Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018

O Πελοπίδας Καλλίρης αυριο στα χωριά Ζεμενό και Θροφαρί


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIZUogCAE11EVDOLKXEgGsufWIhspXp7HD_5fElfZb_lbqo4jU0lykgMY4G4MSlcDO_tPySxXd0f_g4Cb-aPdeIuKiY9qlp8PIul3AxJgH_fAsj7iI8FwyCcvg7pqOwQCnCyFIuCLZ7S8/s1600/p-kallirhs-zhtame-thn-prosoxh-olwn-twn-politwn-pros-apotroph-pyrkagiwn+%25282%2529.jpg
Κόρινθος 25/07/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διευρυμένο κλιμάκιο της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας με επικεφαλής τον Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας κ.Πελοπίδα Καλλίρη, τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες Πελοποννήσου, τους Περιφερειακούς Συμβούλους, τις Διευθύνσεις Τεχνικών Έργων και Αγροτικής Οικονομίας, θα επισκεφθούν αύριο 26/07/2018 τις πληγείσες περιοχές στο Θροφαρί και το Ζεμενό του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης καθώς και την περιοχή του Μικρού Βάλτου του Δήμου Σικυωνίων, για την καταγραφή και αποκατάσταση των ζημιών από τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Δήμων.


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

Την αντιπλημμυρική θωράκιση της Νέας Εθνικής Οδού Γαργαλιάνοι – Ρωμανός υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης

Εμφάνιση IMG_7296.JPG

Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αντιπλημμυρική προστασία και συμπληρωματικά έργα αγροτικής οδοποιίας στη Νέα Εθνική Οδό Γαργαλιάνοι – Ρωμανός» υπέγραψε την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Το έργο αυτό θα εξασφαλίσει την αντιπλημμυρική θωράκιση της Νέας Εθνικής Οδού Γαργαλιάνοι – Ρωμανός που υλοποίησε η Περιφέρεια Πελοποννήσου στη Μεσσηνία, καθώς αποσκοπεί στην ολοκλήρωση των εργασιών στις βοηθητικές οδούς για τη διευθέτηση των προσβάσεων σε παρόδιες ιδιοκτησίες και στην αντιπλημμυρική προστασία του χειμάρρου «Νεραδιάρη».

Βραβείο προπαγάνδας μέσα στις φλόγες

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πέρσι, οι πυρκαγιές μαίνονταν επί τέσσερις μέρες και ο κ. Τσίπρας ήταν άφαντος. Έκανε τις διακοπές του σε άγνωστη τοποθεσία, διέκοψε για λίγες ώρες, έκανε μια βόλτα με το ελικόπτερο, μας είπε ότι κάηκαν λιγότερα στρέμματα από το 2009 και αναχώρησε προς άγνωστη κατεύθυνση για να συνεχίσει τις διακοπές του.
Την ίδια ώρα, πέρσι, ο κ. Τόσκας έριχνε τα βάρη στην Πυροσβεστική, λέγοντας πως τα προηγούμενα χρόνια λειτουργούσε με στρεβλό τρόπο!
Μετά, ήλθε το… φέτος. Οι καταστροφικές πυρκαγιές ξέσπασαν κατά τις δώδεκα το μεσημέρι της 23ης Ιουλίου, αλλά ο κ. Τσίπρας είχε προγραμματισμένο ταξίδι στο Μόσταρ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης για να βραβευθεί για τη…  συνεισφορά του στη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή των Βαλκανίων!

Κινητοποίηση εθελοντών μηχανικών για συνδρομή στην καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSXrXyKsNHJ7N5P0yRlMsFQwdDlhr0SewfNNUguinDIucuFkR2VbQ
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας από την πρώτη ημέρα της τραγωδίας που έπληξε την Αττική εξέφρασε τη θλίψη του τεχνικού κόσμου της χώρας και εξεδήλωσε διαθεσιμότητα για συνδρομή με κλιμάκια μηχανικών σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες της Κεντρικής Διοίκησης και των ΟΤΑ, με επιστολές του Προέδρου του Γιώργου Στασινού προς τις αρμόδιες κρατικές Υπηρεσίες (Υπουργείο Υποδομών, Υπουργείο Εσωτερικών, Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) και την Αυτοδιοίκηση.

