Τρίτη 21 Αυγούστου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗΝ ΙΘΑΚΗ

article thumbnail

 

 

 

 

 

 21/08/18

Με το σημερινό του διάγγελμα, που θύμισε τη λαϊκή ρήση "εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν", ο πρωθυπουργός προσπαθεί να κρύψει ότι η δήθεν "νέα εποχή" βασίζεται πάνω στα "αποκαΐδια" των δικαιωμάτων του λαού και της νεολαίας.

2ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού Έργου





H Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος (Ε.Σ.Ε.) και το ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης με την υποστήριξη της 


Εθνικής Τράπεζας προκηρύσσουν διαγωνισμό συγγραφής πρωτότυπου Θεατρικού Έργου με ελεύθερη θεματολογία. 


Πρόκειται για μια πρωτοβουλία στήριξης και προώθησης του ελληνικού θεατρικού έργου.

Σε μια εποχή που και τα τηλεοπτικά σενάρια έχουν «θεατρικούς διαλόγους», καθώς και θεματικές ενότητες 


με δομή «μονόπρακτου», η Ένωση Σεναριογράφων Ελλάδος και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης καλούν τους 


ενδιαφερόμενους να καταθέσουν τα έργα τους, συμμετέχοντας στη μία ή και στις δύο κατηγορίες:

Βίντεο της ΝΔ: 2015-2018:Η ζημιά του ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα


Βίντεο με γραφήματα που αποδεικνύουν την «ζημιά που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ στη χώρα» από το 2015-2018 έδωσε στη δημοσιότητα η ΝΔ.
Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ παραθέτει στο βίντεο οικονομικά στοιχεία, σημειώνοντας ότι «τουλάχιστον 100 δισ. κόστισε το 3ο αχρείαστο μνημόνιο».  Μάλιστα, χρησιμοποιώντας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και των μεσοπρόθεσμων 2014-2018, η ΝΔ δημιουργεί σχεδιαγράμματα που αποτυπώνουν ποια θα ήταν η πορεία της χώρας χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ και τι συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επιπλέον με διάγραμμα από τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ και των μεσοπρόθεσμων αναλύονται ποια θα ήταν η πορεία της χώρας χωρίς την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ποια ήταν τελικά. Κατά την ΝΔ χάθηκαν 34 δισ. ευρώ ανάπτυξης, νούμερο που αντιστοιχεί σε: 10 χρόνια ΕΝΦΙΑ ή με 8.220 ευρώ για κάθε νοικοκυριό στην Ελλάδα ή με 380 νέα νοσοκομείο ή με 4.000 σχολεία.

Πυρ ομαδόν για το διάγγελμα Τσίπρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης



Πυρ ομαδόν για το διάγγελμα Τσίπρα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης





Τα κόμματα στην Ελλάδα ασκούν δριμεία κριτική στο διάγγελμα του πρωθυπουργού και στην έξοδο από το Μνημόνιο: «Ο συμβολισμός της Ιθάκης είναι ψεύτικος: Δεν φτάσαμε στο τέρμα της διαδρομής. Σήμερα τελειώνει η φτηνή χρηματοδότηση, αλλά συνεχίζονται τα σκληρά μέτρα και οι βαριές δεσμεύσεις που έχει υπογράψει ο κ. Τσίπρας», σχολιάζει ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυρ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι «η πολιτική αλλαγή είναι επιβεβλημένη». - ΚΚΕ: «Εδώ καράβια χάνονται, βαρκούλες αρμενίζουν» - Το Ποτάμι: «Οι Έλληνες θυμούνται τις ψεύτικες υποσχέσεις»- ΔΗΣΥ: «Η Ιθάκη είναι η αρχή του τέλους της κυβέρνησης» κατά τον Θ. Θεοχαρόπουλο, ενώ κατά τον Ευαγγ. Βενιζέλο αποτελεί «προσβολή της κοινής λογικής». - Αναλυτικά, οι αντιδράσεις των κομμάτων στο διάγγελμα Τσίπρα...

