Παρασκευή 10 Αυγούστου 2018

Πέτρος Τατούλης: Εγκρίθηκε η συντήρηση και βελτίωση οδού Στεφάνι-Άγιος Βασίλειος προϋπολογισμού 345.000 ευρώ


Σχετική εικόναΈνα ιδιαίτερης σημασίας έργο για την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας ενεκρίθη κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 8 Αυγούστου παρουσία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη. Πρόκειται για την έγκριση της 6ης τροποποίησης κατανομής πιστώσεων του ενταγμένου έργου στο ΠΔΕ «Συντήρηση και βελτίωση επαρχιακού και οδικού δικτύου Π.Ε. Κορινθίας», ήτοι για το έργο συντήρησης οδού Στεφάνι-Άγιος Βασίλειος με προϋπολογισμό και πίστωση 345.000 ευρώ.
Την ικανοποίησή του για την έγκριση του σημαντικού αυτού έργου για την περιοχή εξέφρασε και ο Δήμαρχος Κορίνθου Αλέκος Πνευματικός, ο οποίος αναγνώρισε τις προσπάθειες της Περιφερειακής Αρχής.
Δημοπραττείται το δίκτυο ύδρευσης Δ.Κ. Λεωνιδίου

Editor’s Pick: ξηρασία και δυσαρέσκεια στην Ευρώπη

logo hi logo
Πολύπαθο καλοκαίρι φαίνεται πως περνάει η Ευρώπη τις τελευταίες εβδομάδες, τόσο από άποψη καιρικών φαινομένων όσο και από αποψη διεθνών εξελίξεων.
Η παρατεταμένη ξηρασία, η οποία έχει προκαλέσει τα σοβαρότερα προβλήματα στον αγροτικό τομέα της ΕΕ τα τελευταία 40 χρόνια, οδήγησε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην απόφαση να παρέχει μεγαλύτερη ευελιξία στους γεωργούς όσον αφορά την εφαρμογή των οικολογικών απαιτήσεων. Στη Γερμανία και τη Μεγάλη Βρετανία, οι βροχοπτώσεις των

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές. Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας


Αποτέλεσμα εικόνας για Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κόρινθος,  10.08.2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: «Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας»

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Σάββατο 11   Αυγούστου 2018.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για αύριο Σάββατο 11 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018(ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

Γαστρίτιδα. Συμπτώματα, ποιες τροφές πρέπει να αποφεύγετε και ποιες να τρώτε

Ψυχικό στρες, αλόγιστη χρήση φαρμάκων και δύο από τις πιο άσχημες συνήθειες της εποχής μας, τα τσιγάρα και το αλκοόλ, συνθέτουν μία εικόνα καθημερινότητας για πολλούς από εμάς. Δυστυχώς όμως ο αποδέκτης τέτοιων συνηθειών, δηλαδή το στομάχι μας, δεν είναι πάντα έτοιμο να τις αποδεχθεί και να τις αντιμετωπίσει με την ίδια ευκολία.
Οι συχνοί πόνοι στην κοιλιά, οι καούρες, καθώς και η ξινίλα και τα ρεψίματα μπορεί να είναι παροδικά. Στην περίπτωση όμως που επιμένουν, τότε ερχόμαστε αντιμέτωποι με μία από τις πιο συχνές και δύσκολες παθήσεις της καθημερινότητας μας: αυτήν της γαστρίτιδας. ....................

Συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου

Συναυλία Δημοτικής Φιλαρμονικής Δερβενίου
Κυριακή 12 Αυγούστου στις 9 μ.μ.. στο Δημοτικό Κινηματογράφο Δερβενίου "ΤΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ"!
Η είσοδος ειναι ελεύθερη για το κοινό

Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών στο Δερβενι

Έκθεση χειροποίητων δημιουργιών
Πανταζοπούλειο Πολιτιστικό κέντρο Δερβενίου | 11-16 Αυγούστου | ώρα 20.00 - 00.00

Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών ταινιών στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Το Διάλειμμα" στο Δερβένι από 10/8 - 15/8/2018.

