Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Την ημέρα της Μητέρας εόρτασε ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Μολάων


Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο κτήμα Τσαφατίνου στους Μολάους, την Κυριακή 13 Μαΐου 2018, ο Φιλανθρωπικός Σύλλογος Κυρίων και Δεσποινίδων Μολάων, εόρτασε την ημέρα της Μητέρας.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Γεωργία Κωστίνα καλοσώρισε όλους τους παρευρισκομένους, επισημαίνοντας τη σπουδαιότητα και το ρόλο της μητέρας

Πέτρος Τατούλης «Αποκαταστησαμε και αποδίδουμε σε λειτουργία τον εμβληματικό Φάρο Μονεμβασιάς»


Εμφάνιση Φάρος Μονεμβασιάς.JPG
Το Διοικητή της Υπηρεσίας Φάρων Αρχιπλοίαρχο κ. Ανδρέα Λουκά και τον Πλωτάρχη κ. Χάλαρη υποδέχθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 15 Μαΐου 2018, ενόψει της τελετής εγκαινίων του διατηρητέου Φάρου Μονεμβασιάς στις 30 Μαΐου 2018.
«Στερεώσαμε και αποκαταστήσαμε τον εμβληματικό φάρο της Μονεμβασιάς, ο οποίος αποτελεί μνημείο ιδιαίτερου κάλλους, με σημαντική πολιτισμική αξία» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης και σημείωσε ότι «μετά τη μεθοδική και αποτελεσματική δουλειά μας αποδίδουμε με περηφάνια το φάρο στους πολίτες και επισκέπτες της Πελοποννήσου».  

Πέτρος Τατούλης «Επιβεβλημένος ιστορικά ο πολιτικός ρεαλισμός των συνθέσεων και της συνεννόησης»


Εμφάνιση Συνέδριο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου.jpg


Στα ιστορικά ορόσημα του 19ου και του 20ου αιώνα που διαμόρφωσαν την οικονομική κατάσταση της χώρας εστίασε την ομιλία του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στο Β’ Πανελλήνιο Φοιτητικό Συνέδριο Νεότερης και Σύγχρονης Ιστορίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα «Κρίσεις, πόλεμοι, πτωχεύσεις και προσδοκίες στο “σύντομο” ελληνικό 20ό αιώνα» που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Ν. Πολίτης» της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών στην Καλαμάτα.

Πέτρος Τατούλης «Αναβαθμίζουμε το σύνολο των Κέντρων Υγείας στην Πελοπόννησο»

Εμφάνιση Κέντρα Υγείας .JPG

Τεχνική συνάντηση εργασίας για την προετοιμασία δημοπρατήσεων συντηρήσεων και βελτιώσεων των Κέντρων Υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου που θα χρηματοδοτηθούν στη νέα προγραμματική περίοδο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 - 2020 πραγματοποιήθηκε μεταξύ του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, στελεχών της 6ης ΥΠΕ, του Υπουργείου Υγείας, της Διαχειριστικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης των δομών υγείας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, σύμφωνα με το στρατηγικό σχεδιασμό της, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εξετάστηκε η ωριμότητα ένταξης νέων έργων που βελτιώνουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες των πρωτοβάθμιων δομών υγείας στην Πελοπόννησο.

Πέτρος Τατούλης «Ήρωες της ζωής οι αθλητές των Special Olympics»


Εμφάνιση Special Olympics 1.jpg

«Εσείς είστε ακριβώς αυτό που λέει ο λαός μας, οι ήρωες της ζωής. Το δικό σας παράδειγμα μας συνοδεύει και μας συντροφεύει, μας δίνει ελπίδα και προσδοκία ότι μπορούμε όλοι μαζί σε αυτό τον τόπο, χωρίς διακρίσεις, χωρίς την αντίληψη του διαφορετικού, αλλά πάντοτε όλοι μαζί να προχωρήσουμε βήμα με βήμα για να μπορέσουμε να κατακτήσουμε την ίδια τη ζωή» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή έναρξης των αγώνων των Special Olympics 2018 στο Λουτράκι.
Εμφάνιση Special Olympics 3.JPGΕμφάνιση Special Olympics 2.JPG«Σας καλωσορίζω στην όμορφη πόλη του Λουτρακίου στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, που βρίσκεται κάτω από τη σκέπη των Γερανείων, σ’ αυτή την όμορφη πόλη που για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα φιλοξενεί τους αγώνες των Special Olympics» σημείωσε ακόμη ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε «εύχομαι σε όλους εσάς, σε όλους τους αθλητές, όλων των ομάδων καλή επιτυχία, μεγάλο κουράγιο, μεγάλη πίστη και μεγάλη δύναμη. Γιατί εσείς μπορείτε να μας δείξετε ποιοι είναι οι πραγματικοί νικητές της ζωής. Θέλω να συγχαρώ όλες τις ομάδες, όλους τους αθλητές, τους προπονητές, τους γυμναστές, τους κριτές, τους εθελοντές και βέβαια τους γονείς και τις οικογένειές σας».

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΚΑΔΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑ


 http://3.bp.blogspot.com/-tOS-qTRwgw4/T5BPWUdZ_qI/AAAAAAAALJ0/6MK5LA5E3Is/s320/IMG_4796.JPG
Τη δημοπράτηση του έργου της συντήρησης και βελτίωσης της Εθνικής Οδού Τρίπολης – Βυτίνας – Πύργου και τη σύμβαση ολοκλήρωσης των εργασιών συντήρησης του γηπέδου Τ.Κ. Νεστάνης στο Δήμο Τρίπολης υπέγραψε την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 


Τη δημοπράτηση δύο σημαντικών έργων για τη Μεσσηνία υπέγραψε την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για το έργο συντήρησης και βελτίωσης της 15ης Επ. Οδού, τμήμα Φιλιατρά – Μαραθούπολη και το έργο των παρεμβάσεων αντιπλημμυρικής προστασίας στο Δημοτικό Διαμέρισμα του Αγίου Φλώρου.