Τριήμερο Εθνικό πένθος -Τι ισχύει για το Δημόσιο (απόφαση)

 
Τριήμερο εθνικό πένθος για τις καταστροφικές πυρκαγιές που άφησαν τουλάχιστον 76 νεκρούς, κήρυξε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του.
Σε ένδειξη πένθους, το κράτος αποφασίζει σε ορισμένες περιπτώσεις το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών ή σχολείων, την ανάρτηση των σημαιών μεσίστια για μία ή περισσότερες ημέρες.

Άμεση βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζονται οι πυρόπληκτοι

http://img.documentonews.gr/unsafe/1000x600/smart/http://img.dash.documentonews.gr/documento/imagegrid/2017/05/14/59180009cd3a1873941f9032.jpgΓραπτή Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις δυνατότητες αποζημίωσης και οικονομικής ενίσχυσης των πληγέντων περιοχών, κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Ευρωβουλευτής στην ερώτησή του, ζητά την ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Αλληλεγγύης καθώς και όλων των διαθέσιμων μέσων της ΕΕ για την αποκατάσταση των ζημιών, τόσο στις δημόσιες υποδομές, όσο και στις ιδιωτικές κατοικίες. Παράλληλα για την αποφυγή νέων φυσικών καταστροφών το χειμώνα, ο κ. Ανδρουλάκης θέτει το θέμα της επείγουσας χρηματοδότησης αντιπλημμυρικών έργων στις περιοχές που κάηκαν.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

10 πρωτοβουλίες της ΚΕΔΕ για την ανακούφιση των πυροπαθών της Αττικής

Η στήριξη παιδιών πυροπαθών, η διάθεση ποσού από ίδιους πόρους ύψους  600 χιλιάδων ευρώ, η διάθεση μέσω ....

Εγκριτικές Αποφάσεις Σκουρλέτη για συμβασιούχους– Ποιους Δήμους αφορούν

 
Δημοσιεύθηκαν χθες 24/7 τέσσερις Αποφάσεις του Υπουργού Εσωτερικών, με τις οποίες εγκρίθηκε η σύναψη 594 συμβάσεων από Δήμους και νομικά πρόσωπά τους.
 Ειδικότερα, οι Αποφάσεις αφορούν έγκριση σύναψης:
- δεκαπέντε (15) συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε Ο.Τ.Α.Α’ βαθμού,
- τριακοσίων ογδόντα τριών (383) συμβάσεων μίσθωσης έργου σε Ο.Τ.Α. καιν.π.δ.δ. της Xώρας, για την παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου,
- εκατόν είκοσι μίας (121) συμβάσεων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε υπηρεσίες ανταποδοτικού χαρακτήρα σε Ο.Τ.Α. A’ βαθμού,
-  εβδομήντα πέντε (75) συμβάσεων μίσθωσης έργου ν.π.ι.δ. των Ο.Τ.Α., για την παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου.

O AIRETOS σας παρουσιάζει την ακριβή κατανομή τους ανά Φορέα:

Πάνω από 81 νεκροί, 232 κτίρια ακατάλληλα, ενώ η φωτιά συνεχίζει.




Πάνω από 81 νεκροί, 232 κτίρια ακατάλληλα, ενώ η φωτιά συνεχίζει.



  
Σε κυριολεκτικό εθνικό πένθος η Ελλάδα με περισσότερους από 81 νεκρούς και τη φωτιά να βρίσκεται σε πλήρη εξέλιση για 3η ημέρα σήμερα, με μέτωπα στην Κινέτα και την Καλλιτεχνούπολη. Η μέχρι τώρα αποτίμηση της καταστροφής σε τραυματίες, αγνοούμενους και υλικές ζημίες. - Μέχρι στιγμής 232 κτίρια κρίθηκα ακατάλληλα από τα συνεργεία με 200 μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών που εργάζονται ήδη εντατικά στην περιοχή για την αποτίμηση των ζημιών. Αναλυτικά τα ευρήματα ...
 
eklogika.gr

Η κλιματική αλλαγή και η υπερθέρμανση της γης έχει επιπτώσεις στην υγεία. Ποιες είναι οι ευάλωτες ομάδες;


