Σάββατο 4 Αυγούστου 2018

Το “αντίο” του Τόσκα, και οι εξαγγελίες Σκουρλέτη


Το πρωί του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης-παραλαβής των αρμοδιοτήτων Προστασίας του Πολίτη, από τον Νίκο Τόσκα στον Πάνο Σκουρλέτη.
Ο παραιτηθείς υπουργός έκανε τον απολογισμό του, μιλώντας σε φορτισμένο κλίμα, και επανέλαβε ότι, στη σκιά της ανείπωτης τραγωδίας των πυρκαγιών, είχε θέσει από την πρώτη στιγμή την παραίτησή του στη διάθεση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την έκανε δεκτή και τον ευχαρίστησε για την συνεργασία όλων των τελευταίων χρόνων.
Ο Πάνος Σκουρλέτης από την πλευρά του, δεσμεύτηκε για μια σειρά από πολιτικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις, ώστε να διορθωθούν τα κακώς κείμενα και οι στρεβλώσεις.

Εξέταση των ματιών μπορεί να αποκαλύπτει την επικείμενη άνοια

lkjhlihgjhjhjjjjkjuyy.jpgΜία συνηθισμένη εξέταση των ματιών μπορεί να «προβλέπει» ποιοι άνθρωποι διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια.

Διαβάστε περισσότερα 
stogiatro.gr

Τι είναι ο αμίαντος και πώς συνδέεται με τον καρκίνο η εισπνοή σκόνης αμιάντου; Γιατί κινδυνεύουν κάτοικοι και διασώστες στο Μάτι;

Μετά από την φωτιά που κατέστρεψε το Μάτι ένα από τα θέματα υγείας που ήρθε στην επιφάνεια ήταν αυτό του αμιάντου. Η καύση των υλικών που βρίσκονται στα καμένα σπίτια απελευθέρωσαν στην ατμόσφαιρα μεγάλες ποσότητες σκόνης αμιάντου.
Ο αμίαντος αποτελεί μια σοβαρή απειλή για την ανθρώπινη υγεία. Έχει απασχολήσει έντονα την ιατρική κοινότητα κατά τις τελευταίες δεκαετίες και αυτό σχεδόν σε όλες τις χώρες του κόσμου. Εξαιρετικά μεγάλη έκθεση αμιάντου είχαν οι διασωθέντες αλλά και οι διασώστες που βρέθηκαν στην καταστροφή των δίδυμων πύργων στην Νέα Υόρκη.
ΣΤΗ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ 50’ Ο Chris Wagner ένας Ουαλός παθολογοανατόμος, εργαζόταν ως γιατρός στη Νότιο Αφρική. Μέσα στα καθήκοντά του ήταν και οι νεκροτομές. Παρατήρησε ότι οι εργάτες των ορυχείων αμιάντου πέθαιναν από έναν καρκίνο του υπεζωκότα που ονομαζόταν μεσοθηλίωμα. ....................

Κολπική μαρμαρυγή. Ποια τα συμπτώματά της, πως σχετίζεται με την άνοια, το εγκεφαλικό επεισόδιο και το αλκοόλ; Διατροφή και Πρόληψη

Υπολογίζεται ότι περίπου 150,000 Έλληνες πάσχουν από κολπική μαρμαρυγή και προσβάλλει πάνω από 1% του γενικού πληθυσμού αλλά η παρουσία της αυξάνεται σε 10% σε άτομα ηλικίας άνω των 80 ετών. Η συχνότητα της, αυξάνεται καθώς ο πληθυσμός της πατρίδας μας γερνάει. Όμως η συχνή αυτή αρρυθμία διαγιγνώσκεται εύκολα από την κλινική εξέταση και το απλό ηλεκτροκαρδιογράφημα.
Η Κολπική Μαρμαρυγή, ανήκει στις υπερκοιλιακές αρρυθμίες και είναι η πιο συχνή αρρυθμία της καρδιάς παγκοσμίως.
Η γήρανση του πληθυσμού στην Ευρώπη και την Βόρεια Αμερική την κάνουν ιδιαίτερα συχνή ιδιαίτερα σε ηλικίες άνω των 60 ετών.
Οι οικονομικές συνέπειες στους προϋπολογισμούς της υγείας καθώς και η πρόοδος τόσο της φαρμακοβιομηχανίας όσο και της επεμβατικής καρδιολογίας (ηλεκτροφυσιολογίας), έχει στρέψει τα φώτα της επιστήμης πάνω της ....................

Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές της Π.Ε. Κορινθίας » Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου 2018.


Αποτέλεσμα εικόνας για Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και
                                                                         
                                                                                       Κόρινθος, 04.08.2018
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για αύριο Κυριακή 5 Αυγούστου 2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.
Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018(ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

Εορτάζει η Σωτήρα στα Μεντoυριάνικα ( ΒΙΝΤΕΟ με την ιστορία του ναού)

Την Δευτέρα 6 Αυγούστου πανηγυρίζει ο Ιερός ενοριακός Ναός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα ( Τ. Κ. Χελυδορίου) , η Σωτήρα όπως την αποκαλούν οι ντόπιοι.. Την Κυριακή  5 Αυγούστου , στις 19.30 , το απόγευμα θα τελεστεί Πανηγυρικός Εσπερινός με αρτοκλασία από ιερείς της περιοχής, όπου θα ψάλει χορός ιεροψαλτών υπό τον  πρωτοψάλτη του Ι. Ν Αγίου Ιωάννου Δερβενίου συμπολίτη μας κ. Νικόλαο Μπούζα και τον λαμπαδάριο του ιδίου ναού κ. Δημήτριο Μπούζα. Κατά τον Εσπερινό το παρών θα δώσουν οι Αντιδήμαρχοι κ. κ. Δημήτριος Κάσσιος  και Κωνσταντίνος Κουσουλός. 

Ανήμερα της Εορτής, την Δευτέρα  στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί Όρθος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία υπό τον Ιερέα π. Αναστάσιο Κοΐνη. Κατά την θεία λειτουργία θα ψάλει χορός υπό των χοροδιδάσκαλο και ιεροψάλτη Χρήστο Σταύρου και τον πρωτοψάλτη Νικόλαο Μπούζα. Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό ενοριακό  Ναό  της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στα Μεντουριάνικα, θα παραστεί σύσσωμη η Δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλο.


Με αφορμή την  εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος  όπου εορτάζει η