Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Η αποχώρηση της Αντιπολίτευσης επέτρεψε στον Τσίπρα να… “κανιβαλίσει” για το σκάνδαλο Novartis


Η επιλογή των κομμάτων της Αντιπολίτευσης να αποχωρήσουν από τη συζήτηση στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis, επέτρεψε στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να… “κανιβαλίσει”, μιλώντας για το “παλαιό πολιτικό σύστημα”, και τις σκανδαλώδεις ευθύνες του στα χρόνια της Μεταπολίτευσης.
Τα κυριότερα σημεία της ομιλίας του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα:

Νεκροί από πυροβολισμούς σε λύκειο στο Τέξας –O 17χρονος μαθητής ελληνικής καταγωγής Δημήτρης Παγουρτζής έχει συλληφθεί ως ύποπτος για το νέο μακελειό

Τέξας: Ποιος είναι ο Δ. Παγουρτζής που συνελήφθη για το μακελειό | in.grO 17χρονος μαθητής ελληνικής καταγωγής Δημήτρης Παγουρτζής  έχει συλληφθεί ως ύποπτος για το νέο μακελειό σε λύκειο των ΗΠΑ με τους 10 νεκρούς  όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.
Σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS News και πολλά άλλα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο ύποπτος ονομάζεται Δημήτρης Παγουρτζής. Επισήμως, οι αρχές δεν έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα στοιχεία του υπόπτου.
Ο Παγουρτζής φέρεται ότι είχε αναρτήσει στο Facebook φωτογραφίες του ίδιου

Μητσοτάκης: Δεν θα συμμετέχουμε σε μια ψηφοφορία φιάσκο με 10 κάλπες ντροπής

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/02/MITSOTAKIS.jpg
«Η κυβέρνηση έπεσε στην παγίδα που η ίδια έστησε», δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στην υπόθεση Novartis. Μιλώντας στη Βουλή, εξαπέλυσε πυρά κατά της κυβέρνησης, τονίζοντας πως «γίνατε μέσα σε μόλις τρία χρόνια ένα καθεστωτικό σύστημα εξουσίας χωρίς κανένα ηθικό φραγμό».


«Σαν το οξύ διαβρώνετε σταγόνα – σταγόνα τα θεμέλια του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Προσπαθείτε κάθε μέρα να κάνετε πράξη την ασύλληπτη ρήση σας “ή τους τελειώνουμε ή μας τελειώνουν”», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής

Φιάσκο της κυβέρνησης στην Βουλή για τη Novartis – Ποια κόμματα αποχώρησαν

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/vouli-adeia-edrana-500.jpg
Σε κλίμα ακραίας πόλωσης, και με σύσσωμη την αντιπολίτευση -αλλά και, όπως ήταν αναμενόμενο με τα δέκα πολιτικά πρόσωπα που το όνομά τους έχει εμπλακεί στην υπόθεση Novartis, να εξαπολύουν κατά κύματα σφοδρές επιθέσεις στη συγκυβέρνηση, εξελίσσεται από το πρωί σήμερα στην αίθουσα της Ολομέλειας η συνεδρίαση επί του «πορίσματος» της ειδικής προκαταρκτικής Επιτροπής.

Τρεις επιζώντες από την συντριβή του Boeing στην Κούβα – Μεγάλος αριθμός θυμάτων

Συντριβή αεροσκάφους μετά την απογείωσή του από την Αβάνα | Newsit.gr
Ένα Boeing 737 του κρατικού αερομεταφορέα Cubana, που εκτελούσε εσωτερική πτήση και στο οποίο επέβαιναν τουλάχιστον 113 άτομα, συνετρίβη σήμερα λίγο μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Jose Marti στην Αβάνα της Κούβας.
«Τα νέα δεν είναι ενθαρρυντικά, φαίνεται ότι υπάρχει μεγάλος αριθμός θυμάτων» δήλωσε ο πρόεδρος της Κούβας Μιγκέλ Ντίας-Κανέλ μιλώντας σε

Περιφέρεια Πελοποννήσου «Καμία ανοχή στην πολιτική συκοφαντία του κ. Γόντικα


https://www.messinialive.gr/wp-content/uploads/2018/05/NIKOLAKOY-NTINA.png

«Tο τελευταίο χρονικό διάστημα ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Νίκος Γόντικας έχει επιλέξει το ρόλο του τηλεοπτικού «μαϊντανού». Ο κ. Γόντικας καθημερινά σχεδόν περιφερόμενος σε τοπικά τηλεοπτικά στούντιο με λάσπη, ψέμα και συκοφαντία προσπαθεί χωρίς να καταθέτει κανένα ουσιαστικό στοιχείο να πλήξει την Περιφερειακή Αρχή στοχεύοντας στον Περιφερειάρχη κ. Τατούλη και την Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου κα. Νικολάκου.
Περιγράφει ως δήθεν παρανομίες τις διοικητικές πράξεις και με τον πολιτικό κυνισμό και λαϊκισμό που υπηρετεί δεν διστάζει προς εξυπηρέτηση και μόνο του πολιτικού, προσωπικού του οφέλους να εκθέτει ανεπανόρθωτα το ΚΚΕ. 
Οι πολίτες έχουν αντιληφθεί εδώ και πολύ καιρό ότι δεν υπηρετεί τις αρχές και τις αξίες του κόμματός του, παρά μόνο τα ιδιοτελή πολιτικά προσωπικά του συμφέροντα».

