Παρασκευή 27 Απριλίου 2018

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Εθνικής σημασίας η πολιτική συμφωνία για τη δημιουργία Ελληνοκινεζικού Βιοτεχνικού Πάρκου στην Πελοπόννησο»


 Εμφάνιση IMG_4719.JPG
Η πολιτική συμφωνία για τη δημιουργία Ελληνοκινεζικού Βιοτεχνικού Πάρκου στην Πελοπόννησο ήταν το αποτέλεσμα των επαφών του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη με την Κυβερνήτη της Επαρχίας Guizhou κα Yi Qin Shen και του αναπληρωτή Κυβερνήτη της Επαρχίας Hunan κ. Xiang Qun Chen κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Κίνα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΕΙΣ ΜΝΗΜΗΝ ΤΩΝ ΝΑΥΑΓ ΙΩΝ SEBASTIANO VENIERO ΚΑΙ ΝΙΝ Ο ΒΙΧΙΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΜΝΗΜΕΙ ΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ


http://iosr4.isopensource2.com/components/com_reservations/gallery/s1/locations/large/pylos.jpg Την Κυριακή 6 Μαΐου 201 8 θα εορτασθεί στην Πύλο και τη Μεθώνη η μνήμη των πεσόντων των Ναυαγ ίων Nin o Bixio και Sebastiano Veniero , και θα πραγματοποιηθούν τα αποκαλυπτήρια των νέων μνημείων εις ανάμνηση των πεσόντων . 
Προκειμένου να πραγματοποιηθεί ο εορτασμός με την αρμόζουσα λαμπρότητα και με παλλαϊκή συμμετοχή , καθορίζουμε το πρόγραμμα των εκδη λώσεων. 

Ντόρα Μπακογιάννη: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟ

http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2018/02/ntora-mpakogianni-1021x580.jpg

Χαίρομαι που σήμερα ήρθατε για να συζητήσουμε το φλέγον θέμα του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Δεν θα αναφερθώ στις προεκλογικές υποσχέσεις σας για σεισάχθεια. Φέρατε το νομοσχέδιο με καθυστέρηση 2 ετών, υποσχόμενοι ότι θα δώσετε οικονομική ανάσα στους οφειλέτες. Από την αρχή, η Νέα Δημοκρατία είχε αναδείξει την ανεπάρκεια του νόμου, ο οποίος με τις αναρίθμητες γραφειοκρατικές του διατάξεις θα

Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας. 15 τρόποι για να βελτιώσουμε την υγεία του ανοσιακού μας συστήματος


 
Η 29η Απριλίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Ανοσολογίας. Το «Καταπληκτικό Ανοσιακό μας Σύστημα», όπως αναφέρεται και στο βιβλίο που κυκλοφόρησε από την Ελληνική Εταιρεία Ανοσολογίας, μας προστατεύει από χιλιάδες μικρόβια που βρίσκονται γύρω μας και μπορούν να εκδηλώσουν ασθένεια. Στον παρακάτω σύνδεσμο μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το Ανοσιακό Σύστημα, σε εκλαϊκευμένη γλώσσα και με

Πλαστική Σακούλα στον Κορινθιακό? Όχι Ευχαριστώ» ...Η εκστρατεία έφτασε στο τέλος της με την Εκδήλωση στο Δήμο Δελφών


 Εμφάνιση ΦΩΤΟ 1.jpg
Η εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών γύρω από τον Κορινθιακό Κόλπο για τη μείωση και τελική κατάργηση της πλαστικής σακούλας, που οργανώθηκε από το Σύνδεσμο Προστασίας & Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεργασία με την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης (Ο.Ε.Α.) έφτασε στο τέλος της.
Στοχεύοντας στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μικρών

Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα: "Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες;"



Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα:
"Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες;"

 
Ο Πρόεδρος της διαΝΕΟσις Δημήτρης Δασκαλόπουλος
σας προσκαλεί στην εκδήλωση για την παρουσίαση
και τον σχολιασμό των ευρημάτων
της ετήσιας πανελλαδικής δημοσκοπικής έρευνας

«Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες»
που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 17 Μαΐου και ώρα 18:30
στο αμφιθέατρο του Μουσείου Μπενάκη,
στο κτήριο επί της οδού Πειραιώς (Πειραιώς 138, Τ.Κ. 118 54)
Π.Α. μέχρι τη Δευτέρα 14 Μαΐου
Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας παρακάτω:
Δήλωση Συμμετοχής
Ποιο είναι το "προφίλ" του Έλληνα το 2018; Ποιες είναι οι απόψεις και οι πεποιθήσεις των Ελλήνων για μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα; Η πανελλαδική δημοσκοπική έρευνα της διαΝΕΟσις «Τι Πιστεύουν Οι Έλληνες», για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, αποκαλύπτει μια σειρά από πολύ χρήσιμα συμπεράσματα για το πώς σκέφτονται οι Έλληνες πολίτες.
Από τις αντιλήψεις για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τη θέση της Ελλάδας σε αυτήν, μέχρι τις απόψεις για την οικονομία, τη μετανάστευση, τα ατομικά δικαιώματα, την εκπαίδευση, τη θρησκεία, τη σεξουαλική παρενόχληση, ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό.
Με αφορμή τα ευρήματα της έρευνας, τα συμπεράσματα και τις αντιφάσεις που προκύπτουν από αυτά, η διαΝΕΟσις διοργανώνει εκδήλωση για την παρουσίαση και τον σχολιασμό τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

18:00 – 18:30  Προσέλευση

18:30 – 18:35  Χαιρετισμός του Γενικού Διευθυντή της διαΝΕΟσις
                       Διονύση Νικολάου

18:35 – 19:00  Παρουσίαση των ευρημάτων από τον Δημήτρη Α. Μαύρο,
                       Μέλος δ.σ. MRB


19:30 – 20:00  Συζήτηση και σχολιασμός των ευρημάτων από τον φιλόσοφο
                       και συγγραφέα Στέλιο Ράμφο και την Αναπληρώτρια
                       Καθηγήτρια του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας
                       του Πανεπιστημίου Αθηνών Μαρία Ευθυμίου
         
Θα ακολουθήσει κοκτέιλ
Μπορείτε να δηλώσετε τη συμμετοχή σας παρακάτω:

Παρουσίαση βιβλίου, Τα Ασκητήρια της Κυνουρίας στο Άστρος.

https://www.kalimera-arkadia.gr/media/k2/items/cache/d8a88e2a16f0c098a5e20534e5a8c2a3_XL.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου «ΤΑ ΑΣΚΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ» του ιερέα Γεωργίου Πετρή, εφημέριου του Ι.Ν. Αγίου Κωνσταντίνου στον Άγιο Ανδρέα Κυνουρίας, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018, στις 8.30 μ.μ. στο «Ίδρυμα Ζαφείρη» στο  Άστρος.

Το Πόρισμα της Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS στον Πρόεδρο της Βουλής

Αθήνα 27 Απριλίου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το πόρισμα της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για τη διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με την υπόθεση NOVARTIS παρέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νικόλαο Βούτση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής κ. Θεόδωρος Δρίτσας.
Παραδίδοντας το  πόρισμα ο κ. Δρίτσας υπογράμμισε:
«Ολοκληρώσαμε τις εργασίες σε δέκα συνεδριάσεις. Το τελικό μας πόρισμα οδηγεί στην άποψη ότι η Βουλή είναι αναρμόδια για να προχωρήσει στη δικαστική διερεύνηση των αδικημάτων της δωροληψίας και της δωροδοκίας για

ΑΓΩΝΑΣ BASKET ΜΠΑΜΠΑΔΩΝ 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου για την αναβάθμηση της βιβλιοθήκης του σχολείου


Εμφάνιση 31172300_2091435161133184_8939945731947495424_n.jpg
Την ερχόμενη Κυριακή 29/04 και ώρα 6 μμ. οι μπαμπάδες του 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου παίζουν basket με στόχο να αναβαθμιστεί η βιβλιοθήκη του σχολείου μας.

Οι ομάδες "Ασημοι" και "Παλαίμαχοι" υπόσχονται μοναδικό θέαμα!

Σας καλούμε να έρθετε στο Ξυλόκαστρο, να παρευρεθείτε στον αγώνα και να ενισχύσετε την αναβάθμιση της παιδικής βιβλιοθήκης.

Ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Σχολείου Ξυλοκάστρου

ANASTASIA LAMPOU

 

Σε εμβολιμο αγώνα: "Συντριβή" για Παναιγιάλειο - Έχασε με 7-0 από τον ΟΦΗ


Με το ένα πόδι στην Γ' Εθνική βρίσκεται πλέον ο Παναιγιάλειος μετά την αναμενόμενη, αλλά βαριά ήττα με 7-0 από τον ΟΦΗ. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ απέχει πλέον μόλις έναν βαθμό από την εξασφάλιση και μαθηματικά της ανόδου

Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους η 22χρονη που σκότωσε το μωρό της

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/04/vrefos-500.jpeg Ελεύθερη με περιοριστικούς όρους αφέθηκε η 22χρονη που πέταξε το μωρό της από το παράθυρο του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη, με κοινή απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα.
Αναλυτικότερα, η 22χρονη παίρνει εξιτήριο από το Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” και της έχει συστηθεί

ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ: Με δίχτυα και φράγματα περιμένουν φέτος την επέλαση από μέδουσες!

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/04/medouses-500.jpg
Με δίχτυα και φράγματα είναι αποφασισμένοι δήμοι, φορείς και ιδιώτες να αντιμετωπίσουν φέτος την επέλαση από μέδουσες στον Πατραϊκό και Κορινθιακό Κόλπο.
Αν και οικολογικές οργανώσεις φαίνεται να υποστηρίζουν ότι τα περιθώρια να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με ανθρώπινη παρέμβαση είναι αρκετά περιορισμένα, ωστόσο με πρωτοπόρο το Δήμο Λουτρακίου οι Αρχές προσπαθούν να βρουν προσωρινές λύσεις ώστε φέτος τουρίστες, κάτοικοι και καθημερινοί λουόμενοι να μπορέσουν να απολαύσουν τις παραλίες.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, δεν έχει γίνει ακόμα αξιολόγηση και ανάλυση

Η 27η αγωνιστική στο πρωτάθλημα της Α΄κατηγορίας Κορινθίας

 Φωτογραφία του Basilis Lalos.
Με τις αναμετρήσεις της 27ης αγωνιστικής συνεχίζεται το Σάββατο (28/4/2018-16:30) το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. Οι δύο πρωταγωνίστριες στην υπόθεση τίτλου, ομάδες της Κορίνθου αγωνίζονται εντός έδρας. Ο ΠΑΣ Κόρινθος αντιμετωπίζει το καταδικασμένο  με υποβιβασμό, Σπαθοβούνι, την ίδια ώρα που η Κόρινθος 2006, μάχεται στο ΔΑΚ, με τον Παννεμεατικό. Εκτός έδρας , στα Αθίκια, κόντρα στον Τενεάτη, αγωνίζεται η Θύελλα Πετρίου, ενώ ο Πανκαμαριακός, μάχεται   στο «ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΣ» με τον Ισθμιακό που αναζητά «σανίδα σωτηρίας». Στο Δερβένι ο Αστέρας αντιμετωπίζει τον Ολυμπιακό Άσσου, ενώ στο Ξυλόκαστρο ο τοπικός Ηρακλής  μάχεται με τον Ηρακλή Λεχαίου. Στο Βέλο η Ελλάς υποδέχεται τον Άγιο Γεώργιο, ενώ η αγωνιστική κλείνει με το ντέρμπι της ουράς μεταξύ της Δάφνης Εξαμιλίων και του Πανσολυγειακού.
                                    
Η 27η αγωνιστική
Αστέρας Δερβενίου - Ολυμπιακός Άσσου
Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Ηρακλής Λεχαίου
Ελλάς Βέλου - Αγιος. Γεώργιος 
ΠΑΣ Κόρινθος  - ΑΟ Σπαθοβουνίου
Τενεάτης Αθικίων  - Θύελλα Πετρίου
Α.Σ. Κόρινθος 2006 - Παννεμεατικός
Ισθμιακός - Πανκαμαριακός
Δάφνη Εξαμιλίων - Πανσολυγειακός

Πυρκαγιά το βράδυ της Πέμπτης στους Αγίους Θεοδώρους




Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο πριν και συγκεκριμένα λίγα λεπτά πριν από τα μεσάνυχτα, στην περιοχή των Αγίων Θεοδώρων,κοντά στις εγκαταστάσεις της Motor Oil, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε σημείο που υπήρχαν απορρίμματα και κλαδιά ενώ στο σημείο έσπευσαν και επιχειρούσαν μέχρι αργά, 5 πυροσβέστες με 2 οχήματα...

 newsreadiness.blogspot.gr