eklogika.gr

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας στην ΠΕ Κορινθίας


Εμφάνιση ΣΟΠΠ1.jpg

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 21 Αυγούστου η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας, υπό την παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών κ.κ. Κωνσταντίνα Νικολάκου, Άγγελου Παπαγγελόπουλου, Αθανάσιου Γκίκα, των Περιφερειακών Συμβούλων της Κορινθίας, καθώς και όλων των αρμόδιων φορέων που απαρτίζουν αυτό το σημαντικό όργανο.

Μητσοτάκης: Δεν πρόκειται να βγούμε από την κρίση, όσο υπάρχει η σημερινή κυβέρνηση



O Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Η νέα σημερινή παράσταση του κ. Τσίπρα στην Ιθάκη προκαλεί μόνο θλίψη και οργή. Δεν συνεχίζει μόνο να λέει ψέματα. Ακόμη και σήμερα, που θα έπρεπε να πρυτανεύει η αυτογνωσία και η ενότητα απέναντι στις προκλήσεις του μέλλοντος, επιμένει να διχάζει τους Έλληνες. 

“Η Ιθάκη είναι μόνο η αρχή”. Ο Τσίπρας αποκάλυψε τον πολιτικό σχεδιασμό του, μετά τα Μνημόνια


Τον πολιτικό σχεδιασμό του για τον επόμενο χρόνο, μέχρι τη συνταγματική ολοκλήρωση της τετραετίας, στην οποία στοχεύει πλέον για τη διεξαγωγή των βουλευτικών εκλογών, αποκάλυψε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, με το διάγγελμά του από την Ιθάκη, στη σκιά της ολοκλήρωσης του προγράμματος των Μνημονίων.

20 ψέματα και 3 βαφτίσια για την Πολιτική Προστασία

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όλα όσα ο Τσίπρας και η παρέα του εξήγγειλαν ως «νέο Σχέδιο για την Πολιτική Προστασία» περιλαμβάνονται σε νόμους που έχουν ψηφιστεί μεταξύ του 1995 και του 2014. Με τις ίδιες λέξεις και τους ίδιους όρους!
Για τον ΣΥΡΙΖΑ, βέβαια, όλα είναι ένα ψέμα. Από τον κανόνα δεν μπορούσε να ξεφύγει και η επικοινωνιακή διαχείριση της μεγάλης εθνικής τραγωδίας της 23ης Ιουλίου, η οποία έχει εξελιχθεί σε μια συστηματική και εκτεταμένη επιχείρηση συγκάλυψης.
Δεν είναι μόνο ότι για άλλη μια φορά έστησαν κολυμπήθρες (του Σιλωάμ) και έκαναν βαφτίσια, μετονομάζοντας την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας σε «Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών», τον γενικό γραμματέα σε διοικητή και το Επιστημονικό και Ερευνητικό Κέντρο Πολιτικής Προστασίας σε… «Διαρκές Επιστημονικό Συμβούλιο».

Τα κουνούπια προτιμούν τους ανθρώπους με χοληστερίνη, ουρικό οξύ, ιδρώτα, τις εγκύους