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



Πέτρος Τατούλης: Ακόμα πιο κοντά στη δημιουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου στη Σπάρτη

Εμφάνιση IMG_6037.JPG


«Πολύ γρήγορα θα εξασφαλίσουμε την υλοποίηση της μεγάλης οφειλής που έχει η σύγχρονη Ελληνική Πολιτεία απέναντι στην μεγάλη πόλη της Αρχαίας Ελλάδας την Σπάρτη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την παρουσίαση της μουσειολογικής προμελέτης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Σπάρτης την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας.

H “Μυθική Πελοπόννησος» στο 1ο Greek Panorama B2B Roadshow στις Η.Π.Α.


Εμφάνιση WP_20180507_16_31_50_Pro.jpg
          
 Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αντίκτυπο στο αμερικανικό κοινό και τους επαγγελματίες του τουρισμού ολοκληρώθηκε το 1ο B2B Roadshow για την Ελλάδα, το οποίο διεξήχθη σε 3 μεγάλα αστικά κέντρα της Αμερικής, Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον από 7 έως 10 Μαΐου 2018.

Τι μπορεί να πάθουμε από την μούχλα; Ποιοι κινδυνεύουν πιο πολύ; Πώς αντιμετωπίζεται στο ψυγείο, στο μπάνιο, στο στρώμα;


 
Μούχλα είναι η κοινή ονομασία για πολλούς και διαφορετικούς μύκητες, που αναπτύσσονται σε οργανικές ουσίες, οι οποίες βρίσκονται σε αποσύνθεση και έχουν μια χαρακτηριστική μυρωδιά, είναι συνήθως άχρωμη και συνήθως δεν είναι ορατό με γυμνό μάτι στην φάση της δημιουργίας της. Για τον πολλαπλασιασμό και τη διάδοση της βοηθούν μικροσωματίδια. Αυτά έχουν χρώματα και σε αυτό το στάδιο γίνεται ορατή με γυμνό μάτι ως μαύρη ή κίτρινη κηλίδα. Πως προκύπτει η μούχλα; Σε

Editor’s Pick: Στα Βαλκάνια για την ειρήνη, στις Βρυξέλλες για τα λεφτά


logo hi logo
Εξαιρετικά πυκνή σε ειδήσεις και γεγονότα η εβδομάδα που κλείνει σήμερα, με την Ελλάδα να βρίσκεται ψηλά στην ευρωπαϊκή ατζέντα, καθώς κορυφώνονται οι συνομιλίες με τα Σκόπια για το ζήτημα του ονόματος, με τον πρόεδρο της FYROM να προσβλέπει σε λύση μέσα στον Ιούνιο.
Γενικότερα πάντως τα Βαλκάνια έχουν βρεθεί στο επίκεντρο, με αφορμή τη Σύνοδο Κορυφής Δυτικών Βαλκάνιων- ΕΕ. Η καγκελάριος Μέρκελ παρουσίασε με δραματικά λόγια την κατάσταση, λέγοντος ότι το διακύβευμα στην περιοχή

Πέτρος Τατούλης: Φτωχότερος ο ελληνικός επιχειρηματικός κόσμος από την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη


https://cdn.cnngreece.gr/media/com_news/galleries/2018/05/17/7937/photos/full/12450190.JPG«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Θεόδωρου Βασιλάκη, ιδρυτή και Προέδρου της Aegean.
Υπήρξε μια από τις σημαντικότερες προσωπικότητες στη χώρα που έθεσαν νέα, δυναμικά θεμέλια και όραμα για την ανάπτυξη του τουρισμού της Ελλάδος. Αποτέλεσε μάλιστα το βασικό εταίρο της προσπάθειάς μας να αναπτύξουμε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας με εντυπωσιακά αποτελέσματα.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Διαδρομές Πολιτισμού. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Τεγέας Συναντά Τη Βουλή Των Ελλήνων”

πρόσκληση μουσείο Τεγέας

Γραφείο Τύπου ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Τα άτιμα Βαλκάνια και η γλώσσα των Σκοπιανών