 Κλιματικη αλλαγή
Η κλιματική αλλαγή συμβαίνει τώρα. Η αύξηση της θερμοκρασίας παγκοσμίως είναι αδιαμφισβήτητη και φαίνεται από την αύξηση της παγκόσμιας μέσης θερμοκρασίας του αέρα και των ωκεανών, την 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΕΘΙΜΟΤΥΠΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΔΕΡΒΕΝΑΚΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΕ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ


https://www.timesnews.gr/wp-content/uploads/2017/07/Dervenakia.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, λόγω των τραγικών γεγονότων που βρίσκονται σε εξέλιξη, αναβάλλεται η εθιμοτυπική εκδήλωση της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας για τον εορτασμό της επετείου της μάχης στα Δερβενάκια που ήταν προγραμματισμένη την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018, καθώς επίσης και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας έως 31/7/2018.


Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας



Ο Χρίστος Δήμας στις πυρόπληκτες περιοχές

http://www.dimas.gr/wp-content/uploads/2012/04/xristos_dimas.jpgΤο Λουτράκι και τους Αγίους Θεοδώρους επισκέφθηκε χθες ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, θέλοντας να ευχαριστήσει και να συγχαρεί για τη αυταπάρνηση τους εθελοντές, τους αστυνομικούς και τους πυροσβέστες, που έδωσαν τη μάχη με τη φωτιά.
Εμφάνιση Σήμερα, μαζί με τον πρόεδρο της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστο Κορδωση και τον Πρόεδρο της Δημοτικής Οργάνωσης ΝΔ Ξυλοκάστρου-Ευρωστινης κ. Χαράλαμπο Διαμαντόπουλο, επισκέφθηκαν τις πυρόπληκτες περιοχές στο Ζεμενό και το Θροφαρί του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Με αφορμή το μέγεθος των καταστροφών στις αγροτικές καλλιέργειες και το δασικό πλούτο, ο κ. Δήμας σημείωσε:
«Επισκέφθηκα μόλις τις πυρόπληκτες περιοχές στο Ζεμενό και το Θροφαρί, στον Δήμο Ξυλοκαστρου-Ευρωστινης. Μια πολύ μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά που εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα από τους δυνατούς ανέμους. Οι καταστροφές στην αγροτική καλλιέργεια και τον δασικό πλούτο είναι πολύ μεγάλες. Αξίζουν συγχαρητήρια στους εθελοντές, τους κατοίκους, τον Δήμο και τους πυροσβέστες που έσβησαν την φωτιά, παρά τις πολύ αντίξοες συνθήκες».
Αργότερα σήμερα, επισκέφθηκε πάλι το Λουτράκι και τους Αγ.Θεοδώρους.

Η συμμετοχή της Βουλής στην εθνική τραγωδία από τις φονικές πυρκαγιές

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 24 Ιουλίου 2018

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης ενημέρωσε σήμερα το μεσημέρι τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες για τη συμμετοχή της Βουλής στην εθνική τραγωδία που βιώνει η χώρα μετά τις φονικές πυρκαγιές.
Σας αποστέλλουμε αποσπάσματα από τις δηλώσεις του: 

«Οι πληγέντες στην Ανατολική Αττική μας έχουν ανάγκη-Ας βοηθήσουμε όλοι»


                 Άργος, 24/7/2018


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
      
Από σήμερα Τρίτη 24/7 έως την Παρασκευή 27/7 από τις 09:00 έως τις 13:00 και από τις 17:00 έως τις 20:30  ο Δήμος Άργους  Μυκηνών περισυλλέγει  στους Στρατώνες Καποδίστρια εμφιαλωμένα νερά , ξηρά τροφή , ρούχα, πάνες για μωρά , μωρομάντηλα , φαρμακευτικό υλικό (όπως fucidin, betadine ,γάζες) για τους  πληγέντες από την φονική πυρκαγιά που ξέσπασε στην Ανατολική Αττική την Δευτέρα 23/7. Σε αυτή την δύσκολη στιγμή για την Ελλάδα ας βοηθήσουμε έμπρακτα όλοι μαζί τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται ακόμα από τις πληγές που άφησε πίσω της η καταστροφική φωτιά.  


Γραφείο_Τύπου Δήμου_Άργους_Μυκήνων