 
Τα κουνούπια που μας κάνουμε να υποφέρουμε την θερινή, κυρίως περίοδο είναι τα θηλυκά. Αυτό σημαίνει πως τα κουνούπια δεν μας τσιμπούν απλά και μόνο για να τραφούν (αν ήταν έτσι θα μας τσιμπούσαν και τα αρσενικά), αλλά χρειάζονται το ανθρώπινο αίμα για να γεννήσουν εύφορα αυγά. Και φυσικά όχι όποιο και όποιο αίμα! Ποιόν αγαπούν περισσότερο τα κουνούπια; Είναι τα κουνούπια τελικά τόσο εκλεκτικά;
Έχουμε όλοι μας παρατηρήσει πως τα συγκεκριμένα αιμοβόρα έντομα δείχνουν μια προτίμηση όσον αφορά τον "στόχο" που θα επιτεθούν π.χ. σε έναν χώρο που βρίσκονται 10 άτομα, ένα ή δύο από αυτά θα αποτελέσουν τον ιδανικό στόχο!
Είναι διαπιστωμένο, ότι τα έλκει το γαλακτικό οξύ που περιέχει ο ιδρώτας και το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε. Αυτό το τελευταίο τα αποπλανεί σε τόσο μεγάλο βαθμό, ώστε ο ξηρός πάγος, δηλαδή οι παγίδες με κατεψυγμένο διοξείδιο του άνθρακα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές εναντίον τους. ....................

Πρόσκληση σε ΄Εκτακτη Συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας Κορινθίας για τον σχεδιασμό και δράσεις Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών


dasopyrosvesi

ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                       Κόρινθος 20.08.2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                             Αριθμ. Πρωτ.: 220541/480
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                     
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ         


             
Κυρίες, Κύριοι,
Καλείστε αύριο Τρίτη 21 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00μ.μ.  στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Κεντρικό Κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας (Κροκιδά 2, Κόρινθος), υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας κ. Πελοπίδα Καλλίρη, ώστε να καθοριστούν όλες οι αναγκαίες δράσεις αυξημένης ετοιμότητας για την αντιμετώπιση κινδύνων από την εκδήλωση δασικών πυρκαγιών.
Κάθε φορέας θα παρουσιάσει το σχέδιο δράσης του περιληπτικά και ειδικά:

Όλα έτοιμα για το Loutraki Global Volleyball Cup 2018! 23-26 Αυγούστου 2018, Λουτράκι

Email Image
Loutraki Global Volleyball Cup 2018
Δελτίο Τύπου

Όλα έτοιμα για το Loutraki Global Volleyball Cup 2018!
23-26 Αυγούστου 2018, Λουτράκι

Η παγκόσμια ετήσια αθλητική διοργάνωση βόλεϊ βετεράνων, το « Loutraki Global Volleyball Cup>>, επιστρέφει για μία ακόμη χρονιά και φέρνει μαζί του παλαίμαχους πρωταθλητές του αθλήματος από 9 χώρες! Από 23 έως 26 Αυγούστου 2018, το Λουτράκι φιλοξενεί 12 ομάδες από 9 χώρες και περισσότερους από 180 αθλητές και συνοδούς.  Διοργανωτής του Loutraki Global Volleyball Cup είναι το Κέντρο Αθλητικής

Σήμερα η κηδεία της δημοσιογράφου Νατάσας Βαρελά


Σήμερα, Τρίτη, θα γίνει η κηδεία της δημοσιογράφου Νατάσας Βαρελά, η οποία πέθανε σε ηλικία 33 ετών από διάτρηση στομάχου.
Συγκεκριμένα, φίλοι, συγγενείς και συνάδελφοι της δημοσιογράφου θα της πουν το τελευταίο αντίο στις 18:30 στη Μητρόπολη Μεγάρων.

Σύσκεψη στο Δήμο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης για τα συνεχή περιστατικά κλοπής αγροτικών προϊόντων στις Τ.Κ. Στομίου και Σαρανταπηχιωτικών


Σχετική εικόνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Την Παρασκευή 17/8/2018, ώρα 10:00, κατόπιν εγγράφου και ενυπόγραφης καταγγελίας της 5ης Αυγούστου 2018, περί παραβατικής συμπεριφοράς Ελλήνων και Μεταναστών, που κατατέθηκε στο Δήμο μας από ομάδα κατοίκων των Τ.Κ. Στομίου και Σαρανταπηχιωτίκων, πραγματοποιήθηκε και μετά την πρόσκληση του Δημάρχου, συνάντηση στο Δημαρχείο Ξυλοκάστρου για το θέμα που ανέκυψε.