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/valkania-500.jpg


Γράφει ο Γιῶργος Μιχαηλίδης
 Με το Σκοπιανό να είναι για άλλη μία φορά μια στροφή πριν την λύση, αντιλαμβανόμαστε για ποιο λόγο αυτή η περιοχή είναι τόσο καθυστερημένη σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη.
Τα σκοπιανά ΜΜΕ λίγες ώρες μετά τις συναντήσεις Τσίπρα-Ζάεφ στην Σόφια, δημοσίευσαν πληροφορίες πως η κυβέρνησή τους κατέθεσε νέο όνομα στην διαπραγμάτευση, διαφορετικό από αυτά που είχε προτείνει ο Μάθιου Νίμιτς. Μακεδονία του Ίλιντεν σύμφωνα με τις πληροφορίες

Το Σάββατο στις 9.30 το πρωί ο πρωθυπουργός ενημερώνει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Σκοπιανό - Για «Μακεδονία του Ίλιντεν» γράφουν οι Σκοπιανοί

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/valkania-500.jpg
 https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/05/politikoi-arxigoi-500.jpg
Στο Προεδρικό Μέγαρο, στις 9:30 το πρωί του Σαββάτου θα μεταβεί ο πρωθυπουργός, προκειμένου να ενημερώσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο κ. Τσίπρας θα έχει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς για το ίδιο θέμα.
Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, απαραίτητη προϋπόθεση για να υπάρξει συμφωνία, είναι ονομασία Erga omnes με συνταγματική αναθεώρηση. Σημειώνεται πως η υλοποίηση της Συνταγματικής Αναθεώρησης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για ένταξη σε διεθνείς οργανισμούς (ΕΕ – ΝΑΤΟ).

Για «Μακεδονία του Ίλιντεν» γράφουν οι Σκοπιανοί

8 ΧΡΟΝΙΑ « ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ... Εδώ Δερβένι»



 
 
Συμπληρώθηκαν 8 χρόνια  από εκείνο το μαγιάτικο πρωινό του 2010 , που εμφανίστηκαν στην μπλοκόσφαιρα και γενικά στο διαδίκτυο οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ. Εδώ Δερβένι" ένα blog ενημέρωσης με ενδιαφέρουσες ειδήσεις θέσεις . απόψεις και δραστηριότητες από το Δερβένι , την Κορινθία , την Πελοπόννησο και όχι μόνο..
Ήταν 17 Μαΐου του 2010 , όταν στις 11.41 π. μ., οι "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ " έκαναν δειλά – δειλά την εμφάνιση τους στην μπλοκόσφαιρα σαν

Φινάλε στην Α΄κατηγορία Κορινθίας

Αύριο Σάββατο (19 - 5 -2018 / 17:00) πέφτει η αυλαία του πρωταθλήματος της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας με την διεξαγωγή της 30ης (τελευταίας) αγωνιστικής ημέρας.
Ο ήδη πρωταθλητής ΠΑΣ Κόρινθος αγωνίζεται στο Βέλο κόντρα στην τοπική Ελλάδα, ενώ η μεγάλη αδικημένη  του φετινού πρωταθλήματος , η Κόρινθος 2006, αντιμετωπίζει στον Άσσο, τον υποβιβασμένο τοπικό Ολυμπιακό. 
Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός υποδέχεται τον Παννεμεατικό και στο Πετρί η Θύελλα μάχεται με τον υποβιβασμένο Πανσολυγειακό. Στο ΔΑΚ ο Άγιος Γεώργιος υποδέχεται την υποβιβασμένη Δάφνη Εξαμιλίων. 
Στο "Γιάννης Στέφας" ο Ισθμιακός αποχαιρετά την κατηγορία, κόντρα στον Αστέρα Δερβενίου,την στιγμή που ο Τενεάτης Αθικίων, μαχεται κόντρα στο   Ηρακλή Ξυλοκάστρου.
Η τελευταία αγωνιστική  περιλαμβανει ένα αγώνα  «ζωής – θανάτου»  ανάμεσα στον Ηρακλή Λεχαίου και τον
ο ΑΟ Σπαθοβουνίου .  Με τον νικητή να κερδίζει του αγώνα να κερδίζει την παραμονή του στην κατηγορία , ενώ ο ηττημένος να υποβιβάζεται κατηγορία...
 
Η 30η  (τελευταία) Αγωνιστική
Ισθμιακός
-
Αστέρας Δερβενίου
Αγ. Γεώργιος
-
Δάφνη Εξαμιλίων
Τενεάτης Αθικίων
-
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
Θύελλα Πετρίου
-
Πανσολυγειακός
Ελλάς Βέλου
-
ΠΑΣ Κόρινθος
Πανκαμαριακός
-
Παννεμεατικός
Ολυμπιακός Άσσου
-
Α.Σ. Κόρινθος 2006
Ηρακλής Λεχαίου
-
ΑΟ Σπαθοβουνίου