg

Λίγες ακόμη ημέρες διακοπών απομένουν για τους μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης. Και αυτό για το πρώτο κουδούνι για το διδακτικό έτος 2018-2019 αναμένεται να χτυπήσει την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018. Είναι η μέρα που οι μαθητές όλων των σχολείων θα δώσουν το ραντεβού της επιστροφής στα θρανία.

ΕΟΠΥΥ: Δύο νέες υπηρεσίες μειώνουν τις ουρές -Εφαρμογή από Δευτέρα


Δύο νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες τίθενται από αύριο Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου στη διάθεση των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ, με στόχο να μειωθούν οι ουρές και να επιταχυνθεί η εξυπηρέτηση.
Συγκεκριμένα, τίθεται σε λειτουργία το ηλεκτρονικό Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο (ΑΥΣ), με το οποίο επιταχύνονται οι διαδικασίες έγκρισης των αιτημάτων πολιτών για την αποζημίωσή τους και μηδενίζεται παράλληλα η ταλαιπωρία τους, καθώς, πλέον, δεν απαιτείται φυσική παρουσία τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ.

ΟΑΕΔ: Ποιοι & πώς μπορούν να εγγραφούν στο Μητρώο Ανέργων (δικαιολογητικά+παροχές)


Στο μητρώο ανέργων του ΟΑΕΔ μπορεί να εγγραφεί οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ηλικίας 15-74 ετών το οποίο α) δεν έχει εργασία β) δεν είναι μαθητής, σπουδαστής ή φοιτητής οποιασδήποτε εκπαιδευτικής βαθμίδας, γ) είναι διαθέσιμο στην αγορά εργασίας και δ) αναζητά ενεργά απασχόληση.
Για την εγγραφή στο μητρώο ανέργων απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά:

Καμμένος καλεί Σκοπιανούς να μην τον δυσκολεύουν

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ζάεφ και Ντιμιτρόφ «Μακεδονία» την ανεβάζουν «Μακεδονία» την κατεβάζουν τη χώρα τους.
Μπορούν και το κάνουν, διότι τους το επιτρέπει η περίφημη Συμφωνία των Πρεσπών. Η οποία συμφωνία μπορεί να προβλέπει ως ονομασία το «Βόρεια Μακεδονία», αλλά από μόνη της βάζει κανονικά από την πόρτα το «Μακεδονία», αφού αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και «μακεδονική» γλώσσα.
Κάποιος που αναγνωρισμένα έχει «μακεδονική» ταυτότητα και μιλά την «μακεδονική» γλώσσα, είναι προφανές ότι μπορεί μια χαρά να αποκαλεί τον εαυτό του «Μακεδόνα». Και προφανώς το «βόρεια» πάει περίπατο.