Δημοτικός Κινηματογράφος "Το διάλειμμα" - Πρόγραμμα Ταινιών 9/8 - 15/8
Το πρόγραμμα των κινηματογραφικών ταινιών στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Το Διάλειμμα" στο Δερβένι.
Εβδομάδα από 10/8 - 15/8/2018
Γενική είσοδος : 5 € (Ώρα έναρξης : 09:30 - 10:00 μ.μ.)
Παιδικές ταινίες : 3 € (για παιδιά μέχρι 12 ετών)

Δήμος Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων και Ημερήσιος Χάρτης Πρόγνωσης Κινδύνου Πυρκαγιάς (Η.Χ.Π.Κ.Π)

Πρόγνωση Καιρικών Φαινομένων και Ημερήσιος Χάρτης Πρόγνωσης Κινδύνου Πυρκαγιάς (Η.Χ.Π.Κ.Π)
Σας αποστέλλουμε για την Παρασκευή 10-08-2018 απόσπασμα του Δελτίου Πρόγνωσης Καιρού της Ε.Μ.Υ. αναφορικά με τα καιρικά φαινόμενα που προβλέπεται να σημειωθούν στην περιοχή σας καθώς και απόσπασμα του Η.Χ.Π.Κ.Π.,  για την ενημέρωσή σας και παρακαλούμε για τις ενέργειές σας, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων σας και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό σας.  
ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ : 

Η λίστα με τα ονόματα των νεκρών από τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι

Η λίστα με τα ονόματα των νεκρών στη φωτιά στο Μάτι και τον Νέο Βουτζά βλέπει το φως της δημοσιότητας.
Η λίστα αυτή με τους με τους 92 νεκρούς έφτασε χθες στα χέρια των Εισαγγελέων που διενεργούν την έρευνα για τις ευθύνες. Περιλαμβάνει τα στοιχεία όσων ταυτοποιήθηκαν, των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους σε κάποιο νοσοκομείο, αλλά και δύο άτομα που ακόμη δεν έχουν αναζητηθεί από τους οικείους τους και δεν έχουν ταυτοποιηθεί.
Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί πως λίγη ώρα μετά την δημοσιοποίηση της λίστας, αυτή μεγάλωσε αφού μια 78χρονη η γυναίκα που νοσηλεύονταν στο Σισμανόγλειο δεν τα κατάφερε και έχασε την μάχη.
Συνεπώς πλέον οι νεκροί είναι 93.

Η λίστα του θανάτου

Europa League: Τα αποτελέσματα της βραδιάς! Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Europa League: Τα αποτελέσματα της βραδιάς! Τι έκαναν οι αντίπαλοι του Ολυμπιακού | Newsit.gr
Ο Ολυμπιακός επικράτησε με 4-0 της Λουκέρνη και έχει ουσιαστικά προκριθεί στα πλέι οφ του Europa League, όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του Μπασακσεχίρ – Μπέρνλι, με το πρώτο ματς στην Τουρκία, ανάμεσα στις δύο ομάδες, να ολοκληρώνεται στο 0-0.
Στα υπόλοιπα αποτελέσματα της βραδιάς, κερδισμένοι ήταν οι εκπρόσωποι της Κύπρου στην Ευρώπη, αφού ο Απόλλων Λεμεσού επικράτησε επίσης με 4-0 της Ντιναμό Μπρεστ, που στον προηγούμενο γύρο είχε αποκλείσει τον Ατρόμητο, ενώ η ΑΕΚ Λάρνακας έφυγε με «άνετο» διπλό (0-2) από την έδρα της Στούρμ Γκρατς. Θετικό αποτέλεσμα και για το ΑΠΟΕΛ που πήρε ισοπαλία 2-2 από τη Χάποελ Μπερ Σεβά στο Ισραήλ.
Στο έτερο παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον, η Σούντοβα επικράτησε με 0-1 μέσα στην Σπάρτακς Γιούρμαλα, με το νικητή του «ζευγαριού» να αντιμετωπίζει την ΑΕΚ, στην απευκταία περίπτωση του αποκλεισμού της από τη Σέλτικ στα προκριματικά του Champions League.

Όλα τα αποτελέσματα του Europa League

Συναγερμός σε 25 δήμους – Μολυσμένα κουνούπια μεταδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου – 3 νεκροί

Συναγερμός σε 25 δήμους – Μολυσμένα κουνούπια μεταδίδουν τον ιό του Δυτικού Νείλου – 3 νεκροί | Newsit.gr
Σε πλήρη εξέλιξη φαίνεται ότι είναι η επιδημία. Τα κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου εκτινάχθηκαν την τελευταία εβδομάδα. Άλλοι 17 άνθρωποι νόσησαν ανεβάζοντας τα κρούσματα σε 60, ενώ τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τον ιό. Δυστυχώς είναι πολλές οι περιοχές όπου τα μολυσμένα κουνούπια έχουν σημάνει πραγματικό συναγερμό στις υπηρεσίες.